.st0{fill:#FFFFFF;}

Fitbit Charge 3 review

Publicatie:3 januari 2020

Laatste update: 29 april, 2020

Door Anne-Marie Jonker

De afgelopen jaren is de wereld in een stroomversnelling geraakt. Dat is onder andere terug te zien in de opkomst van allerlei technologische producten. Ook op het gebied van sporten zijn er veel meer mogelijkheden gekomen. Een treffend voorbeeld daarvan zijn de zogeheten activity trackers. Wij zijn voor jou op zoek gegaan naar de beste activity trackers en stuitten daarbij op de Fitbit Charge 3.

Fitbit Charge 3 Review

In deze review kan je dan ook van alles lezen over deze activity tracker. Wat zijn de sterke punten? Wat zijn de minder sterke punten? Wat zijn alle functies van de activity tracker? In welke omstandigheden kan je deze tracker het beste gebruiken? En raden wij deze activity tracker aan? Dit is slechts een kleine uit het aantal vragen waarop je in dit artikel het antwoord gaat lezen.

Alle functies van de activity tracker

Ben je al langere tijd op zoek naar een geschikte activity tracker? Dan weet je ongetwijfeld dat dergelijke apparaten behoorlijk uitgebreid kunnen zijn. Geldt dat ook voor de Fitbit Charge 3? Ja, zeker. Deze activity tracker is tamelijk uitgebreid te noemen.

 • Smart notificaties en reacties
 • Compatible met IOS en met Android
 • Ingebouwde hartslagmeter
 • Slaapverstoring tracking
 • Menstruatiecyclus bijhouden
 • Stappenteller
 • Meten van workouts
 • Geheugen voor workout en trainingen
 • Adembegeleiding
 • Traptredenteller
 • Pulsoximeter
Fucties van de Fitbit Charge 3

Zoals je kunt zien, heeft de Fitbit Charge 3 een behoorlijke waslijst aan functies. Dat is zéker het geval als we de Charge 3 naast zijn voorloper leggen; de Charge 2. Ten opzichte van de Charge 2 heeft de Charge 3 meerdere nieuwe functies.

Bovendien zijn er ook nog andere voordelen van de Charge 3 ten opzichte van de Charge 2. Zo heeft de Charge 3 een veel betere accu, maar daarover kan je meer lezen onder het kopje ‘de voordelen van de Fitbit Charge 3’.

De voordelen van de Fitbit Charge

Bij een review horen we uiteraard de voordelen te bespreken. We willen graag aftrappen om de nieuwe accu te bespreken. Fitbit heeft ervoor gekozen om bij de Charge 3 gebruik te maken van een nieuwe accu.

Deze accu heeft een ongelooflijk lange duur! Je kunt maar liefst 7 dagen met de activity tracker doen zonder ‘m op te laden. Dat is ongelooflijk handig.

Fitbit Charge 3 waterdicht

Daarnaast is de Charge 3 ook waterdicht. Hierdoor kan je ook jouw activiteiten tijdens het zwemmen meten. Daarbij moeten we wel opmerken dat je tijdens het zwemmen niet de afgelegde afstand af kunt lezen.

Dat is pas mogelijk als je de training afgesloten hebt. Desalniettemin is het ongelooflijk handig dat de Fitbit Charge 3 waterdicht is. Hierdoor is deze activity tracker nóg veelzijdiger.

Verder is het ook simpel om de bandje van de tracker te wisselen. Je kunt de tracker bij een casual outfit dragen, maar dus ook tijdens het sporten. Tijdens het sporten zweet je uiteraard, waardoor het niet al te fris is om continue hetzelfde bandje te dragen.

Dankzij de mogelijkheid om de bandjes razendsnel te wisselen, is dit geen probleem. Je kunt gewoon één bandje gebruiken voor casual momenten en één bandje gebruiken voor tijdens het sporten.

Het is dus mogelijk om de Fitbit Charge 3 aan je smartphone te koppelen. Deze activity tracker is compatible met Android en iOS. 

Daarbij moeten we wel opmerken dat de functionaliteiten bij Android iets uitgebreider zijn. Zo is het met een Android toestel mogelijk om berichten te versturen; dat is helaas niet mogelijk met iOS.

Android voor Fitbit Charge 3

Tot slot willen we nog het design van de Fitbit Charge 3 als een voordeel aanstippen. De tracker ziet er stijlvol en strak uit. Het is duidelijk te zien dat Fitbit veel aandacht aan het uiterlijk besteed heeft. Dankzij het stijlvolle uiterlijk kan je deze tracker in veel situaties gebruiken. Je kunt dus in zowel casual situaties als tijdens het sporten shinen met deze tracker!

De nadelen van de Fitbit Charge 3

Je hebt hierboven behoorlijk veel voordelen van deze activity tracker kunnen vinden. Is het dan écht allemaal koek en ei? Of zijn er ook nog nadelen van deze tracker? Ja, er zijn toch wel enkele nadelen.

We stipten het hierboven al even aan, maar de mogelijkheden met een iOS toestel zijn ietwat beperkt. Zo is het niet mogelijk om een bericht te sturen met iOS, terwijl dat met Android wel mogelijk is. Aangezien ongelooflijk veel mensen een iPhone hebben, is dat toch wel een groot minpunt.

Daarnaast is het ook vervelend dat de stappenteller niet goed functioneert. Veel mensen zijn tegenwoordig bewust bezig met bewegen. Het is dan ook prettig als je op je tracker kunt vertrouwen wat betreft het aantal gezette stappen. Helaas moeten we concluderen dat de stappenteller niet altijd helemaal correct is. Erg jammer.

Voordelen van de Fitbit Charge 3

Tot slot willen we nog aangeven dat deze activity tracker geen muziekspeler is en ook geen GPS heeft. Het is daardoor bijvoorbeeld niet mogelijk om te navigeren met deze activity tracker. Daarnaast zou het ook ontzettend handig zijn als je muziek af zou kunnen spelen.

Dan zou je echt aan één apparaat genoeg hebben. Als je nu een stuk hard gaat lopen, moet je alsnog je telefoon mee nemen. Althans; als je graag muziek wilt luisteren tijdens het hardlopen.

Is de koop van een Fitbit Charge 3 aan te raden?

Zo, we zijn alweer aan het einde van deze review gekomen. Kunnen we de koop van deze activity tracker aanraden? Ja, absoluut. In onze ogen is het een veelzijdige en volledige activity tracker.

Zeker in combinatie met zijn prijskaartje kunnen we niets anders dan deze activity tracker aan te raden. Andere modellen in deze prijsklasse zijn niet zo uitgebreid, zien er niet zo fraai uit en zitten niet zo comfortabel.

Wil je dus een activity tracker met veel functies en met een fraai design? Dan zit je absoluut goed met de Fitbit Charge 3. Bovendien is deze activity tracker ook nog eens waterdicht; dat kunnen niet alle activity trackers zeggen.

Al met al raden we de aankoop van de Fitbit Charge 3 dus zeker aan. Veel plezier met je nieuwe, veelzijdige en stijlvolle activity tracker!

Anne-Marie Jonker


Anne-Marie is in het beroepsleven actief als personal trainer. Ze onderzoekt dan ook steeds de beste manieren om sportprestatie's te verbeteren zowel op vlak van (sport)voeding, uitrusting als trainingsschema's op maat.
Lees meer over haar op onze teampagina.

Anne-Marie Jonker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}