.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Compacte roeitrainers: Onze top 9 voor 2024

Auteur: Chesney
Publicatie: 03/02/2022
Laatste update: 02/04/2024

Ben jij op zoek naar een compacte roeitrainer? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben de 9 beste opties voor je op een rijtje gezet, zodat jij gegarandeerd de beste keuze maakt.

Geen tijd om het hele artikel door te lezen? Geen probleem! Hieronder vind je een overzicht van onze keuzes. 


Naam

Prijs

Virtufit Ultimate Pro 2-min

#1 VirtuFit Ultimate Pro 2

Virtufit Row 1-min

#2 VirtuFit Row 1

VirtuFit Row Limited Edition

#3 VirtuFit Row Limited Edition 

Virtufit Row 900-min

#4 VirtuFit Row 900 

Concept2 Model D-min

#5 Concept2 Model D 

Tunturi Cardio Fit R30-min

#6 Tunturi Cardio Fit R30

Kettler Coach E-min

#7 Kettler Coach E 

#8 Kettler Coach M

Kettler Axos-min

#9 Kettler Axos

Compacte roeitrainer #1: VirtuFit Ultimate Pro 2 

Virtufit Ultimate Pro 2-min

VirtuFit Ultimate Pro 2

De Pro 2 is een zeer degelijk apparaat. Doordat de roeier is uitgerust met een roestvrijstalen ketting kun je rekenen op een stabiele, krachtige en veilige thuis-training. 

Wat is de prijs van de VirtuFit Ultimate Pro 2?

De prijs van de VirtuFit Ultimate Pro 2 ligt om en nabij de €1000,-. Hiermee valt de Pro 2 in het hogere prijssegment. 

Wat zijn de functionaliteiten van de VirtuFit Ultimate Pro 2?

Dankzij deze stalen constructie kun je trainen met een maximaal belastbaar gewicht van maar liefst 230 kilogram! Niet veel inklapbare roeimachines kunnen dit waarmaken. 

Er zijn maar liefst 10 vooraf ingestelde programma’s waar je uit kunt kiezen. Deze programma’s bestaan uit een aantal intervaltrainingen op basis van tijd, afstand, calorieverbranding en het aantal roeislagen. 

Wanneer je klaar bent met trainen klap je VirtuFit heel gemakkelijk in. Daarna kun je hem verplaatsen dankzij de speciale transportwielen. Hierdoor neemt de roeimachine extra weinig plek in beslag. Dankzij het smalle design kun je hem onopvallend plaatsen in een hoekje van je huiskamer of trainingsruimte.

>>Je kunt onze volledige review van de Virtufit Ultimate Pro 2 hier lezen<<

Compacte roeitrainer #2: VirtuFit Row 1

Virtufit Row 1-min

VirtuFit Row 1

Deze simpele, compacte maar toch krachtige roeimachine doet precies wat hij belooft: jou voorzien van een fijne training in het comfort van je eigen leefruimte. 

Wat is de prijs van de VirtuFit Row 1?

De prijs van de VirtuFit Row 1 roeitrainer ligt om en nabij de €197,-. Hiermee valt de Row 1.0 in het lagere prijssegment. 

Wat zijn de functionaliteiten van de VirtuFit Row 1?

Er zijn geen vooraf ingestelde trainingsprogramma's waar je uit kunt kiezen. Wel zijn er 4 weerstandniveaus beschikbaar. 

Op het heldere lcd-scherm kies je welk element van je oefening je wilt volgen: de tijd, het aantal roeislagen, het aantal roeislagen per minuut of je calorieverbruik. Maar je kunt er ook voor kiezen dat alle gegevens worden weergegeven. De trainingscomputer toont je dan je gegevens in willekeurige volgorde aan.

De VirtuFit Row is zeer compact en licht van gewicht. Tijdens het trainen is het apparaat 173 x 53 x 40 centimeter groot. Ingeklapt neemt hij slechts 95 x 40 x 101 centimeter ruimte in beslag. 

>>Je kunt onze volledige review van de Virtufit Row 1 hier lezen<<

Compacte roeitrainer #3: VirtuFit Row Limited Edition 

VirtuFit Row Limited Edition

VirtuFit Row Limited Edition

Praktisch, krachtig en duurzaam. Een aanrader voor de fanatieke thuissporter die op zoek is naar een compacte roeimachine met een zeer voordelige prijs-kwaliteitverhouding. 

Wat is de prijs van de VirtuFit Row Limited Edition?

De prijs van de VirtuFit Row Limited Edition roeitrainer ligt om en nabij de €499,-. Hiermee valt deze roeier in het midden prijssegment.

De functionaliteiten van de VirtuFit Row Limited Edition 

De VirtuFit Row Limited Edition roeitrainer is - dankzij zijn lange rails - uitermate geschikt voor lange mensen. Dat gezegd hebbende hoef je niet te vrezen dat de roeier veel ruimte in beslag zal nemen: dit model is namelijk toch erg compact. 

Na je training klap je de roeitrainer gemakkelijk op dankzij het zogenaamde ‘space saver’ systeem. Na het inklappen neemt de roeimachine een grondoppervlakte in van slechts 70 x 51,5 centimeter! Bovendien is hij makkelijk te verplaatsen dankzij zijn transportwielen.

Met zijn 10 weerstandniveaus kun jij je trainingen geheel aanpassen op je eigen vermogen. De VirtuFit Row Limited Edition beschikt verder over een ‘silent magnetic’ weerstandsysteem. Dit is een geruisloos magnetisch-weerstandsysteem. Je kunt hierdoor gemakkelijk schakelen tussen de 10 verschillende weerstandniveaus. 

Compacte roeitrainer #4: VirtuFit Row 900

Virtufit Row 900-min

VirtuFit Row 900

Een uitstekende roeitrainer voor mensen die houden van krachtige trainingen en speciale trainingsprogramma’s. Bovendien is de Row 900 inklapbaar. Na elke training berg je hem heel gemakkelijk op. 

Wat is de prijs van de VirtuFit Row 900?

De prijs van de VirtuFit Row 900 ligt zo’n beetje tussen de €900,- en €1300,-. Hiermee valt hij in het hogere prijssegment.

Wat zijn de functionaliteiten van de VirtuFit Row 900?

Deze degelijke roeimachine biedt je maar liefst 16 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s aan. Ook zit er genoeg variatie in de verschillende programma’s. Zo kun je voor elk trainingsdoel een programma kiezen.

Denk hierbij aan cardio-trainingen, HIIT en hartslagtrainingen. Het display toont je de volgende informatie:

  • Je trainingsduur

  • Het aantal verbrande calorieën

  • De geroeide afstand

Compacte Roeitrainer #5: Concept2 Model D 

Concept2 Model D-min

Concept2 Model D

Concept2 roeitrainers zijn misschien wat duurder dan de gemiddelde roeitrainers, maar zij produceren dan ook enkel roeimachines van de beste kwaliteit. Veel topatleten en sportscholen maken gebruiken van Concept2 roeiers.

Wat is de prijs van de Concept2 Model D?

De prijs van de Concept2 Model D roeitrainer ligt om en nabij de €1299,-.

Hiermee valt deze roeitrainer binnen het hogere prijssegment. 

Wat zijn de functionaliteiten van de Concept2 Model D?

Dankzij de geavanceerde PM5 monitor meet de Concept2 Model D je trainingsgegevens zeer nauwkeurig. Hierdoor zijn de roeimachines van Concept2 de beste ergometers die je kunt vinden.

Omdat de zitting van de Model D voorzien is van gelagerde PU-wielen, zijn je bewegingen altijd soepel. Bovendien beweeg je stil en stevig over de rails. De rails van de Row Limited Edition is speciaal ontworpen voor langere mensen. Daarnaast is de roeier inklapbaar en je kunt hem makkelijk opbergen dankzij zijn transportwielen.

Kortom, de Concept2 Model D is een geweldige keuze voor mensen die serieus aan de slag willen gaan met behulp van een topklasse roeier.

>>Je kunt onze volledige review van de Concept2 Model D hier lezen<<

Compacte roeitrainer#6: Tunturi Cardio Fit R30 

Tunturi Cardio Fit R30-min

Tunturi Cardio Fit R30

Wat is de prijs van de Tunturi Cardio Fit R30?

De prijs van Tunturi Cardio Fit R30 roeitrainer ligt om en nabij de €255,- - €355,-. 

Wat zijn de functionaliteiten van de Tunturi Cardio Fit R30?

Dankzij de 8 weerstandniveaus kun jij je training precies aanpassen naar wens. Verwacht echter geen speciale, vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. De Cardio Fit R30 is een simpele, maar zeer degelijke roeimachine. 

Daarnaast is deze compacte roeitrainer makkelijk te verplaatsen. De afmetingen van de Tunturi Cardio Fit R30 zijn: L 190 x B 50 x H 70 cm. De afmetingen indien ingeklapt zijn: L 80 x B 50 x H 108 cm.

Compacte roeitrainer # 7: Kettler Coach E

Kettler Coach E-min

Kettler Coach E

De Kettler Coach E heeft een zeer moderne trainingscomputer. Dankzij de 12 vooraf ingestelde programma's zul je niet snel verveeld raken. Daarnaast is deze roeier geruisloos in het gebruik en is bovendien inklapbaar. 

Wat is de prijs van de Kettler Coach E?

De prijs van de Kettler Coach E ligt om en nabij de €989,-. Hiermee valt deze roeier binnen het hogere prijssegment.

>>Je kunt onze volledige review van de Kettler Coach E hier lezen<<

Compacte roeitrainer #8: Kettler Coach M 

Kettler Coach M

Voor een uitstekende compacte roeitrainer binnen het midden prijssegment kun je kiezen voor de Kettler Coach M.

Wat is de prijs van de Kettler Coach M?

De prijs van de Kettler Coach M roeitrainer ligt om en nabij de €799,-. 

Wat zijn de functionaliteiten van de Kettler Coach M?

Er zijn 10 weerstandniveaus waaruit je kunt kiezen. Ook kan de roeier worden gebruikt voor speciale hartslagtrainingsprogramma's. Het is een zeer geavanceerde, stabiele en compacte roeier waar je vele jaren op kunt vertrouwen.

>>Je kunt onze volledige review van de Kettler Coach M hier lezen<<

Compacte roeitrainer #9: Kettler Axos

Kettler Axos-min

Kettler Axos

Tot slot bevelen wij de Kettler Axos roetrainer aan. Dankzij zijn stevige bouwkwaliteit kun je jarenlang plezier hebben van deze compacte maar krachtige roeitrainer.

Wat is de prijs van de Kettler Axos?

De prijs van de Kettler Axos roeitrainer ligt om en nabij €600,-. Deze prijs valt in het midden prijssegment. 

Wat zijn de functionaliteiten van de Kettler Axos?

Dit apparaat is muisstil in het gebruik. Het grote, duidelijke lcd-scherm toont je je trainingsgegevens tijdens het trainen. De 8 vooraf ingestelde programma's bieden je de nodige variatie aan. Ook zijn er hartslagtrainingen waaruit je kunt kiezen.

>>Je kunt onze volledige review van de Kettler Axos hier lezen<<

De voordelen van een compacte roeitrainer

Compacte roeimachines zijn geweldig om thuis aan je conditie te werken en spiermassa op te bouwen. Daarnaast bieden compacte roeitrainers je de luxe om de roeier na elke training makkelijk op te bergen, zodat je ruimte bespaard. En er voor de rest  geen last van hebt.Dit is een ideale - soms noodzakelijke - bijkomstigheid voor bewoners van appartementen.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen kun je binnen elke prijsmarge een zeer geschikte, opvouwbare roeitrainer vinden. Mocht je budget het toelaten adviseren wij de roeitrainers van het merk Concept2 of de VirtuFit Ultimate Pro 2. Voor mensen met een kleiner budget raden wij de Tunturi Cardio Fit R30 en de VirtuFit Row 1 aan.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}