.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Christopeit Cambridge II review: een geschikte budget-roeimachine? Test, Ervaringen en Review

Auteur: Chesney
Publicatie: 19/12/2021
Laatste update: 23/07/2023

Christopeit Cambridge II
 • Goedkoop
 • 4 weerstand niveau's
 • Inklapbaar

Ben jij een fanatiek roeier en ben je op zoek naar een betaalbare roeimachine? Dan is de Christopeit Cambridge II misschien iets voor jou. 

Je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor een apparaat, dat begrijpen we. Maar je wilt natuurlijk wel kwaliteit en degelijkheid verwachten.

Wij denken dat de Christopeit Cambridge II roeimachine een geweldige optie kan zijn voor jouw wensen. Deze budget-roeier is ontwikkeld om je te helpen je lichaam krachtiger te maken en spieren op te bouwen.

Is het de beste roeitrainer die je kunt vinden? Absoluut niet, maar wij vergeleken deze goedkope roeitrainer dan ook met andere roeiers in dezelfde prijsklasse.

Over een periode van 2 weken hebben wij deze roeimachine uitgebreid voor je getest. We hebben gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding, functionaliteiten en comfort. 

Na het lezen van deze review weet jij precies waar je aan toe bent mocht je dit apparaat willen aanschaffen. Ga er goed voor zitten want we gaan beginnen!

Voor wie is de Christopeit Sport Cambridge II geschikt?

christopeit cambridge II roeitrainer zijaanzicht

Christopeit Cambridge II roeitrainer langs zij

De Christopeit Cambridge II roeimachine is zeer geschikt voor de beginnende thuissporter. Het is een geweldige budget-roeier die dat doet wat hij belooft: zijn gebruikers een stevige training geven. 

Je kunt dankzij dit apparaat heel gemakkelijk het bovenlichaam, je schouders, rug, armen, buikspieren en benen trainen. De Christopeit Cambridge II is ideaal voor thuisgebruik.

Bovendien is hij zeer geschikt voor mensen met overgewicht. Ook kunnen mensen langer dan 1.80 meter goed roeien met de Christopeit Cambridge II.


> Leestips:


Is de Christopeit Cambridge II roeimachine comfortabel?

Ja, wij waren erg te spreken over zijn comfort. De zitting van deze roeitrainer is speciaal opgevuld om maximaal comfort te bieden tijdens langere sessies: je hoeft dus geen last van je billen te krijgen.

De zitting is kogelgelagerd aan de rail gemonteerd en glijdt soepel langs de rail. De voetplaat is ook opgevuld om betere wrijving te bieden. Je kunt je voeten met behulp van een voetband aan de voetplaat bevestigen. 

Dit geeft extra stevigheid en veiligheid. De Christopeit Cambridge II slaagt dus met vlag en wimpel voor het stukje comfort en veiligheid.


> Bekijk beste prijs voor de Christopeit Cambridge II roeitrainer


Wat zijn de opbergmogelijkheden van de Christopeit Cambridge II?

christopeit cambridge II roeitrainer ingeklapt

De Christopeit Cambridge II opgevouwen

Nadat je klaar bent met je training, kun je de pin op de rail losmaken en de machine dubbelvouwen. Volgens ons is dit een fantastische feature als je weinig ruimte tot je beschikking hebt.

Dit maakt het opbergen en verplaatsen van deze roeitrainer heel eenvoudig. Het apparaat zelf is ook nog erg licht. Hij kan makkelijk worden opgeborgen in een kast of onder een bed.


Is de Christopeit Sport Cambridge II een degelijk apparaat?

Ja, ondanks het voordelige prijskaartje is deze roeitrainer gemaakt van hoogwaardige materialen. Het is een zeer stevig gebouwde machine en ook de roeislag voelt erg soepel. 

Het apparaat heeft trouwens ook een hoop strenge kwaliteitsproeven doorstaan, wat een geweldig teken van degelijkheid is. Ook verwachten we dat dit apparaat een lange tijd zal functioneren. 

Is de Christopeit Sport Cambridge II makkelijk te monteren?

Ja, wij vonden van wel. In een doos kun je een duidelijke gebruikershandleiding vinden. Deze vertelt je hoe je stapsgewijs de roeimachine in elkaar kunt zetten.

De montage-instructies zijn duidelijk te volgen, het duurt ongeveer een uur om de machine zelf in elkaar te zetten. Het hebben van elektrisch gereedschap zou erg handig zijn en zal het montageproces versnellen.


Welk weerstandmechanisme heeft de Christopeit Sport Cambridge II?

De Cambridge II biedt gebruikers weerstand via een elastisch touwsysteem. Er zijn 8 verschillende weerstandniveaus beschikbaar. 

Zo kun je altijd een weerstandniveau kiezen dat bij je past. Ook kun je deze tijdens je training aanpassen. Het wisselen tussen de 8 verschillende weerstandsniveaus gaat heel soepel. 


> Bekijk de beste prijs voor de Christopeit Sport Cambridge II roeitrainer


Wat vinden wij van het display van de Christopeit Sport Cambridge II?

christopeit cambridge II roeitrainer scherm

Het LCD-display van de Christopeit Sport Cambridge II

De Cambridge II wordt geleverd met een bijgevoegd lcd-display. Dat is een aangename verrassing voor een machine binnen deze prijsklasse!

Het scherm bevindt zich boven het handvat. Het scherm is duidelijk en je kunt er de volgende gegevens van aflezen:

 • Verstreken trainingstijd
 • Aantal verbrande calorieën
 • Aantal slagen

Is de Christopeit Sport Cambridge II een toegankelijke roeier?

Ja, want de Christopeit Sport Cambridge II is geschikt voor zware gebruikers tot 120 kg. Bovendien zorgt het apparaat voor een comfortabele training met een volledige roeislag voor langere gebruikers tot 1.80 meter. 

Dit is zeer ongebruikelijk als we kijken naar andere budget-roeiapparaten. Aan mensen met speciale behoeften is dus ook gedacht.


Prijs-kwaliteitverhouding Christopeit Cambridge II 

Over de prijs-kwaliteitverhouding niets dan lof. Je kunt dit apparaat aanschaffen voor nog geen 200,- euro! Dit is werkelijk spotgoedkoop voor een roeimachine van een degelijke kwaliteit. 

Natuurlijk kun je daar niet het allerbeste van verwachten, dat is logisch. Maar als het apparaat doet wat hij belooft is dit, gezien de prijs, fantastisch.

Wat ons betreft doet de Christopeit Cambridge II precies wat hij belooft. Hij overtrof onze verwachtingen zelfs. Het is een prima roeimachine voor de beginnende thuissporter en je kunt er - volgens ons - waarschijnlijk jaren mee vooruit. 


Wat is er mis aan met deze roeimachine?

Er is niets mis met de Christopeit Cambridge II. Al zijn wij van mening dat het display iets geavanceerder had kunnen zijn. 

Het lcd-display is niet verlicht, daarin loopt het apparaat wat achter in vergelijking met zijn soortgenoten. Maar, voor de budget-roeimachine is het hebben van een verlicht display misschien teveel gevraagd. 

Dat het apparaat überhaupt al beschikt over een lcd-scherm vinden wij geweldig. Je zult alleen je trainingsruimte moeten verlichten als je in de avond wilt trainen en je gegevens wilt bijhouden tijdens je training.


Voordelen van de Christopeit Sport Cambridge II

Dit waren volgens ons de belangrijkste voordelen van de Christopeit Cambridge II roeimachine:

 • Het is een opvouwbaar ontwerp
 • Het apparaat is erg licht
 • Geschikt voor lange en zwaardere gebruikers
 • Eenvoudige montage
 • Zeer voordelige prijs-kwaliteitverhouding

Conclusie

Christopeit Cambridge II
 • Goedkoop
 • 4 weerstand niveau's
 • Inklapbaar

Wij waren enorm te spreken over de Christopeit Cambridge II. Het is een apparaat waar een ongelofelijk vriendelijk prijskaartje aan hangt. Dit maakt het apparaat zeer geschikt voor mensen die graag thuis op een voordelige manier aan hun conditie willen werken.

Het is een perfect instapmodel waar je goed mee uit de voeten kunt. Is dit waar je naar op zoek bent? Dan is de Christopeit Cambridge II jouw apparaat. 

Mocht je nog twijfelen en vraag je je af of wij de Christopeit Cambridge II zouden aanbevelen? Dan volgen hier de verlossende woorden: 

Ja, wij kunnen de Christopeit Cambridge II zeker aanraden. Het is een krachtig, simpel en degelijk apparaat waar een zeer voordelig prijskaartje aan hangt.


> Bekijk de beste prijs voor de Christopeit Cambridge II roeitrainer

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Uit ervaring weet ik nu dat dit roeiapparaat niet zo degelijk is als deze er uit ziet. Het apparaat heeft een elastische slang die zorgt voor de weerstand. Na ongeveer twee jaar knapte deze slang tijdens het roeien. Deze was poreus geworden bij de uiteinden, waar deze vast zit. Heb in Duitsland een nieuwe slang, ongeveer €52, besteld en toegestuurd gekregen. Geen nieuwe kunststof bevestiging er bij. Heb de oude moeten gebruiken. Resultaat is dat deze voortdurend los schiet. Apparaat is eigenlijk niet meer te gebruiken. Deze constructie van de elastische slang is in mijn ogen niet goed.Lijkt mij sterk dat wij de enige zijn waar dit voorkomt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}