.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Getuigenis: Hoe Jacob 40 kg is afgevallen

Auteur: Jacob Sanders
Publicatie: 02/12/2019
Laatste update: 16/07/2023

Hi,

mijn naam is Jacob en ik ben zowat de IT-man van het Love4Fitness team. Meestal dus op de achtergrond actief. In het dagelijkse leven werk ik als developer bij een digital marketing agency. 

Er gaat echter een heel verhaal vooraf aan mijn aansluiting als vrijwilliger bij Love4Fitness. Dit verhaal wil ik vandaag graag met jullie delen.

Als kind was ik een erg actief persoon. Ik ging erg regelmatig gaan sporten. Voetbal, badminton, zwemmen, hardlopen,.. noem maar op, ik deed het allemaal. Echter, rond mijn 16e, verloor ik mijn interesse in sporten. Ik had meer interesse in feesten, chillen met vrienden en gamen.

Daardoor kwam ik redelijk wat kilo's bij. Niet enorm veel, maar mijn BMI kwam wel een pak hoger te liggen. Dat was eigenlijk het punt waarop ik had moeten ingrijpen. Helaas, was dit nog niet tot mij doorgedrongen en in plaats van gezonder te gaan leven ging het van kwaad naar erger. 

Ik dronk heel wat biertjes in de kroeg en begon nog meer te gamen. En tijdens het gamen, greep ik vaak terug naar gemakkelijk, snel en vettig eten. Daarnaast dronk ik dagelijks ook nog eens enkele liters cola. 

Resultaat? Rond mijn 22e woog ik om en bij de 135 kilogram. Elke fysieke inspanning was voor mij een enorme opgave. Als het even kon dan ging ik die fysieke inspanning ook vermijden. Ik voelde me miserabel en kwam in een depressie terecht. Het enige wat ik nog wou doen was gamen en eten om te vergeten.

Een vriendin vinden als iemand met zwaar overgewicht leek overigens ook niet te lukken.

Wanneer ik dan op sociale media foto's zag van slanke, gespierde jonge mannen die de tijd van hun leven hadden ging ik me nog slechter voelen.

En toen zei ik tegen mezelf "Nee, het is genoeg geweest". Ik was het beu me zo slecht te voelen. Er moesten dringend zaken in mijn leven drastisch veranderen. Ik wou terug een lichaam waar ik trots op kon zijn, meer energie hebben, niet elke fysieke inspanning uit de weg hoeven gaan.

Ik ging op consult bij een psycholoog om van mijn depressieve gevoelens af te geraken. Maar ik nam ook contact op met Anne-Marie van Love4Fitness. Ik kende Anne-Marie nog van de lagere school en zag op haar Facebook-profiel hoe ze een gezonde leefstijl hanteerde. Aangezien ze aan de slag was als personal trainer, leek het me een goed idee haar een berichtje te sturen.

En dat was voor mij de start van de volledige transformatie. Anne-Marie hielp me om een schema op te stellen waarmee ik weer zou gaan sporten en gezonder zou eten. In combinatie met de therapeutische sessies om mijn gemoedstoestand te verbeteren heb ik op relatief korte tijd erg mooie resultaten kunnen neerzetten.

Het is heus niet allemaal op 1, 2, 3 gebeurd. Ik ben geen 40 kilogram afgevallen op 3 maand tijd. Het heeft me maar liefst 2,5 jaar gekost om dat te bereiken. Maar ik heb het aangepakt op een manier dat goed voelde voor mij. Waarbij ik geen dingen heb moeten doen of laten waar ik het écht moeilijk mee heb gehad.

Door stapsgewijs gewoontes in mijn leven aan te passen, soms eens te mogen zondigen,... is het best goed gelopen. Ik heb wel momenten gehad die moeilijker waren, maar die moeilijkere momenten gaan in het niets op bij de voldoening die ik kreeg na het sporten, na een gezonde maaltijd,...

Ik werd me bewuster van de rol van voeding op mijn leven. Ik ging bewuster eten (ik heb echt quasi nooit honger gehad), meer bewegen, meer slapen (!)... en had zoveel meer energie. Mijn humeur werd daarbij ook zoveel beter. Niet alleen omdat ik doelstellingen behaalde stond ik positiever ingesteld, ik voelde me ook gewoon echt beter in mijn vel.

Op die manier heb ik een gezonde leefstijl ontwikkelt voor mezelf. Ik game nog altijd regelmatig, en ik ga echt wel nog steeds af en toe naar de kroeg met vrienden. Maar ik beleef het allemaal op een andere manier. Vaak vind ik het nu zelf leuker om een uurtje op één van mijn fitnessapparaten in huis te trainen dan een uurtje gamen 😉

Toen Ingrid me dan ook vroeg of ik op vrijwillige basis wou helpen met een platform - Love4Fitness - creëren om mensen die in een gelijkaardige situatie verkeren als ik enkele jaren geleden heb ik niet lang getwijfeld. Als ik op deze manier andere mensen kan helpen om hun leven terug in handen te nemen, dan doe ik dat graag.

Ik hoop dat mijn verhaal je kan motiveren om te beseffen dat ook jij deze positieve veranderingen in je leven kunt waarmaken. En dat gaat allemaal een pak vlotter dan je nu misschien wel denkt. Akkoord, je zult wat afzweten tijdens sport-sessies maar nadien heb je zo'n voldoening dat het het allemaal waard maakt. En al zeker wanneer je je lichaam ziet transformeren. Want dan krijg je ook van andere mensen heel wat complimenten over je vorderingen.

Ik ben momenteel nog niet waar ik wil staan. Ik zou graag binnen enkele maanden een marathon kunnen lopen en wil graag wat gespierder worden. Maar ik heb al zo'n mooi parcours afgelegd dat ik oprecht trots ben. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik doelstellingen uiteindelijk zal behalen.

Als jullie van start willen gaan met een transformatie, dan ik van harte het ebook "10 stappenplan naar een gezondere leefstijl" van Anne-Marie aanbevelen. Die kun je hier bij Love4Fitness, gratis downloaden.


Jacob Sanders


Hoi,
ik ben Jacob. Je hebt me waarschijnlijk nog niet eerder gezien. Ik ben namelijk de IT-man van Love4Fitness. En ik blijf daarbij ook graag op de achtergrond ;-). Als je meer over mij wilt lezen, kan dat op de teampagina of je kunt hier mijn volledig verhaal lezen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}