.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

VirtuFit crosstrainers: Alles wat je moet weten

Auteur: Chesney
Publicatie: 04/02/2022
Laatste update: 23/07/2023

Zit je er over na te denken om een crosstrainer van het merk VirtuFit te kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel gaan we namelijk in op op het merk, en we geven informatie over welke crosstrainers ze verkopen, zodat jij tot de beste aankoopbeslissing kan komen. Lees dus vooral verder!

Over het merk VirtuFit

VirtuFit is een volledig Nederlands bedrijf en staat garant voor uitstekende kwaliteit, uitgebreide opties en specificaties tegen een scherpe prijs. Al hun producten zijn gemaakt met materialen van hoge kwaliteit en er wordt veel aandacht besteed aan gebruiksgemak, design en uitgebreide trainingsmogelijkheden. 

Het assortiment is geheel ontworpen door Nederlandse designers en wordt uitvoerig getest, zodat ze voldoen aan de Europese kwaliteitseisen EN-957-1 en EN 957-5. VirtuFit is een onderscheidend merk, niet alleen door hun unieke design, maar ook door hun ergonomische ontwerp. Op deze manier staan ze garant staan voor een comfortabele en veilige sportervaring.

De doelgroep van VirtuFit

Met meer dan 150 artikelen in hun assortiment heeft VirtuFit de ideale oplossing voor een grote doelgroep. Van de beginnende tot de gevorderde sporter. Zo bieden ze niet alleen apparatuur aan voor thuisgebruik, maar leveren ze ook professionele fitnessapparatuur. Voor ieder sportdoel en budget is binnen hun productlijn een passende oplossing te vinden.

VirtuFit speelt in op de behoeftes van elke thuissporter door mee te gaan met de nieuwste trends en ontwikkelingen op gebied van fitness. Zo zijn de meeste fitnessapparaten te koppelen met apps om gemakkelijk je prestaties bij te houden en je interactief kan trainen met realistische video’s. 

Daarnaast bieden sommige apparaten al ingebouwde geluidssystemen en kan er bijvoorbeeld gestreamd worden door een tablet in de houder te plaatsen. Zo is je work-out nooit saai!

De verschillende crosstrainers van VirtuFit

Virtufit heeft 9 verschillende modellen crosstrainers in hun assortiment, variërend in prijs, aantal weerstandniveaus, slaglengtes en systeemsoorten. Als je het meeste uit je work-out op de crosstrainer wilt halen is het belangrijk een apparaat te kiezen dat aansluit op jouw doel, ambitie en lichaamsbouw. Hier volgt een kort overzicht:

De VirtuFit Elite FDR 2.4i

VirtuFit Elite FDR 2.4i-min

De VirtuFit Elite FDR 2.4i

De VirtuFit Elite FDR 2.4i heeft een zwaar vliegwiel van maar liefst 30 kilogram. Hierdoor voelt de beweging heel natuurlijk aan. Er zijn 32 weerstandsniveaus en een maximale hellingshoek van 15% om uit te kiezen. Door de grote slaglengte van 51 centimeter zul je een heel soepele training ervaren. De 24 trainingsprogramma’s bieden veel uitdaging, maar je kan ook heel eenvoudig zelf een training samenstellen.

De VirtuFit Elite FDR 2.4i geeft veel waardes weer op het LCD scherm. Zo zie je direct hoe effectief je aan het sporten bent. Je hoeft je geen moment te vervelen, want je kunt je smartphone of tablet koppelen voor een interactieve training of handig streamen met de ingebouwde speakers.

De VirtuFit FDR 2.0i

VirtuFit FDR 2.0i-min

De VirtuFit FDR 2.0i

De stabiele en comfortabele VirtuFit FDR 2.0i is heel stil in gebruik door de V-snaar en de kogellagers. Een heel uitgebreide crosstrainer, want er zijn maar liefst 21 trainingsprogramma’s om uit te kiezen. 

De 16 weerstandniveaus kunnen gemakkelijk ingesteld worden op het heldere LCD scherm. De grote slaglengte van 45 centimeter en de kleine afstand tussen de anti-slip pedalen zorgen voor een erg natuurlijke houding. 

In de handvaten zitten heel gevoelige sensoren om je hartslag te kunnen maken. Na je work-out kun je deze crosstrainer gemakkelijk opbergen door de transportwielen aan de voorkant.     

De VirtuFit CTR 3.0i

VirtuFit CTR 3.0i-min

De VirtuFit CTR 3.0i

Je kunt je zelf flink uitdagen met de VirtuFit CTR 3.0i. Dit model heeft namelijk maar liefst 32 verschillende weerstandniveaus en 18 trainingsprogramma's. En je hoeft je ook nooit te vervelen tijdens je work-out. 

De crosstrainer kan namelijk gekoppeld worden met verschillende apps en het biedt een handig standaard voor je tablet, zodat je zelfs kunt streamen tijdens je training. 

De slaglengte van 43,5 centimeter zorgt ervoor dat je gericht veel spieren tegelijkertijd kunt trainen. Naast de hartslagsensoren in de handvaten kun je ook een borstband koppelen met Bluetooth. Als je training achter de rug is kun je de crosstrainer eenvoudig opbergen dankzij de transportwieltjes aan de voorzijde.

De VirtuFit iConsole Total Fit

VirtuFit iConsole Total Fit-min

De VirtuFit iConsole Total Fit

Laat je niet van de wijs brengen door het strakke design van de iConsole Total Fit.  Er zijn namelijk ontzettend veel mogelijkheden verstopt in deze crosstrainer. Door de 32 weesrstandniveaus en grote aantal trainingsprogramma’s kun je jouw training precies aanpassen op jouw sportdoel. 

Het LCD scherm geeft tijdens je work-out 6 verschillende waardes weer om je te motiveren je sportdoel te halen. Het vliegwiel aan de achterzijde zorgt voor een natuurlijk gevoel voor je spieren en gewrichten.

De VirtuFit iConsole CTR 2.1

VirtuFit iConsole CTR 2.1-min

De VirtuFit iConsole CTR 2.1

Een heel fijne crosstrainer voor thuis met een slaglengte van 30 centimeter. Er zijn 24 verschillende trainingsprogramma’s en 32 weerstandniveaus in te stellen. De crosstrainer is erg makkelijk te bedienen door het bedieningswiel op de console. 

De vaste hendels hebben ingebouwde hartslagsensoren voor een nauwkeurige meting. De iConsole CTR 2.1 is een heel interactieve crosstrainer als je deze koppelt met een van de apps op je tablet of smartphone. Na je work-out berg je deze lichte crosstrainer gemakkelijk op door de wieltjes aan de voorzijde.

De VirtuFit Elite FDR 2.5i Semi-Pro

VirtuFit Elite FDR 2.5i Semi-Pro-min

De VirtuFit Elite FDR 2.5i Semi-Pro

Deze crosstrainer laat je trainen als een professional in je eigen huis. Je kunt kiezen uit 20 verschillende trainingsprogramma’s en 32 weerstandniveaus. De Elite FDR 2.5i Semi-Pro is zelfs geschikt voor grote sporters door de grote slaglengte van 50 centimeter en zorgt voor een heel natuurlijke beweging voor je spieren en gewrichten. 

Het LCD scherm geeft nauwkeurig 6 waardes weer en daarnaast is de crosstrainer gemakkelijk te koppelen met smartphone of tablet voor registratie van je prestaties.

De VirtuFit CTR 1.2i

VirtuFit CTR 1.2i-min

De VirtuFit CTR 1.2i

Deze compacte en lichtgewicht crosstrainer is ideaal als je niet veel ruimte in huis hebt, maar toch gericht aan je sportdoelen wilt werken. Het duidelijke LCD scherm en de handige toetsen op de console maken deze crosstrainer heel gebruiksvriendelijk. 

Uitgerust met 21 trainingsprogramma’s en 16 weerstandniveaus laten je trainen zoals jij dat wilt. De ergonomische hendels en handvaten en verstelbare pedalen zorgen voor een heel natuurlijke houding tijdens je work-out.

>> Je kunt onze volledige review van de Virtufit CTR 1.2i hier lezen <<

De VirtuFit CTR 1.1

VirtuFit CTR 1.1-min

De VirtuFit CTR 1.1

Een natuurlijke houding is van groot belang tijdens je work-out, de VirtuFit CTR 1.1 is daarom uitgerust met verstelbare anti-slip pedalen, een lage instap en een slaglengte van 40 centimeter. Hierdoor is deze crosstrainer ook erg geschikt is voor bijvoorbeeld hersteltraining na een blessure. Je kunt gemakkelijk je conditie opbouwen dankzij de 21 trainingsprogramma’s en 16 weerstandsniveaus.

De VirtuFit CTR 1.0

VirtuFit CTR 1.1-min

De VirtuFit CTR 1.0

Blijf in conditie met de VirtuFit CTR 1.0. Deze compacte crosstrainer is stevig gebouwd en lichtgewicht. Door de fijne slaglengte van 40 centimeter en de verstelbare pedalen is dit model door het hele gezin te gebruiken. 

Je stelt de 8 weerstandniveaus eenvoudig in door de draaiknop op het frame. Het minimalistische LCD display toont je tijd, aftstand, snelheid, hartslag en verbrande calorieën.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}