.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Aldi & Lidl Roeitrainers: Zijn ze je geld waard?

Auteur: Chesney
Publicatie: 17/12/2021
Laatste update: 23/07/2023

Roeien is een goede manier om aan je conditie te werken en tegelijkertijd ook vet te verbranden. En omdat een roeitrainer ook heel goed thuis te gebruiken is, gaan steeds meer mensen in corona tijd over tot aanschaf. 

Je kunt tegenwoordig ook goedkope roeitrainers bij de Lidl en en Aldi kopen. En misschien vraag jij je af of dit wel een goede keuze is. Wij hebben deze roeimachines voor je getest. Dus lees verder voor onze mening daarover.

Aantrekkelijk geprijsde roeitrainers

Eerst even over de prijs. Die is van beide roeitrainers aantrekkelijk: namelijk zo’n 249 euro. Dat is echt maar een fractie van wat je voor andere merken - zoals Concept2 - roeimachines betaalt. Prijzen kunnen namelijk wel oplopen tot 2000 euro. 

Maar hoe zit het met de kwaliteit en het gebruiksgemak? Is het mogelijk om voor zo’n scherpe prijs een goede roeitrainer te kopen?


Review Aldi Roeitrainer

Laten we beginnen met de roeitrainer van de Aldi, die sinds 2020 daar verkocht wordt. 

Aldi roeitrainer aanbieding

Roeitrainer aanbieding bij Aldi

Deze trainer staat goed stabiel op de grond en is makkelijk te bedienen. De trainingscomputer met lcd-scherm heeft 16 instelbare weerstandsniveaus en 4 gebruikersprofielen. Je kunt het het trainingsprogramma en weerstandsniveau kiezen dat bij je past. Zo kan jij rustig starten en gaandeweg het weerstandsniveau verhogen. Het is ook mogelijk jouw eigen trainingsprogramma in te stellen.

Ook met het comfort zit het wel goed. De gevoerde roeizitting en verstelbare voetlussen maken het trainen prettig. Op deze roeitrainer zit je dus goed!

Dan even over de draagkracht, lichaamslengte en het gewicht. De Aldi roeitrainer heeft een draagkracht van maximaal 120 kg en is geschikt voor een maximale lichaamslengte van 190 cm. De trainer weegt 35 kg en is van gedegen kwaliteit. En we hopen het natuurlijk niet, maar mocht er onverhoopt wat gebeuren met het apparaat, dan zit er gelukkig garantie op.

Heel prettig is het ook dat de roeitrainer opklapbaar en verrijdbaar is. Na het trainen kan jij hem dus gemakkelijk en snel opbergen.

Let op: de roeitrainer van Aldi is niet vaak te koop, dat betekent dat jij de website en folders goed in de gaten moet houden. Dat is meteen dus een minpuntje, want met een beetje pech moet je lang wachten tot je dit fitnessapparaat daadwerkelijk kan aanschaffen.


Review Lidl Roeitrainer

De Lidl roeitrainer is van het merk Crivit. Dit merk staat bekend om een goede prijs-kwaliteitverhouding. De roeitrainer ziet er ook goed uit. 

lidl roeitrainer

Crivit roeitrainer aanbieding van Lidl

Er zit een trainingscomputer op met 10 trainingsprogramma’s en verschillende weerstandsniveaus. Je kunt kiezen voor het roeien van een bepaalde afstand, maar bijvoorbeeld ook voor een intervaltraining. En ook bij deze roeitrainer kan je een persoonlijke training instellen.

De computer is eenvoudig te bedienen en heeft een aanduiding van tijd, afstand, slagen per minuut, verbruikte calorieën, 500-m-gemiddelde en tussenstand. Jouw resultaten zijn op deze machine dus goed te volgen.

De Lidl shop roeitrainer is tot 110 kg te belasten, net iets minder dan die van de Aldi. Ben je niet langer dan 190 cm en weeg je niet zwaarder dan de genoemde 110 kg dan is deze roeimachine goed te gebruiken. De zitting is van kogelladers en zit comfortabel. De voetlussen zijn ook verstelbaar.

Net als bij de Aldi roeitrainer is de Lidl roeitrainer Crivit opklapbaar en verrijdbaar en dus makkelijk op te bergen. En oh ja: er zit zelfs een tablethouder op zodat jij tijdens het trainen lekker kan Netflixen.

We hebben de crivit roeitrainer lidl niet zelf gemonteerd, maar we hoorden wel dat dit een klein minpuntje is. Het in elkaar zetten van de roeitrainer is namelijk wel even wat werk. Maar ben jij een beetje handig, dan zal dat geen probleem zijn. Er is een uitgebreide handleiding aanwezig, zodat jij stap voor stap de roeimachine in elkaar kunt zetten.

Lidl verkoopt vaker roeitrainers dan Aldi, maar ook hier geldt dat je de website en (online) folders in de gaten moet houden.


Conclusie: Zijn de Aldi en Lidl roeitrainers een goede koop?

Wij zijn enthousiast over beide roeitrainers. Er zijn voor de prijs namelijk weinig minpunten te noemen. Zowel bij Aldi als bij Lidl heb je dus voor een zeer betaalbare prijs een prima roeitrainer. Deze roeitrainers zijn met name een goede keuze voor de beginnende sporter. Een goed instapmodel dus.


Al kun je voor die prijs ook een tweedehands roeitrainer op de kop tikken. Kies dan best voor een model uit onze lijst met beste roeitrainers zoals de Focus Fitness Row 3 of ga voor het neusje van de zalm met de Concept2 model D.


Beide roeitrainers staan stabiel, de kwaliteit is in orde en de boordcomputers met verschillende trainingsprogramma’s geven je voldoende mogelijkheden om te trainen. 

Hebben wij een voorkeur? Een klein beetje. Ze ontlopen elkaar niet veel, maar de Lidl roeitrainer is door de stabiliteit en het design net iets meer favoriet.


Goed om te weten

Op zoek naar meer fitnessapparatuur of leuke sportkleding? Kijk ook eens bij de categorie ‘Sport & vrije tijd’ op de website van de Lidl shop. Daar staan vaak leuke producten voor betaalbare prijzen. En ben je dan toch aan het internetten, kijk dan ook even op de website van Aldi. Misschien kom je daar ook leuke aanbiedingen tegen.


Tot slot

Heb je nog vragen over dit artikel of de genoemde roeitrainers? Roei jij op één van beide apparaten en wil je jouw ervaringen met ons delen? Heel graag! Plaats jouw reactie achter onder dit bericht.


> Leestips:

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}