.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Kettler roeitrainers: Lees hier alles over dit ijzersterke roeimerk

Auteur: Chesney
Publicatie: 19/12/2021
Laatste update: 23/07/2023

De roeimachines van het Duitse fitnessmerk Kettler worden al decennialang intensief gebruikt over de hele wereld. Steeds meer mensen bestellen de apparaten van Kettler voor intensief thuisgebruik. Ook worden ze gebruikt in sportscholen en fitnesscentra. 

Ben jij een echte roeifanaat? Dan ben je bij Kettler aan het juiste adres. Beginners en gevorderden, veel mensen zijn fan van dit populaire fitnessmerk. Ben jij nieuwsgierig naar de diverse roeimachines die Kettler te bieden heeft? 

Dan kun je hier je hart ophalen! Lees vooral verder. Strak weet jij alles over de roeimachines van Kettler.

De geschiedenis van het Duitse Kettler

kettler sport logo

Kettler is een Duits bedrijf en dat belooft enkel hoogwaardige kwaliteit. Kettlers roeiapparaten hebben op internationaal niveau een zeer goede reputatie opgebouwd in de fitnesswereld.

Sinds de oprichting in 1949  — door meneer Heinz Kettler  — is het familiebedrijf uitgegroeid tot een toonaangevend merk. Een merk dat ons al jaren van hoogwaardige fitnessapparatuur voorziet. En ze blijven nog steeds innovatieve trainingsproducten ontwikkelen.

Kettler richt zich al decennialang op het bouwen van de meest geavanceerde roeitrainers. Deze zijn verkrijgbaar over de hele wereld. 

De apparaten van Kettler worden verkocht in meer dan 60 landen. Kettlers fitnessapparaten hebben in de loop der jaren op meerdere vlakken terrein gewonnen...

Van racefietsen tot aan tafeltennistafels, ze hebben zich gespecialiseerd in diverse takken binnen de sportwereld. Maar waar Kettler vooral in uitblinkt is het produceren van hoogwaardige roeimachines tegen extreem concurrerende prijzen. 


Voor wie zijn Kettler roeimachines geschikt?

De roeiapparaten van Kettler staan vooral bekend om hun degelijkheid, duurzaamheid én betaalbaarheid. Het zijn rowers waar je blindelings op kunt vertrouwen. Duurzaamheid en kracht, dat is waar Kettler dus voor staat. Wat ons betreft maakt elke roeier deze belofte waar.


Het design

Qua uiterlijk hoef je geen hoge verwachtingen te hebben van Kettlers roeimachines. Er is niets overbodigs toegevoegd. Alle rowers bestaan uit een solide frame en de voorzijden zijn vrij compact. Hierdoor nemen ze niet veel ruimte in beslag. Het frame en de schuifrail zien er vooral strak en sterk uit. 


Welke functionaliteiten hebben Kettler roeitrainers?

Kettler richt zich met name op zijn degelijkheid, duurzaamheid, functionaliteit en betaalbaarheid. Alle roeimachines van Kettler bieden je hoogwaardige trainingen waarmee je zowel cardio doet als spieren kunt kweken


De monitor

Om volledig te kunnen profiteren van Kettlers roeitrainers hebben wij uitgelicht wat je zoals kunt verwachten van de geavanceerde Siemens lcd-computermonitor. Laat je vooral niet misleiden door het bescheiden uiterlijk van de monitor! Je kunt er namelijk goed mee uit de voeten. Het houdt de volgende gegevens nauwkeurig bij:

 • De trainingstijd
 • De afstand
 • Verbruikte energie
 • Het aantal slagen
 • Je hartslag

Weerstand

kettler coach e roeitrainer display

Monitor van de Kettler Coach E waarmee de weerstand kan aangepast worden.

Daarnaast geeft de monitor je het huidige weerstandsniveau weer. Je kunt het niveau altijd verhogen of verlagen dankzij de knoppen onder de monitor.


Vooraf ingestelde trainingen

Elke roeier wordt geleverd met een aantal voorgeprogrammeerde trainingen. Meestal zijn dit er 12 waaronder interval-, piramide- en hersteltrainingen. Maar je kunt natuurlijk ook altijd één van onze roeitrainer schema's volgen.


Cardioprogramma's

In tegenstelling tot andere indoor roeiers, worden de meeste roeiers van Kettler geleverd met zijn eigen T34 draadloze borstband. Hiermee kun je je hartslag nauwkeurig meten tijdens je training. Er zijn 2 hartslagprogramma's (cardioprogramma’s) waar je uit kunt kiezen. 

Het is dé perfecte manier om een training op maat te creëren. De computer past namelijk automatisch het weerstandsniveau aan, aan de hand van je hartslag!


Geruisloze roeitraining

Kettlers roeimachines zijn geruisloos in gebruik. Omdat hun roeimachines draaien op magnetische weerstandsmechanismen. Om deze reden geven veel sportliefhebbers hun voorkeur aan Kettlers roeiers boven andere roeiers in de branche.


Buikspieren trainen? Geen probleem

kettler coach e multifunctioneel

Buikspieren trainen op een Kettler roeitrainer

Met de meeste Kettler roeimachines kun je trouwens ook je buikspieren trainen op de roeitrainer. Dit kan door zittende curls en diverse andere cross-overs en pull-ups te doen. Dit biedt een welkome afwisseling voor de fanatieke thuissporter en maakt je roeitrainer een multifunctioneel fitnessapparaat.


Inklapbaar en mobiel

Wat Kettler bovendien gewild maakt is het feit dat je zijn roeimachines makkelijk kunt opbergen na je training. De meeste modellen zijn inklapbaar en de transportwieltjes helpen je met het makkelijk opbergen van het apparaat.


Welke Kettler modellen zijn er?

Kettler richt zich al jaren op de ontwikkeling van degelijke en duurzame roeimachines. Er zijn dus heel wat types Kettler roeiers verkrijgbaar. Wij hebben er een aantal voor je uitgelicht:

 • Kettler Coach E
 • Kettler Coach M
 • Kettler Coach LS
 • Kettler Axos
 • Kettler Kadett
 • Kettler Favorit

Hoe verschillen de Coach E & Coach M van elkaar?

Kettler coach e roeitrainer

Kettler Coach E roeitrainer

De Kettler Coach E roeimachine is een stapje verder dan de meer basale Coach M. Hij beschikt over een soepel elektromagnetisch weerstandsmechanisme. Je kunt kiezen tussen maar liefst 12 vooraf ingestelde trainingen. 

Hoewel de Coach E niet opvouwbaar is (in vergelijking met de Kettler Axos die wel inklapbaar is) kun je hem wel makkelijk verplaatsen met behulp van de bevestigde wielen. Het is een van de beste budgetvriendelijke elektromagnetische roeimachines op de markt.

De Kettler Coach M lijkt veel op de populaire Coach E, maar biedt je minder programma’s. Ook maakt dit apparaat gebruik van een handmatige weerstandsregeling. Hij beschikt over een vrijwel geruisloos magnetisch remsysteem en je kunt kiezen tussen verschillende weerstandsopties. 

Het frame van koolstofstaal en poedercoating van de Coach M roeier is gebouwd om lang mee te gaan en heeft een levenslange garantie tegen breuk.  De Kettler Coach E is verkrijgbaar voor om en nabij €989.00 en de Coach M kun je al kopen vanaf €799,-


Hoeveel betaal je voor een Kettler roeimachine?

Voor ieder budget is er een Kettler rower te vinden. De prijzen van Kettlers roeimachines variëren binnen de lage en midden-prijsklassen. Kettler biedt in Nederland en België momenteel 7 indoor roeiers aan variërend in prijs van €699,- tot €1.599,-. 


Afsluitende woorden

Onze laatste gedachten over de Kettler Coach Roeimachine… We hebben je al van een berg aan informatie voorzien, maar om alles even op een rijtje te zetten: hoe onderscheiden Kettlers roeimachines zich van de rest? 

 • Ten eerste zijn ze gebouwd om lang mee te gaan
 • Ten tweede is de levenslange garantie zeldzaam in deze branche. Het is een ander bewijs van hun uitstekende bouwkwaliteit
 • Ten derde, hoewel de computer/monitor van Siemens misschien ietwat tekortschiet in vergelijking met de PM5 van Concept2, is deze uitermate nauwkeurig en daar houden wij van
 • Ten vierde zijn de extra's (zoals de hartslagprogramma's) een zeer welkome afwisseling in de branche
 • En ten vijfde ... zijn weerstand is één van de beste en stilste die je kunt vinden

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}