.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Hoe een loopband te gebruiken (voor beginners)

Auteur: Chesney
Publicatie: 25/11/2019
Laatste update: 23/07/2023

Hoe een loopband gebruiken (voor beginners)?

Als beginner aan de slag op een loopband

Allereerst willen wij jou feliciteren als dit jouw eerste keer op een loopband is! Een loopband is een uitstekende manier om lekker fit te worden en het is de ideale machine voor beginners.

Loopbanden zijn geweldig voor gebruikers van alle groottes, leeftijden en niveaus omdat ze zoveel opties bieden voor je workout.

De meeste loopbanden worden geleverd met een soort supportsysteem dat je gewrichten ondersteunt. Maar, voordat je op de loopband springt, moet je een paar dingen weten om je workout veiliger en leuker te maken.

BEKIJK ONZE UITLEGVIDEO OVER HOE BEGINNERS EEN LOOPBAND MOETEN GEBRUIKEN 

Als je een opvouwbare loopband gebruikt, moet je er écht zeker van zijn dat je de band helemaal hebt uitgevouwen en vastgezet. Opvouwbare loopbanden zijn geweldig om ruimte te besparen, maar je moet er zeker van zijn dat je hem goed hebt vastgeklikt voordat je begint te lopen en alles verkeerd afloopt. Daarbij is het belangrijk, of je nu een opvouwbare loopband hebt of een normale, om na te gaan of je loopband op een platte ondergrond staat. Als je de loopband thuis gebruikt, controleer dan zeker of de machine niet op het hoekje van je tapijt staat of op iets anders.

Nadat je de loopband stevig hebt neergezet, moet je kijken of de noodsleutel op de goede plek zit. Als dit niet het geval is, zal de machine simpelweg niet aan gaan. Dus, voordat je denkt dat de machine kapot is, kijk dit zeker even na. Als de sleutel goed in de machine zit, ben je klaar om te beginnen! Controleer hierna de startsleutel.

Lees deze tips als beginner op de loopband

De meeste loopbanden hebben een “Quick Start” knop, waardoor je gelijk aan de slag kan, maar het hangt wel af van het model of deze er op zit. We raden je aan om eerst op de zijkant van de loopband te gaan staan voordat je op de startknop drukt, zodat je kan kijken hoe snel je hem wil zien gaan. Eerst vertrouwd raken met het apparaat en de leuningen is van essentieel belang. Afhankelijk van het model en het merk van de loopband, kunnen de knoppen op de machine zelf zitten, op de leuningen of zelfs ingebouwd zijn met bewegingssensoren.

Het is handig om te weten waar je de snelheid, helling en nog meer van dit soort functies kan instellen, voordat je aan de slag gaat, aangezien je hiermee best niet rotzooit terwijl je aan het rennen bent. Iets anders om vertrouwd mee te raken voordat je begint, zijn de verschillende vormen van entertainment (als die op je loopband zitten). Weet bijvoorbeeld waar je koptelefoonaansluiting en audio port zitten en hoe ze werken, zodat je niet allerlei snoertjes uit elkaar hoeft te halen en te zoeken naar van alles en nog wat, om lekker wat muziek op te zetten tijdens het sporten.

Misschien wel de belangrijkste knoppen om te kennen voordat je begint, zijn de stopknop en de snelheidsknoppen, zodat je weet hoe je de machine veilig tot halt kan roepen als er iets gebeurt tijdens het trainen. 

Tips voor op de loopband als beginner

En als je eenmaal gewend bent geraakt aan je loopband, is het misschien leuk om intervaltraining eens uit te proberen (weten hoe je de snelheid en helling regelt zijn cruciaal om snel aanpassingen te kunnen maken).

Als je een beginner bent, is het handig om eerst te leren hoe je een loopband moet gebruiken voordat je begint met trainen, om zo je workout een stuk leuker en effectiever te maken. Als je op zoek bent naar een goede, betrouwbare loopband voor beginners, zou je naar onze “beste koop” loopbanden moeten kijken om de perfecte voor jou te vinden. Het zijn allemaal krachtige machines, waarvan vele ideaal zijn voor iemand die net begint met workouts op de loopband.

Hoe een loopband te gebruiken als beginner

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}