.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Kettler Axos Rower Review: Is deze Kettler roeimachine iets voor jou?

Auteur: Chesney
Publicatie: 20/12/2021
Laatste update: 23/07/2023

Kettler Axos Rower
 • Stevige bouwkwaliteit
 • Eenvoudig verticaal te verplaatsen en op te bergen
 • 8 vooraf ingestelde trainingsprogramma's

In deze review delen we onze ervaringen met de Kettler Axos Rower roeitrainer. Dit Kettler roeiapparaat is speciaal ontworpen voor thuisgebruik. De fanatieke thuissporter —  beginner of gevorderd —  kan zijn hart ophalen met deze roeimachine.

Deze uitgebreide review vertelt jou alles wat je moet weten over de Kettler Axos. We gaan het hebben over het uiterlijk, de specificaties en andere handige zaken.

Voor wie is de Kettler Axos geschikt?

De Kettler Axos is uitermate geschikt voor thuisgebruik. Dagelijks gebruik is ook geen enkel probleem. De fanatieke thuissporter — amateur of atleet — zal met deze Kettler roeimachine vele kilometers kunnen roeien!

Daarnaast is deze rower perfect voor mensen die geen geld willen besteden aan een duur sportschoolabonnement. Je doet een eenmalige investering en vervolgens kun je vanuit huis werken aan je spierkracht en conditie. 


Het fitnessmerk Kettler

Ben je al bekend met het merk Kettler? Dan weet je vast dat hun roeimachines in Duitsland worden gemaakt. Je mag dus van een hoge kwaliteitsstandaard uitgaan. 

Kettler is ook een van die merken die al decennialang — meer dan 65 jaar — een prima reputatie hooghoudt, wereldwijd. Kettler roeimachines worden veel gebruikt in sportscholen en ze worden ook steeds populairder onder de thuissporters.

De Kettler Axos is een van de betere roeimachines uit het assortiment. Deze rower roeit heel soepel en het apparaat is robuust. Echt een degelijke machine waar je een heel lange tijd van kunt genieten!


Het design

kettler axos rower roeitrainer review

Minimalistisch design van de Kettler Axos Rower

Het design van deze Kettler ziet er minimalistisch uit. Wij vinden dit alleen maar prettig, dan valt het apparaat niet zo op. Bovendien focussen we ons vooral op de functionaliteit, daar gaat het immers om.


> Bekijk de beste prijs voor de Kettler Axos Rower


Gebruikscomfort Kettler Axos

Van de Kettler Axos is bekend dat het een hoog maximaal gewicht heeft. Het robuuste frame zorgt namelijk voor een maximaal belastbare gewicht tot 130 kg. De stoel is heel comfortabel en de voetsteunen zijn wat ons betreft optimaal gepositioneerd. 

Met de riempjes kun je je voeten stevig op zijn plaats houden. Dat heb je echt nodig voor een goede work-out. Al met al scoort de Kettler Axos dus hoge ogen in de categorie gebruikscomfort.


Wat zijn de functionaliteiten van de Kettler Axos?

Je kunt kiezen voor een passende training door een keuze te maken uit de verschillende weerstandsniveaus. Deze kun je trouwens handmatig wijzigen. Dit gaat heel simpel in zijn werk, je kunt dit doen met behulp van de console. Ook kun je kiezen tussen een aantal vooraf ingestelde programma's/niveaus die variëren tussen 25 en 500 watt. Er is dus genoeg variatie om uit te kiezen. 


8 verschillende weerstandsniveaus

Om de juiste weerstand in te stellen kun je manueel tussen 8 weerstandsniveaus kiezen. De magneet en de trekkabel zorgen voor soepele bewegingen. Deze aandrijving doet ons trouwens denken aan een ‘wervelstroom-systeem’. In feite betekent dit het volgende: hoe harder je trekt hoe hoger de weerstand wordt. Vandaar dat dit model geschikt is voor professionele sporters.  


Is de Kettler Axos stil in gebruik?

Ja, roeimachines met een magnetische weerstandsmechanisme zijn erg stil in gebruik. De Kettler Axos is geen uitzondering op die regel. Je zou de rower zelfs muisstil kunnen noemen. Uitermate geschikt voor thuisgebruik dus. Niemand heeft last van je en je kunt met gemak een film volgen zonder dat je het geluid op maximaal hoeft te zetten. 


Het LCD-scherm

scherm van de kettler axos rower roeitrainer

Het scherm van de Kettler Axos Rower

In realtime worden op het overzichtelijke lcd-display je trainingsgegevens en andere informatie zoals de tijd, afstand, slagfrequentie, enzovoorts weergegeven. Hier een overzicht van de informatie die wordt getoond op het lcd-scherm:

 • Je trainingstijd
 • Het aantal geroeide kilometers (de totale afstand)
 • Het aantal slagen
 • Het aantal slagen per minuut
 • Het aantal verbrande calorieën
 • De kamertemperatuur
 • Je hartslag

Hoe is de prijs-kwaliteitverhouding?

Dit Kettler roeiapparaat kost om en nabij € 600,-. Deze prijs valt in het midden-prijssegment. Er zijn goedkopere roeimachines op de markt, maar er zijn ook een hoop duurdere te vinden. 

Op basis van de prijs en de functionaliteit van de Axos vinden wij dat de prijs-kwaliteitverhouding mooi in balans ligt. Je haalt een apparaat in huis dat niet per se het neusje van de zalm is maar prima functioneert en lang meegaat. Wij vinden het een mooie deal.

Pluspunten

 • Muisstil apparaat
 • Stevige bouwkwaliteit
 • Een redelijk groot en vooral duidelijk LCD-scherm
 • Eenvoudig verticaal te verplaatsen en op te bergen
 • Goede ligging
 • Goede, gestoffeerde stoel
 • 8 vooraf ingestelde programma's voor een goede variatie aan trainingen (incl. hartslagtraining)
 • Lange garantieperiode
 • Gemaakt door een Duitse fabrikant (goede bouwkwaliteit)
 • Soepele roeibeweging

Minpunten

 • Het design is niet erg inspirerend
 • Je moet een knop gebruiken om de weerstand te veranderen (wat ongebruikelijk is voor een magnetisch model)
 • Geen borstband meegeleverd

Specificaties Kettler Axos Rower

Gebruik

Thuisgebruik

Garantievoorwaarden

3 jaar garantie op onderdelen en arbeid

Borstband

Nee

Aandrijving

Magnetisch

Soort beeldscherm

LCD

Aantal weerstandniveaus

8 weerstanden

Afmetingen

219 x 56 x 94 cm

Max. belastbaarheid

130 kg

EAN Nummer

4001397490951

Conclusie review Kettler Axos

Om antwoord te geven op de vraag: is deze Kettler roeimachine iets voor jou? Dat kunnen wij nu niet zeggen maar na het lezen van deze review weet jij als het goed is of dit het geval is!

Als je op zoek bent naar een degelijke, betaalbare, duurzame en bovendien muisstille roeimachine zal het antwoord ‘ja’ zijn. 

Bovendien neemt de Axos niet veel ruimte in beslag. Ook handig. Al met al is de Kettler Axos dus een prima optie voor de meeste fanatieke thuissporters. Je kunt met de Kettler Axos heel goed uit de voeten. Een geschikte keuze voor iemand die geen tijd (of zin) heeft om naar de sportschool te gaan.


Kettler Axos Rower
 • Stevige bouwkwaliteit
 • Eenvoudig verticaal te verplaatsen en op te bergen
 • 8 vooraf ingestelde trainingsprogramma's

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}