.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Senz Sports R5000 roeitrainer review

Auteur: Chesney
Publicatie: 22/12/2021
Laatste update: 23/07/2023

Senz Sports R5000
 • Ergonomisch ontwerp & mooi design
 • 10 weerstandniveaus
 • Ook geschikt voor langere personen

Ben jij gek van roeien en wil jij dat graag binnen doen als het buiten te koud is? Dan is de Senz Sports R5000 roeitrainer misschien wel een geschikt apparaat voor jou.

Dit is namelijk een zeer effectief fitnessapparaat en ontworpen voor allerlei soorten trainingen. Van full body work-outs tot rustige conditietrainingen tot aan HIIT. De R5000 is echt van alle markten thuis.

Maar is deze roeimachine geschikt voor jouw wensen? Is de R5000 volgens ons ook de beste roeitrainer voor thuis in de Benelux?

Wij hebben deze roeier maar liefst 2 weken uitgebreid getest en kunnen je van alle nodige informatie voorzien.

Over Senz Sports

Eerst iets over het Nederlandse fitnessmerk Senz Sports. Het wint namelijk razendsnel terrein binnen de Benelux. Al eerder hebben wij een aantal apparaten van Senz Sports mogen testen en wij waren keer op keer zeer positief gestemd.

Niet alleen in sportscholen, maar ook in allerlei woonkamers zie je steeds vaker de roeitrainers van Senz Sports. En terecht, want de prijs-kwaliteitverhouding is uitermate goed. 

Je haalt een apparaat in huis dat voldoet aan de maatstaven die sportscholen hanteren. Senz Sports’ reputatie is op dit moment ijzersterk en wij kunnen bevestigen dat dit niet zonder reden is.


Voor wie is de Senz Sports R5000 roeitrainer geschikt?

De r5000 roeimachine is uitermate geschikt voor de beginnende en gevorderde thuissporter. Vanwege het luchtweerstandsysteem bepaal jij zelf hoeveel kracht je wilt - en kunt - geven.

Dit is ideaal voor degenen die graag het beste uit hun roeisessies willen halen. Bovendien is zo’n luchtweerstandsysteem zeer geschikt voor personen die van afwisseling houden.


Is de R5000 geschikt voor een brede doelgroep?

Ja, de Senz Sports r5000 is gemaakt voor een zeer brede doelgroep. Ouderen mensen - die laag bij de grond kunnen komen - kunnen dit apparaat prima gebruiken. De roeier is veilig en stabiel genoeg voor sterke én kwetsbare mensen.


Toegankelijkheid

senz sports R5000 voetsteunen

Ook geschikt voor lange personen

Personen van tot 2 meter kunnen makkelijk plaatsnemen en hun benen strekken vanwege het de lengte van de rails. 


Fitnessdoelen

Je kunt met al je fitnessdoelen terecht bij de r5000. Je kunt de roeitrainer namelijk gebruiken om sterker te worden, om je conditie op te bouwen én om gewicht te verliezen op de roeitrainer


Luchtweerstandsysteem

senz sports r5000 luchtweerstand roeitrainer

Het luchtweerstandsysteem

Een luchtweerstandsysteem zorgt voor de opbouwende weerstand. Je kunt kiezen tussen maar liefst 10 verschillende weerstandniveaus.

Dit systeem is uitermate geschikt voor HIIT en andere krachttrainingen. De weerstand neemt toe naarmate je zwaarder traint. 

Dankzij dit weerstandsysteem kun je echt het maximale uit je training halen. Je kunt heel makkelijk de luchtdruk verwisselen aan de zijkant van de roeier.

Roeitrainers met luchtweerstandsystemen zijn dus zeer gebruiksvriendelijk en geschikt voor de meest intensieve trainingen. Daar houden wij van. Het nadeel in vergelijking met magnetische roeitrainers is dan wel weer dat het weerstandniveau iets minder nauwkeurig is.


Design

Wij waren ook zeer te spreken over het simpele design van de Senz Sports R5000. Het apparaat ziet er heel strak en minimalistisch uit. De R5000 kan trouwens overal worden geplaatst want hij hoeft niet aan de netstroom worden aangesloten, ideaal!

Ook waren wij het er unaniem over eens: zijn zwarte kleur is zeer gepast voor een roeimachine als deze. Het geeft de roeimachine een neutraal en klassiek uiterlijk.

senz sports r5000 transportwieltjes

De transportwieltjes

De Senz Sports R5000 roeitrainer is heel compact maar helaas niet inklapbaar. Wel zijn er - aan de voorkant van de roeier - transportwieltjes geplaatst. Hierdoor kun je de roeimachine heel eenvoudig verplaatsen. 

senz sports R5000 verticaal

De R5000 verticaal geplaatst

Om de R5000 beter op te bergen, kun je het toestel wel verticaal zetten. Zo bespaar je toch wat ruimte.

Naast het uiterlijk van de Senz Sports R5000 hebben wij een aantal zaken voor je onderzocht. Dit vonden wij de belangrijkste punten:

 • De prijs-kwaliteitverhouding: wij willen niet dat jij te veel betaalt voor deze roeitrainer. Daarom hebben wij aan de hand van de gemiddelde prijs en de geleverde kwaliteit bepaald of deze waarden in verhouding zijn.
 • Functionaliteiten: ook schijnen wij licht op de functionaliteiten en specificaties. Je wilt natuurlijk weten hoeveel weerstandniveaus er zijn. Ook wil je weten wat de afmetingen zijn, toch?
 • Comfort: daarnaast vinden wij het erg belangrijk dat jij geen rug- of nekklachten krijgt van de Senz Sports R5000. Daarom hebben we over een periode van 2 weken gekeken hoe de korte én lange trainingen ons bevielen.
 • Gebruiksgemak: tot slot hebben we uitgebreid gekeken naar het gebruiksgemak van de R5000. Kunnen ouderen en kwetsbare mensen ook goed overweg met dit apparaat?

Wat kost de Senz Sports R5000 roeitrainer?

De gemiddelde prijs ligt tussen €700 en €800. Deze prijs kan afwijken doordat het apparaat op verschillende verkooppunten wordt aangeboden.

> Bekijk hier de beste prijs voor de Senz Sports R5000 roeitrainer


Prijs-kwaliteitverhouding

senz sports r5000 bouwkwaliteit

Stevige bouwkwaliteit

De gemiddelde prijs ligt dus rond de €749,- en dit maakt dat de roeitrainer tot het midden-prijssegment behoort. Voor deze prijs koop je volgens ons een zeer hoogwaardige roeitrainer. 

Je kunt merken dat Senz Sports gekozen heeft voor de beste materialen en een goede afwerking. Bij de meeste apparaten in het lage- en midden-prijssegment worden goedkopere materialen gebruikt. 

Door zijn degelijkheid en robuuste uitvoering vinden wij dat de prijs-kwaliteitverhouding heel netjes in balans ligt. Na 2 weken testen denken wij dat deze roeitrainer een goede aankoop is.


Gebruiksgemak

Dit apparaat is niet geschikt voor mensen die per se de laatste technische snufjes nodig hebben om lekker te kunnen trainen. Het is een simpel en zeer krachtig apparaat en doet precies wat hij belooft. Dit maakt dat de Senz Sports r5000 zeer gemakkelijk is in gebruik. 

Onze bevindingen zijn dat vooral ouderen en kwetsbaardere mensen houden van de simpele maar degelijke apparaten. De Senz Sports r5000 is zo’n apparaat en scoort dus hoog in onze categorie gebruiksgemak.


Comfort

De ergonomisch gevormde handvatten geven je handen uitstekende grip. De comfortabele stoel maakt langdurig trainen mogelijk, je hoeft geen bil- of rugklachten te verwachten.

Vanwege de ergonomisch gevormde onderdelen van deze Senz roeimachine, zul je niet snel last krijgen van je gewrichten. Dit alles zorgt voor een zeer complete, veilige en comfortabele roei-ervaring.


Functionaliteiten

Zoals we eerder hebben benoemd werkt de Senz Sports r5000 door middel van een luchtweerstandsysteem. Door te draaien aan de hendel aan de zijkant van de machine kun je heel gemakkelijk de luchttoevoer vergroten of verkleinen.

De r5000 is in maar liefst 10 standen in te stellen. Deze standen worden ook wel weerstandniveaus genoemd. Deze bepalen de heftigheid van je training. Dat heb jij tijdens het trainen onder controle.


> Bekijk hier de beste prijs voor de Senz Sport R5000


Het display

senz sports r5000 display

De trainingscomputer

Het display van de r5000 is kantelbaar en heel duidelijk af te lezen. Op dit display worden je trainingsgegevens altijd groot en duidelijk weergeven. 

Je kunt er trouwens ook voor kiezen om een bepaalde waarden (zoals het aantal roeislagen) vast te zetten. Of je kiest er juist voor dat de computer van de Senz Sports r5000 de verschillende waarden in een willekeurige volgorde toont.

senz sports r5000 roeitrainer trainingscomputer

Het scherm van de trainingscomputer

Het display geeft de volgende waarden weer:

 • Het aantal roeislagen
 • Afstand per sessie
 • Je trainingstijd
 • De totale afstand
 • Je hartslag

Hartslagtrainingen

Als je een speciale borstband hebt kun je er ook voor kiezen om hartslagtrainingen te volgen. Het display toont je te allen tijde je hartslag en je training wordt hierop aangepast.


Specificaties

Afmetingen

244 cm x 77 cm x 103 cm

Gewicht roeitrainer

40 kg

Maximaal gebruikersgewicht

150 kg

Garantie

2 jaar op alle onderdelen en levenslang op het frame

Voordelen van de Senz Sports R5000 roeitrainer

 • Ergonomisch ontwerp
 • Mooi design
 • Degelijk apparaat
 • Aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding
 • Veilig in gebruik

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen waren wij zeer tevreden over de resultaten van de Senz Sports r5000. Wij zouden dit apparaat dan ook met het volste vertrouwen kunnen aanbevelen. 

Het apparaat functioneert naar behoren en misschien zelfs nog beter dan dat. Het was fijn om dit apparaat te mogen testen om te kunnen concluderen dat dit Nederlandse bedrijf wederom een mooi product heeft geleverd.

Qua prijs-kwaliteitverhouding waren wij ook erg onder de indruk: je haalt echt een degelijk apparaat in huis voor een zeer redelijke prijs. Al met al een zeer goede koop vinden wij.

Senz Sports R5000
 • Ergonomisch ontwerp & mooi design
 • 10 weerstandniveaus
 • Ook geschikt voor langere personen

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}