.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Flow Fitness Roeitrainers – Een goede koop?

Auteur: Chesney
Publicatie: 23/12/2021
Laatste update: 23/07/2023

Flow Fitness is een Nederlands bedrijf, die een uitgebreid aanbod aan roeimachines (en andere fitnessapparatuur) heeft. Flow Fitness roeimachines onderscheiden zich door de scherpe prijs/kwaliteit verhouding, de levenslange garantie, en het feit dat alle modellen door Nederlandse designers zijn ontworpen.

Maar hoe is het bedrijf eigenlijk ontstaan? Waar komt de naam “Flow Fitness” precies vandaan? En welke modellen roeitrainers verkopen ze?

Voor wie zijn deze roeimachines geschikt?

Het doel van Flow Fitness is om iedereen aan het sporten te helpen. Daarom hebben ze verschillende roeimachines ontworpen, die geschikt zijn voor een wijde doelgroep. Het maakt dus niet of je een beginner bent of een gevorderde atleet; er is een Flow Fitness roeimachine, die geschikt voor jou is. 

Een interessant feitje is dat Flow Fitness ook regelmatig fitnessapparatuur doneert aan instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking. Het mag dus duidelijk zijn dat het bedrijf achter hun doel staat.


Overzicht modellen roeitrainers van Flow Fitness


Flow Fitness DWR2500i roeitrainer

Zeer geschikt voor gebruikers, die tot 150 kilo wegen. Deze water roeier heeft een stalen frame en verstelbare bandjes met voetbandjes en gespen. En je kunt het gebruiken in combinatie met apps als iConsole en Kinomap.

Flow Fitness DWR2500i roeitrainer

Flow Fitness DWR2500i


Flow Fitness Perform W7I waterroeier 

Zeer geschikt voor professionele roeiers. En mensen die tot 160 kg wegen. Het apparaat heeft een RVS frame en de rail bestaat uit aluminium. Via de console kun je handmatig je trainingsdoelstellingen invoeren en via het recovery programma kun je je conditie meten

flow fitness waterroeiers perform w7i

Flow Fitness Perform W7i waterroeier


Flow Fitness Yarra M roeitrainer

Deze roeitrainer heeft een uniek raceprogramma, waarbij je moet proberen om de computer te verslaan. De lange rail voor het zitje maakt deze roeitrainer geschikt voor personen tot een lengte van 205 cm. En het apparaat heeft een maximaal draaggewicht van 135 kg.


Flow Fitness Como water W roeitrainer

Deze roeimachine heeft een handmatig programma, waarmee je zelf je trainingsdoelen kunt instellen. Het apparaat is voornamelijk gericht op beginners. En het heeft een maximaal draaggewicht van 150 kg.

Verder heeft het een mobiel- of tablethouder. En de watertank heeft een bijgeleverd pompje, waarmee je water gemakkelijk kunt toevoegen of juist aftappen.

De Flow Fitness Como water roeitrainer


Flow Fitness Now MR 1.5

Op de Flow Fitness Now MR 1.5 kan je verschillende trainingsprogramma’s uitproberen. En het apparaat beschikt over een hartslagband, die je kunt gebruiken om je hartslag te meten. Daarnaast heeft het een soepel en stil remsysteem. Dit maakt het een ideale roeimachine voor in huis. 


Flow Fitness NOW MR 5.0 roeitrainer

Bij de Flow Fitness Now Mr 5.0 heb je de keuze uit 12 verschillende trainingsprogramma’s. En je kunt kiezen uit 2 verschillende trainingsdoelen: Afvallen of het verbeteren van je conditie.  Daarnaast heeft de roeimachine ook een programma, die je kunt gebruiken om je hartslag per minuut te registreren. Wanneer je bezig bent te trainen zal de computer de weerstand automatisch verzwaren of verlichten.

 

Flow Fitness roeitrainer Driver DMR500

De Flow Fitness Driver DMR500 is een eenvoudige roeimachine, die je kunt opklappen. Wel heeft de roeimachine veel verschillende trainings opties; Je kunt namelijk uit 22 verschillende trainingsprogramma’s kiezen. En daarnaast is het apparaat ook voorzien van een hartslagprogramma.


Wat zijn de verschillen tussen de modellen?

Alle roeitrainers zijn makkelijk op te bergen. Dit wordt namelijk vergemakkelijkt door de transportwieltjes. De Yara- en de Como Water W zijn de enige roeitrainers, die je zelf moet monteren.

Wat de technische snufjes betreft, kunnen de DWR2500i- en de Perform W7I roeitrainers verbonden worden met een borstband met een hartslagmeter. Maar de hartslagmeters worden niet standaard geleverd met de roeitrainers. De Yara is het enige model,  die gebruik maakt van luchtweerstand.


Geschiedenis van Flow Fitness

flow fitness logo

In 2000 ontwikkelde Gerben van Kalsbeek een betaalbare en eenvoudig op te vouwen loopband voor het Taiwanese Reebok: De I-Run loopband. Dit project was voor hem een kans om een eigen lijn van fitness producten te ontwikkelen. Dit resulteerde uiteindelijk in het merk Flow Fitness.

“To be in a Flow is the total absorption into an activity to the point where time seems to stand still. The pressures of the day disappear and great satisfaction is taken in the moment. The mind and body are working together harmoniously and effortlessly, leaving the person a feeling that something special has occurred''

Dit is een uitleg van het Flow gevoel, die werd gedaan door de Amerikaanse psycholoog Csikszentmihalyi. Csikszentmihalyi beschrijft hier de mentale toestand, die we hebben als we met onze volle aandacht met een taak bezig zijn. En waarin we ons zo goed mogelijk voelen. 

Deze omschrijving sprak Gerben van Kalsbeek zeer aan. En hij wilde dat mensen dit gevoel ervaren tijdens het fitness. Daarom besloot hij om voor de bedrijfsnaam “Flow Fitness” te kiezen. En uiteindelijk definieerde hij de missie van het bedrijf als volgt: “Creating a better life by improving health and fitness in a stylish way”. 

Het merk is sinds de oprichting sterk in populariteit gegroeid. En het heeft ondertussen meer dan 100 verkooppunten. Dit heeft ervoor gezorgd dat Flow Fitness driemaal een FD Gazellen Award heeft ontvangen voor “Het snelst groeiend bedrijf van Nederland in de Sportdetailhandel”. 

Het hoofdkwartier van Flow Fitness is gevestigd in Amsterdam. Maar de producten zijn ook verkrijgbaar in onder andere Duitsland, Denemarken en Polen. 

 

Waar heeft Flow Fitness hun succes aan te danken?

De eerste reden waarom het bedrijf zo hard is gegroeid is omdat de producten worden ontwikkeld door een intern team van Nederlandse ontwerpers. Deze werken met de feedback van de consumenten en dealers, om zo kwalitatief goede en moderne producten te ontwerpen.

Ten tweede heeft Flow Fitness een uitstekende klantenservices, die klanten snel en effectief van dienst zijn. En ten derde hebben ze als doel met behulp van de klanten samen te werken aan hun fitnessdoelen. 


> Leestips:

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}