.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

VirtuFit Row 800 Roeitrainer Review

Auteur: Chesney
Publicatie: 21/12/2021
Laatste update: 23/07/2023

VirtuFit Row 800
 • Mooi & compact design
 • Realistische roei ervaring met waterweerstand
 • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Ben jij een fanatieke roeier en wil je thuis aan de slag? Dan ben je vast op zoek naar de beste roeitrainer binnen jouw budget. Ben je al bekend met het Nederlandse fitnessmerk VirtuFit?

Wij wel. We hebben al een hoop apparaten van dit merk mogen testen. En in deze uitgebreide review nemen we de VirtuFit Row 800 roeimachine onder de loep; een unieke roeitrainer, die werkt op waterweerstand.

Na het lezen van deze review weet je precies wat je kunt verwachten van de Row 800.  

> Bekijk hier de beste prijs voor de VirtuFit Row 800

Op zoek naar een degelijke roeimachine?

Misschien heb jij al jarenlang getraind in de gym maar lukt het je niet om elke keer naar de sportschool te gaan en train je liever thuis? Dan is het kopen van een geschikte roeimachine een heel goed idee. 

Dankzij roeimachines zoals de VirtuFit Row 800 kun je thuis snel en makkelijk fit worden door dagelijks een aantal kilometers te roeien. Je kunt dit doen terwijl je een film kijkt of je favoriete podcast luistert, dus het hoeft helemaal geen vervelende ervaring te zijn.


Voor wie is de VirtuFit Row 800 roeimachine geschikt?

De Row 800 is geschikt voor de beginnende en de ervaren thuissporter. Daarnaast is de rail maar liefst 105 centimeter lang en is dus zeer geschikt voor bovengemiddeld lange mensen.

De watertank is bevestigd onder de zitting waardoor de roeitrainer een stuk compacter is. Daarom is de Row 800 geschikt voor mensen die weinig ruimte in huis tot hun beschikking hebben. 

Ook is dit een apparaat dat wij zouden aanbevelen aan ouderen, mindervaliden of mensen die moeten revalideren.. Dit komt omdat de zitting hoger is dan bij de meeste roeimachines. Je hoeft dus niet diep te zakken om plaats te nemen.Voor competitief roeien is de Row 800 niet geschikt. Dit komt vooral omdat het aantal trainingsmogelijkheden beperkt is. En het apparaat geen ergometer heeft. Hierdoor kan je jouw resultaten niet nauwkeurig bijhouden. Of vergelijken met andere mensen.


> Bekijk hier de beste prijs voor de VirtuFit Row 800


Welke functionaliteiten heeft de VirtuFit Row 800?

Wij waren erg te spreken over wat de VirtuFit Row 800 ons geboden heeft. Sterker zelfs: Het compacte design, zijn kracht en het gebruiksgemak hebben ons omver geblazen. 


Kantelbaar scherm

verstelbaar display virtufit row 800

Kantelbaar scherm

Het display van de Row 800 is groot en duidelijk. Bovendien kun je het scherm kantelen. Dat vonden wij ook erg handig. Ook is het scherm te verstellen, zodat je altijd je trainingsgegevens goed in beeld hebt tijdens het roeien. 

virtufit row 800 trainingscomputer

Trainingscomputer van de Row 800

Kies je voor de optie ‘overzicht scan’, dan toont de computer je alle gegevens continu, om de beurt. Op het scherm kan je de volgende informatie aflezen:

 • De tijd
 • Het aantal roeislagen
 • De afstand
 • Je calorieverbranding
 • Je hartslag

De calorieverbranding is een schatting voor een gemiddelde gebruiker. 


Puls-functie

Een Puls-functie is ook aanwezig. Dit maakt je bewust van jouw hartslag. Om deze functie te gebruiken moet je een borstband rond je borst dragen. Hierdoor registreert de ontvanger in jouw hartslag. Let op: de borstband is niet bij de Virtufit Row 800 inbegrepen.


Het compacte design

virtufit row 800 zijkant

Uniek compact design van de Row 800

De Row 800 blinkt wat ons betreft uit vanwege zijn unieke ontwerp. Het unieke, compacte design stond ons erg aan.  Doordat de watertank geplaatst is onder het zitvlak, in plaats van aan de voorkant, neemt het namelijk weinig ruimte in beslag. 

transportwieltjes van de virtufit row 800

Transportwieltjes op de Row 800

Ook heeft het apparaat transportwieltjes. Hierdoor kun je hem na het sporten makkelijk aan de kant zetten om ruimte te besparen. Ook kun je de roeier in zijn geheel rechtop zetten. Hierdoor hoeft het apparaat nooit in de weg te staan.

De afmetingen van de roeitrainer zijn (LxBxH) 160 bij 52 bij 87,5 cm. En het apparaat is kantelbaar. Dit zorgt ervoor dat je het apparaat gemakkelijk kunt opbergen.

 

Optimaal gebruikscomfort

zitje van de virtufit row 800

Het zitje van de VirtuFit Row 800

VirtuFit heeft ook gedacht aan een verhoogde zitting. Deze is hoger dan de meeste roeimachines op de markt. Hierdoor stap je gemakkelijker op en af. Dit maakt deze roeier zeer geschikt voor oudere mensen. En mensen met blessures. 

De stoel is extra groot en comfortabel, wat zorgt voor optimaal gebruikscomfort. Op de Row 800 zit je altijd stevig en comfortabel. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over rugklachten.

virtufit row 800 voetsteunen

De voetsteunen van de VirtuFit Row 800

Met iedere slag zet je je voeten af tegen de anti-slip voetsteunen met hiel support. Dit zorgt voor een comfortabele en veilige training. De verstelbare voetriemen en pedalen houden je voeten dus goed op hun plaats.


Watertank

virtufit row 800 watertank

De watertank van de VirtuFit Row 800

De tank is geplaatst onder de zitting, waardoor de Row 800 nog compacter is dan andere roeimachines, die werken op waterweerstand.

De watertank is ook heel gemakkelijk te legen of aan te vullen. Dankzij de speciale VirtuFit hevelaar en de trechter met slang kun je het water namelijk makkelijk in de watertank gieten. 


Purification tabletten

Bij de Row 800 roeitrainer krijg je ook 4 purification tabletten. Dit zijn speciale chloortabletten om het water mee te reinigen.

Deze tabletten voorkomen algvorming aan de randen van de tank. Bovendien zorgen ze ervoor dat er geen ophoping van bacteriën ontstaat die een ongewenste geur veroorzaken. VirtuFit heeft dus aan alles gedacht! 


Waterweerstand

De Row 800 werkt met verschillende weerstandniveaus die gerelateerd zijn aan de hoeveelheid water in de tank. Je kunt het weerstandniveau dus aflezen aan de watertank.

Na een aantal keren trainen met de Row 800 weet jij precies waar je aan toe bent. Het komt erop neer dat hoe meer water er in de watertank zit hoe zwaarder de weerstand is.

Je zult deze voor minder of meer weerstand wel zelf bij moeten vullen. Dit kan als nadeel worden ervaren.  Vooral wanneer je met meerdere personen de roeitrainer wilt gebruiken.

Een ander klein minpuntje is dat je niet gemakkelijk tijdens het trainen je weerstandniveau kunt veranderen. Aan de andere kant belooft het wel een muisstille training. En het apparaat ziet er hip uit.


Welke VirtuFit roeimachines zijn er?

VirtuFit staat bekend om haar degelijke roeimachines. Een aantal voorbeelden van deze VirtuFit roeimachines zijn:

Hoe verschillen de VirtuFit Row 800 en de VirtuFit Row 1.0 van elkaar?

Het belangrijkste verschil tussen de Row 800 en de VirtuFit Row 1.0 is het compacte design van de Row 800 ten opzichte van de Row 1.0. Daarnaast is een belangrijk verschil het feit dat de weerstand van de Row 800 gecreëerd wordt door het water in de watertank. Waterweerstand zorgt - in tegenstelling tot magneetweerstand - tot een zeer realistische roei ervaring.

Daarnaast is er een aanzienlijk verschil in prijs. 


Hoeveel betaal je voor een VirtuFit Row 800?

Gemiddeld betaal je zo’n €699,00 voor de VirtuFit Row 800. Dit is het midden-prijssegment. Gezien zijn functionaliteiten en gebruiksgemak vinden wij dat de prijs-kwaliteitverhouding heel gunstig ligt. 


> Bekijk hier de beste prijs voor de VirtuFit Row 800


Plus- en minpunten

Pluspunten

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Eenvoudig in te stellen
 • Compact design
 • Weinig lawaai
 • Comfortabel zitje (ook geschikt voor senioren)
 • Waterweerstand
 • Voor lange én minder lange mensen geschikt
 • Transportwieltjes

Minpunten

 • Relatief zwaar
 • Geen gebruikersprogramma's
 • Klein en geen verlicht display
 • Geen MP3 ingang of USB-poort
 • Niet inklapbaar
 • Weerstandniveau kan niet aangepast worden tijdens de training

Conclusie

De VirtuFit Water Resistance Row 800 Roeitrainer heeft je heel wat te bieden: Een compact design, prima gebruikscomfort en een roeibeweging, die heerlijk aanvoelt. Daarnaast is de Row 800, dankzij de comfortabele hoge zitting, een uitstekende keuze voor senioren en mensen met blessures. 

Wat ons betreft biedt de Row 800 je:

 • Een uitstekende roeimachine tegen een betaalbare prijs
 • Een mooi design
 • Een compact apparaat dat makkelijk op te bergen is
 • Een roeitrainer met optimaal gebruiksgemak
 • Een realistische weerstand dankzij het waterweerstandsysteem

Qua prijs-kwaliteitverhouding waren wij zeer te spreken over de VirtuFit Row 800. Een apparaat — van Nederlandse bodem — dat doet wat hij belooft. Niets meer, niets minder! Een schappelijke prijs voor een degelijke en duurzame machine waar jij jaren mee vooruit kunt.

VirtuFit Row 800
 • Mooi & compact design
 • Realistische roei ervaring met waterweerstand
 • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding


Afsluitende woorden

Hopelijk ben je zo voldoende geïnformeerd over de VirtuFit Water Resistance Row 800 Roeitrainer en weet je nu of je overgaat tot aankoop. Wat je beslissing ook zal worden, we wensen je heel veel succes tijdens het roeien en hopen dat je onthoudt om op gelijk welk roeiapparaat de juiste techniek bij het roeien te hanteren!


Over het merk VirtuFit

Het Nederlandse VirtuFit biedt een breed assortiment in fitnessapparaten aan. Alle producten van VirtuFit zijn ontworpen door Nederlandse designers en worden continu en zeer uitvoerig getest en geoptimaliseerd. 

De meeste apparaten zijn speciaal ontworpen voor de fanatieke thuissporter. Een ander deel is geschikt voor professioneel gebruik. Naast VirtuFits’ unieke designs zijn ze ook nog ergonomisch ontworpen. Zo kun jij rekenen op een uiterst comfortabele én veilige training. 

VirtuFit maakt fitnessartikelen die geschikt zijn voor sportscholen en jouw huiskamer. VirtuFit staat bekend om haar professionele roeitrainers, loopbanden en crosstrainers. Dit alles maakt VirtuFit een uniek en onderscheidend merk.


> Leestips:

VirtuFit Row 800
 • Mooi & compact design
 • Realistische roei ervaring met waterweerstand
 • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}