.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Collagen Select – Mijn test en ervaringen

Auteur: Chesney
Publicatie: 04/06/2023
Laatste update: 03/07/2023

Een jeugdige huid behouden en rimpels verminderen is een constante strijd. Daarom zijn collageensupplementen ook zo populair. Vooral vrouwen lijken graag een beroep te doen op deze supplementen om het verouderingsproces zoveel mogelijk te vertragen.

Voor sommige mensen lijkt het wel of elk product dat kan helpen om de strijd tegen huidveroudering eenvoudiger te maken welkom is. Maar heus niet alle supplementen helpen daar écht bij.

Ik heb in de afgelopen 2 maanden de Collagen Select collageendrank voor je getest. Voordat ik dit drankje gebruikte, heb ik natuurlijk uitgebreid onderzoek gedaan naar de ingrediënten van dit supplement en de ervaringen van anderen.

Toegegeven, ik was zeer aangenaam verrast door de resultaten en de effecten. Ik deel dan ook graag in deze review mijn ervaringen tijdens deze test en waarom dit volgens mij het beste collageensupplement op de markt is.

>> Lees hier meer over hoe dit product is getest

Collagen Select
Collagen Select
 • Verbetert huid, haar en nagels
 • Houdt slijmvliezen in uitstekende conditie
 • Vertraagt verouderingsproces

Samenvatting

Collagen Select heeft mij aangenaam verrast. De positieve effecten waren relatief snel zichtbaar - toch als je het vergelijkt met andere collageen supplementen - en na ongeveer 2 maanden viel het zelfs mijn omgeving op dat ik er beter uit zag.

Het supplement is eenvoudig te drinken en smaakt bovendien erg goed

Het effect was vooral zichtbaar in mijn huid dat er beter uit ziet en ook na mijn test, bleven de effecten behoorlijk lang.

De aanwezigheid van heel wat andere vitamines maken van Collagen Select een zeer mooi volwaardig supplement dat ik graag aanbeveel.

TOTAALSCORE

Score berekening

Effectiveit korte termijn

Veiligheid & Bijwerkingen

Ingrediënten

Gebruiksgemak

Prijs

Duurzaamheid & effectiviteit lange termijn

Algemene ervaring

Wat doet Collagen Select?

De meeste collageensupplementen zijn gericht op één of twee voordelen.

Collagen Select onderscheidt zich doordat het meerdere ingrediënten bevat die zich op verschillende aspecten van huidveroudering richt. Het heeft een scala aan ingrediënten, waaronder actieve collageenpeptiden Verisol, vitamine A, vitamine C, riboflavine, niacine, biotine, zink, koper, en extract van DraboBelle. 

Deze ingrediënten werken samen om de productie van collageen te stimuleren en rimpels te verminderen, de elasticiteit van de huid te verbeteren, en de gezondheid van de huid, het haar en de nagels te ondersteunen.

In het kort kan de werking van Collagen Select als volgt samengevat worden:

 • Vermindert rimpels
 • Verhoogt de elasticiteit van je huis
 • Maakt de huid mooier
 • Zorgt voor haar en nagels


Ingrediënten

In tegenstelling tot veel andere collageen supplementen, zitten er nog heel wat andere vitamines en mineralen in de de formule. 


DracoBell Nu Extract

DracoBell Nu is een wateroplosbaar poederextract van biologisch geteelde Moldavische Drakenkop. Klinische resultaten tonen een aanzienlijke verbetering van de huidvochtigheid, elasticiteit en dichtheid. Het werkt door het activeren van de anti-verouderings- en levensduur intrinsieke pathway van AMPK/FOXO, die de opbouw van extracellulaire matrix direct ondersteunt. Het verhoogt de hoeveelheid collageen in de huid en leidt tot een jeugdig uiterlijk met een dichte en elastische huid (bron).


Verisol

Verisol is een gepatenteerd collageenpeptide afkomstig van grasgevoed, weidegeboren runderen. Het stimuleert de fibroblastcellen in de dermale laag van de huid om hun collageenproductie te verhogen. Het resulteert in een hogere productie van dermaal collageen en helpt over het algemeen wat verloren gaat door veroudering en omgevingsinvloeden te bestrijden. Het bevat zowel type I als III collageen, die elk verschillende rollen spelen in de gezondheid van de huid, het haar en de nagels. Het verschilt van collageenpeptiden doordat het werkt bij een geconcentreerde dosis van 2,5 g per portie, terwijl collageenpeptiden de gezondheid van haar, huid, nagels, botten en gewrichten ondersteunen bij een ideale dosis van 20 g per portie (bron).


Biotine

Biotine is ook gekend als vitamine B8. Het is één van de B-complex vitamines die het lichaam helpen voedsel om te zetten in energie.

Het helpt je huid, haar, ogen, lever en zenuwstelsel gezond te houden maar speelt ook een cruciale rol tijdens de zwangerschap, omdat het belangrijk is voor de embryonale groei.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid biotine varieert tussen 30 en 100 microgram (mcg) per dag voor adolescenten en volwassenen. Er zijn aanwijzingen dat het kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel, het bevorderen van gezond haar, huid en nagels, en het helpen van zwangere moeders om gezondere baby's te hebben, hoewel er onvoldoende gegevens zijn om aan te bevelen dat iedereen supplementen zou moeten nemen(bron).


Vitamine A

Vitamine A-producten, zoals retinol en Retin-A, worden ook wel de 'gouden standaard' van de anti-veroudering huidverzorging genoemd. Ze helpen je huid er jonger en gladder uit te zien door het stimuleren van de productie van collageen om rimpels en verouderende huid te behandelen.

Er zijn drie derivaten van vitamine A: retinol, retinal en tretinoïne. Tretinoïne is de receptvorm van huidcrème of gel die wordt gebruikt om de verouderende huid te verbeteren en de effecten van zonneschade te verminderen. Het is bewezen dat tretinoïne de effecten van fotodamage en veroudering in de helft van de tijd als retinol omkeert (bron).


Vitamine C

Vitamine C werkt als een antioxidant en vrije radicalen-veger die de cel kan beschermen tegen oxidatieve stress, ontregeling van chromatine, telomeer-attritie en het leven kan verlengen. Het lijkt dus veelbelovend te zijn voor het remmen van veroudering.

Verschillende mediators met ontstekingsremmende en anti-oxidatieve eigenschappen kunnen waarschijnlijke concurrenten zijn van vitamine C voor de verbetering van innovatieve anti-verouderingsbehandelingen (bron).


Niacine

Niacine - ook gekend als vitamine B3 - komt in twee vormen, niacine (ook bekend als nicotinezuur; geen verband met nicotine) en nicotinamide (niacinamide), en wordt al decennia lang veel gebruikt voor de preventie van hyperlipidemie, en dus hart- en vaatziekten. 

Niacine verhoogt de niveaus van HDL-cholesterol en verlaagt LDL-niveaus; meta-analyses hebben aangetoond dat het het risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk verlaagt, met ongeveer 25%. Nicotinamide heeft ook aangetoond dat het autophagy bevordert, wat verband houdt met de anti-verouderings effecten (bron).


Zink

Zink is een essentieel spoorelement dat betrokken is bij tal van biologische processen in het lichaam. Het speelt een cruciale rol bij de gezondheid van de huid, het immuunsysteem en de DNA-synthese (bron).

Voor de huid heeft zink een anti-inflammatoire werking en kan het helpen bij de behandeling van acne. Verder kan zink bijdragen aan het voorkomen van bepaalde leeftijdsgerelateerde aandoeningen zoals maculadegeneratie waardoor je zicht verslechterd.

Er is ook een model van veroudering dat wijst op de betrokkenheid van zink bij DNA-reparatiemechanismen. Dit model suggereert dat zink kan helpen bij het behouden van de genetische stabiliteit en kan bijdragen aan de vertraging van het verouderingsproces.


Koper

Koper is een essentieel mineraal dat een belangrijke rol speelt bij verschillende lichaamsfuncties, waaronder de energieproductie, de ijzerstofwisseling en de neurotransmissie. Hoewel koperdeficiëntie zeldzaam is, kan een gebrek aan koper leiden tot aandoeningen zoals bloedarmoede, verminderde witte bloedcellen en problemen met de huid, waaronder dermatitis en andere huidstoornissen.

Er is ook onderzoek gedaan naar de rol van koper in huidverzorgingsproducten. Een studie toont aan dat koper de productie van collageen en elastine kan stimuleren, wat kan helpen bij het verbeteren van de huidelasticiteit en het verminderen van rimpels.Riboflavine

Riboflavine speelt een belangrijke rol in de energieproductie, celgroei- en ontwikkeling. 

Het is een antioxidant en betekent dus dat het het lichaam helpt bestrijden van schadelijke vrije radicalen die cellen kunnen beschadigen en bijdragen aan veroudering en ziektes.

In dat opzicht helpt Riboflavine dus om het verouderingsproces tegen te gaan.Mijn ervaringen en resultaten

Ik ben een man en kan me daardoor niet uitspreken over het effect op slijmvliezen.

Maar ik kan wel meer vertellen over mijn ervaringen en resultaten op andere vlakken. Gezien mijn positieve ervaringen ga ik er van uit dat de effecten op slijmvliezen bij vrouwen ook positief is.

Ik heb het product 2 maanden gebruikt voor deze test. Ik heb daarbij geen andere supplementen gebruikt.

Een nadeel van collageen is dat het relatief lang duurt voordat je resultaten merkt. Ik had me daar dus wel mentaal op voorbereid en wou dit supplement 2 maanden testen voordat ik er mijn mening over geef.

Op vlak van smaak vond ik Collagen Select echt zeer aangenaam. De smaak wordt omschreven als tropisch fruit en deed mij zeer hard denken aan een zoete smoothie. 

Wanneer ik wakker word drink ik altijd een kop koffie. Ik heb er dan ook de gewoonte van gemaakt om na mijn eerste kop koffie, een glas water met Collagen Select te drinken. De frisse, tropische smaak vond ik zeer aangenaam na de koffie.

Ik heb ook contact gehad met de klantendienst. Ik vind het namelijk belangrijk dat wanneer er gesproken wordt over een niet goed geld terug garantie, dat die ook gerespecteerd wordt. Dus na enkele weken heb ik een contactformulier verzonden met de vraag om beroep te doen op de niet goed geld terug garantie.

Ik kreeg erg snel antwoord en ze gingen akkoord om mijn geld terug te storten. Ik heb hen uiteindelijk verteld dat dit niet nodig is omdat ik het product verder wil testen. Maar een snel antwoord krijgen en uiteindelijk op mail al de bevestiging krijgen dat er een terugbetaling zal plaatsvinden, dat geeft mij voldoende vertrouwen om er van uit te gaan dat dit een legitiem bedrijf is.


Na 2 maanden gebruik durf ik te stellen dat Collagen Select een positieve invloed had op mijn huid. Dat is waar de effecten bij mij het meeste opvallen. Mijn gezicht ziet er wat strakker uit met duidelijk minder rimpels. 

Daarnaast lijkt het alsof er een soort gloed over mijn huid hangt. Zeker wanneer ik foto's bekijk, is dit effect duidelijk. Ik kan me voorstellen dat veel mensen denken dat ik dagelijks hydraterende crèmes gebruik.

Over het algemeen ben ik dus zeer tevreden over dit supplement en durf ik dit 100% aan te bevelen.

Collagen Select
Collagen Select
 • Verbetert huid, haar en nagels
 • Houdt slijmvliezen in uitstekende conditie
 • Vertraagt verouderingsproces


Ervaringen van anderen

Ik ben niet de enige met positieve ervaringen met Collagen Select. Hieronder enkele andere getuigenissen. Heb je zelf ervaringen met Collagen Select? Neem dan zeker contact op via het contactformulier zodat we ook jouw ervaringen kunnen delen.


Maartje, 27 jaar

collageen select getuigenis ervaring Maartje

"Collagen Select werd mij aanbevolen door een vriendin die over de prachtige eigenschappen van collageen op internet las. Aanvankelijk was ik sceptisch, maar na 1,5 maand gebruik van het supplement zag ik dat collageen echt werkt! Bovendien wordt hier de werking versterkt door de rijke samenstelling van het supplement. Mijn huid is glad, strak en ziet er goed verzorgd uit. Ik beveel het aan!Anne, 42 jaar

collageen select getuigenis ervaring Anne

"Ik gebruik Collagen Select al twee maanden en mijn gezicht heeft er nog nooit zo goed uitgezien! Rimpels werken zichtbaar minder en de huid werd stevig en gehydrateerd. Ik raad het aan als je geeft om de natuurlijke ondersteuning van het lichaam in collageenproductie. Het verschil is duidelijk te merken.Veel gestelde vragen


Waar kun je Collagen Select kopen?

Collagen Select is voorlopig enkel online beschikbaar. Let er dus altijd goed op dat je je aankoop hier op de officiële webshop doet.


Heb je een recept nodig voor Collagen Select?

Nee, zoals de meeste collageen supplementen heb je geen recept nodig voor Collagen Select.

Neem je andere medicijnen? Dan is het altijd verstandig om contact op te nemen met je arts om na te gaan of deze supplementen gecombineerd mogen worden.


Zijn bijwerkingen mogelijk?

Nee, Collagen Select leidt niet tot bijwerkingen en is volledig veilig om te gebruiken. De samenstelling bevat enkel natuurlijke ingrediënten en worden in laboratoria getest.


Hoeveel bevat 1 verpakking?

1 verpakking bevat 150g. Hiermee kun je ongeveer 1 maand verder.

Hoe ik Collagen Select heb getest

Om een zo objectief mogelijk beeld te vormen van supplementen, gaat elk product een proces door. Voorafgaand aan een echte test in de praktijk, gebeurt voldoende onderzoek. 

Voor, tijdens en na de test, krijgt elk product scores op verschillende criteria die de totaalscore van het product bepalen. Elke score van een criterium punt krijgt een gewicht op die totaalscore afhankelijk van het belang. 

De criteria die ik hanteer zijn:

Criteria

Gewicht op totaalscore

Effectiviteit korte termijn

25%

Veiligheid & Bijwerkingen

25%

Ingrediënten

15%

Gebruiksgemak

10%

Prijs

10%

Duurzaamheid & effectiviteit lange termijn

10%

Algemene ervaring

5%

Totaalscore

100%

Elk criterium krijgt een score op 5. Die scores worden vervolgens opgeteld en - via het gewicht op de totaalscore - gebruikt om de totaalscore te berekenen.


Effectiviteit korte termijn

Één van de belangrijkste criteria is de effectiviteit van het supplement. De focus ligt hierbij op de effecten op korte termijn. Niet alleen kijk ik daarbij naar de resultaten op vlak van gewicht maar hou ik ook rekening met andere factoren.

Vragen die gesteld worden bij dit criterium:

 • Hoe merkbaar zijn de voordelen van het supplement op korte termijn?
 • Hoe lang duurt het voordat de eerste resultaten zichtbaar zijn?
 • ....


Veiligheid en bijwerkingen

De effectiviteit van een supplement is uiteraard zeer belangrijk. Maar je algemene gezondheid is minstens even belangrijk.

Om die reden hou ik tijdens mijn test niet de voordelen in de gaten maar hou ik ook andere factoren bij.

Vragen die gesteld worden bij dit criterium:

 • Heb ik last van bijwerkingen? 
  • Misselijkheid
  • Hoofdpijn / Migraine
  • Diarree
  • Constipatie
  • ...
 • Wat is het effect op mijn bloeddruk?
 • Hoe zijn mijn bloedsuikerwaarden?
 • Is er een duidelijk effect op mijn hartslag?
 • Zijn er andere bijwerkingen die optreden?
 • ...


Ingrediënten

Voordat ik een product test, doe ik uitgebreid onderzoek naar de ingrediënten, de kwaliteit ervan en hoeveel ervan in een supplement zit. 

Vragen die gesteld worden bij dit criterium:

 • Welke ingrediënten zitten er in het supplement?
 • Is er wetenschappelijk bewijs  voor de werking van de ingrediënten?
 • Hoeveel van elk ingrediënt is er in het product aanwezig? Is dit voldoende voor een duidelijk effect?
 • In de mate van het mogelijk - wat is de kwaliteit van de aanwezige ingrediënten?
 • Zijn de ingrediënten vegan?
 • ...

De score voor de ingrediënten wordt gegeven nog voor de echte testperiode start. Het onderzoek gebeurt namelijk veelal online en via de informatie op de verpakking van het product.


Gebruiksgemak

Hierbij kijk ik naar het gebruiksgemak van het product zelf maar ook naar het aankoopproces en mogelijke zaken na de aankoop van het product.

Vragen die gesteld worden bij dit criterium:

 • Is het supplement gemakkelijk in te nemen?
 • Hoe vaak moet het supplement genomen worden?
 • Is de klantendienst van het merk goed bereikbaar?
 • Is er een niet-goed-geld-terug garantie?
  • Wordt die garantie ook gerespecteerd?
  • Hoe lang duurt het om je geld terug te krijgen?
 • Kan ik eenvoudig online bestellen?
 • Zijn er meerdere betaalmogelijkheden?
 • Wat is de levertijd?
 • ...


Prijs

Uiteraard speelt de prijs ook een rol bij een review. Daarbij kijk ik niet alleen naar de volledige prijs van het product maar bereken ik ook de prijs per dag.

Als je een product hebt van €20 met 30 capsules dan lijkt dat misschien behoorlijk duur tegenover een product van €10 met 30 capsules. Maar als je slechts 1 capsule per dag moet nemen bij het eerste product en bij het tweede product 3 capsules per dag moet nemen, dan is de kost per dag van het eerste product uiteindelijk voordeliger.


Duurzaamheid en effectiviteit op lange termijn

Mooie resultaten halen is goed. Maar die resultaten moeten dan natuurlijk ook blijven. Om het mogelijk jojo-effect in kaart te brengen is dit criterium in de score opgenomen. Daarbij kijk ik of de positieve effecten na de test ook zichtbaar of merkbaar blijven.


Algemene ervaring

In dit punt is er ruimte voor persoonlijke ervaring. Dit is het enige punt dat volledig subjectief is.

Mijn persoonlijke ervaring telt echter maar beperkt voor de totaalscore maar kan zo toch wat bijdragen.

Collagen Select

Collagen Select heeft mij aangenaam verrast. De positieve effecten waren relatief snel zichtbaar - toch als je het vergelijkt met andere collageen supplementen - en na ongeveer 2 maanden viel het zelfs mijn omgeving op dat ik er beter uit zag. Het supplement is eenvoudig te drinken en smaakt bovendien erg goed. Het effect was vooral zichtbaar in mijn huid dat er beter uit ziet en ook na mijn test, bleven de effecten behoorlijk lang. De aanwezigheid van heel wat andere vitamines maken van Collagen Select een zeer mooi volwaardig supplement dat ik graag aanbeveel.

Product merk: Collagen Select

Waardering redacteur:
4.5

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}