.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Tips om beste elektrische loopband te kopen

Auteur: Chesney
Publicatie: 14/11/2019
Laatste update: 23/07/2023

Beste elektrische loopband kopen

Wil je graag een nieuwe loopband online kopen? Dan heb je in ieder geval al een verstandige keuze gemaakt. Met het kopen van een loopband zet je namelijk de eerste stap naar een gezonde leefstijl. Als het toestel eenmaal in je huis staat, moet je deze uiteraard wel gaan gebruiken. Maar, dat is de volgende stap. Eerst maar eens het toestel kopen; waar moet je dan op letten?

Het is een feit dat de fabrikanten van loopbanden zeker niet stil hebben gestaan. Door de jaren heen zijn er steeds meer modellen op de markt verschenen. De hedendaagse apparaten hebben ook steeds meer functies ingebouwd zitten. Daarnaast is de kwaliteit van de loopbanden ook flink verbeterd. Dat is uiteraard ook weer te danken aan nieuwe ontwikkelingen binnen het fabricageproces. 

Waarop letten als je een elektrische loopband koopt

Door het grote aanbod ben je wellicht een beetje overvallen. Je weet niet exact waar je naar moet kijken. Het is tenslotte onwaarschijnlijk dat het uitzoeken van een nieuwe loopband een dagelijkse bezigheid is voor jou.

Gelukkig zijn wij er om jou een handje te helpen. In dit artikel kan je namelijk enkele handige tips vinden voor het kopen van een elektrische loopband. We geven je tips waar je op moet letten, waar een goede elektrische loopband aan moet voldoen en waar je een dergelijke loopband kunt lopen. Nieuwsgierig geworden? Lees zeker dit artikel even door!

Wat is een elektrische loopband?

Hoe koop je een elektrische loopband

Wellicht roept de term ‘elektrische loopband’ enige vragen bij je op. We willen je graag laten weten dat eigenlijk alle loopbanden onder de noemer ‘elektrische loopband’ vallen. Elke loopband wordt tenslotte aangedreven door een motor en heeft een display waarmee je gebruik van de functies kunt maken. Alleen dat al zorgt ervoor dat het een elektrische loopband is.

Aandachtspunten bij het kopen van een elektrische loopband

Je koopt hoogstwaarschijnlijk niet elke dag een nieuwe loopband. Nu je op zoek gaat naar een elektrisch model, wil je dan ook goed geïnformeerd zijn. Dit is verstandig en aangeraden. Bij het kopen van een elektrische loopband zijn er namelijk enkele aandachtspunten.

De belangrijkste aandachtspunten hebben wij hieronder in de vorm van enkele tips verwerkt. Lees de tips door, onthoud de tips goed en ga op zoek naar je gewenst toestel. Wist je dat je op onze website ook allerlei loopbanden met elkaar kunt vergelijken en aan kunt schaffen? Neem gerust een kijkje!

We kunnen in ieder geval stellen dat de ‘de beste loopband’ niet bestaat. Nee, wat voor jou een perfecte loopband is, kan voor een ander juist een matige loopband zijn. Het is maar net wat jouw wensen zijn, wat je budget is en waar je naar op zoek bent. Met onderstaande tips kan je in ieder geval de zoektocht vergemakkelijken.

Tip 1: let goed op de afmetingen

Bij het kopen van een elektrische loopband moet je onder meer op de afmetingen letten. Dit is wellicht één van de belangrijkste tips, aangezien het apparaat wel in je huis moet passen. De gewenste situatie is dat je een aparte kamer voor het toestel, en andere fitnessapparatuur, hebt.

Als dat niet het geval is, wil je uiteraard dat de loopband niet al te veel ruimte in beslag neemt. Let dan ook goed op de mogelijkheid om het fitness apparaat in te klappen. Tegenwoordig bieden veel fabrikanten namelijk inklapbare elektrische loopbanden aan.  

Tips om een elektrische loopband te kopen

Daarnaast ervaren veel gebruikers de voordelen van een breder loopvlak. Als je een breder loopvlak hebt, loop je iets relaxter dan op een smal loopvlak. Je hebt tenslotte meer ruimte om je voeten neer te zetten en kunt dus ook ‘vrijer’ lopen. 

Tip 2: let goed op de kwaliteit en het dempingsysteem

Goedkoop is duurkoop. Dat gezegde gaat ook op bij het aanschaffen van een elektrische loopband. We willen je dan ook als tip meegeven om goed op de kwaliteit te letten. Die kwaliteit zie je met name in de demping van de loopband terug.

Bij elke stap die je zet, krijgt je lichaam een behoorlijke klap te verduren. Als je er ééntje met een goede vering/demping hebt, worden deze klappen door het toestel zelf opgevangen. In dat geval komen je gewrichten er een stuk beter van af. Let dan ook goed op de demping!

Een nieuwe elektrische loopband kopen

De kwaliteit kan je vaak ook afleiden aan het gewicht. Hoe zwaarder de loopband, hoe meer metaal er gebruikt is, hoe beter. Dat is in een feite een ongeschreven wet. Als het apparaat veel metaal bevat, is het een stukje zwaarder. Dat is prettig aangezien je dan altijd een stabiele basis hebt. Ook als je behoorlijk hard loopt, blijft de loopband stabiel. Dat is de gewenste keuze.

Tip 3: bepaal vooraf je budget

Je kunt loopbanden tegenwoordig in allerlei soorten en maten verkrijgen. Het gevolg hiervan is dat de aanschafprijs ook behoorlijk kan variëren. Eigenlijk kan je het zo gek maken als dat je zelf wil. We willen je als tip meegeven om vooraf je budget te bepalen. Je weet dan wat je maximaal uit wilt/kunt geven en kunt op basis daarvan zeer efficiënt gaan zoeken. 

Tip 4: let op extra functies

In de loop der jaren hebben de toestellen steeds meer extra functies gekregen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld een ingebouwde hartslagsensor, een functie om de hellingshoek in te stellen en een functie waarmee je trainingsprogramma kunt laten onthouden. De volgende dag kan je dan nogmaals hetzelfde trainingsprogramma volgen. 

Letten op de functionaliteiten bij het kopen van een elektrische loopband

Ook hierbij hebben we als tip: bepaal vooraf aan welke functies je behoefte hebt. Op basis daarvan kan je jouw zoektocht een stuk vergemakkelijken. Overigens is de kans groot dat je tijdens de zoektocht meer interessante functies tegenkomt. Dan moet je bepalen of de loopband met dergelijke functies nog binnen je budget past.

Tip 5: vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken

Met bovenstaande tips in je achterhoofd kan je gaan zoeken. Hierbij willen we nog één tip meegeven: blijf de apparaten met elkaar vergelijken. Op die manier kan je uiteindelijk de beste elektrische loopband gaan kopen. Veel succes en plezier!

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}