.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Kettler Mondeo Review: Een budgettopper?

Auteur: Chesney
Publicatie: 11/02/2022
Laatste update: 23/07/2023

Ben jij op zoek naar een laag geprijsde, degelijke crosstrainer? Dan is de Kettler Mondeo het overwegen waard. Het kiezen van een geschikte crosstrainer kan een uitdaging zijn, omdat er enorm veel apparaten worden aangeboden.

Daarom hebben wij de Kettler Mondeo uitgebreid voor je onder de loep genomen. Na het lezen van deze review weet jij alles over dit type Kettler crosstrainer. Wij vertellen je alles over de functionaliteiten, prijs-kwaliteitverhouding en andere handige feitjes over de Kettler Mondeo. 

De Kettler Mondeo Crosstrainer

Kettler Mondeo-min

De Kettler Mondeo Crosstrainer

De Kettler Mondeo crosstrainer biedt je solide trainingen aan voor een relatief gunstige prijs. Deze crosstrainer bezit handige trainingsprogramma's waar je gebruik van kunt maken waarmee je je fitnessdoelen snel kunt behalen.

Dankzij het trainen met behulp van deze crosstrainer kun je meerdere spiergroepen tegelijk trainen. Tijdens een enkele trainingssessie kun je je beenspieren, bilspieren, core, armspieren en buikspieren trainen. Het is dus een perfect apparaat voor spieropbouw, maar je kunt er ook snel mee afvallen

De crosstrainer draait op een magnetisch weerstandsysteem. Dit zorgt voor nagenoeg geruisloze trainingen. Niemand zal dus last hebben van jouw trainingen en je kunt zelfs rustig een serie bekijken terwijl je traint.

Ervaringsdeskundigen beoordelen de Kettler Mondeo goed vanwege zijn soepele en stille werking. Dit komt door het 20,5 kilo wegende vliegwiel-aandrijfsysteem. Dat maakt het ook mogelijk om vooruit en achteruit te trainen. 

Hiermee train je verschillende spiergroepen tijdens een enkele trainingssessie. Dankzij de armgrepen kun je ook je bovenlichaam trainen. Dit apparaat biedt je dus een zeer veelzijdige trainingssessie aan.

Hoe zit het met de bouwkwaliteit?

Kettler staat bekend om zijn uitstekende reputatie wat betreft het ontwikkelen van degelijke crosstrainers. Voornamelijk vanwege de altijd uitstekende bouwkwaliteit. Er wordt dezelfde - hoogwaardige - bouwkwaliteit geleverd als zijn duurdere soortgenoten. 

Deze crosstrainer bestaat voor het grootste gedeelte uit staal en kunststof. Het zware vliegwiel is een van de grotere pluspunten aan deze crosstrainer, omdat deze de stabiliteit en kracht voor een groot gedeelte bepaalt. 

Daarnaast is de Kettler Mondeo uitgerust met dubbele kogellagers in de scharniergewrichten. Dit zorgt voor een stabiele training. De hoogwaardige, zware kogellagers in de achterste schijf zorgen voor een bijzonder soepel en gelijkmatig bewegingsverloop.

Hoe is de prijs-kwaliteitverhouding ?

Met een prijs van ongeveer €1100,- valt deze crosstrainer in het midden-prijssegment. En dan te bedenken dat de Mondeo op veel vlakken net zo goed scoort als Kettlers crosstrainers binnen het hogere prijssegment! Dit maakt dat wij de prijs-kwaliteitverhouding van de Mondeo als zeer gunstig beoordelen. De drie aspecten waar de Kettler Mondeo net zo hoog scoort als duurdere modellen zijn:

 • Gebruik van enkel kwaliteitscomponenten
 • Uitstekende frame-stabiliteit 
 • Gunstige garantievoorwaarden, namelijk: levenslang op het frame, 3 jaar op de onderdelen en elektronica en 1 jaar op arbeid (service en reparaties)

Wat zijn de functionaliteiten?

Naast de 8 vooraf ingestelde programma's krijg je ook 6 vrij schaalbare watt-profielen/heuvelprofielen. Je kunt je voortgang makkelijk volgen op elk van de 6 vooraf instelbare heuvelprofielen. 

Ook is er 1 HR-gestuurd programma en je krijgt maar liefst 15 weerstandniveaus waaruit je kunt kiezen. Deze variëren tussen de 25 tot 400 watt.

kettler-mondeo-console-min

Het LCD-scherm

Deze kun je selecteren op het scherm. Het duidelijke lcd-scherm van de Kettler Mondeo crosstrainer toont je ook de volgende gegevens:

 • Je trainingstijd
 • De afstand
 • De totale afstand
 • Je snelheid
 • RPM
 • Energieverbruik (aantal verbrande calorieën)
 • Je hartslag en bovenste hartslaglimiet met visueel en akoestisch alarm. 

Wat je aan onderdelen en functies ontvangt als je de Kettler Mondeo aanschaft:

 • Kettler Mondeo Elliptische Trainer
 • 8 vooraf geprogrammeerde trainingsprogramma's
 • 15 weerstandniveaus
 • Pulse grip of oorclip hartmonitor
 • Mogelijkheid tot omgekeerde bewegingen
 • Mogelijkheid tot het trainen van je bovenlichaam
 • 20,5 kilogram vliegwiel-aandrijfsysteem
 • Maximale gewichtslimiet: 150 kilogram
 • Voetpedalen met variabele hoek
 • Vloer-nivelleerder voor ongelijke vloeren
 • Transportwielen

Compact en flexibel

Dit compacte ontwerp heeft een voetafdruk van: 150 cm x 156 cm x 53 cm. Ook kun je de crosstrainer makkelijk verplaatsen na elke training, dankzij de transportwielen.

Bovendien biedt deze in Duitsland gebouwde crosstrainer een smallere pedaalstand dan je gewoonlijk ziet bij doorsnee crosstrainers. Dat betekent een comfortabelere training omdat je je voeten stevig kunt plaatsen. 

Ook zijn de voetpedalen makkelijk te verstellen. Je rotaties zullen zeer soepel verlopen dankzij het zware vliegwiel. Een stabiele trainingssessie is gegarandeerd, bij zowel de lichtere als de zwaardere trainingen.

Lovende productbeoordelingen

De beoordelingen van deze crosstrainer zijn vaker lovend dan kritisch. Kettler scoort over het algemeen altijd zeer positieve beoordelingen dankzij hun jarenlange ervaring in het bouwen van kwaliteits-fitnessapparatuur. 

Zijn er ook nadelen?

We hebben ons best moeten doen om ook een nadeel te ontdekken. Deze kom je niet vaak tegen bij de producten van Kettler. Het enige punt van kritiek zou kunnen zijn: de paslengte van 40,6 cm kan vrij kort zijn voor langere gebruikers.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een crosstrainer die de nadruk legt op kwaliteit en de laatste technologische componenten, dan is dit een geschikt apparaat voor jou. Met 8 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma's en 15 weerstandniveaus kun jij een zeer gevarieerd trainingsschema volgen.

Het trainen van je bovenlichaam is ook geen enkel probleem dankzij de armgrepen. Deze crosstrainer biedt je het beste wat Kettler je kan bieden voor een relatief voordelige prijs van rond de € 1100,-.

Het fitness-merk Kettler 

Kettler is een Duitse fitness-producent die jarenlang enkel hoogwaardige apparaten aanbiedt. Kettlers crosstrainers hebben op internationaal niveau een zeer goede reputatie opgebouwd binnen de gehele fitnesswereld. Sinds de oprichting in 1949  is het Duitse familiebedrijf uitgegroeid tot een zeer bekend en vooruitstrevend fitness-merk, wereldwijd.  

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}