.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

De 7 beste waterroeiers voor elk budget

Auteur: Chesney
Publicatie: 31/12/2021
Laatste update: 23/07/2023

Keuze van de redactie

Tunturi FitRow 70

Beste goedkope waterroeier

VirtuFit Pro Water 1000

Beste waterroeier voor thuis

WaterRower Cherry

Beste professionele roeitrainer

Wil jij een roeimachine aanschaffen en overweeg je een water roeier te kopen? Dan ben je niet alleen. De meeste  roeiers verkiezen roeimachines met een waterweerstand-mechanisme boven een magnetisch weerstand-mechanisme

Dit komt natuurlijk omdat je dankzij een waterweerstand-mechanisme het gevoel hebt alsof je echt aan het roeien bent. Zo kan je als roeifanaat ook tijdens de koudere wintermaanden je favoriete sport uitoefenen. En daarnaast zien water roeiers er ook prachtig uit in je huis.

Maar welke water roeiers zijn eigenlijk de beste roeitrainers (voor thuis)? Wij hebben in dit artikel 7 water roeiers voor je uitgelicht. Deze 7 roeiers hebben we onderverdeeld binnen 3 verschillende prijssegmenten: 2 - 3 roeiers per prijssegment. 

Water roeiers zijn over het algemeen wat duurder dan roeimachines met andere weerstand-mechanismen. Vandaar dat ons lagere prijssegment begint vanaf 0 tot 650,- euro.

We zijn ervan overtuigd dat dit de meest aantrekkelijke water roeiers zijn die je kunt vinden op dit moment. Binnen ieder prijssegment vind je de meest degelijke en populaire types die wij hebben kunnen vinden waarmee je je spieren tijdens het roeien aan het werk kunt zetten of conditie opbouwen.


Goedkope water roeiers

Laten we beginnen bij de goedkope water roeitrainers. Deze water-roeimachines zijn de beste opties voor mensen met een kleiner budget. Wij hebben alle apparaten tot 650 euro voor je onder de loep genomen en deze kwamen wat ons betreft als beste uit de bus.

tunturi fitrow 70 water roeitrainer

1. Tunturi FitRow 70 Water

 • Beste goedkope waterroeier
 • Overzichtelijk display
 • Geschikt voor intensief gebruik

Onze eerste keuze voor de beste budget water roeitrainer is de Tunturi FitRow 70 Water. Tunturi is een uitstekende aanbieder wat betreft roeimachines. Dit type roeier wijkt niet af van Tunturi’s kwaliteitsbeloften. 

Dankzij de natuurlijke waterweerstand wordt je training zwaarder naarmate je harder roeit. Op het overzichtelijke display zie je onder andere de geroeide afstand, tijd en calorieverbruik.

De Tunturi FitRow 70 Water beschikt over 8 weerstandniveaus. Als je de weerstand wilt verhogen zul je meer water in de tank moeten toevoegen.

Daarnaast kun je de Tunturi FitRow 70 Water belasten tot wel 6 uur per dag. Je kunt deze water roeier dus zonder zorgen intensief gebruiken.

Met deze eigenschappen behoort de Tunturi FitRow 70 Water wat ons betreft tot een van twee beste keuzes binnen het lagere prijssegment.


> Bekijk hier de beste prijs van de Tunturi FitRow 70 Water


flow fitness como water W roeitrainer

2. Flow Fitness Como Water W

 • 2 vooraf ingestelde trainingsprogramma's
 • Ingebouwd LCD scherm
 • Inklapbaar

Met de Flow Fitness Como Water W haal je ook een prima machine in huis. Dankzij zijn hoge bouwkwaliteit en degelijkheid is dit een van de beste keuzes binnen het lagere prijssegment. 

Ook deze roeier kan tot 6 uur per dag worden gebruikt. Dit maakt deze roeier geschikt voor het hele gezin of professionele roeiers. 

Je kunt kiezen tussen een van de 2 vooraf ingestelde trainingsprogramma's. De weerstand kan zonder limiet verhoogd worden. Ook voor dit apparaat geldt: hoe harder je roeit, hoe pittiger je training zal zijn. 

Het ingebouwde lcd-scherm laat je de volgende gegevens zien: je roeisnelheid, de wattage, de afgelegde afstand, je calorieverbruik en tot slot je hartslag. 

Ook een voordeel van de Como Water W: na gebruik kun je hem makkelijk inklappen en hem vervolgens in een opbergruimte rollen. Zo bespaar je je kostbare woonruimte. En dankzij het antislip oppervlak blijft de roeitrainer ook nog eens stevig op zijn plaats staan.

Net zoals bij de meeste water roeiers binnen het lagere en midden-prijssegment kun je de Flow Fitness Como Water W roeitrainer niet koppelen aan je telefoon via Bluetooth. Dit kan je trainingsmogelijkheden beperken.


> Bekijk hier de beste prijs van de Flow Fitness Como Water W


Midden prijssegment water roeiers

Dan is het nu tijd voor het midden prijssegment. In deze prijsklasse vind je apparaten tussen de 650 en 1450 euro. Dit zijn volgens ons de beste opties:

virtufit-pro-water-1000-roeitrainer-min

1. VirtuFit Pro Water 1000

 • Sportschoolkwaliteit in huis
 • 32 trainingsprogramma's
 • Koppelbaar met interactieve Kinomap applicatie

Dit is een geweldige roeitrainer binnen het midden prijssegment. Dit is echt een roeitrainer van sportschoolkwaliteit. Je kunt van deze roeier een realistische, degelijke en veilige roeitraining verwachten zoals je die ook kunt doen in de gym. 

De gepatenteerde kunststof peddels zorgen voor een zware waterweerstand. Dit is fijn voor mensen die op zoek zijn naar wat extra uitdaging. Deze multi-peddels zorgen trouwens ook voor meer contact met het water dan standaard water roeiers kunnen.

> Lees hier onze uitgebreide VirtuFit Pro Water 1000 Review

Je kunt kiezen uit maar liefst 32 verschillende trainingsprogramma's. Ook kun je het console koppelen aan de interactieve Kinomap applicatie. Dit is handig voor mensen die virtuele roeiroutes willen volgen. 

Ook kun je - dankzij de ingebouwde tablethouder - naar je favoriete film of serie kijken tijdens het roeien. En na gebruik vouw je de VirtuFit Pro Water 1000 weer heel gemakkelijk op. Bovendien kun je hem ook rollen dankzij zijn transportwieltjes.


> Bekijk hier de beste prijs van de VirtuFit Pro Water 1000


Waterrower A1 Home

2. WaterRower A1 Home

 • Mooi design
 • Zeer stevige bouwkwaliteit
 • Realistische roei ervaring

Allereerst zijn wij enorm fan van dit design: water roeiers met een essenhouten frame zien er altijd fantastisch uit. Bovendien kun je ook naar hartenlust roeien dankzij de uitstekende bouwkwaliteit. 

Het merk WaterRower loopt voorop wat betreft design en afwerking, daar blinken ze echt in uit. Maar ook van haar degelijkheid mag je veel verwachten.

Zodra je de hendels van deze roeier naar je toe trekt, komt het water in de tank in beweging. Dit zorgt voor een fijn roeigeluid wat je ook kunt ervaren als je op het water roeit. 

Waterrower A1 home beste waterroeier

De A1 Home is zo ontworpen dat er geen druk uitgeoefend wordt op je gewrichten. Net zoals bij de andere water roeiers bepaal je aan de hand van de hoeveelheid kracht waarmee je roeit, de weerstand.

Je hoeft geen speciale programma’s van deze roeier te verwachten, hij is gemaakt voor de simpele maar krachtige roeitraining. Ook meet de WaterRower A1 Home roeier geen wattage, waardoor de roeitrainer minder geschikt is voor hersteltraining.

Wel ziet dit apparaat er fantastisch uit en kun je uitgaan van de allerbeste bouwkwaliteit en degelijkheid. Wij zouden dit apparaat zeker aanraden.


> Bekijk hier de beste prijs voor de WaterRower A1 Homewaterrower eiken

3. WaterRower Oak

 • Mooi & ergonomisch design
 • Opklapbaar
 • Dubbele rails waardoor roeien zeer stabiel gaat

Weer een type van het bekende roeimerk WaterRower. Dit keer de WaterRower Oak. Dankzij zijn uitstekende bouwkwaliteit is deze roeitrainer geschikt voor intensief thuisgebruik.

Het zitje van deze roeier is gestationeerd op dubbele rails. Zo voelt je training extra stabiel en veilig aan. De rails zijn langer dan bij de meeste roeiers. Dit maakt deze water roeier extra geschikt voor lange mensen.

En dankzij de ergonomisch gevormde zitting zit je gedurende de hele training comfortabel. Ook kun je je voeten stevig op de verstelbare voetsteunen zetten. 

Je kunt deze waterrower niet koppelen aan je telefoon, waardoor je minder trainingsmogelijkheden hebt, dat is misschien een nadeel. Tot slot een belangrijk voordeel: dit type is opklapbaar en neemt dus niet veel ruimte in beslag.


> Bekijk hier de beste prijs voor de WaterRower Oak


Professionele waterroeiers

Heb je meer budget tot je beschikking? Dat is erg fijn voor je, dan kun je profiteren van het spreekwoordelijke ‘neusje van de zalm’! Het allerbeste qua water roeiers ligt voor jou binnen bereik die ook door professionele roeiers worden gebruikt. Hier komen onze 2 beste keuzes binnen het hogere prijssegment.

waterrower eiken

1. WaterRower Cherry / WaterRower Oxbridge

 • Mooi & ergonomisch design, gemaakt van kersenhout
 • 2 voorgeprogrammeerde hartslagprogramma's
 • Duidelijk LCD scherm, koppelbaar met computer

Weer zo’n roeier met een prachtig design. Deze roeitrainer wordt ‘Cherry’ of ‘Oxbridge’ genoemd. De roeier is gemaakt van kersenhout en behandeld met Danish Oil. Deze houtsoort krijgt na verloop van tijd een rijke, roodachtige kleur.

Met de prestatiemonitor van het apparaat kun je je training heel gemakkelijk selecteren. 

De WaterRower Cherry heeft 2 voorgeprogrammeerde hartslagprogramma's, wat zorgt voor een nauwkeurige hartslagmeting.

Ook laat het scherm je voortgang zien. Ben jij op zoek naar wat extra uitdaging? Sluit dan de monitor aan op je computer. Zo kun je tegen andere mensen roeien!

 

Het enige minpuntje is dat de roeitrainer niet inklapbaar is, waardoor je hem niet makkelijk opbergt na een training. 

Prachtig gemaakt en een direct herkenbaar design. Het merk WaterRower heeft dan ook een uitstekende reputatie opgebouwd door de jaren heen. Ons eindoordeel: een prachtige kwaliteitsroeier die je veel kan bieden.


> Bekijk hier de beste prijs voor de WaterRower Cherry


waterrower eiken

2. WaterRower Walnut / Classic

 • Mooi & ergonomisch design, gemaakt van walnotenhout
 • Console aansluitbaar op pc voor extra trainingsmogelijkheden
 • Oerdegelijk bouwkwaliteit, belastbaar tot 350 kg

Ook deze water roeier is onze favoriet binnen het hogere prijssegment. Hij wordt de WaterRower Walnut of de WaterRower Classic genoemd. Uiteraard weer een prachtig design: elk stuk walnotenhout heeft zijn eigen onnavolgbare identiteit. 

Elke Walnut roeimachine is met de hand afgewerkt en met maar liefst drie lagen Deense olie gelakt! Deze laklagen geven het hout een diepe glans en de nodige warmte.

Naast zijn prachtige verschijning is er ook gedacht aan de laatste technologische snufjes om je trainingen meer uitdaging te geven. Zo kun je het console aansluiten aan je pc, waardoor je meer trainingsmogelijkheden hebt. Zo kun je bijvoorbeeld één van onze roeischema's gebruiken.

Het beste van twee werelden dus. Daarnaast kan het apparaat een maximaal gewicht aan van 350 kilogram, dat vertelt iets over hoe degelijk dit apparaat is. Dit is zonder twijfel een eersteklas apparaat met een ongelooflijke levensduur.


> Bekijk hier de beste prijs voor de WaterRower Walnut


Conclusie

Je kunt wel merken dat het merk WaterRower het goed doet binnen het hogere prijssegment. 

Dit komt voornamelijk omdat het merk enkel en alleen de beste kwaliteitsmaterialen gebruikt. Hierdoor hebben de roeimachines een uitstekende duurzaamheid. Maar de afwerking van de roeiers is ook prachtig. En het oog wil natuurlijk ook wat. 

Maar de modellen van Tunturi, Flow Fitness en Virtufit zijn ook allemaal uitstekende opties als je wat minder wil besteden. Met andere woorden, welke water roeier je van de lijst ook kiest: je koopt een apparaat van een uitstekende kwaliteit!


Hoe werkt een waterweerstand-systeem?

Je moet het zo zien: er is een rad dat door een watertank draait. Dankzij jouw roeislagen en het bewegende water creëer je de weerstand die je nodig hebt om lekker te kunnen trainen. Dit zorgt ook voor die echte roei-ervaring. Bovendien hoor je het kolkende water vaak ook nog.


Hoe bepaal je het waterweerstand-niveau?

Hoe meer water je in de watertank vult, hoe zwaarder de weerstand wordt. Hiermee wordt je training ook zwaarder. 

Vaak kun je zelf de watertank naar behoeven vullen of legen. Dit gaat bij de meeste water-roeimachines heel gemakkelijk via een opening met gebruik van een pompje of trechter.


> Leestips:

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}