.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Crosstrainer reviews: Wat maakt ze waardevol?

Auteur: Chesney
Publicatie: 20/06/2022
Laatste update: 18/07/2023

Ben jij van plan om een crosstrainer aan te schaffen? Dan is het handig om goed je onderzoek te doen voor je overgaat tot een aankoop.

Het is slim om te weten wat je aan functionaliteiten wenst en of deze wensen haalbaar zijn binnen jouw budget. Websites als kieskeurig.nl zijn een uitkomst als je van vergelijken houdt.

Het is ook een goed idee om van tevoren een aantal reviews te lezen. Mensen vinden het fijn om hun belevingen te delen en dit kan jou enorm helpen.

Zo kun je na het lezen van een review opmaken of de crosstrainer past binnen jouw wensenpakket. In deze blog gaan we het uitgebreid hebben over wat een review waardevol maakt en waar je deze reviews zoal kunt vinden.

Wat maakt een crosstrainer review waardevol?

Roeitrainers vergelijken-min

Allereerst moet de bron betrouwbaar zijn. Heeft de desbetreffende website een goede reputatie opgebouwd of is deze vrijwel onbekend?

Ook zijn wij van mening dat een waardevolle review een aantal relevante zaken aan het licht moet brengen. Deze punten zijn:

De prijs-kwaliteitverhouding

Crosstrainers vergelijken 3-min

Van crosstrainers binnen het hogere prijssegment mag je logischerwijs meer verwachten. Daarom is de prijs-kwaliteitverhouding erg belangrijk binnen een waardevolle review.

Zeker wanneer jouw budget beperkt is wil je ervan uit kunnen gaan dat je geen kat in de zak koopt. Er worden een heleboel budget crosstrainers aangeboden die niet naar behoren functioneren.

Vaak kom je daar pas achter nadat je het apparaat een aantal weken gebruikt hebt. Het lezen van reviews - zeker van gebruikers die al een aantal weken getraind hebben met de crosstrainer - helpt je het kaf van het koren te scheiden.

Het gebruiksgemak

Hoe train je het beste op crosstrainer-min

Een ander belangrijk onderdeel is het gebruiksgemak. Iedereen die een crosstrainer koopt wil goed overweg kunnen met het apparaat. 

Een breed scala aan functionaliteiten is een voordeel mits je makkelijk overweg kunt met al deze mogelijkheden. In een goede review zul je het een en ander kunnen lezen over het gebruiksgemak. 

Comfort van de crosstrainer

crosstrainer low impact-min

Een ander relevant onderdeel is de mate van comfort. Hier kom je alleen achter door het apparaat in gebruik te hebben gehad. 

Op een afbeelding kan de crosstrainer er comfortabel uitzien maar of dit in de praktijk een comfortabele crosstrainer is, weet je pas door hem te gebruiken of door erover te lezen.

Vaak delen mensen uitgebreid hoe de zitting van de crosstrainer is en hoe hun houding is tijdens het trainen. Dit zou jou een duidelijk beeld moeten geven van de mate van comfort.

Toegankelijkheid 

Ben jij bovengemiddeld lang of zwaar? Dan is het handig om reviews te lezen van mensen met dezelfde lichaamseigenschappen. 

Wanneer deze mensen een fijne ervaring hebben gehad met de desbetreffende crosstrainer, weet jij dat je met een gerust hart kunt overgaan tot een aankoop.

Functionaliteiten

Kettler Axos Cross M LCD-min

Een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee kunt houden voordat je een keuze maakt, zijn de functionaliteiten van de crosstrainer.

Het is belangrijk om te weten wat jij zoal belangrijk vindt. Wil je graag gebruikmaken van een scala aan vooraf ingestelde trainingsprogramma’s? Of hecht je hier juist geen waarde aan?

Wil je dat de crosstrainer beschikt over meer dan 8 weerstandniveaus? Wil je graag verbinding maken met je telefoon of tablet zodat je gebruik kunt maken van bepaalde sportapps?

Een waardevolle review brengt alle relevante functionaliteiten aan het licht. Het is handig om de volgende zaken in de gaten te houden:

 • Het aantal weerstandniveaus
 • Het aantal vooraf ingestelde trainingsprogramma’s
 • Het soort trainingsprogramma’s
 • De afmeting van het lcd-scherm
 • Inclusief of exclusief tablethouder
 • Inclusief of exclusief bluetooth connectiviteit

Wat zijn voorbeelden van waardevolle reviews?

Wat een review waardevol maakt, dat weet je nu. Maar waar je deze kunt vinden? Er zijn genoeg websites die regelmatig waardevolle crosstrainer reviews publiceren.

Probeer de betrouwbaarheid van de bron altijd vooraf te checken. Wij hebben ook aantal waardevolle crosstrainer reviews gepubliceerd die we graag met je delen, namelijk:

Voor meer waardevolle crosstrainer reviews - of reviews van andere fitnessapparaten - kun je een kijkje nemen in ons online archief. 

Ook vind je een hoop beoordelingen en reviews op websites zoals coolblue.nl en bol.com. Vaak zijn deze reviews minder uitgebreid dan wanneer deze worden gepubliceerd als blog.

Vergelijking artikelen en lijstjes

Kun je nergens een waardevolle review vinden van jouw favoriete crosstrainer? Dan kun je eens op zoek gaan naar vergelijkingsartikelen en crosstrainer lijsten. Denk aan artikelen als deze:

Vaak kun je een hoop informatie lezen over de desbetreffende crosstrainer. Het enige wat vaak ontbreekt is de klantervaring met het apparaat. Voor de rest kun je een hoop informatie opdoen uit artikelen als deze.

Conclusie

Het kopen van een crosstrainer is op veel gebieden een slim idee. Het bevordert niet alleen je algehele gezondheid maar ook je uithoudingsvermogen en stamina.

Het kiezen van de meest geschikte crosstrainer kan soms een uitdaging zijn. Het lezen van waardevolle reviews kan je daarbij helpen. Een waardevolle review moet licht schijnen op de volgende zaken: 

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Comfort
 • Gebruiksgemak
 • Toegankelijkheid
 • Functionaliteiten 

We zijn ervan overtuigd dat je bij deze voldoende bent geïnformeerd en wensen je veel succes en wijsheid toe tijdens de aanschaf van je nieuwe crosstrainer! Bedankt voor het lezen en graag tot de volgende blog.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}