.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Goedkope roeitrainers: Onze top 5 aanbevelingen

Auteur: Chesney
Publicatie: 25/02/2022
Laatste update: 23/07/2023

Wil jij een goede, degelijke roeimachine kopen maar beschik je niet over een groot budget? Geen zorgen, er zijn genoeg roeimachines waaruit je kunt kiezen. Wij hebben de 5 beste budget roeimachines voor je op een rij gezet. Lees dus zeker even verder.Enter your text here...

Geen tijd om het hele artikel door te lezen? Hieronder vind je een overzicht van onze keuzes.


Model

Prijs

roeitrainer-cardio-fit-r20-min

#1 de Tunturi Cardio Fit R20 Roeier

de Tunturi Cardio Fit R30 Rower-min

#2 de Tunturi Cardio Fit R30 Rower

VirtuFit Row 1.0 roeitrainer review

#3 de VirtuFit Row 1.0

Christopeit Sport Cambridge II-min

#4 de Christopeit Sport Cambridge II

de Tunturi FitRow 40-min

#5 de Tunturi FitRow 40

# 1: de Tunturi Cardio Fit R20 Roeier

roeitrainer-cardio-fit-r20-min

de Tunturi Cardio Fit R20 Roeier

Ben je al bekend met de roeitrainers van het merk Tunturi? Tunturi is een sportmerk met een uitstekende reputatie. Met de Fit R20 kies je dan ook voor een zeer betaalbare, efficiënte bewegingstrainer voor het hele lichaam. Hieronder belichten we de functionaliteiten van deze budget roeitrainer.

Het gewicht van deze Tunturi is 15 kilogram en het maximaal belastbare gewicht bedraagt 110 kilogram. Er zijn 4 weerstandniveaus waaruit je kunt kiezen om je training aan te passen. Een aantal andere voordelen van de Tunturi Cardio Fit R20 roeitrainer zijn:

 • Hij is makkelijk te verplaatsen en op te bergen. Met de transportwielen onderaan de voorzijde verplaats je de R20 in een vlotte beweging. De roeier is bovendien inklapbaar, je bergt hem makkelijk op. 
 • Beschikt over een duidelijk lcd-scherm. Weergave van verschillende parameters: snelheid, afstand, calorieën, tijd en slagen per minuut.
 • De R20 werkt op batterijen, je bent dus niet genoodzaakt om het apparaat dicht bij een stopcontact te plaatsen.

#2: de Tunturi Cardio Fit R30 Rower

de Tunturi Cardio Fit R30 Rower-min

de Tunturi Cardio Fit R30 Rower

Een andere goede keuze is de Cardio Fit R30, eveneens van het merk Tunturi. Wil je graag je hele lichaam trainen? Deze roeimachine biedt je uiterst complete trainingen. 

Er zijn maar liefst 8 weerstandniveaus waaruit je kunt kiezen. Deze zijn aan te passen met een verstelknop. Kun jij wat afleiding gebruiken tijdens het roeien? Kijk dan naar je favoriete serie of film tijdens je training. 

Dankzij de tablethouder plaatst je je tablet heel gemakkelijk op de roeimachine. En dankzij het magnetisch weerstandsysteem wordt er nauwelijks geluid geproduceerd en kun je rustig je film bekijken zonder geluidsoverlast. 

Op het duidelijke lcd-scherm van de Cardio Fit R30 volg je tijdens het trainen de volgende belangrijkste parameters:

 • Tijd
 • Aantal verbrande calorieën
 • Aantal slagen per minuut
 • Totaal aantal slagen van alle work-outs

Deze gegevens lees je af op het duidelijke scherm, het is 80 x 42 mm groot. De roterende massa bedraagt 7 kg en maakt weinig geluid. 

# 3: de VirtuFit Row 1.0

VirtuFit Row 1.0 roeitrainer review

de VirtuFit Row 1.0

De VirtuFit Row 1.0 is een andere fantastische budget roeier. De Row 1.0 is een zeer geschikte hometrainer voor zowel beginners en ervaren sporters. 

Er zijn in totaal 4 weerstandniveaus waaruit je kunt kiezen. Hiermee kun je je training zwaarder of lichter maken. Onder het lcd- display zit een grote weerstandknop waarmee je het weerstandniveau eenvoudig hoger of lager stelt.

Op het duidelijke lcd-display krijg je duidelijk inzicht in de volgende trainingsgegevens: 

 • Tijd
 • Afstand
 • Hartslag
 • Aantal verbrande calorieën
 • Snelheid en RPM

De stroom voor het display komt van twee AA batterijen, je hebt dus geen stopcontact nodig. Ook is het apparaat zeer compact en kun je hem inklappen na elke training.

Qua comfort scoort dit apparaat erg hoog. De roeitrainer maakt fijne roeibewegingen en de ergonomisch gevormde zitting glijdt soepel over een stevige aluminium rail. Door de ergonomische vorm van het zadel zit je automatisch stabiel en comfortabel. 

# 4: de Christopeit Sport Cambridge II

Christopeit Sport Cambridge II-min

de Christopeit Sport Cambridge II

Nog zo’n fantastische budget-roeier. Dit keer bespreken we de Christopeit Sport Cambridge II. Allereerst, over de prijs-kwaliteitverhouding niets dan lof: je kunt dit apparaat aanschaffen voor nog geen 200 euro en je haalt daarmee topkwaliteit in huis.

Er zijn maar liefst 8 verschillende weerstandniveaus beschikbaar. Dankzij het elastisch touwsysteem wordt jouw training zwaarder of lichter. Dit weerstandsysteem maakt niet veel lawaai. Bovendien gaat het wisselen tussen de 8 verschillende weerstandniveaus heel soepel. 

De comfortabele zitting is kogelgelagerd aan de rail gemonteerd. Hierdoor glijdt de stoel soepel langs de rail. De voetplaat is opgevuld om een betere wrijving te bieden. Voor de veiligheid kun je je voeten met behulp van een voetband aan de voetplaat bevestigen. 

Op het duidelijke lcd-display kun je de volgende gegevens aflezen:

 • Verstreken trainingstijd
 • Aantal verbrande calorieën
 • Aantal slagen

Nadat je klaar bent met je training, kun je de roeimachine makkelijk dubbelvouwen door de pin op de rail los te maken. Een fantastische feature als je weinig ruimte tot je beschikking hebt.

# 5: de Tunturi FitRow 40 

de Tunturi FitRow 40-min

de Tunturi FitRow 40 

Een andere budget roeimachine van Tunturi is de FitRow 40. Dit is een roeitrainer van de beste kwaliteit voor de laagste prijs. 

Het apparaat beschikt over maar liefst 8 weerstandniveaus waarmee je zelf bepaalt hoe zwaar je training is. Deze niveaus zijn makkelijk in te stellen. Zo kies je een training op maat uit. 

Het grote aluminium monorail en de ergonomische zitting zorgen voor soepele bewegingen en een comfortabele zit tijdens het roeien. Ook kun je je tablet of telefoon in de tablethouder plaatsen om een film of serie te kijken. 

Het duidelijke scherm toont je alle belangrijke trainingsgegevens zoals:

 • De tijd
 • Calorieverbruik 
 • Roeislagen

Met de bandjes op de voetsteunen maak je je voeten eenvoudig vast. Dit garandeert een stabiele training. Na gebruik klap je de roeitrainer in en rijd je hem met behulp van de transportwielen gemakkelijk naar een hoek van de ruimte.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen zien kun je een zeer degelijke, comfortabele roeimachine aanschaffen voor slechts een paar honderd euro. Hopelijk hebben wij je een budget-roeimachine geïntroduceerd die geschikt is voor jouw wensen.

Wat ons betreft scoren de VirtuFit Row 1.1 en de Tunturi Cardio Fit R30 Rower het hoogst qua prijs-kwaliteitverhouding. We wensen je heel veel succes en wijsheid tijdens je aanschaf en zien je graag terug bij een volgende blog.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}