.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Een loopband gebruiken om je snelheid te verbeteren

Auteur: Chesney
Publicatie: 28/11/2019
Laatste update: 23/07/2023

Een loopband gebruiken om je snelheid te verbeteren

De loopband is een geweldig apparaat om je snelheid te verbeteren omverschillende redenen. Het kost wel zo z’n tijd, omdat om je snelheid te verhogen je zowel spieren als uithoudingsvermogen moet opbouwen. Door snelheid workouts in je dagelijkse hardlooproutine te verwerken, kan je je snelheid en racetijd verhogen. Snelheid workouts bestaan onder andere uit heuvels op rennen en tempotraining, wat meestal makkelijker te bereiken is op een loopband.

BEKIJK ONZE VIDEO OVER HOE JE EEN
LOOPBAND KAN GEBRUIKEN OM JE SNELHEID TE VERBETEREN

Als je snelheid workouts doet, zoals tempotraining of interval training, is tijd je grootste focuspunt. De meeste mensen gebruiken een stopwatch om de tijd in de gaten te houden, maar gelukkig staat de tijd heel mooi voor je aangegeven op je loopband. Je kan makkelijk naar een countdown kijken en jezelf pushen zonder te moeten stoppen om op je stopwatch te kijken.

Aangezien je de loopband aan kan laten staan en er simpelweg van af kan springen aan het einde van een interval, geven loopbanden de gebruiker de mogelijkheid om met precies dezelfde snelheid weer verder te kunnen door er weer op te springen.

Door een loopband te gebruiken voor snelheid workouts kan je de snelheid stapsgewijs opvoeren en zo kijken hoe dit voor je benen, longen en de rest van je lichaam voelt. Alleen dit al is ideaal voor racetraining en om blessures te vermijden. 

Interval om je snelheid te verbeteren met een loopband

Een loopband is de perfecte manier om met een helling te trainen (of “heuvels op rennen”). Loopbanden hebben een ingebouwde hellingsfunctie (en soms zelfs een daling functie), waardoor je niet naar een heuvelachtig landschap hoeft te rijden om te trainen. Je kan heel simpel de steilste heuvel ooit creëren op een loopband, je voortgang in de training bekijken en je vooruitgang bekijken.

Deze manier van snelheid workout kan je snelheid behoorlijk verhogen door je sterker en flexibeler te maken. Een andere snelheid workout is traplopen, wat vergelijkbaar is met heuvels op rennen, maar hier verhoog je de snelheid sneller dan dat je met langere intervallen werkt. Ook al heeft een loopband natuurlijk geen traptreden, er zijn workoutschema’s die dit wel simuleren.

Tips om je snelheid te verbeteren met een loopband

En als we het dan toch hebben over ingebouwde workout programma's, kan het hebben van een loopband aanvoelen alsof je een eigen personal professionele trainer hebt die je continu motiveert. De meeste loopbanden hebben verschillende workout programma's, waaronder interval training, heuvelsprints, snelheidstests en meer.

Hierdoor kan je aan je snelheid werken, zonder dat je op de tijd hoeft te letten. Alles wordt voor jou gedaan en resultaten worden opgeslagen of opgenomen. Door je resultaten op te slaan, via een app bijvoorbeeld, kan je gemakkelijk je voortgang en vooruitgang bijhouden

Deze programma’s zullen je ook uit je comfortzone trekken, wat geweldig is om je snelheid te blijven verbeteren. Lees onze reviews over de beste loopbanden voor hardlopers eens om loopbanden van de beste kwaliteit met functies te vinden die ideaal zijn voor hardlopers.

Je snelheid verbeteren met een loopband

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}