.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

VirtuFit Ultimate Pro 2 Roeitrainer Review

Auteur: Chesney
Publicatie: 18/12/2021
Laatste update: 23/07/2023

VirtuFit Ultimate Pro 2
 • Luchtweerstand
 • 10 weerstandniveaus
 • 10 vooraf ingestelde trainingsprogramma's (+ custom en handmatig programma)

Ben jij op zoek naar een roeimachine maar weet je nog niet zo goed welke perfect is voor jouw wensen? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Thuis roeien was nooit zo populair als vandaag de dag. Veel mensen wisselen hun sportschoolabonnement in voor degelijke fitnessapparatuur voor thuis. Wij geven ze groot gelijk: niets is zo fijn als thuis trainen.

Over de periode van 3 weken hebben wij de VirtuFit Ultimate Pro 2 uitgebreid voor je getest. Het zou zomaar een geschikte match kunnen zijn voor jou denken wij! Wij hebben een aantal zaken voor je getest, namelijk:

 • De prijs-kwaliteitverhouding
 • Het gebruiksgemak
 • Het design
 • De duurzaamheid
 • De montage
 • Opbergmogelijkheden
 • De functionaliteiten

Het merk VirtuFit

Dit Nederlandse sportmerk staat bekend om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. VirtuFits’ fitnessapparatuur  — en andere sportproducten  — zijn met zorg samengesteld en enkel geproduceerd uit kwaliteitsmaterialen. 

virtufit logo

Er is veel aandacht besteed om het gebruiksgemak optimaal te maken. Veel aandacht wordt besteed aan het design en uitgebreide functionaliteiten. Ook zijn VirtuFits’ producten betaalbaar en duurzaam.


VirtuFits' roeiapparaten

De roeimachines van het fitnessmerk VirtuFit worden intensief gebruikt over de hele wereld. Je ziet ze vaak in sportscholen en steeds meer mensen bestellen de apparaten van VirtuFit voor intensief thuisgebruik. 

VirtuFit maakt apparaten die geschikt zijn voor beginners en gevorderden. Veel mensen zijn al bekend met het merk VirtuFit. Jij ook? Zo niet, geen probleem. Na het lezen van deze uitgebreide review weet jij alles over de VirtuFit Ultimate Pro 2.


Het design

virtufit ultimate pro 2 zijaanzicht

VirtuFit Ultimate Pro 2 Roeitrainer design

VirtuFit focust zijn aandacht vooral op de functionaliteit van zijn fitnessapparatuur. Verwacht daarom niet een opvallend design. Wij vinden dit geen enkel probleem, het gaat immers ook om de functionaliteit en degelijkheid. 

De VirtuFit Ultimate Pro 2 komt op het eerste oog simpel en krachtig op ons over. Bovendien is hij volgens ons ook nog eens mooi afgewerkt. 

De Pro 2 is gemaakt van een combinatie van metaal en kunststof. De kleuren zijn zwart en zilver: simpel, niet te opvallend en toch stijlvol. Qua design is het apparaat door ons goedgekeurd. 


Voor wie is de VirtuFit Ultimate Pro 2 geschikt?

De VirtuFit Ultimate Pro 2 is uitermate geschikt voor de ervaren thuissporter. En mensen die serieus met roeien bezig zijn. Maar het is ook een geschikte keuze voor oudere mensen. Het gebruikscomfort is namelijk zeer goed. En de weerstand voelt erg lekker aan.


Geschikt voor lange mensen

virtufit ultimate pro 2 zitje

Het zitje van de VirtuFit Ultimate Pro 2 is zeer comfortabel

De extra hoge en voorgevormde foam zitting biedt extra zitcomfort tijdens het roeien. Dit is fijn voor mensen die wat ouder of minder flexibel zijn. Ook is dit geweldig voor langere mensen. 

De rails van de roeitrainer is zijn 140 cm lang, ook dit maakt dat de roeimachine geschikt is voor langere gebruikers. Er is namelijk voldoende ruimte om je benen volledig te kunnen strekken.


Gebruikscomfort

Wat ons vooral opviel is dat we ons nooit zorgen hebben gemaakt over de stabiliteit van de roeimachine. Tijdens alle roeisessies voelden we ons volledig verzekerd van een veilige training.

virtufit ultimate pro 2 voetsteunen

De voetsteunen van de VirtuFit Ultimate Pro 2 met anti-slip

Dankzij de anti-slip voetsteunen kun je volledige kracht zetten zonder bang te hoeven zijn dat je voeten van de pedalen glippen. Deze degelijke voetpedalen zijn verstelbaar en zorgen ervoor dat je altijd de juiste houding aanhoudt. 

Daarnaast heeft VirtuFit een speciale aluminium handgreep gemaakt, ook dit zorgt voor extra grip. Bij iedere beweging die je maakt wordt je volledig gesteund door de roeier.


> Bekijk hier de beste prijs voor de VirtuFit Ultimate Pro 2


De Pro 2 staat garant voor extra krachtige trainingen

virtufit ultimate pro 2 bouwkwaliteit

Stevige bouwkwaliteit van de VirtuFit Ultimate Pro 2

Doordat de roeitrainer is uitgerust met een roestvrije stalen ketting mag je rekenen op een zeer intensieve en zware trainingen. Onze bevindingen zijn dat je krachtiger kunt trainen met deze VirtuFit dan met de roeimachines van het merk Concept 2.

Doordat de makers van de Pro 2 hebben gekozen voor een stalen constructie kun je trainen met een maximaal belastbaar gewicht van maar liefst 230 Kilo. Niet veel roeimachines kunnen dit waarmaken.


Functionaliteiten van de VirtuFit Ultimate Pro 2

Wij waren ook erg te spreken over de functionaliteiten van de VirtuFit Ultimate Pro 2. Hieronder hebben we de belangrijkste elementen voor je op een rijtje gezet:


Luchtweerstandsysteem

Deze roeitrainer maakt gebruik van luchtweerstand. Deze biedt je maar liefst 10 weerstandsniveaus die je handmatig kunt aanpassen. Voor ieder wat wils: 

De beginneling kiest een programma met minder weerstand en de professional kan kiezen voor volledige weerstand. Onder het kopje ‘Verschillende trainingsprogramma’s’ lees je meer over deze programma’s.


Het display

virtufit ultimate pro 2 display

Het display van de Ultimate Pro 2

Het duidelijke en kantelbare display toont je de volgende gegevens:

 • De tijd
 • Het aantal slagen
 • Het aantal verbrande calorieën
 • De afstand
 • Wattage
 • De tijd per 500 meter
 • Je hartslag en RPM (mits je gebruik maakt van de borstband)

Montage en opbergmogelijkheden

VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer roeitrainer

Wij waren zeer te spreken over de makkelijke montage. Dit lukt zelf de meest onhandige persoon op aarde. Het boekje met duidelijke instructies vertelt je precies wat je moet doen: een kind kan dus de was doen.

Een andere positieve eigenschap van deze VirtuFit roeimachine is dat je hem kunt inklappen. Als je klaar bent met sporten klap je de machine makkelijk in. Daarna kun je hem makkelijk verplaatsen dankzij de speciale transportwielen.

De roeimachine neemt ook nog eens weinig plek in beslag. Dankzij het smalle design kun je hem onopvallend plaatsen in je huiskamer of trainingsruimte.


Verschillende trainingsprogramma's

De 10 vooraf ingestelde programma’s zijn als volgt verdeeld: je hebt een aantal intervaltrainingen op basis van tijd, afstand, calorieverbranding en het aantal roeislagen. 

De andere programma’s zijn gebonden aan een tijdsdoel, afstandsdoel of calorieverbrandingsdoel.

Ook heeft deze VirtuFit roeimachine een hartslagprogramma. 

En tot slot heeft de roeier een custom én een handmatig programma. Je kunt zo je eigen trainingen samenstellen. Dit is ideaal voor revaliderende mensen.

> Tip: gebruik één van onze roeitrainer trainingsschema's op de VirtuFit Ultimate Pro 2 trainingscomputer


Stille training

VirtuFit ultimate Pro 2 ergometer luchtweerstand

Luchtweerstandsysteem van de VirtuFit Ultimate Pro 2

Dankzij de luchtschuif kun je schakelen tussen de 10 verschillende weerstandsniveaus. Welk weerstandsniveau je ook kiest, je kunt uitgaan van vloeiende bewegingen. Dit zorgt ervoor dat er nauwelijks geluid geproduceerd wordt. Natuurlijk maakt de roeitrainer tijdens het trainen meer lawaai dan een magnetische roeitrainer.

Je kunt uitgaan van een soepele en stille training. Ideaal wanneer je tijdens het trainen graag naar een film kijkt of naar muziek luistert. 


Verschil tussen de Ultimate Pro 2 en de Ultimate Pro 2 Ergometer?

De ergometerfunctie van de VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer maakt een extra krachtige training mogelijk. Zo kun je op je maximale vermogen trainen. Atleten kunnen dus met hart en ziel trainen dankzij deze roeimachine. 

Een roeiergometer is een roeimachine waarbij het geleverde vermogen precies gemeten wordt. Dit maakt dat je de resultaten van jouw training makkelijk kunt vergelijken met de resultaten van anderen die ook een roeiergometer gebruiken.

Dit kan heel leuk en effectief zijn als je bijvoorbeeld onderdeel uitmaakt van een roeiclub. Je kunt wedstrijden roeien of je roeivrienden uitdagen om een ‘challenge’ te doen. 

Een hele leuke toevoeging voor de fanatieke roeier, maar misschien niet zo interessant voor een thuissporter die gewoon fit wilt worden. Ben je op zoek naar een roeitrainer waar je extra intensief op kunt trainen? 

In dat geval verkiezen wij dit apparaat boven de Pro 2. Maar ben jij iemand die gewoon graag fit wordt of blijft en aan je conditie wilt werken? Dan verkiezen we de Pro 2.


> Bekijk hier de beste prijs voor de VirtuFit Ultimate Pro 2


Verschil tussen de Ultimate Pro 2 en de Ultimate Pro 2i?

De Pro 2i is ongeveer €200,- duurder dan de Pro 2 en hij lijkt heel veel op de de Ultimate Pro 2. Het verschil zit hem met name in de ‘VirtuFit Ultimate Pro 2 ANT+ Bluetooth console’.

Dankzij deze speciale functie kan je connectie maken met een speciale hartslagband en met diverse roeitrainer applicaties. Deze is overigens ook los verkrijgbaar voor om en nabij de €200,-. Zo kun je deze functie ook toepassen op de Pro 2.


Prijs-kwaliteitverhouding

Deze roeimachine kost gemiddeld €1000,-. Hierdoor valt hij in het midden-prijssegment. Jouw vraag is natuurlijk of je ook waar krijgt voor je geld. Wij denken van wel. Het is een zeer degelijk en veilig apparaat.

Wij denken dat lang en dagelijks gebruik geen enkel probleem is en dat je er makkelijk tientallen jaren mee kunt roeien. Bovendien kun je elk fitnessdoel behalen en werken aan een ijzersterke conditie. 

VirtuFit Ultimate Pro 2
 • Luchtweerstand
 • 10 weerstandniveaus
 • 10 vooraf ingestelde trainingsprogramma's (+ custom en handmatig programma)


Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen waren wij zeer te spreken over deze roeimachine. Na 3 weken dit apparaat te hebben getest zijn we tot de conclusie gekomen dat dit een zeer degelijk en effectief apparaat is. 

Een duurzame en krachtige machine waar je dagelijks mee kunt trainen. Geschikt voor ervaren sporters en mensen die minder flexibel zijn. En mogelijk ook voor jou.

Kortom, de VirtuFit Ultimate Pro 2 is dus zeker het geld waard, want je haalt voor de prijs sportschool-kwaliteit in huis.

> Bekijk hier de beste prijs voor de VirtuFit Ultimate Pro 2


Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}