.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

First Degree Apollo Plus Roeitrainer Review

Auteur: Chesney
Publicatie: 23/12/2021
Laatste update: 23/07/2023

First Degree Apollo Plus
 • Dubbele rails voor extra stabiliteit
 • Ergonomische handgreep & comfortabel zitje
 • Neemt ingeklapt minder dan een 0,5 m² in beslag

Ben jij op zoek naar een geschikte roeimachine voor dagelijks gebruik? Een rower die echt bij jou past omdat hij voldoet aan je wensen en verwachtingen? Je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor een middelmatig product, dat snappen we.

Is de First Degree Apollo Plus roeitrainer eigenlijk wel het geld waard? Geen zorgen, wij hebben het antwoord voor je! We hebben namelijk over een periode van 3 weken de First Degree Apollo Plus uitgebreid voor je getest. 

Na het lezen van deze review weet je precies of de First Degree Apollo Plus voldoet aan jouw verwachtingen en eisen.

Voor wie is de First Degree Apollo Plus geschikt?

De First Degree Apollo Plus is geschikt voor de gedreven thuissporter. Wij denken dat het fitnessapparaat vooral in de smaak valt bij mensen die houden van een mooi design. Hij blinkt namelijk uit dankzij zijn mooie uiterlijk.

Daarnaast heeft de First Degree Apollo Plus qua functionaliteit en degelijkheid ook genoeg te bieden. Het is een apparaat waar je decennialang mee vooruit kunt. Dagelijks gebruik is geen probleem als het bijvoorbeeld je bedoeling is om af te vallen op de roeimachine. Dankzij de hoogstaande kwaliteit kun je de First Degree Apollo Plus regelmatig én intensief gebruiken.

Ben je een beginnend sporter of ben je op leeftijd maar toch op zoek naar de beste roeitrainer? Ook geen probleem, de toegankelijkheid van de First Degree Apollo Plus maakt het iedereen gemakkelijk om een aantal kilometer per dag te kunnen roeien. Het is nooit te laat om fit te worden, toch?


> Leestip: Roeitrainer trainingsschema's voor beginners


Functionaliteiten

Het was ons snel duidelijk dat de Apollo Plus indoorroeier het neusje van de zalm is. De sterkte van het stalen frame belooft een stabiele training. De roeier is gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit.

De bouwkwaliteit van de First Degree Apollo Plus is wat ons betreft perfect. De combinatie essenhout en ijzer maakt het design prachtig en bovendien heel degelijk.

De rails zijn extra verstevigd en hebben maar liefst 3 rollers aan beide kanten. Zo worden je roeibewegingen extra vloeiend en soepel. Je voeten kun je stevig op zijn plaats houden dankzij de voetbandjes. Een soepele roeibeweging zorgt er vervolgens ook voor dat het eenvoudiger is om een goede roeitechniek aan te houden.


> Bekijk hier de beste prijs voor de First Degree Apollo Plus


Het design

first degree apollo plus roeitrainer 2

Wij waren enorm te spreken over het design van deze First Degree Apollo Plus roeimachine. Hij blinkt echt uit op een positieve manier. First Degree staat bekend om haar mooie designs en deze Apollo Plus is gelukkig geen uitzondering op de regel. 

Het gebruik van hout (in dit geval essenhout) geeft de gebruiker een luxueus gevoel. Daar zijn wij gevoelig voor! Extra pluspunten vanwege het design dus. Het handgelakte essenhout is trouwens ethisch geproduceerd in Amerika. 

Het creëert een prachtige combinatie tussen de twee basismaterialen: essenhout en staal. De stoel van de First Degree Apollo Plus is bevestigd op een dubbele rails. Dit zorgt voor extra stabiliteit en comfort. Wij denken dat dit ideaal is voor de beginnende roeiers onder ons. 


Montage en opbergmogelijkheden

De First Degree Roeitrainer Apollo Plus is zo goed als onderhoudsvrij. Bovendien is hij voorzien van handige wieltjes, je kunt hem zo makkelijk verplaatsen. Ook kun je hem inklappen, zo kun je veel kostbare ruimte besparen. De montage is ook zo gepiept, binnen een half uurtje is de First Degree Apollo Plus klaar voor gebruik.

first degree apollo plus roeitrainer verticaal


4 verschillende weerstandniveaus

Je kunt handmatig de gewenste weerstand uit 4 weerstandsniveaus kiezen. Wat je trainingsdoel ook is, de First Degree Apollo Plus roeimachine zal je voortdurend blijven uitdagen zodat je je doelen kunt behalen en zelfs  kunt overtreffen.


Het display

first degree apollo plus roeitrainer trainingscomputer

Het display van de First Degree Apollo Plus

Wij waren zeer te spreken over het heldere display van de First Degree Roeitrainer Apollo Plus. Het display biedt de mogelijkheid om continu je trainingsgegevens bij te houden. Zo weet je precies waar je aan toe bent tijdens de training. Op het display kun je de volgende trainingsgegevens aflezen:

 • Afstand
 • Tijd
 • Aantal slagen per minuut
 • Calorieën
 • Units per 500 meter
 • Optioneel: de hartslagmeting

Specificaties

Gewicht product

36 kg

Maximaal Belastbaar Gewicht

150 kg

Afmetingen (L x B x H)

214 x 54 x 55 cm

Raillengte

110 cm

Weerstand instelling

Handmatig

Aantal weerstandniveaus

4

Rails

Dubbele rails

Inklapbaar

Ja

Transportwielen

Ja

Antislip pedalen

Nee

Verstelbare pedalen

Ja

Maximaal belastbaar gewicht

150 kg

Display

Ja

Plaatsbesparend opklapbaar

Ja

Garantie

2 jaar all-in en 5 jaar op de tank

Prijs-kwaliteitverhouding

first degree apollo plus zitje

Comfortabel zitje

Gemiddeld kost deze First Degree zo’n  €1.200,-/€1.300,-. Daarmee valt de prijs van deze roeier in het midden of hogere prijssegment. Dan mag je natuurlijk ook een bepaalde kwaliteit verwachten. Deze wordt wat ons betreft ook zeker geleverd. 

Dit maakt dat de prijs-kwaliteitverhouding wat ons betreft mooi in balans ligt. Andere producten in deze prijsklasse (zoals de Nordictrack RW900) zijn vergelijkbaar met de First Degree Apollo Plus. Je kunt van beide roeimachines ongeveer hetzelfde verwachten.


> Bekijk hier de beste prijs voor de First Degree Apollo Plus


Plus- en minpunten

Wij hebben nog een aantal voordelen en nadelen voor je opgesomd. Ga er lekker voor zitten want we zijn bijna klaar met deze uitgebreide review. Als het goed is weet jij straks precies waar je aan toe bent mocht je de First Degree Apollo Plus willen aanschaffen.

Pluspunten

 • De dubbele rails geeft extra stabiliteit tijdens het sporten
 • De roeitrainer is inklapbaar en neemt (indien rechtop ingeklapt) minder dan 0,5 m² ruimte in beslag
 • Heb je een borstband? Dan kun je je hartslag zien op het display
 • Mooi design
 • Stevig en degelijk
 • Ergonomische handgreep
 • Comfortabele stoel
 • Weinig onderhoud vereist

Minpunten

 • De hartslagontvanger/borstband wordt niet standaard meegeleverd

Conclusie

Zo, heb je de hele review gelezen? Goed! Als het goed is weet je nu of de First Degree roeitrainer Apollo Plus geschikt is voor jou. Wij waren in ieder geval zeer te spreken over deze roeimachine. Niet alleen vanwege haar aantrekkelijke uiterlijk, maar ook vanwege de degelijkheid en stabiliteit.

First Degree Apollo Plus
 • Dubbele rails voor extra stabiliteit
 • Ergonomische handgreep & comfortabel zitje
 • Neemt ingeklapt minder dan een 0,5 m² in beslag

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}