.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Compacte crosstrainer: Onze top 3 van dit jaar

Auteur: Chesney
Publicatie: 03/03/2022
Laatste update: 23/07/2023

Wil jij graag fit worden maar heb je weinig ruimte tot je beschikking? Een compacte crosstrainer is de perfecte oplossing! In deze blog lees je alles over compacte crosstrainers. 

Bovendien delen we onze top 3 kleine crosstrainers met je. Zo kun jij met een gerust hart een aankoop tegemoet zien. Wij hebben namelijk een selectie gemaakt van enkel de beste compacte crosstrainers. 

Top 3 beste compacte crosstrainers  

#1 Tunturi Competence C20

Een van de beste keuzes voor mensen die op zoek zijn naar de hoogste kwaliteit.

#2 Focus Fitness Fox 1

De beste keuze voor mensen die op zoek zijn naar de laagste prijs.

#3 Schwinn 510E

Een van de beste keuzes voor mensen die op zoek zijn naar de hoogste kwaliteit.

#1: de Tunturi Competence C20

Tunturi-Crosstrainer-Competence-c20-min

de Tunturi Competence C20 

Je kunt van een complete work-out - voor zowel je armen, benen en core - genieten met behulp van de Tunturi Competence C20. Dit apparaat is zeer compact en degelijk. 

De Tunturi Competence C20 is een echte aanwinst voor bewoners van appartementen of studenten. Dankzij de transportwielen train je waar je maar wilt en berg je de crosstrainer na afloop van je training gemakkelijk op. 

Wat zijn de functionaliteiten?

Dit apparaat beschikt over 8 verschillende weerstandniveaus en 3 vooraf ingestelde trainingsprogramma's. Ook kun je van je favoriete film of serie genieten dankzij de handige houder voor je tablet of smartphone.

Tijdens het trainen kun je de meest belangrijke waarden volgen dankzij de monitor met het duidelijke display. De waarden die je kunt volgen zijn: de snelheid, tijd, afstand, aantal verbrande calorieën en je hartslag.

#2: Focus Fitness Fox 1

Focus Fitness Fox 1. jpg-min

Focus Fitness Fox 1 

Een andere geweldige optie - dit keer binnen het midden prijssegment - is de Focus Fitness Fox 1. Dit type Focus Fitness crosstrainer is het instapmodel van dit populaire fitnessmerk.

De Fox 1 is wat ons bsetreft de ideale crosstrainer voor de beginnende en gevorderde thuissporters. Deze compacte crosstrainer is uitgerust met een vliegwiel van 6 kg waardoor je comfortabel en nagenoeg geruisloos kunt trainen.

Wat zijn de functionaliteiten?

Je kunt gemakkelijk veranderen tussen een van de 8 verschillende weerstandniveaus. Hierdoor vind je altijd een training op maat. 

Dit onderhoudsvrije apparaat beschikt over een magnetisch weerstandsysteem. Voor de meeste mensen is dit systeem het meest ideaal: je kunt namelijk altijd soepel en geruisloos trainen.   

# 3: Schwinn 510E

Schwinn 510E -min

Schwinn 510E 

Deze compacte - en toch zeer robuuste - crosstrainer is een andere geweldige optie binnen het hogere prijssegment. Dankzij zijn uitgebreide opties kun je goed uit de voeten met deze compacte crosstrainer.

Wat zijn de functionaliteiten?

Zo kun je kiezen uit een aantal - 13 om precies te zijn - vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. Een aantal opties zijn:

 • Een challenge-training
 • Een aantal hartslagprogramma's
 • Een paar intervalprogramma's
 • En een snelstartfunctie

Ook zijn er maar liefst 16 verschillende weerstandniveaus waaruit je kunt kiezen. Daarnaast toont het duidelijke lcd-display de volgende gegevens: 

 • Trainingsduur
 • De afstand
 • De snelheid
 • Wattage
 • RPM
 • Aantal verbrande calorieën
 • Je hartslag

Bovendien kun je trainen op basis van je hartslag. Mocht je hiervan gebruik willen maken dan kun je een speciale band aanschaffen die dit mogelijk maakt. Deze borstband voor telemetrische hartslagmeting kun je kopen in de webshop van Schwinn.

Een aantal handige extra's zijn de transportwielen en de bidonhouder. Deze opvallende extra’s vergroten het gebruiksgemak behoorlijk.

Conclusie

Een compacte crosstrainer is het ideale fitnessapparaat voor mensen die weinig ruimte tot hun beschikking hebben maar toch fit willen worden. Dankzij een compacte crosstrainer train je je hele lichaam, mits de kleine crosstrainer beschikt over handgrepen. Hieronder zie je nogmaals onze top 3 compacte crosstrainers:

 • # 1: Tunturi Competence C20 
 • # 2: Focus Fitness Fox 1
 • # 3: Schwinn 510E

Hopelijk heeft dit artikel wat mogen bijdragen tijdens jouw zoektocht naar de ideale kleine crosstrainer. Bedankt voor het lezen en we zien je graag terug bij een volgende blog!

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}