.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Voordelen van een loopband voor thuis

Auteur: Chesney
Publicatie: 17/11/2019
Laatste update: 23/07/2023

Voordelen van een loopband voor thuis

Ga je graag de uitdagingen aan en ga je graag hardlopen? Dan heb je meerdere mogelijkheden. Je kan dit heerlijk in de buitenlucht doen, maar je kan hier ook een loopband voor kopen. Steeds meer mensen kopen een loopband voor thuis. Je vraag je nu wellicht af: waarom zouden mensen dat doen?

Nou, daar zijn enkele belangrijke redenen voor. Wij geven je in dit artikel de overwegingen om een loopband voor thuis te kopen. Een loopband voor thuis brengt namelijk enkele voordelen met zich mee. Voordelen waar je op de korte en lange termijn optimaal van kunt profiteren!

Voordelen van een loopband voor thuis

Aan het einde van dit artikel geven we ook wat informatie over het online kopen van een loopband. Er zijn namelijk wél enkele aandachtspunten bij het kopen van een loopband voor thuis.

Niet afhankelijk van externe factoren

Stel nou dat het hard waait en regent. Ga je dan alsnog buiten hardlopen? De kans is aanwezig dat de weersomstandigheden ervoor zorgen dat je liever niet buiten hard gaat lopen. Met een loopband in huis ben je niet afhankelijk van externe factoren. Nee, je hoeft simpelweg nergens aan te denken. Je trekt je gewenste kleren aan, je loopt naar je loopband en je gaat aan de slag. Wat dat betreft ben je behoorlijk flexibel met een loopband.

Daarbij komt ook nog eens dat je volledig zelf kunt bepalen wanneer je hard gaat lopen. Het maakt niet uit of het 8 uur in de ochtend of 8 uur in de avond is. Nee, je kunt gewoon de loopband aanzetten en aan de slag gaan. Wellicht is het niet zo handig om dit midden in de nacht te doen. Een loopband maakt namelijk wel enige herrie. Misschien is het dan ook voor de band met je buren beter om dit op normale tijdstippen te doen.

Extreem veel functies

De loopbanden zijn door de jaren heen flink veranderd. De kwaliteit is er flink op vooruit gegaan én de loopbanden hebben steeds meer functies ingebouwd zitten. Zo is het tegenwoordig normaal dat een loopband een hartslagsensor heeft. Op die manier kan je tijdens het hardlopen continu je hartslag in de gaten houden. Dat is echter niet de enige functie die je bij een hardloopband tegenwoordig terug ziet. Nee, je kunt bijvoorbeeld ook je smartphone/tablet op een hardloopband aansluiten. Op die manier is het mogelijk om online trainingsprogramma’s te gebruiken.

Hartslag op een loopband voor thuis

Hellingshoek

In het verlengde van bovenstaand voordeel: je hebt ook een hellingshoek functie tot je beschikking. Hiermee kan je als ware de loopband met een bepaalde hellingsgraad instellen. Als je dan gaat hardlopen, loop je in feite tegen een berg op. Dat levert je veel uitdagingen op én is bijzonder goed voor je conditie en spieropbouw.

Bij het gebruik maken van een loopband is het dan ook zeker aan te raden om af en toe van de hellingshoek gebruik te maken. Als je in België woont en buiten hard gaat lopen, kom je niet overal zomaar een dergelijke helling tegen. Met een loopband ben je dan ook bijzonder flexibel, mede dankzij de hellingshoek.

Beter voor je gewrichten

Verschillende onderzoekers waarschuwen voor de gevolgen van hardlopen. Het menselijk lichaam is namelijk niet gebouwd om lange afstanden hard te lopen. 

Bij elke stap krijgt je lichaam namelijk met behoorlijke krachten te maken. Als je buiten hardloopt, kunnen deze krachten niet opgevangen worden. De harde ondergrond veert niet mee en heeft daardoor geen dempende werking.

Loopband is goed voor je gewrichten

Dat is bij het lopen op een loopband compleet anders. Een loopband heeft namelijk een perfecte demping. De band zorgt ervoor dat de krachten worden opgevangen en verwerkt worden. Voor je gewrichten is het dan ook véél beter om hard te lopen op een loopband. 

Maak je eigen trainingsprogramma’s

Programma instelling bij loopband voor thuis

Heb je een bepaald doel waar je voor aan het trainen bent? Wil je bijvoorbeeld zoveel mogelijk calorieën verbruiken? De huidige loopbanden hebben daarvoor verschillende trainingsprogramma’s ingebouwd zitten. Daarnaast kan je ook je tablet/smartphone op de loopband aansluiten, waardoor je van nog meer trainingsprogramma’s gebruik kunt maken. Je kunt dan ook zeer efficiënt naar een bepaald doel toe gaan trainen.

Daarnaast kan je de trainingsprogramma’s ook nog eens zelf aan gaan passen. Heb je eenmaal een trainingsprogramma gemaakt waar je écht een voldaan gevoel van krijgt? Dan heb je absoluut iets aan de geheugenfunctie van een loopband. Met deze geheugenfunctie kan je simpel de training opslaan en op een later tijdstip nogmaals volgen.

Flexibel

We gaven het hierboven al even in het kort aan: je bent flexibel. Je kunt naar de loopband in je huis lopen en je kunt direct aan de slag gaan. Je hoeft niet met andere rekening te houden. Je kunt dan ook aan doen wat je maar wilt. Kortom: je hebt volledige zeggenschap als je een loopband thuis hebt staan. Heerlijk toch! Voordat het zo ver is, moet je uiteraard wel een loopband online kopen. Daarover kan je hieronder enkele aandachtspunten vinden.

Aandachtspunten bij het online kopen van een loopband

Hebben bovenstaande voordelen je over de streep getrokken? Wil je graag een loopband thuis hebben? Dan kan je via het internet de gewenste loopband uit gaan kiezen. Daarbij zijn wel enkele aandachtspunten.

Zo is het belangrijk om vooraf te bepalen waar de loopband aan moet voldoen. Dat geldt zowel  voor de aanwezige functies als voor de kwaliteit en het prijskaartje. Bepaal vooraf dan ook hoeveel geld je aan de loopband uit wenst te geven. Dat maakt je zoektocht weer een stuk gemakkelijker.

Loopband voor thuis

Verder is het veelal een kwestie van vergelijken. Op onze website, loopbandvergeleken.be, kan je uitermate veel loopbanden bekijken en met elkaar vergelijken. Bekijk onder andere de prijs, de functies en de kwaliteit. Op basis daarvan kan je uiteindelijk de juiste keuze gaan maken. Nog één laatste tip om dit artikel goed af te sluiten: let met name op de demping van de loopband. Deze demping is ontzettend belangrijk voor de conditie van je gewrichten/lichaam.

Een loopband voor thuis brengt dus veel voordelen met zich mee. Schaf direct een loopband aan en geniet van deze voordelen. Veel plezier!

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}