.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

VirtuFit CTR 1.2i Crosstrainer Review: Goede koop?

Auteur: Chesney
Publicatie: 09/02/2022
Laatste update: 23/07/2023

Virtufit CTR 1.2i Crosstrainer
 • Goede kwaliteit, maar toch zeer betaalbaar
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Geluidloos

Virtufit is een van de meest bekende fitnessmerken van de lage landen. Ze produceren professionele fitnessapparaten op grote schaal en de meeste zijn zeer geschikt voor thuisgebruik.

In deze blog bespreek ik mijn ervaringen met de Virtufit CTR 1.2 crosstrainer. Wat zijn de functionaliteiten en hoe zit het met de prijs-kwaliteitverhouding? Over een periode van 2 weken heb ik de CTR 1.2 uitgebreid voor je getest. Ben je benieuwd naar mijn bevindingen? Lees dan zeker even verder!

Over de VirtuFit CTR 1.2i

De VirtuFit CTR 1.2 is een compacte crosstrainer voor mensen die thuis hun gezondheidsdoelen willen behalen of simpelweg fit willen blijven. Het is een degelijk en duurzaam model en je kunt hem koppelen aan de zogenaamde ‘Fitshow’ applicatie voor meer trainingsmogelijkheden.

Mijn eerste indruk van de CTR 1.2i

VirtuFit CTR 1.2-min

De compacte Virtufit CTR 1.2

Na de gemakkelijke montage kwamen we al snel tot de conclusie dat deze crosstrainer prima te vergelijken is met andere degelijke crosstrainers van VirtuFit.

De bouwkwaliteit en zijn functionaliteiten zijn precies zoals we van VirtuFit gewend zijn: betrouwbaar en degelijk.

Alle onderdelen lijken op het eerste oog goed afgewerkt te zijn en we zijn ook erg te spreken over de omvang van het apparaat. Het is een zeer compacte crosstrainer en dat is een groot pluspunt wat ons betreft.

De CTR 1.2 ziet er dan ook uit als een standaard crosstrainer voor thuisgebruik. Zonder teveel poespas maar waar je toch al je fitnessdoelen mee kunt behalen. En dat in het comfort van je eigen huis, ideaal. 

De CTR 1.2 is momenteel een van de meest populaire crosstrainers en niet zonder reden. Wij linken dit aan de gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Daar komen we later nog uitgebreid op terug. 

Functionaliteiten van de Virtufit CTR 1.2i

VirtuFit CTR 1.2 scherm-min

Met 21 vooraf ingestelde trainingsprogramma's kies je altijd een training die past bij jouw niveau en gezondheidsdoel. Onder de 21 vooraf ingestelde trainingsprogramma's vallen ook 4 hartslagprogramma's. 

Hartslagprogramma's

Deze zijn uitermate geschikt voor High Intensity Interval Trainingen (ofwel HIIT). Met de ingebouwde hartslagmeter train je in hartslagzones om sneller specifieke trainingsdoelen te bereiken. Hierbij dien je de hartslagmeter - bevestigd op het stuur - te gebruiken. 

De CTR 1.2 heeft daarnaast ook 16 verschillende weerstandniveaus waardoor er altijd wel een niveau is dat past bij jouw behoeften en fitnessdoelen. Je kunt deze elektrisch instellen via het heldere lcd-display. 

Compact model

De compacte machine neemt niet veel ruimte in beslag en is makkelijk verplaatsbaar dankzij de transportwielen. De crosstrainer is trouwens niet inklapbaar, maar vanwege zijn kleine formaat hoeft dat niet veel uit te maken.

Bijzondere extra’s

Je kunt de CTR crosstrainer verbinden met de mobiele applicatie ‘FitShow’. Zo kun je interactieve work-outs volgen. Op deze manier blijf je gemotiveerd en geprikkeld om het beste uit je lijf te halen.

Ook kun je kiezen om je eigen trainingsschema te hanteren door gebruik te maken van de diverse trainingsprogramma’s. Op het duidelijke lcd-display van de CTR 1.2 zie je je trainingsgegevens. Je kunt meerdere gegevens tegelijkertijd bijhouden, zoals:

 • De tijd

 • Je snelheid

 • De afstand

 • Je hartslag

 • Het aantal verbrande calorieën 

Waarom is het handig om je trainingsgegevens bij te houden?

Wanneer jij een specifiek trainingsdoel hebt is het handig om te weten welke prestaties je hebt geleverd. Zo kun je je voortgang inzichtelijk maken. 

Sommigen thuissporters trainen om te herstellen van een blessure. Voor deze mensen is het ook handig om hun prestaties inzichtelijk te krijgen. Zo kun je je voortgang met je fysiotherapeut delen.

De CTR 1.2 heeft een geheugen dat geschikt is om de gegevens van 5 personen bij te houden. Het hele gezin kan dus zijn eigen work-outs volgen.

Virtufit CTR 1.2 tablethouder-min

Tablethouder om je favoriete serie te kijken

Ook kun je de tablethouder gebruiken om tijdens je training een film of serie te volgen. Dit maakt het trainen wat ons betreft extra aantrekkelijk. 

Deze CTR 1.2 kan maximaal 2 tot 3 uur per dag gebruikt worden. Dankzij de goede bouwkwaliteit zal deze VirtuFit crosstrainer jarenlang mee kunnen gaan.

Comfortabele training

Virtufit CTR 1.2 opstap-min

Lage opstap

We hebben deze crosstrainer elke dag getest voor een periode van 2 weken. Over het comfort niets dan goeds: de zitting is groot en comfortabel en niemand heeft last gehad van rug- of nekklachten.

Wij gaan ervan uit dat je prima dagelijks kunt trainen voor een lange periode zonder last te krijgen van je gewrichten. Dit komt omdat het trainen met een crosstrainer een zeer lichaamsvriendelijke work-out is.

Magnetisch weerstandsysteem

Dankzij het magnetische weerstandsysteem kun je genieten van een soepele en geruisloze training. Dit is ideaal want je kunt op deze manier in het midden van de nacht trainen zonder je huisgenoten lastig te vallen met een hoop lawaai.

Specificaties VirtuFit CTR 1.2i crosstrainer 

 • Afmetingen: Breedte 60 cm, hoogte 160 cm
 • Gewicht: 32 kilogram
 • Maximaal belastbaar gewicht: 115 kilogram
 • Inklapbaar: Nee
 • Aantal vooraf ingestelde programma’s: 21
 • Aantal weerstandniveaus: 16
 • Inclusief trainingscomputer: Ja
 • Borstband inbegrepen: Nee
 • Kleur: Zwart en grijs
 • Maximale lengte gebruiker: 200 cm
 • Instelling weerstand: Elektronisch
 • Verstelbare paslengte: Ja

Prijs-kwaliteitverhouding VirtuFit CTR 1.2i

Met een prijs van om en nabij de € 399 valt deze crosstrainer in het lagere/midden-prijssegment. Wij hebben een groot aantal crosstrainers binnen dit prijssegment getest en kwamen tot de volgende conclusie:

Wij zijn erg onder de indruk over de prijs-kwaliteitverhouding van de VirtuFit CTR 1.2. Deze crosstrainer is gemaakt uit kwaliteitsmaterialen en is voorzien van alle essentiële functies waarmee jij je fitnessdoelen kunt behalen.

Dankzij de vele vooraf ingestelde trainingsprogramma's en weerstandniveaus kun jij veel variatie in je trainingsschema toevoegen. Ook mag je een lange levensduur verwachten van de CTR, wat zorgt voor de zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Mijn eindoordeel

De VirtuFit CTR 1.2 is een zeer geschikte crosstrainer voor thuisgebruik. De CTR 1.2 is uitermate geschikt om mee af te vallen en te herstellen van een blessure. Daarnaast biedt de CTR 1.2 een ruime keuze aan programma's waardoor je genoeg afwisseling voor elke training kan ervaren, namelijk:

 • 21 vooraf ingestelde trainingsprogramma's
 • 16 weerstandniveaus

Je kunt ook gemakkelijk je trainingsgegevens aflezen en bijhouden. De computer kan de gegevens van 5 individuen bijhouden, waardoor het hele gezin zijn eigen gezondheidsreis kan bewandelen.

Verder maakt de crosstrainer geen geluid tijdens de training, wat een fijne bijkomstigheid is. Het apparaat neemt daarnaast ook weinig ruimte in beslag. Met andere woorden: de CTR 1.2 is een geweldige crosstrainer binnen de lagere/middenprijsklasse. Een ideale crosstrainer voor het hele gezin.

Virtufit CTR 1.2i Crosstrainer
 • Goede kwaliteit, maar toch zeer betaalbaar
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Geluidloos

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}