.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Kettler Coach M Roeitrainer Review

Auteur: Chesney
Publicatie: 20/12/2021
Laatste update: 23/07/2023

Kettler Coach M
 • Zeer stil in gebruik
 • Inclusief Polar HRM draadloze zender
 • Soepele roeibeweging

Denk je aan een sportschool, dan denk je aan een roeimachine. Ze worden intensief gebruikt over de hele wereld. Beginnend sporters én topatleten, veel mensen hebben baat bij de oefeningen die je kunt doen met een roeimachine.

Kun of wil je niet naar de sportschool en wil jij een roeimachine in huis halen? En ben je op zoek naar een degelijke, krachtige en bovendien betaalbare roeimachine? Lees dan onze review over de Kettler Coach M roeitrainer!

Voor wie is de Kettler Coach M geschikt?

De Kettler Coach M is voor iedereen geschikt die op zoek is naar een degelijk apparaat voor een betaalbare prijs. Of je een doorgewinterde sporter bent of niet, de Kettler Coach M valt goed binnen alle groepen.


Montage

Wees voorzichtig wanneer je de roeitrainer ontvangt. De roeimachine weegt zo’n 48 kg, daarom is het handig als een familielid of vriend een handje kan helpen tijdens het verplaatsen. 

De Coach M roeimachine wordt geleverd met stapsgewijze montage-instructies. Deze zijn zeer eenvoudig en je kunt de machine met gemak zelf in elkaar zetten. Gemiddeld duurt het monteren ongeveer 45 minuten. 


Het design is simpel en minimalistisch

kettler coach m van onder

Simpel en minimalistisch design van de Kettler Coach M

Dit Duitse ontwerp ziet er anders uit dan de meeste roeiers verkrijgbaar op de markt. Hij blinkt echt uit, en dan wel op een goede manier.

Natuurlijk is smaak iets persoonlijks, maar iedereen van het Love4Fitness-team is te spreken over het uiterlijk van de Coach M. Het is simpel, minimalistisch en compact. Precies goed dus.

Maar je koopt natuurlijk geen kunstwerk... Je koopt een roeier om spieren te gebruiken of conditie op te bouwen. Het roeien, daar gaat het om. Daarom hebben we de Kettler Coach M uitgebreid voor je getest. 


> Leestip: Roeien: krachttraining of cardio?


Hoe voelt het trainen met een Kettler Coach M?

kettler coach m zitje

Comfortabel, zacht zitje op de Kettler Coach M

Het trainen met een Kettler Coach M is voornamelijk soepel en degelijk. We hebben eerder wat Kettler roeiers geprobeerd en vonden dat alle Kettler roeitrainers van zeer goede kwaliteit waren. Waar we vooral fan van zijn is het comfortabel, zacht zitje.


Muisstil apparaat

kettler coach m roeitrainer in gebruik

De Kettler Coach M is erg stil in gebruik

De meerderheid van ons team was onder de indruk van de soepele werking en het stille weerstandsmechanisme. De magnetische weerstand is waarschijnlijk een van de stilste die we hebben geprobeerd. Je kunt dus gemakkelijk naar je muziek luisteren tijdens het sporten. Je kunt zelfs naar je favoriete podcast luisteren terwijl je traint, zo stil is het apparaat!


Opbergen, geen probleem

Hoewel de Kettler Coach M niet opvouwbaar is, heeft hij wel wieltjes. Zo kun je hem na gebruik gemakkelijk naar een andere ruimte rijden. Hij kan ook rechtop worden bewaard. Dat scheelt een hoop ruimte.

Het is trouwens een draadloze machine dus je bent niet gebonden aan een stopcontact. De console werkt op batterijen.

Als bonus kan deze machine ook tijdens het trainen rechtop staan, waardoor je meer oefeningen voor je armen en rug kunt doen.


> Bekijk de beste prijs voor de Kettler Coach M


Sporten op jouw niveau

Ben jij een beginnend sporter? Geen probleem! Er zijn namelijk 10 weerstandsniveaus waaruit je kunt kiezen. Deze kunnen worden geselecteerd door aan een knop onder de console te draaien. 

We waren hier enigszins door verrast, aangezien dit meestal digitaal gaat bij magnetische roeiers. Dit is verder geen probleem hoor, want het schakelen tussen de verschillende weerstandsniveaus werkt gewoon prima. 

Wat we nog wel wilden delen is dat de Coach M misschien voor de echte topatleten niet uitdagend genoeg is. Het hoogste weerstandsniveau is goed te doen voor een ervaren sporter. Dat wil zeggen dat iemand die enorm veel spiermassa wilt creëren beter voor een krachtiger apparaat kan gaan.


Hartslagprogramma’s

Een leuke verrassing is dat de Coach M wordt geleverd met een T34 draadloze borstband. Deze geeft je hartslag door aan een ontvanger in het apparaat. 

Je hartslag wordt dan weergegeven op het scherm en kan worden gebruikt voor hartslagtrainingsprogramma's. Super handig vinden wij!


Algemene specificaties

Afmetingen

206 cm x 53 cm x 67 cm

Gewicht

48 kg

Maximaal gebruikersgewicht

130 kg

Garantievoorwaarden

3 jaar garantie op onderdelen en arbeid

Het lcd-scherm

kettler coach m roeitrainer trainingscomputer

Trainingscomputer van de Kettler Coach M

De Coach M wordt geleverd met een lcd-trackingmonitor die je voorziet van alle relevante informatie. Alles wat je wilt weten tijdens je trainingssessie wordt getoond. 

De schermstatistieken zijn trouwens ook gemakkelijk te lezen en de gegevens zijn vrij nauwkeurig. Helaas is het lcd-scherm niet verlicht, wat betekent dat als je van plan bent om in een slecht verlichte ruimte te trainen, je misschien wat problemen hebt met het lezen van sommige statistieken.

Het lcd-scherm toont je de volgende statistieken:

 • Je trainingstijd
 • Geroeide kilometers (de totale afstand)
 • Het aantal slagen
 • Het aantal slagen per minuut
 • Het aantal verbrande calorieën
 • De kamertemperatuur
 • Je hartslag

Pluspunten

 • Extreem stil apparaat
 • Gemaakt door een Duitse fabrikant (wat een goede bouwkwaliteit belooft)
 • Het wordt geleverd met een Polar HRM draadloze zender
 • Goed gevoerde stoel
 • Soepele roeibeweging
 • Gunstige garantieperiode

Minpunten

 • Sommigen vonden dat de weerstand niet hoog genoeg is
 • Je moet een knop gebruiken om de weerstand te veranderen (wat ongebruikelijk is voor een magnetisch model)
 • Niet inklapbaar

Conclusie

De Kettler Coach M wordt terecht als een zeer degelijke roeitrainer gezien. De prijs-kwaliteitsverhouding is ruim voldoende. En het is een muisstil apparaat.

Al met al ziet de Kettler Coach M eruit als een betaalbare én duurzame machine. Maar dan nog iets over die prijs-kwaliteitverhouding, is deze echt zo goed? 

Wij houden het op ruim voldoende. Er zijn namelijk roeimachines die dezelfde functionaliteit hebben, even duurzaam zijn, maar een paar honderd euro minder kosten.

Maar hoe dan ook, de machine is erg stevig, van goede kwaliteit en muisstil. Je kunt dus met de Kettler Coach M je huis in een mini-sportschool veranderen!  

Een goede keuze voor iemand die geen tijd heeft om naar de sportschool te gaan en graag thuis wil trainen. 

Voor de beginnende sporter is de Coach M zonder twijfel een geweldige investering.

Kettler Coach M
 • Zeer stil in gebruik
 • Inclusief Polar HRM draadloze zender
 • Soepele roeibeweging

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}