.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

VirtuFit Row 900 roeitrainer review: de beste water-roeimachine?

Auteur: Chesney
Publicatie: 22/12/2021
Laatste update: 23/07/2023

VirtuFit Row 900
 • Inklapbaar
 • 16 vooraf ingestelde trainingsprogramma's
 • Waterweerstand voor realistische roei ervaring

Ben jij een fanatieke roeier en wil je de echte roei-ervaring nabootsen in je woonkamer? Dankzij de VirtuFit Row 900 roeimachine kan dit. In deze review lees je alles over dit geavanceerde model van het bekende roeimerk VirtuFit.

Wij vinden het belangrijk dat jij zo goed mogelijk geïnformeerd wordt over alle belangrijke zaken, zodat jij de beste keuze kunt maken. We gaan diep in op alle zaken waarvan wij denken dat die relevant zijn voor jou.

Hoe we de VirtuFit Row 900 hebben getest

Over een periode van 2 weken hebben wij de VirtuFit Row 900 uitgebreid voor je getest. Verschillende mensen hebben hun bevindingen voor ons vastgelegd zodat wij een haarfijne conclusie konden trekken (en ook onze lijst met beste roeitrainers kunnen samenstellen). 

We hebben de VirtuFit Row 900 op basis van de volgende zaken voor je getest:

 • Gebruiksgemak: wij vinden het belangrijk dat het apparaat makkelijk in gebruik is. We houden van de laatste technologie maar je moet er goed mee uit de voeten kunnen. Ook vinden we het belangrijk dat het toestel toegankelijk is voor senioren.
 • Prijs-kwaliteitverhouding: je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor een roeimachine. Daarom onderzoeken we de prijs-kwaliteitverhouding grondig en vergelijken we dit met andere modellen in dezelfde prijsklasse
 • Comfort: je wilt niet met nek- en rugklachten rondlopen omdat je geen comfortabele houding kan aannemen op de VirtuFit Row 900 roeimachine. Daarom hebben we een aantal mensen met verschillende lengtes laten roeien om te kijken hoe deze roeimachine scoort in de categorie comfort. Daarbij kijken we ook naar het comfort van het zitje en de hendel om te ontdekken hoe snel mensen bijvoorbeeld van blaren door het roeien last krijgen.
 • Tot slot kijken we naar de functionaliteiten van de VirtuFit Row 900 roeitrainer. Wat kun je zoals verwachten van dit apparaat qua trainingsprogramma's en weerstandniveaus?

Na het lezen van deze review ben jij helemaal op de hoogte en weet je precies wat je kunt verwachten van de VirtuFit Row 900 roeimachine.


Over VirtuFit

Ben jij bekend met het Nederlandse sportmerk VirtuFit? Dan weet je vast dat alle apparaten ontworpen zijn in Nederland. Elk apparaat dat verkrijgbaar is op de markt is volledig getest en voldoet aan de volgende Europese kwaliteitseisen voor fitnessapparatuur:

 • EN 957-1
 • EN 957-5

De VirtuFit Row 800 is de voorloper van de VirtuFit Row 900. De 900 is de vernieuwde versie van de 800 en er zijn enkele verbeteringen toegevoegd. De 800 was al zeer populair binnen de roei-community dus we hebben hoge verwachtingen van de Row 900.


Voor wie is de VirtuFit Row 900 geschikt?

Dankzij deze VirtuFit roeitrainer kun in je woonkamer dezelfde roei-ervaring krijgen als buiten op het water. Dit komt doordat de machine draait op waterweerstand. Echte roeifanaten zullen altijd kiezen voor roeimachines met een waterweerstand-systeem. 

Dit apparaat is een recht-toe-recht-aan apparaat en dus ook zeer geschikt voor ouderen mensen. Zij zullen heel gemakkelijk overweg kunnen met de VirtuFit Row 900.

Het is waarschijnlijk minder voor mensen die gebruik willen maken van ingewikkelde applicaties en toestanden. Het apparaat doet gewoon wat hij beloofd: roeien. 


Hoe werkt het water-weerstandsysteem?

Er is een rad dat door de watertank draait en dat geeft je dezelfde weerstand als een roeispaan die door het water beweegt. Dit zorgt ervoor dat het lijkt alsof je in een echte roeiboot vaart. 

Hoe voller de watertank gevuld is, hoe zwaarder de weerstand (en dus je training) is. Je kunt zelf de watertank naar behoeven vullen of legen. Dit gaat heel gemakkelijk via de opening met gebruik van een pompje.


Wordt het water in de watertank niet vies?

Nee, je hoeft je daarover geen zorgen te maken. VirtuFit voorziet de Row 900 namelijk van een aantal speciale chloortabletten die het water in de watertank helder en schoon houden.


Wat is het verschil tussen een magnetisch weerstandsysteem en een water-weerstandsysteem?

virtufit row 900 watertank en voetsteunen

De watertank van de VirtuFit Row 900

Water werkt progressief en dit geeft meer controle over de intensiteit van je training. Je zult krachtiger en sneller moeten roeien als je een hogere intensiteit wilt ervaren. Daarom is dit apparaat uitermate geschikt voor de fanatieke roeier. 

Dit is heel anders dan bij een roeitrainer met een magnetische weerstand of luchtweerstand. Je kunt dus lichtere sessies verwachten van dergelijke apparaten al beslis je dat natuurlijk zelf. Met één van onze roei schema's kun je bijvoorbeeld behoorlijk pittige trainingen uitvoeren. 


Wat is beter: een lucht-, water- of magnetisch-weerstandsysteem?

Er is geen goed of fout. Dit hangt geheel af van jouw wensen. Wel denken wij dat een water-weerstandsysteem het meest geschikt is voor de echte, fanatieke roeiers. Niet alleen vanwege de realistische roei-ervaring, maar ook vanwege de hoge intensiteit die dit systeem kan waarmaken. 


> Bekijk de beste prijs voor de VirtuFit Row 900


Functionaliteiten VirtuFit Row 900

virtufit row 900 trainingscomputer

Trainingscomputer van de VirtuFit Row 900

Je hebt maar liefst 16 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s waar je uit kunt kiezen. Volgens ons zit er genoeg variatie in deze programma’s. Zo is er voor elk fitnessdoel wel een programma geschikt.

Het display is helaas niet verlicht dus je zult met daglicht of met een lamp aan moeten trainen als je de volgende informatie wilt bijhouden:

 • Je trainingsduur
 • Het aantal verbrande calorieën
 • De geroeide afstand
virtufit row 900 kantelbaar scherm

Kantelbaar display

Het display is overigens wel kantelbaar en accuraat. Wij vonden dat we de informatie makkelijk konden aflezen.

Wat we jammer vonden is dat er geen mogelijkheid is om het toestel te verbinden met één van de roeitrainer apps. Een gemiste kans!


Gebruiksgemak VirtuFit Row 900

Ook merkten wij op dat deze roeitrainer opvallend stil is in gebruik. Dit is een groot voordeel omdat je zo op elk moment van de dag kunt trainen zonder daar iemand mee lastig te vallen.

Natuurlijk hoor je wel wat water kolken, dat is natuurlijk onvermijdelijk als je kiest voor een roeimachine met een water-weerstandsysteem. Wij denken dat dit geluidseffect fijn is voor de echte roeiers want het doet vermoeden of je op het water roeit.

virtufit row 900 opgevouwen

De VirtuFit Row 900 opgevouwen

Het apparaat neemt trouwens weinig ruimte in beslag. Bovendien is de VirtuFit Row 900 inklapbaar. Dit is een enorm voordeel wat ons betreft. Na elke training berg je hem netjes op en dit bespaart een hoop ruimte.


Comfort

Qua veiligheid en comfort waren wij zeer te spreken over de Row 900. Tijdens het roeien merkten we dat de roeier heel stevig op zijn plek bleef staan. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een wiebelend apparaat. 

virtufit row 900 zitje

Comfortabel zitje

Je hoeft ook geen nek- of rugklachten te verwachten na een fanatieke training met de VirtuFit Row 900. Deze roeier heeft namelijk comfortabele pedalen met veel grip. 

Dit zorgt ervoor dat je je benen helemaal kunt strekken en je je niet druk hoeft te maken over je veiligheid. Het ergonomisch gevormde zadel zorgt er ook voor dat je geen last van je billen krijgt tijdens een lange roeisessie.

Veilig en verantwoord trainen kan dus met de Row 900. Deze stimuleert een realistische en bovendien verantwoorde roeihouding waardoor je geen blessures zult oplopen. 

Verschillende mensen (kort en lang) hebben de Row 900 getest. Wij hebben geen negatieve feedback gekregen van zowel de lange als de korte persoon. 

Sterker nog: iedereen was enorm tevreden met zijn roei-ervaring en kon er geen genoeg van krijgen. Dit vertelt ons dat het apparaat geschikt is voor mensen van alle lengtes.


Prijs-kwaliteitverhouding

virtufit row 900 riem

Degelijke bouwkwaliteit van de VirtuFit Row 900

De prijs van de Row 900 schommelt tussen de €900,- en €1300,-. Dit is het midden-prijssegment. We hebben het afgelopen jaar zeer veel roeiers mogen testen en weten dus redelijk goed wat we wel en niet mogen verwachten binnen deze prijsklasse.

Qua prijs-kwaliteitverhouding slaagt deze roeimachine met vlag en wimpel! Je krijgt echt waar voor je geld. Het is misschien even een investering maar dan krijg je ook wat. Een degelijk apparaat waar je jaren op kunt roeien. Wij verwachten dat de levensduur van de Row 900 erg lang is, het is hoogstwaarschijnlijk een eenmalige investering wat zeker de moeite waard is. Als je dat zou willen, kun je de trainer ongetwijfeld ook tweedehands nog kwijt binnen enkele jaren.


> Bekijk de beste prijs voor de Row 900


Conclusie

Wij zijn zeer te spreken over deze roeier. VirtuFit heeft ons weer mogen verbazen met haar uitstekende kwaliteit. Je kunt echt merken dat VirtuFit veel aandacht besteedt aan het creëren van de beste roeimachines.

Alles is tot in de details verzorgd en je kunt uitgaan van een echte roei-ervaring als je ook de juiste techniek toepast. Het design is simpel en praktisch, daar houden wij van. Zéker wanneer het apparaat uitblinkt in haar functionaliteit en gebruiksgemak. 

Wij raden deze roeimachine volmondig aan. Voor iedereen die graag thuis sport en natuurlijk aan de ervaren roeiers. Want er zijn weinig apparaten verkrijgbaar die zo’n realistische roei-ervaring nabootsen als de VirtuFit Foldable Water Resistance Row 900 Roeitrainer.


> Bekijk hier de beste prijs voor de VirtuFit Row 900

VirtuFit Row 900
 • Inklapbaar
 • 16 vooraf ingestelde trainingsprogramma's
 • Waterweerstand voor realistische roei ervaring


Afsluitende woorden

Hopelijk ben je nu voldoende geïnformeerd over de VirtuFit Row 900. Onze verwachtingen van dit apparaat waren hoog maar gelukkig maakte VirtuFit deze verwachtingen helemaal waar. 

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}