.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Nieuwe vs. Tweedehands loopbanden

Auteur: Chesney
Publicatie: 12/11/2019
Laatste update: 23/07/2023

Nieuwe vs tweedehands loopbanden

Heb je interesse om een loopband te kopen? Dat is in ieder geval al een goed teken. Wil je graag aan je conditie gaan werken? Wil je graag je overtollige kilo’s kwijt? Dit zijn twee veelgehoorde redenen om een loopband aan te schaffen. Het toestel brengt simpelweg veel voordelen met zich mee. Deze voordelen kunnen we scharen onder gezondheidsvoordelen, maar ook voordelen op het gebied van gemak.

Voordelen en nadelen van nieuwe en tweedehands loopbanden

Zo is het heerlijk dat je continue toegang hebt tot een goede workout. Je bent niet afhankelijk van de openingstijden van bijvoorbeeld de sportschool. Daarnaast kan je ook hardlopen terwijl het buiten regent of onweert. Je bent simpelweg niet afhankelijk van allerlei factoren.

Maar, wat voor loopband kan je nou het beste kiezen? Kan je best voor een nieuwe gaan? Of kan je met een tweedehands toestel ook al de gewenste prestaties behalen? Wij vertellen je in dit artikel alles over deze lastige keuze. Het is namelijk een keuze waar je op meerdere manieren tegenaan kunt kijken. Kortom: wil je meer weten over deze lastige keuze? Lees dan zeker even door!

De voordelen van een nieuwe loopband

Als je een nieuwe loopband aanschaft, ben je uiteraard zeker van een kwaliteitsproduct. Dat is met name het geval als je één van de adviezen op onze website volgt. Wij hebben namelijk meerdere ranglijsten van de beste loopbanden samengesteld. Als je één van die loopbanden aanschaft, ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit.

Dit betekent ook direct dat je loopband voorzien is van de nieuwe functies en features. Zo hebben eigenlijk alle nieuwe modellen wel een ingebouwde hartslagsensor.

Voordelen van een nieuwe loopband

Daarnaast hebben de nieuwe nog meer nieuwe functies ten opzichte van tweedehands . Zo kan je bijvoorbeeld een handige houder voor je smartphone erbij bestellen en hebben nieuwe veelal een geheugen functie. Met die functie is het mogelijk om trainingen op te slaan, zodat je de training in de toekomst nogmaals kunt volgen.

Tot slot heb je bij een nieuwe loopband de best verende demping tot je beschikking. De demping is volledig nieuw, waardoor deze perfect functioneert. Daarnaast is de demping in de afgelopen jaren steeds verder verbeterd. Als je dergelijk nieuw toestel aanschaft, ben je dus ook verzekerd van een perfecte demping.

Kiezen tussen een nieuwe en een tweedehands loopband

De nadelen van een nieuwe loopband

Als je een nieuwe loopband aanschaft, heb je ook te maken met enkele nadelen. Zo moet je diep in de buidel tasten. In vergelijking met tweedehands loopbanden zijn de nieuwe veel duurder. Daarvoor krijg je echter wel een volledig nieuw product. Het is aan jou om te bepalen waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Daarnaast moet je een nieuwe model in eerste instantie installeren. Dit is eigenlijk geen al te groot nadeel. Je moet hier alleen even de tijd voor nemen en de handleiding goed doornemen.

Kortom biedt een nieuwe loopband dus meer voordelen dan nadelen. Hoe zit dat met een tweedehands toestellen? Je leest het hieronder!

De voordelen van een tweedehands loopband

Een absoluut voordeel van een tweedehands loopband is terug te vinden in de aanschafprijs. Je hoeft simpelweg een stuk minder geld neer te leggen voor een tweedehands toestel. Daarbij is het wel aan te raden om goed te letten op de kwaliteit. Hoe oud is het apparaat al? Hoe ziet deze er nog uit? Dat zijn wel belangrijke factoren bij de aanschaf.

Daarnaast is het een feit dat tweedehands loopbanden ook zeker nog van hoge kwaliteit kunnen zijn, zeker als het model nog niet te oud is. Als je het lopen op een loopband uit wilt proberen, is de aanschaf van een tweedehands toestel dan ook voor de hand liggend. Je hoeft tenslotte niet al te veel te betalen, terwijl je wel van de voordelen kunt genieten.

Nieuwe vs tweedehands loopband

De nadelen van een tweedehandse loopband

Een tweedehands loopband brengt helaas echter enkele nadelen met zich mee. Zo is het altijd maar afwachten wat de exacte conditie van een tweedehands loopband is. Een loopband is namelijk aan slijtage onderhevig. Dat heeft vooral te maken met de zware belasting en de ronddraaiende onderdelen.

Door deze factoren kan een loopband behoorlijk zwaar belast worden. Daarbij komt ook nog eens dat de garantie vaak vervallen is. Als de garantieperiode verstreken is, moet je zelf opdraaien voor alle mankementen. Bij het aanschaffen van een tweedehands loopband loop je altijd het risico op dergelijke mankementen.

Daarnaast hebben de tweedehandse loopbanden ook niet altijd de gewenste functies. Als het een oudere loopband betreft, ontbreekt wellicht een hartslagsensor en is er geen geheugenfunctie aanwezig waarbij je je trainingsschema’s kan opslaan.

Bij het aanschaffen van een tweedehands loopband moet je dan ook goed op enkele zaken letten. Zo moet je je altijd afvragen waarom het fitness apparaat te koop staat. Wellicht heeft het wel te maken met mankementen of een flinke slijtage. Als iets te mooi is om waar te zijn, is dat het ook in 99,9% van de gevallen. Let hier dus goed mee op.

Besluit

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, hebben nieuwe- en tweedehands loopbanden voor- én nadelen. Uiteindelijk kunnen wij je wel adviseren om naar een nieuwe loopband te kijken. Daarmee weet je simpelweg dat je een goede aankoop in huis haalt. De machine is nog helemaal nieuw en is niet aan slijtage onderhevig. Het enige nadeel is dat je wel iets meer geld uit moet geven. Dat geld is het echter op de lange termijn absoluut waard.

Tip van de redactie

Bekijk onze lijst met beste loopbanden

Voordelige functies van een nieuwe loopband

Wil je advies over het kopen van een nieuwe loopband? Op Love4Fitness kan je allerlei informatie over de verschillende soorten vinden. Wij hebben de nieuwe loopbanden aan strenge keuringen onderworpen. Op basis daarvan hebben we reviews geschreven en rankings samengesteld. Veel plezier met je nieuwe, of tweedehands, loopband!

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}