.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

First Degree roeitrainers

Auteur: Chesney
Publicatie: 25/12/2021
Laatste update: 23/07/2023

First Degree specialiseert zich in het ontwikkelen van roeitrainers, die werken op basis van waterweerstand. In tegenstelling tot andere water roeiers beschikken ze over een verstelbaar weerstandsysteem. Deze technologie vond het bedrijf uit in het jaar 2000.

Waarom kiezen voor een First Degree waterroeier?

First Degree verkoopt alleen roeimachines van topkwaliteit; alle modellen beschikken over de modernste technologie en de beste materialen. 

En uniek aan de First Degree roeitrainers is de mogelijkheid om de waterweerstand traploos aan te passen. Dit maakt het merk de populairste keuze onder mensen die op zoek zijn naar een water roeier.


Functionaliteiten

De topmodellen van First Degree beschikken over een ergometer. De consoles (de schermen van het apparaat) geven daarom alle belangrijke roeidata weer, waaronder:

  • Je snelheid
  • De hoeveelheid Watt die wordt gegenereerd
  • Het aantal slagen per minuut
  • Het aantal verbrande calorieën
  • De hoeveelheid zuurstof die je lichaam per minuut gebruikt

En voor het gebruik van de consoles zijn er ook verschillende applicaties beschikbaar. Een voorbeeld hiervan is het Kinomap programma,  die je uitgebreide trainingsvideo’s geeft. 

Maar ook zijn er talloze andere externe applicaties, die je kan installeren op de First Degree roeitrainers. Hierdoor wordt het roeien nog leuker gemaakt.


Alle modellen


1. First Degree Fitness NEON Plus Zwart

First Degree Fitness NEON Plus Zwart roeitrainer

First Degree Fitness NEON Plus Zwart waterroeier

Dit First Degree Neon Plus is het instap model. Dit volledig van staal en aluminium gemaakt roeimachine, heeft een kwalitatief goede zitting, die zorgt voor een stille en soepele beweging tijdens het roeien. 

De vier (4) weerstandsniveaus worden aangepast aan de hand van de intensiteit en snelheid van de roeibewegingen. En als unieke eigenschap heeft dit model wielen, die het gemakkelijk maken om de roeimachine te verplaatsen.


2. First Degree Apollo Plus Black Edition

first degree apollo plus roeitrainer 2

First Degree Apollo Plus Black Edition

Dit First Degree Apollo Plus Black kenmerkt zich door de elegante, maar vooral stabiele constructie van hout en staal. Ondanks de houten constructie is deze roeimachine slijtbestendig. 

En het onderscheidt zich van de Neon Plus in de verstelbare voetsteunen, de ergonomische handgreep en de ergonomische zitting, die zich vormt naar je zitvlak. 

In totaal heeft de First Degree Apollo Plus 4 weerstandsniveaus, die versteld kunnen worden met een draai aan de gele knop.

> Lees hier onze uitgebreide review van de First Degree Apollo Plus Black Edition


3. First Degree Apollo Hybrid AR

First Degree Apollo Hybrid AR roeimachine

First Degree Apollo Hybrid AR

Dit model komt qua functionaliteiten voor het grootste gedeelte overeen met First Degree Apollo Plus Black Edition. En ook zit deze roeimachine in dezelfde prijsklasse.

Maar de Hybrid AR heeft wel een groot voordeel; de voetsteunen hebben extra grip, vanwege het licht gebogen plateau onder de bal van de voet. Daarnaast komt de waterroeier ook in een andere kleur.


4. First Degree Neon Pro V Black

First DEgree Neon Pro V Black

First Degree Neon Pro V Black

Dit model onderscheidt zich van de andere modellen, door de hogere zitpositie. En de buitengewoon goede afwerking, die een lust voor het oog is. Verder is de roeimachine gemaakt van van aluminium en staal. En heeft het in totaal vijf (5) weerstandsniveaus. 


5. First Degree Viking 3V

First Degree Viking 3V

First Degree Viking 3 V

Bij dit model wordt de weerstand bepaald door de kracht van de roeislagen. Dit model is daarom ook zeer geschikt voor mensen die fysiotherapie volgen of moeten revalideren. 

De First Degree Viking heeft als unieke eigenschap dat de V-tank 15% meer weerstand genereert dan andere roeitrainers. En ook kan dit model worden opgeklapt om ruimte te besparen.


6. First Degree Hybrid AR Apollo Pro

First Degree Hybrid AR Apollo Pro

First Degree Hybrid AR Apollo Pro

Dit model is de opvolger van de Hybrid AR Apollo. Het heeft een constructie van hout en staal, met een USB-interface en een ergonomisch zitje. 

Als unieke eigenschap heeft de Hybrid AR Apollo Pro een 2-tank weerstandssysteem, waarbij de basis weerstand met een draai aan de gele knop aangepast kan worden. Verder heeft dit model verstelbare voetsteunen met bandjes.


7. First Degree Viking PRO V

First Degree Hybrid AR Apollo Pro

First Degree VIking Pro V

Als unieke eigenschap heeft dit model een XL tank met extra zware weerstand. Hierdoor heeft de Apollo Pro XL (10) weerstandsniveaus. 

Interessant om te weten is dat de essenhout constructie van dit model met de hand is gelakt. En ondanks de houten en stalen constructie is dit model zeer duurzaam en stevig.


8. First Degree Viking Pro V

First Degree Viking Pro V

First Degree Viking Pro V

Ook dit model heeft een met de hand gelakte essenhout constructie. Het kenmerkt zich door de 11,5 cm hoge, torsiestijve zijrails, die zorgen voor een vloeiende roeibeweging. En je hebt de mogelijkheid om via Bluetooth verbinding te maken met de First Degree Fitness App.


9. First Degree Viking Pro XL

First Degree Viking Pro XL

First Degree Viking Pro XL

Net als de PRO V roeitrainer is dit model ook gemaakt van Amerikaans essenhout. De weerstandsniveaus zijn aan te passen met een draai aan de zwarte knop. En de roeitrainer kan ook worden ingeklapt om ruimte te besparen.


10. First Degree Mega Pro XL

First Degree Mega Pro XL

First Degree Mega Pro XL

Dit model is het duurste model van First Degree. Het is het nieuwste vlaggenschip model van First Degree, die zich kenmerkt met een XL-watertank die 65% meer weerstand geeft dan de standaardmodellen. 

De tien (10) weerstandsniveaus worden bepaald aan de hand van de snelheid en intensiteit van de roeibewegingen, waardoor je zo gemakkelijk je eigen tempo kan opbouwen. 

De unieke eigenschappen van dit model zijn de bluetooth-interface voor het gebruik van de fitness-app Fluid Rower, de lage instap en het voorgevormd zitje.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}