.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Kettler Coach LS Roeitrainer Review: Een goede optie in het midden prijs segment?

Auteur: Chesney
Publicatie: 21/12/2021
Laatste update: 16/12/2021

Kettler Coach LS
 • Groot en duidelijk LCD-scherm
 • Comfortabel zitje
 • Geen stopcontact nodig

Ben jij een roeifanaat? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij testen voor jou de beste roeimachines die je maar kunt vinden en geven daar onze ongezouten mening over.

De roeimachines van het Duitse merk Kettler worden intensief gebruikt over de hele wereld. Je ziet ze vaak in sportscholen en steeds meer mensen bestellen de apparaten van Kettler voor intensief thuisgebruik. 

Beginners en atleten, veel mensen zijn al bekend met het merk Kettler. Jij ook? En ben jij nieuwsgierig naar alle ‘ins and outs’ over de roeimachine Kettler Coach LS? Lees dan verder.

Deze uitgebreide review vertelt jou precies wat je moet weten over dit type roeimachine.

Voor wie is de Kettler Coach LS geschikt?

De Kettler Coach LS is zeer geschikt voor iedereen. Of je nu een ervaren roeier bent of niet, dat maakt niet uit - zolang je maar de juiste roeihouding aanneemt ;). Je kunt namelijk kiezen tussen 12 weerstandsniveaus. Deze kunnen worden geselecteerd door aan een knop onder de console te draaien. 

Het roeiapparaat valt in het midden prijs segment. Wat dit betekend is dat je een hogere kwaliteit mag verwachten, dan roeimachine van onder de 300 - 350 euro. En je ontloopt ook de hoge kosten van professionele roeimachines, zoals de Concept2 Model D.


Over het fitnessmerk Kettler

Kettler is een Duits fitnessmerk dat al meer dan 65 jaar gebruikt wordt onder amateurs en atleten. Kettler heeft op internationaal niveau een zeer goede reputatie opgebouwd in de fitnesswereld! 

Het type Coach LS is geen uitzondering op de regel: het is een zeer soepele en degelijke roeimachine. Echt een apparaat waar je op kunt vertrouwen, geen rotzooi. Duurzaam en krachtig, dat is waar Kettler voor staat en de Coach LS maakt deze belofte ook waar.


Het design

Wij vonden het design niet heel bijzonder. Maar dat zijn we inmiddels gewend van Kettler. Dat geeft ook niet want het gaat natuurlijk om de kwaliteit van de roeimachine.


Comfort

De stoel is zeer comfortabel en de zitting is stabiel. Bovendien zijn de voetsteunen goed gepositioneerd en kun je je voeten stevig bevestigen. De roeipositie is redelijk goed als je eenmaal op de machine zit. Misschien is de positie wat aan de lage kant. Voor mensen boven de 1.95 meter zou dit oncomfortabel kunnen zijn. 


Magnetisch weerstandsmechanisme 

De weerstandsniveaus kunnen handmatig gewijzigd worden. De vooraf ingestelde niveaus variëren tussen 25 en 500 watt. Omdat het hier om een magnetische weerstand gaat moet je geen realistische roeibeweging verwachten. Maar is het apparaat wel erg stil.


Mogelijkheid tot het trainen van je buikspieren

kettler coach e multifunctioneel

Buikspieren trainen op de Kettler Coach LS

Met de Kettler Coach LS kun je ook op de roeitrainer buikspiertrainingen uitvoeren door zittende curls en diverse andere cross-overs en pull-ups te doen. Een welkome afwisseling in een roeimachine en het maakt het apparaat ook weer wat beter om mee af te vallen.


Montage

Wat wij je mee willen geven is: wees voorzichtig! De roeimachine is namelijk nogal zwaar. Het is daarom aan te raden om een familielid of vriend uit te nodigen om je een handje te helpen tijdens het verplaatsen. 

Verder is het monteren van de Coach LS echt een eitje! Een kind kan de was doen. Dankzij de stapsgewijze montage-instructies ben je binnen een half uur klaar.  En je hebt er niemand bij nodig.


Hoe voelt het trainen met een Kettler Coach LS?


Wij vonden het trainen met de Coach LS vooral erg degelijk en soepel. Dat deze machine van zeer goede kwaliteit is gebouwd, kun je voelen.


Vooraf ingestelde trainingen

Dankzij de vooraf ingestelde programma's (maar liefst 12 in totaal!) heb je genoeg variatie om niet verveeld te raken door steeds dezelfde training te doen. Je kunt kiezen tussen intervaltrainingen, piramidetrainingen en hersteltrainingen. Of je kunt natuurlijk één van onze trainingsschema's voor roeitrainers volgen.


Is de Kettler Coach LS stil in gebruik?

De Coach LS is — net als andere roeitrainers van Kettler —  erg stil in gebruik. Je kunt dus met gemak in alle stilte trainen of een film kijken terwijl je je oefeningen uitvoert. 


> Bekijk hier de beste prijs voor de Kettler Coach LS


Opbergen? Geen probleem

De Kettler Coach LS is verticaal op te bergen. Ook is hij gemakkelijk te verplaatsen dankzij de bevestigde wieltjes. Dit scheelt een hoop bergruimte en wij vinden dit dan ook een groot pluspunt. 

De Coach LS console werkt trouwens op batterijen. Het is dus een draadloos apparaat. Je bent niet gebonden aan een stopcontact. Dit heeft natuurlijk zijn voordelen en nadelen. Je zult 1 of 2 keer per jaar batterijen moeten aanschaffen, maar je kunt je roeimachine dan ook overal gebruiken.


Met borstband tot ECG-precisie

In tegenstelling tot de andere modellen wordt de Coach LS geleverd met een borstband. Deze gratis meegeleverde borstband meet tot ECG-precisie. Je hartslag wordt dan weergegeven op het scherm en kan worden gebruikt voor hartslag trainingsprogramma's. 

Dit is een groot voordeel wat ons betreft. Het handige aan hartslag programma's is dat de computer het weerstandsniveau aanpast om je in het optimale ritme voor ultiem gewichtsverlies aan te bieden. Je kunt dus het beste uit je trainingen halen dankzij deze borstband.


Algemene specificaties

Fabrikant

Kettler

Artikelmodelnummer

07985-640

Productafmetingen

(L) 180 x (W) 55 x (H) 59

Gewicht

48 kg

Maximaal gebruikersgewicht

130 kg

Hartslagmeting

Met borstband (meegeleverd) tot ECG-precisie

Garantievoorwaarden

3 jaar garantie op onderdelen en arbeid

Het lcd-display

Het grote lcd-scherm is goed ingedeeld en je kunt makkelijk in één oogopslag alle informatie zien die je nodig hebt om je trainingsgegevens bij te houden. Het scherm geeft je continu alle relevante informatie aan. Bovendien kun je de gemiddelde waarden zien aan het einde van iedere sessie.

Het lcd-scherm is trouwens ook heel nauwkeurig afgesteld. Bij goedkopere modellen kloppen de gegevens niet altijd precies. Voor de Coach LS geldt dit niet. Het toont je al je trainingsgegevens heel nauwkeurig.

Het lcd-scherm toont je de volgende gegevens:

 • Je trainingstijd
 • Visueel alarm aan het einde van je trainingssessie
 • Het aantal geroeide kilometers (de totale afstand)
 • Het aantal slagen
 • Het aantal slagen per minuut
 • Het aantal verbrande calorieën
 • De kamertemperatuur
 • Je hartslag

Pluspunten

 • Net als de Kettler Coach E is dit apparaat muisstil
 • Geweldige (Duitse) bouwkwaliteit
 • Groot en duidelijk LCD-scherm
 • Eenvoudig verticaal te verplaatsen en op te bergen
 • Borstband (met ECG-precisie) meegeleverd
 • Goede, gestoffeerde stoel
 • 12 vooraf ingestelde programma's voor een goede variatie aan trainingen (incl. hartslagtraining)
 • Lange garantieperiode
 • Gemaakt door een Duitse fabrikant (wat een goede bouwkwaliteit belooft)
 • Soepele roeibeweging

Minpunten

 • Het design is niet erg inspirerend
 • Je moet een knop gebruiken om de weerstand te veranderen (wat ongebruikelijk is voor een magnetisch model)

Conclusie review Kettler Coach LS

Wij zijn te spreken over de Kettler Coach LS. Het is een prima optie wanneer jij thuis aan de slag wilt gaan met een degelijke roeimachine.

Daarnaast is de roeimachine muisstil, een duidelijk voordeel. Al met al is de Coach LS een prima optie voor mensen die hun conditie willen verbeteren, of wat kilotjes willen afvallen. Het apparaat is betaalbaar, betrouwbaar, duurzaam en makkelijk op te bergen. 

De Coach LS is zonder twijfel een slimme investering, thuis fit worden was nooit zo gemakkelijk. Wij raden je met vertrouwen dit apparaat aan. 

Kettler Coach LS
 • Groot en duidelijk LCD-scherm
 • Comfortabel zitje
 • Geen stopcontact nodig

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}