.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Technogym roeitrainers

Auteur: Chesney
Publicatie: 26/12/2021
Laatste update: 23/07/2023

Technogym is ruim 30 jaar een van de meest toonaangevende leveranciers op het gebied van fitnessapparatuur. Het merk staat namelijk voor Italiaanse uitmuntendheid in het ontwerp van zijn fitness- en bodybuildingapparatuur. Het bedrijf heeft op dit moment meer dan 65.000 sportcentra over de hele wereld heen. En het heeft honderden onderzoekers, ingenieurs, sportartsen, ontwerpers en anderen mensen in dienst, die allemaal aan hetzelfde doel werken: Om Technogym klanten steeds innovatievere producten aan te bieden.


> Leestips:

Technogym roeitrainer: Skillrow

Op dit moment biedt Technogym één roeier aan: 

Technogym's Skillrow

technogym skillrow roeitrainer

Technogym Skillrow roeitrainer

De Technogym Skillrow is de eerste volledig verbonden indoor roeimachine voor cardio- en krachttraining voor beginners en topsporters, dankzij het sportspecifieke ontwerp, de exclusieve technologie en prestatiegerichte trainingen.

Je kunt er specifieke trainingsroutines mee uitvoeren om neuromusculaire en metabolische activering te stimuleren, evenals intramusculaire coördinatie door specifieke ritmevariaties tijdens de training.

Bovendien voegt de multidrivetechnologie extra weerstand toe aan de luchtweerstand, terwijl de Aquafeel-technologie alle bewegingen vloeiender maakt. 

Dit alles zit verpakt in een strak, mooi design.


Overige Technogym producten


1. Excite Recline Med

technogym excite recline med

Technogym Excite Recline Med

Gebruikers met beperkte mobiliteit kunnen met de Excite Recline Med-apparatuur fietsoefeningen op een comfortabelere manier uitvoeren. Dit apparaat- biedt met zijn lage instap toegang voor gebruikers met verschillende handicaps. En de pedalen hebben speciale verstelbare voetbanden voor meer grip en stabiliteit.


2. Excite Run 1000 Med loopband

technogym excite run 1000 med loopband

Excite Run 1000 Med loopband

Verschillende soorten patiënten kunnen hiermee cardiovasculaire training uitvoeren.De apparatuur kan ook worden aangesloten op externe apparaten zoals ECG.


3. Bike Med

technogym bike med

Technogym Bike Med

De Bike Med heeft speciale functies voor revalidatie en sporttraining. Het apparaat is ideaal voor zowel medisch gebruik als voor sportclubs, die een medische evaluatie service willen aanbieden.


4. Excite Vario Med

technogym excite vario med

Technogym Excite Vario Med

De Excite Vario Med-apparatuur is een elliptische crosstrainer. Het apparaat biedt gebruikers de mogelijkheid om het type beweging in te stellen. En ook de lengte en vorm van de stap die ze willen zetten kan worden ingesteld.


5. Excite Synchro Med

technogym excite synchro med

Technogym Excite Synchro Med

Op zoek naar een elliptische crosstrainer, waarmee je veilig een volledige cardiovasculaire training kunt uitvoeren. En met een zeer lage impact op het onderlichaam? Dan is de Excite Synchro Med-apparatuur wat voor jou.


6. Excite Top Med

technogym excite top med

Technogym Excite Top Med

De medisch gecertificeerde Excite Top Med biedt de beste cardiovasculaire training voor het bovenlichaam. 


7. Excite Climb

technogym excite climb

Technogym Excite Climb

Wat deze stairclimber zo uniek maakt is de Split-Step-Technologie. En het het uitnodigende ontwerp en gebruiksgemak.

De geschiedenis van Technogym

De geschiedenis van Technogym begint in 1980. Een jaar dat wordt gekenmerkt door een grote behoefte aan sportapparatuur en sportuitrusting.

De eerste ideeën kwamen voort uit het brein van twee visionaire broers, die beide een passie voor sport hebben: Nerio en Pierluigi Alessandri. Zij begonnen in het toen bloeiende stadje Cesena met een klein bouwbedrijf, waar ze meteen hun eerste producten presenteerden.

Isotonic Line en Unica vertegenwoordigen het lanceerplatform van de groep, die al snel meer orders kreeg en aanzienlijk begon uit te breiden. Een paar jaar na de oprichting kon Technogym strategische overeenkomsten sluiten met veel gerenommeerde bedrijven. 

Zo lukte het de Italiaanse onderneming om een contract binnen te halen voor het leveren van apparatuur voor een groot aantal belangrijke sportteams, waaronder de Formule 1.


Meerdere mijlpalen van het bedrijf

Na de jaren 90 werden meer mijlpalen bereikt met de lancering van de eerste sportuitrusting, die je hartslag kan meten. En de eerste fitnessapparaten, die speciaal gericht waren op revalidatie patiënten. 

Een volgende belangrijke stap in de geschiedenis van de Italiaanse onderneming was toen het de officiële leverancier werd op de Olympische Spelen van Sydney.  Het merk is sindsdien al zes keer betrouwbaar genoeg bevonden om de trainingscentra van het Olympisch Dorp uit te rusten. 

Bovendien gaat het engagement van Technogym verder dan de Olympische Spelen. Het bedrijf lanceerde namelijk aan het einde van de 2016-editie "Let's Move for Rio." Dit is een campagne, die de uitrusting van de atleten aan het goede doel schonk.


Doelgroep

Een van de meest toonaangevende producten van Technogym is de Excite Med-lijn. Deze bestaat uit 93/42/CEE medisch gecertificeerde professionele cardiovasculaire apparatuur, die geschikt is voor sportscholen, ziekenhuizen en revalidatiecentra. 

Dankzij hun speciale eigenschappen kunnen de Technogym fitnessapparaten veilig en effectief gebruikt worden door mensen met een permanente of tijdelijke handicap. Technogym heeft ook als doel een gezonde levensstijl te bevorderen, waardoor mensen zich beter voelen over hun lichaam. 

Technogym roeitrainer tweedehands én nieuw: kwaliteit van de bovenste plank

De Pure Strength-collectie wordt gebouwd volgens de hoogste normen op het gebied van ergonomie, veiligheid, biomechanica en duurzaamheid. En zijn daarom absoluut de moeite waard.

Deze toestellen bieden je de gelegenheid om in alle flexibiliteit en vrijheid met zware lasten te trainen in een veilige omgeving. Technogym heeft zijn machines namelijk ontwikkeld, zodat de belasting zo goed mogelijk over het lichaam wordt verdeeld. En de beweging zo natuurlijk mogelijk aanvoelt. 

Ongeacht of je een splinternieuw of tweedehands toestel aanschaft; Technogym apparatuur is van van de hoogste kwaliteit. 


De Technogym app

Het bereiken van je doelen wordt nog makkelijker gemaakt met de Technogym App; een van de beste manieren om on-demand workouts op te zetten met een persoonlijk programma, dat zich aanpast aan jouw wensen en levensstijl. 

De Technogym-applicatie biedt je namelijk elke dag de meest geschikte training op basis van een combinatie van wetenschappelijk onderzoek en kunstmatige intelligentie.

Er is daarnaast een groot aanbod aan programma's gewijd aan fitness, sport en gezondheid, ontwikkeld door een team van trainers en atleten die gespecialiseerd zijn in verschillende disciplines. 

Degenen die Technogym-producten bezitten, zullen een gids in de roetrainer app vinden waarmee ze deze volledig kunnen gebruiken en rechtstreeks toegang hebben tot de videotrainingservaring vanaf de productconsole. Bovendien biedt de app gratis free-body- of accessoire-workouts, rechtstreeks op je mobiel.

De applicatie is gratis te downloaden in de Apple- of Google-winkels. Na de eerste gratis proefperiode zijn de 'Technogym Sessions' toegankelijk in Premium-modus met een abonnement van 8,99 euro per maand of 89,99 euro per jaar.

> Download hier de Technogym Skillrow app voor Android

> Download hier de Technogym Skillrow app voor iOs (Apple)

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}