.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Professionele roeitrainers

Auteur: Chesney
Publicatie: 29/12/2021
Laatste update: 23/07/2023

Ben jij je aan het verdiepen in professionele roeitrainers? Misschien omdat je vaker in de sportschool een roeitrainer gebruikt. Of omdat je op dit moment op zoek bent naar een geschikte professionele roeitrainer voor thuis om op je roeitrainer af te vallen? Wij hebben voor jou de beste professionele roeitrainers op een rijtje gezet. En ook leggen we je uit waar je allemaal op moet letten.

Beste professionele roeitrainers

Er zijn veel professionele modellen waar je uit kunt kiezen. Daarom hebben we, om je een handje te helpen, de beste professionele roeitrainers op een rijtje gezet:

Beste professionele roeitrainer

Concept2 Model D

De Concept2 Model D staat bij veel mensen binnen de roei gemeenschap bekend als de beste roeitrainer die er is. Dit komt voornamelijk omdat het een van de beste (al dan niet de beste) ergometer heeft. En de duurzaamheid van de roeier is volgens velen ook ongeëvenaard.

concept2 model d roeitrainer review

Concept2 Model D

Technogym Skillrow

Technogym is een merk die bekend staat om Italiaanse uitmuntendheid; ze produceren alleen fitnessapparatuur van de allerhoogste kwaliteit. En dat kan je aan de Technogym Skilrow aan alle kanten merken.


technogym skillrow roeitrainer

Technogym Skillrow

VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer

Als er een model is die zich qua prijs/kwaliteit verhouding met de Concept2 Model C kan meten is het wel de Virtufit Ultimate Pro 2 Ergometer. Voor een soortgelijke prijs krijg je namelijk een Ergometer van de hoogste kwaliteit.

> Lees onze uitgebreide review

VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer roeitrainer

VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer

First Degree Apollo Plus

First Degree staat er om bekend dat ze alleen water roeiers van de allerhoogste kwaliteit leveren. Eigenlijk kunnen alle First Degree roeitrainers onder de professionele roeitrainers worden geschaard. Maar binnen hun collectie heeft de Apollo Plus beste prijs/kwaliteit verhouding.

> Lees onze uitgebreide review

first degree apollo plus roeitrainer review

First Degree Apollo Plus

WaterRower Walnoot

Naast de Apollo Plus is de WaterRower Walnoot een van de beste water roeiers die je kunt kopen. Dit model krijgt namelijk een score van maar liefst 9,2/10 uit bijna 80 reviews op Coolblue. Het model heeft een draaggewicht van maar liefst 350 kg. En dat zegt natuurlijk wat over hoe stevig deze roeier is.

waterrower eiken

WaterRower

Kettler Aquarower 700

Het merk Kettler heeft een gevarieerd aanbod aan roeitrainers in alle prijscategorieen. Maar als je op zoek bent naar een professionele roeitrainer kom je al snel bij de Aquarower 700 uit. Dit is namelijk het duurste model binnen hun collectie. Dankzij de waterweerstand heb je het gevoel dat je echt op het water aan het roeien bent.

kettler axos rower roeitrainer review

Kettler Aquarower 700

Waarom een professionele roeitrainer?

Een professionele roeitrainer is vaak van erg goede kwaliteit en heeft uitgebreide trainingsmogelijkheden. Het toestel is van duurzaam materiaal gemaakt, zodat er uren per dag op getraind kan worden. En het apparaat langer meegaat.

Dat is ook precies waarom je professionele roeitrainers in sportscholen kan vinden: Er wordt enorm veel uren gebruikt van gemaakt. Dit zijn dan ook vaak de beste roeitrainers op de markt.


Voor wie is een professionele roeitrainer geschikt?

Iedereen kan een professionele roeitrainer aanschaffen. Of je nu een topsporter bent of alleen voor de hobby wilt roeien. Het ligt er maar net aan welke eisen jij stelt aan een roeiapparaat. 


Vind je het belangrijk dat de roeitrainer van hoge kwaliteit is? Hecht je veel waarde aan uitgebreide trainingsmogelijkheden? En wil je dat je roeitrainer zo lang mogelijk meegaat? Ga dan voor een professionele roeitrainer en vermijd goedkopere modellen.


Waar moet ik op letten bij professionele roeitrainers?

Voordat je een professionele roeitrainer gaat gebruiken of aanschaffen, is het belangrijk om je te verdiepen in de functionaliteiten en mogelijkheden. Wij nemen de belangrijkste aandachtspunten even met je door.


Bouwkwaliteit

Bij professionele roeitrainers zit de bouwkwaliteit meestal wel goed. Maar hoe weet je nu wat kwalitatief goed materiaal is? Je kunt het apparaat eventueel uitproberen om erachter te komen of het stevig aanvoelt wanneer je aan het roeien bent. Daarnaast kun je ook kijken naar het maximale gebruikersgewicht. Vaak is het namelijk zo dat hoe zwaarder het apparaat te belasten is, hoe beter de bouwkwaliteit.


Belastbaarheid

Een ander punt is de belastbaarheid van de roeitrainer. Hoe intensief mag de roeitrainer gebruikt worden? In sportscholen is het uiteraard van belang dat de roeitrainer veel uren achter elkaar gebruikt kan worden. 

Wanneer je de roeitrainer voor thuis wilt gebruiken, voldoet elke professionele roeitrainer waarschijnlijk wel aan jouw eisen voor de belastbaarheid.


Weerstandsysteem

Er zijn allerlei verschillende weerstandssystemen bij roeitrainers. Het weerstandsysteem bepaalt hoe jouw roeitraining aanvoelt. Ook geeft het ene weerstandssysteem meer geluid af dan het andere. Het is dus goed om de verschillende weerstanden even uit te proberen of je goed in te lezen hierover.

 

In de sportscholen vind je meestal roeitrainers met luchtweerstand of met magnetische weerstand. Voor thuisgebruik en bij professionele roeiclubs wordt vaker een roeitrainer met waterweerstand aangeschaft. Deze geven namelijk een hogere mate van een realistische trainingservaring. Dit systeem maakt wel meer geluid dan andere weerstandssystemen.


Comfort

Elke roeitrainer is anders, maar ook elk persoon is anders. Niet iedereen vindt hetzelfde prettig bij een roeitrainer. Daarom is het goed om rekening te houden met het zitvlak, de handgrepen en de voetsteunen bij het kiezen van een roeitrainer. Bij professionele roeitrainers is het vaak wel mogelijk om alles aan te passen naar jouw wensen. Dit is erg belangrijk omdat een goede houding blessures kan voorkomen.


Hoeveel kost een professionele roeitrainer?

Een professionele roeitrainer is natuurlijk duurder dan een “normaal” toestel. Maar ook bij professionele roeitrainers zijn de prijzen nog steeds erg uiteenlopend.

Dit is onder andere afhankelijk van het merk, model en de functionaliteiten. Denk maar aan de verschillen tussen de het type weerstand (luchtweerstand modellen, roeitrainer met magneetweerstand, waterroeiers...). Je moet er in ieder geval vanuit gaan dat je minimaal €800 kwijt bent. Maar de prijs kan zelfs oplopen tot €4000.


Waar een professionele roeitrainer kopen?

Er zijn diverse online webwinkels, zoals Coolblue en Decathlon waar je professionele roeitrainers kunt kopen. Maar je kunt natuurlijk  ook een tweedehands roeitrainer kopen via bijvoorbeeld Marktplaats. Hier zitten natuurlijk wel nadelen aan. Let in ieder geval op bovenstaande punten bij het kopen van een roeitrainer. zodat je de juiste keuze maakt.


> Leestips:


Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}