.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Hometrainer zitfietsen: Onze top 3 favoriete modellen

Publicatie: 04/03/2022
Laatste update: 30/01/2023

Wil jij graag een hometrainer zitfiets kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben de 9 belangrijkste voordelen over hometrainer zitfietsen voor je op een rijtje gezet. 

Na het lezen van de voordelen vind je onze zitfiets fitness top 3. Ben je er klaar voor? Dan gaan we gelijk beginnen!

Onze top 3 zitfietsen 

We hebben ons best gedaan om aan iedereen zijn budget te denken. Daarom zie je zitfietsen in het lagere, het midden en het hogere prijssegment terugkomen.

de Tunturi Performance E50R Comfortfiets

Beste keuze in het hogere prijssegment.

Recumbent Bike NordicTrack VR21

Beste keuze in het midden prijssegment.

Evo Air Pro Hometrainer Zitfiets

Beste keuze in het lagere prijs segment. 

#1: de Tunturi Performance E50R Comfortfiets (hogere prijssegment)

de Tunturi Performance E50R Comfortfiets-min

Tunturi Performance E50R Comfortfiets

Met de E50R Comfortfiets uit de Tunturi Performance serie kan je alle kanten op. Je kunt kiezen uit een aantal trainingsprogramma’s en overige, uitgebreide functies. Dankzij de 32 weerstandniveaus en de 20 trainingsprogramma’s kun jij altijd een geschikte training volgen.

De voordelen van de Tunturi Performance E50R Comfortfiets:

 • Met ingebouwde ergometer
 • Ergonomisch ontwerp
 • 32 weerstandniveaus
 • 20 programma’s
 • Handige houder voor je tablet of smartphone
 • Duidelijk scherm 
 • Extra lage instap
 • Bluetooth connectiviteit
 • Maximaal vermogen van 350 Watt

# 2: Recumbent Bike NordicTrack VR21 (midden prijssegment) 

recumbent-bike-performance-e50r-min

NordicTrack VR21

De recumbent bike NordicTrack VR21 is een zitfiets van uitstekende kwaliteit. Dankzij de vele trainingsprogramma’s en het makkelijk te bedienen display is deze NordicTrack fiets geschikt voor iedereen. 

Deze zitfiets heeft een verstelbare stoel met extra groot zitvlak en een lage instap. Hierdoor is de hometrainer extra toegankelijk en comfortabel in het gebruik. 

De NordicTrack ligfiets is uitgerust met maar liefst 25 vooraf geprogrammeerde trainingen. De weerstand van de Recumbent Bike is elektrisch te verstellen in 25 niveaus. 

Tussen deze 25 weerstandniveaus kun jij altijd een geschikt level vinden. Naast al deze voordelen is het ook mogelijk om je eigen routes dankzij Google Maps samen te stellen!

# 3: Evo Air Pro Hometrainer Zitfiets (lager prijssegment)

Evo Air Pro hometrainer zitfiets-min

 Evo Air Pro hometrainer zitfiets 

Dit is een prima instapmodel voor mensen met een kleiner budget. Maar laat je niet afschrikken hoor, want dit apparaat kan je veel bieden. Het maximaal belastbare gewicht bedraagt 120 kg.

Daarnaast beschikt deze hometrainer over een vliegwielmassa van 12 kg. Door dit gewichtige vliegwiel en de hoogwaardige riemaandrijving met SilenBelt systeem functioneert de hometrainer altijd soepel en geruisloos.

Maak gebruik van de tablethouder om je favoriete film te bekijken of stationeer je tablet of telefoon in de houder om van de Kinomap-app te kunnen genieten. Dankzij deze app kun je de hele wereld verkennen dankzij de vele virtuele routes. 

Dankzij de antislip pedalen met verstelbare voetlussen kun je uitgaan van een comfortabele en veilige training. De trainingscomputer biedt je 4 vooraf geprogrammeerde programma's.

Ook hebben de makers van de Evo Air Pro genoeg aandacht besteed aan het comfort. Dankzij de gevoerde zitting met verstelbare rugleuning zet je de stoel altijd in de juiste positie om comfortabel te kunnen trainen. 

Dankzij de zogenaamde ‘PulseControl’ voorziet de polsmeter de trainingscomputer van live informatie betreffende je polsfrequentie. Dit maakt trainen op basis van je hartslag mogelijk. De polsmeter is in de comfortabele handgreep geïntegreerd.

Wat is een hometrainer zitfiets?

Een hometrainer zitfiets is een fitnessapparaat om binnenshuis te gebruiken. Net als een gewone fiets en gewone hometrainers hebben ze een stoel (zadel), een frame en een stuur. Eigenlijk trap je ook zoals je op een gewone fiets en op een gewone hometrainer zou doen. 

Er is een verschil tussen een hometrainer en een zitfiets. Bij een hometrainer zit je rechtop en bij een zitfiets zit je in een half liggende positie dankzij de rugleuning.

Wat zijn de 9 voordelen van een zit fiets hometrainer?

1 Prima alternatief voor buiten sporten

Natuurlijk zijn hometrainers bij uitstek geschikt voor fanatieke wielrenners en thuissporters. Dit soort fitnessapparaten zijn zeer geschikt voor mensen die om wat voor reden dan ook niet buiten kunnen fietsen. Je training lijkt veel op fietsen en is heel natuurlijk en comfortabel.

2 Je verbrandt snel veel calorieën en valt dus effectief af

Je verbrandt snel veel calorieën en valt dus effectief af. En omdat het trainen met een zitfiets hometrainer niet belastend is voor je gewrichten kun je lang met hoge intensiteit blijven trainen. Dit zal je calorieverbruik verder stimuleren.

3 Een lage en constante hartslag helpt je om makkelijker en sneller calorieën te verbranden

Tijdens het trainen bewegen alleen je benen heen en weer. Deze rustige en regelmatige beweging houdt je hartslag op een laag en frequent tempo. Een lage en constante hartslag helpt je om makkelijker en sneller calorieën te verbranden.

4 Perfect voor mensen met overgewicht. omdat je zit en je gewrichten niet belast

5 Groot gebruiksgemak

Niets is makkelijker dan het trainen met een zitfiets hometrainer. Je hoeft alleen maar te gaan zitten en te beginnen met trappen. 

6 Perfect fitnessapparaat voor de sporters die hun beenspieren en bilspieren willen trainen

Een zitfiets hometrainer is het perfecte fitnessapparaat voor de (on)ervaren sporters die hun beenspieren en bilspieren willen trainen. Je kunt zo intensief trainen als je wilt en meestal op weerstand, dus je lichaam moet zich echt inspannen. 

7 Je kunt cellulitis en slappe beenspieren vaarwel zeggen -

Dankzij de fietsbewegingen zal cellulitis afnemen en worden je benen mooi en sterk.

8 Blessurevrij trainen

Terwijl je traint met een zitfiets hometrainer zit je op een comfortabele stoel. Je gewrichten worden op deze manier niet belast doordat ze niet te maken krijgen met hevige schokken.

9 Zeer geschikt voor ouderen 

Zitfietsen zijn zeer geschikt voor ouderen en revaliderende mensen. De meeste zitfietsen kennen een lage instap, dit is voor de meeste oudere mensen een vereiste. Daarnaast bieden ligfietsen een zeer goede ondersteuning en een hoog gehalte van comfort.

Conclusie

Hopelijk ben je nu helemaal op de hoogte wat betreft zitfietsen. Hieronder volgt een korte samenvatting van de 9 voornaamste voordelen en onze top 3 zitfietsen.

 • Prima alternatief voor buitensporten 
 • Je verbrandt snel veel calorieën en valt dus effectief af
 • Een lage en constante hartslag helpt je om makkelijker en sneller calorieën te verbranden
 • Hometrainers zijn perfect voor mensen met overgewicht omdat je zit en je gewrichten niet belast
 • Groot gebruiksgemak 
 • Perfect fitnessapparaat voor de sporters die hun beenspieren en bilspieren willen trainen
 • Je kunt cellulitis en slappe beenspieren vaarwel zeggen 
 • Blessurevrij trainen 
 • Zitfietsen zijn zeer geschikt voor ouderen en revaliderende mensen

Onze top 3 zitfietsen:

 1. Tunturi Performance E50R Comfortfiets
 2. Hometrainer NordicTrack VR21
 3. Evo Air Pro hometrainer zitfiets

Aïsha Driessen


Hoi,
Ik ben Aïsha en zet graag mijn tanden in gezonde voeding. Als echte foodie reis ik graag de wereld rond, op zoek naar de lekkerste en gezondste gerechten.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}