.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Top 5 houten roeiers voor elk budget

Auteur: Chesney
Publicatie: 02/01/2022
Laatste update: 23/07/2023

Keuze van de redactie

Pure Design VR2

Keuze van de redactie voor een goedkope houten roeitrainer

WaterRower Natural Essen

Keuze van de redactie voor beste prijs-kwaliteit houten roeier

WaterRower Kersen

Keuze van de redactie voor duurzame houten roeimachine

Wil jij graag thuis roeien? Wil je het gevoel hebben alsof je echt op het water aan het roeien bent? En is het uiterlijk van een roeimachine voor jou ook nog eens van groot belang?

Dan is een houten roeimachine iets voor jou. Van een houten roeier kun je namelijk een prachtig design en een realistische roei-ervaring verwachten. Dit komt omdat dit type roeimachine meestal worden aangedreven door een water-weerstandsysteem.

In dit artikel zullen we je een lijst geven met de betere houten roeimachines. Er zitten opties in deze lijst ongeacht je budget.  Dus lees zeker even verder! 

> Leestip: Top 6 lijst met de beste roeiers

Hoeveel kost een houten roeimachine?

De prijzen van houten roeimachines zijn aanzienlijk hoger dan kunststof roeimachines. Dit komt door de materiaalkeuze en de afwerking van deze apparaten. Daarnaast zijn water roeiers in het algemeen een stukje duurder dan andere roeimachines zoals de magnetische varianten.


Hoe verdelen wij de prijssegmenten?

De prijzen binnen het lagere prijssegment lopen op tot €1100. De prijzen in het midden prijssegment lopen van €1100 tot €1500. Tot slot het hogere prijssegment: deze begint vanaf €1500.


Goedkope houten roeiers

We beginnen bij de goedkope houten roeimachines. Deze houten roeimachines zijn de beste opties als je wat minder te besteden hebt.

Wij hebben alle apparaten van €0 tot €1100 euro voor je onder de loep genomen en deze kwamen wat ons betreft als beste uit de bus:

pure design vr2 houten roeitrainer

1. Pure Design VR 2 Roeitrainer

 • Goedkope houten roeitrainer
 • Waterweerstand voor realistische roei-ervaring
 • Erg stabiel tijdens gebruik

Onze eerste keuze ‘beste houten roeier’ binnen het lagere prijssegment is geworden: de Pure Design VR2. De balans, het gevoel van de natuurlijke weerstand en de soepelheid die daarbij komt kijken is een eersteklas roei-ervaring. 

Je mag ervan uitgaan dat je van een merk dat ‘Pure Design’ heet, prachtige apparaten mag verwachten. En dat is ook zo: De VR2 is een beeldschone roeier en bovendien kun je ook naar hartenlust roeien dankzij zijn uitstekende bouwkwaliteit!

Het duidelijke VR2-display geeft de tijd, intensiteit, frequentie en slagen/minuut weer. Alles wat je dient te weten om het beste uit je training te halen wordt weergegeven.

Daarnaast slaagt dit apparaat ook voor zijn optimale compactheid: deze houten roeier neemt weinig plaats in beslag en is verticaal op te bergen na gebruik.


> Bekijk de beste prijs voor de Pure Design VR2 Roeitrainer


Extra informatie over de Pure Design VR2

Afmetingen

213 x 56 x 53 cm

Gewicht met water

47kg

Opbergruimte (LxBxH)

53 x 56 x 213 cm

Maximaal gewicht gebruiker

150 kg

Waterrower A1 Home

2. WaterRower A1 Home - Essen hardhout

 • Duurzame houten roeitrainer
 • Mooi design
 • Multifunctionele LCD-monitor

Het merk WaterRower blinkt uit wat betreft degelijkheid en afwerking. Ook mag je ervan uitgaan dat hun roeiers lang meegaan. 

De WaterRower A1 Home is een duurzame en sterke roeitrainer met een prachtig design: deze houten roeier met een essenhouten frame ziet er werkelijk fantastisch uit.

Doordat de weerstand wordt bepaald door de hoeveelheid water in de watertank, wordt er geen druk uitgeoefend op je gewrichten. Het water-weerstandsysteem zorgt voor een vloeiende en natuurlijke roei-ervaring. 

De A1 Home is geschikt voor zowel de beginnende als de meer ervaren sporter en beschikt over een trainingscomputer en een multifunctionele lcd-monitor. Zo kun je altijd de volgende trainingsinformatie bijhouden:

 • Tijd
 • Slagfrequentie
 • Afstand
 • Energieverbruik
 • Wattage
 • Onderhoud

> Bekijk hier de beste prijs voor de WaterRower A1 Home


Midden prijssegment

Dan is het nu tijd voor de houten roeiers binnen het midden prijssegment. We hebben het over roeiers met een prijskaartje tussen de €1100 en €1500:

waterrower natural essenhout roeitrainer

1. WaterRower Natural Essen

 • Ergometer
 • Trainen op hartslag met de ingebouwde Polar hartslagmeter
 • Geavanceerde console met veel mogelijkheden

Alle roeimachines van het merk WaterRower slagen wat ons betreft met vlag en wimpel voor het onderdeel design. Maar hoe zit het met de functionaliteit van de WaterRower Natural Essen?

Je kunt goed uit de voeten met deze houten roeimachine. De geavanceerde console biedt vele mogelijkheden en is bovendien zeer overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik. 

Naast de gebruikelijke functies als: snelheid, tijd en calorieverbruik is de WaterRower Natural Essen voorzien van een ergometer. Je kunt dus precies in de gaten houden hoeveel vermogen (in wattage) je tijdens je training levert. 

De WaterRower is ook nog uitgerust met een ingebouwde Polar hartslagmeter waarmee op hartslag kan worden getraind. Met andere woorden: dit apparaat slaagt met vlag en wimpel voor zowel design als functionaliteit.


> Bekijk hier de beste prijs voor de WaterRower Natural Essen

waterrower eiken

2. WaterRower Eiken

 • Gemaakt van massief eikenhout
 • Koppelbaar met PC
 • Eenvoudig te verplaatsen dankzij wieltjes

Een andere geweldige houten roeier is de WaterRower Eiken. Deze is vervaardigd uit massief Eikenhout en behandeld met een speciale olie waardoor het apparaat levendig blinkt. 

De WaterRower Eiken is standaard uitgevoerd met een geavanceerde ‘S4 Performance Monitor’. Deze minimalistische prestatie-monitor kan aangesloten worden op een pc of Mac waarmee je de gratis software ‘We-Row’ van WaterRower kunt gebruiken.

> Leestip: Roei apps

Ook geeft hij duidelijk en in één oogopslag je trainingsgegevens weer tijdens het roeien. Daarnaast laat geen andere roeimachine zich zo gemakkelijk opbergen als de WaterRower Eiken. 

Door zijn minimale gewicht is het voor iedereen een eenvoudig klusje om het toestel rechtop te plaatsen. Vervolgens kun je dankzij de wielen het toestel moeiteloos verplaatsen.


> Bekijk hier de beste prijs voor de WaterRower Eiken


Hogere prijssegment

Tot slot gaan we door naar het hogere prijssegment. Dit zijn apparaten boven de €1500. Hiervoor hebben we de WaterRower Kersen - Oxbridge geselecteerd.

waterrower kersen

1. WaterRower Kersen - Oxbridge

 • Gemaakt van massief kersenhout
 • Koppelbaar met PC
 • Zeer comfortabel & ergonomisch in gebruik

De WaterRower Kersen - Oxbridge is gemaakt uit massief kersenhout en behandeld met een speciale olie. Ook wordt de WaterRower Kersen standaard geleverd met de ‘S4 Performance Monitor’ waar we het eerder over hadden.

Over het design wederom niets dan lof. Ook aan haar functionaliteiten hoeven we niet te twijfelen. Wat ons ook opviel is dat dit apparaat uitblinkt in haar comfort.


Maximaal comfort

waterrower kersen in gebruik

WaterRower Kersen, houten roeitrainer in gebruik

De voetenplank van de WaterRower Kersen biedt een maximale flexibiliteit en een optimale roeipositie. Het verzekert een juiste positie van je voeten en zorgt voor prima grip. De ergonomische voetensteunen zijn in hoogte verstelbaar.

De comfortabele zitting beweegt tijdens het roeien heel gemakkelijk - en nagenoeg geruisloos - over de rails. Je lichaamsgewicht wordt daarbij gelijkmatig over de rails verdeeld. Het zitje is ergonomisch gevormd en dit ontlast je stuitje.


Mogelijkheid tot XL-variant

De rails van de WaterRower Kersen zijn optioneel verkrijgbaar in een XL uitvoering. Dit is ideaal voor mensen met een lichaamslengte vanaf 2 meter.


> Bekijk hier de beste prijs voor de WaterRower Kersen


Conclusie

De bovengenoemde modellen van de merken WaterRower en Pure Design zijn wat ons betreft de beste houten roeimachines. Dit komt omdat ze over alles beschikken wat je zoekt in een houten roeitrainer: Een prachtig design, een realistische roei-ervaring en een oerdegelijke kwaliteit. Je kunt dus wel zeggen dat dit professionele modellen zijn, vergelijkbaar met de concept2 roeitrainers.

Ben je er dus over aan het nadenken om een van deze modellen aan te schaffen? Twijfel dan niet langer en maak de stap!


Hoe werkt zo'n water-weerstandsysteem?

In de watertank zit een rad en wanneer jij roeit zorgt het bewegende water voor de nodige weerstand. Ook zorgt dit voor een realistische roei-ervaring. Hoe meer water in de watertank, hoe hoger de weerstand. En als je harder roeit verhoog je de weerstand nog meer. Zo zet je je spieren tijdens het roeien nog meer aan het werk 😉

> Bekijk hier de top 7 waterroeiers


Onderhoud houten roeiers

Let op: de meeste houten water roeiers dienen onderhouden te worden. Gebruik 1 keer per 3 maanden een speciale water roeier-tablet om alg in de tank tegen te gaan. Houd daarnaast de rails en het houten frame schoon door deze af en toe op te poetsen.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}