.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Voorbereiden voor een marathon op je loopband

Auteur: Chesney
Publicatie: 30/10/2019
Laatste update: 23/07/2023

Voorbereiden voor een marathon op een loopband

Het trainen voor een race kan een loodzwaar traject worden dat zijn tol kan eisen, maar als je je loopband in je fitnessregime opneemt, kan dit op veel manieren erg gunstig uitpakken.

voorbereiding marathon op loopband

Hoe moet je op je loopband trainen voor een marathon 

Hardlopers worden flink afgemat wanneer zij kilometer na kilometer rennen op harde ondergronden, zoals asfalt. Een loopband kan wat verlichting bieden voor deze (te) zware trainingen en kan zelfs blessures voorkomen. 

Bijna alle loopbanden zijn uitgerust met een soort schokabsorptie mechanisme. Gezien het feit dat een loopband de schok van het lopen voor een deel “absorbeert”, kan het helpen om de impact die bij het lopen van vele kilometers, tijdens de maandenlange training, hoort te verlichten. Deze functie helpt je om verwondingen te voorkomen en je gewrichten te ondersteunen, terwijl je je conditie verbetert en spieren opbouwt.

Een ander voordeel van dit schokabsorptie mechanisme is dat als je jezelf verwondt tijdens het trainen, je niet per se voor altijd hoeft te stoppen met rennen. Loopbanden kunnen milder zijn dan asfalt en ze helpen je goed voor een blessure te zorgen zoals een verzwikte enkel, lage rugpijn, of een andere verwonding of vermoeiing door de racetraining.

Daarnaast is het ook nog slim om op een loopband te trainen, omdat je simpelweg niet altijd buiten kan rennen. Binnen is het altijd warm genoeg en droog, in tegenstelling tot buiten.

conditietest voor marathon op loopband

Een onmisbaar onderdeel van marathon training is het uitvoeren van lange trainingen. Als je iPod niet genoeg doet tegen je verveling of om je gemotiveerd te houden, probeer dan eens uit wat andere vormen van afleiding voor je doen!

Veel loopbanden zullen jou verschillende entertainmentvormen aanbieden zoals touchscreens met internettoegang en HD TV’s, waardoor het enorm makkelijk wordt om je favoriete film of serie te kijken. Je kan zelfs op veel types op internet gaan of social media bezoeken. Loopbanden kunnen jouw vaste route, of de route van de race, ook erg nauwkeurig nabootsen.

Afhankelijk van waar je woont, is het niet altijd mogelijk om heuvels en bepaalde terreinen te vinden, om als uitdaging te gebruiken tijdens het trainen. Maar, met een loopband kan je op elk soort terrein lopen, door middel van een erg accurate simulatie.

Door de hellingsfunctie te gebruiken, creëer je steile heuvels en dalen die wellicht onderdeel zijn van jouw route tijdens de race. En zelfs als je niet precies weet hoe het terrein van de race eruit gaat zien, kan je nog steeds de ingebouwde workouts van veel loopbanden gebruiken om je workouts een beetje af te wisselen en zodat je op elk terrein voorbereid bent.

Sommige loopbanden hebben zelfs de optie om een 5K test, andere fitnesstests en trainingen uit te voeren, als mooie aanvulling op je racetraining.

Bekijk onze best verkopende, prijswinnende loopbanden om de beste loopband te vinden die bij jouw training past en met de beste innovatieve entertainmentmogelijkheden, het grootste aanbod van workoutschema’s of de meest geavanceerde schokabsorptie mechanismes.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}