.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Kettler Axos Cross M Review – De beste budget crosstrainer? 

Auteur: Chesney
Publicatie: 10/02/2022
Laatste update: 23/07/2023

Ben jij nieuwsgierig naar de Kettler Axos Cross M? Dat komt heel goed uit. Wij hebben deze crosstrainer namelijk uitgebreid voor je onder de loep genomen.

In dit artikel bespreken we niet alleen de functionaliteiten van de Kettler Axos Cross M, maar ook de prijs-kwaliteitverhouding en bouwkwaliteit. Na het lezen van dit artikel weet jij precies waar je aan toe bent. Laten we daarom gelijk beginnen.

De Kettler Axos Cross M Crosstrainer

Kettler Axos Cross M-min

De Kettler Axos Cross M

De crosstrainers van Kettler zijn gemaakt door de gelijknamige Duitse firma en bieden je precies wat je van Duitse techniek mag verwachten. Namelijk: producten gemaakt van uitsluitend kwaliteitscomponenten die doen wat ze beloven.

In het geval van de Kettler crosstrainer Axos Cross M betekent dit: het opbouwen van je spiermassa en conditie en het efficiënt verbranden van overtollig vet. Het trainen met behulp van een degelijke crosstrainer is namelijk een uitstekende manier om snel af te vallen.

Als je op zoek bent naar een crosstrainer die je een soepele - maar toch krachtige - training kan beloven, dan is de Kettler Cross M misschien wel de juiste keuze voor jou. Het voordelige prijskaartje is een enorme bonus op de kwaliteit die je zult ontvangen.

En dankzij het magnetische remsysteem zul je overigens geen geluidsoverlast veroorzaken. Ideaal als je je leefruimte deelt met familie of huisgenoten.

Uitstekende bouwkwaliteit en gebruiksgemak

De algehele constructie (en duurzaamheid) van deze crosstrainer is volgens ons uitstekend. Kettlers crosstrainers zijn namelijk gebouwd aan de hand van de hoogste Duitse normen (namelijk TUV). 

De Axos Cross M is enorm soepel in het gebruik. Dit zie je normaal gesproken alleen in het hogere prijssegment. De vloeiende bewegingen zijn te danken aan het grote vliegwiel van maar liefst 12 kilogram. 

Wat is de prijs-kwaliteitverhouding?

De Kettler Cross M is een zeer voordelige crosstrainer. Met een prijs van ongeveer € 450,- haal je een prima crosstrainer in huis. Het is een van de betere apparaten binnen het lagere prijssegment. 

Is de Kettler Axos Cross M een aanrader?

Ja, wij denken dat de Kettler Cross M zeker een aanrader is. Zeker voor beginnende thuissporters die niet te veel geld willen betalen, maar toch uitstekende kwaliteit in huis willen halen. 

Het is een goed gebouwd apparaat dat ook nog betaalbaar is en precies biedt wat je van een crosstrainer mag verwachten. De juiste functionaliteiten om je trainingen effectief te maken. Zo kun jij al je fitnessdoelen makkelijk behalen.

De functies van de Kettler Axos Cross M 

Kettler Axos Cross M LCD-min

Het LCD-scherm

Dankzij het duidelijke lcd-scherm kun je te allen tijde het weerstandniveau veranderen. Ook kun je tijdens je training de volgende gegevens bijhouden:

 • De afstand
 • De tijd
 • Het aantal verbrande calorieën 
 • De snelheid 

De speciale sensoren meten je hartslag terwijl je traint en de console geeft je altijd een waarschuwing wanneer je maximale hartslag is overschreden. 

Specificaties van de Kettler Axos Cross M

 • Beschikt over de Kettler ‘Fitness hersteltest’
 • Magnetisch remsysteem dat handmatig verstelbaar is

 • 12 kilogram wegend vliegwiel

 • 8 verschillende weerstandniveaus

 • Dubbele kogellagers en pendelkogellagers voor soepele actie

 • Maximaal gebruikersgewicht van 110 kilogram

 • Vereist geen netstroom, is dus flexibel in huis te plaatsen

Handige hersteltest om je vooruitgang te meten

Als je aan het trainen bent kun je je ‘fitnessniveau’ volgen met de ‘Fitness hersteltest’. Hiermee kun je je voortgang in de loop van de tijd volgen en zien hoe effectief je trainingen zijn. Dit werkt enorm stimulerend en wij zien dit als een enorm voordeel. 

Het ideale instapmodel

Hoewel deze machine meerdere weerstandniveaus biedt, stelt Kettler dat dit model specifiek ontworpen is voor beginners. Dit vanwege haar voordelige prijskaartje en simpele uitvoerig. 

Maar laat je niet te veel verleiden door de functionaliteiten van duurdere modellen, dit apparaat doet precies wat hij belooft: jou voorzien van een geweldige training. Je kunt er dezelfde resultaten van verwachten als van duurdere modellen.De 8 weerstandniveaus zullen je voldoende variatie kunnen bieden. Het weerstandniveau is ook gemakkelijk - handmatig - in te stellen. Draai simpelweg aan de rode knop die zich direct onder de console bevindt.

Perfect apparaat voor hartpatiënten

Heb je last van je hart? Dan kun je heel gemakkelijk je hartslag meten tijdens je training. Wanneer je je maximale hartslag overschrijdt, gaat er een lampje - op het bedieningspaneel naast het hartpictogram - knipperen. Dit waarschuwt je dat het tijd is om het langzamer aan te doen.

Gebruiksgemak en flexibiliteit

De voetpedalen zijn gebouwd met een paslengte van 40,5 centimeter en zijn bovendien verstelbaar. Dit maakt de Axos Cross M bij uitstek geschikt voor bijna iedere gebruiker. 

Je kunt de crosstrainer ook in hoogte aanpassen via de achterkant van de crosstrainer. De pendelkogellagers in de schijfgewrichten zorgen voor een soepele en comfortabele beweging tijdens het gebruik. 

Om de Axos Cross M crosstrainer gemakkelijk over de vloer te kunnen verplaatsen, zijn speciale transportwielen aan de voorkant van de crosstrainer gemonteerd. Je kunt het apparaat dus makkelijk overal naartoe verplaatsen. 

Ook hoef je geen rekening te houden met de netstroom. Dit alles zorgt voor een ultieme bewegingsvrijheid. 

De voordelen van de Cross M

 • Houd je fitness-voortgang bij dankzij de ‘fitness hersteltest’ 

 • Houd eenvoudig calorieën, afstand, snelheid en tijd bij

 • Vloeiende bewegingen dankzij het zware vliegwiel

 • Duurzaam gebouwd volgens de hoogste kwaliteitsnormen

 • Voordelig prijskaartje

 • Makkelijk te verplaatsen

De nadelen van de Cross M

Het enige nadeel is dat je het apparaat zelf moet monteren. Dit is een vrij eenvoudig proces dus maak je er vooral geen zorgen over. De meeste crosstrainers worden niet volledig gemonteerd geleverd. Je zult in de meeste gevallen iets aan montage kunnen doen.

Conclusie

Wij denken dat de Kettler Axos Cross M een uitstekende budget-optie is voor mensen die het beste willen halen uit een voordelig apparaat. Omdat deze crosstrainer voldoet aan alle strenge Duitse bouweisen kun je uitgaan van een duurzaam en degelijk apparaat.

Dankzij de 8 verschillende weerstandniveaus kun je altijd een training op maat kiezen. Ook kan de ‘Fitness hersteltest’ je helpen om de vooruitgang van je conditie bij te houden. Dit werkt over het algemeen zeer stimulerend en zou een reden kunnen zijn om de Axos Cross M aan te schaffen.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}