.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Focus Fitness Jet 2 Review

Publicatie: 16/07/2019
Laatste update: 26/05/2021

focus fitness jet 2 loopband

In deze review bekijken we de Focus Fitness Jet 2 loopband van dichterbij. Dit model is ondertussen al jarenlang één van de best verkochte loopbanden en niet zonder reden. In dit fitnessapparaat vinden veel mensen alle eigenschappen waar ze naar op zoek zijn.

Waarom de Focus Fitness Jet 2 loopband kopen?

In het kort, er zijn enkele goede redenen die we verder in deze review uitgebreid behandelen. Hier zijn de belangrijkste op een rij'tje gezet:

 • Stille 3 pk motor
 • Aanpasbare hellingsfunctie
 • 7 vrij instelbare trainingsprogramma's
 • Hartslagfunctie
 • Inklapbaar en daardoor gemakkelijker op te bergen

Deze loopband kun je hier gemakkelijk kopen.  Bij aankoop krijg je, zoals bij de meeste modellen 2 jaar fabrieksgarantie. 

Overtuigd van dit model?

Bekijk de actuele prijs van deze Focus Fitness Jet 2

Voor- en nadelen

Uiteraard zou dit geen degelijke review als zowel de voor- als nadelen van dit apparaat opgelijst wordt. Want ondanks dat dit model volgens ons één van de beste keuzes is voor beginnende sporters, zijn er toch enkele nadelen waarmee rekening gehouden moet worden.

Voordelen

 • Stille motor
 • Snelheden van 1 tot en met 13 km/u
 • 2 verstelbare hellingshoogtes
 • 40 vooraf ingestelde trainingsprogramma's waarvan 7 zelf instelbare
 • Duidelijke trainingscomputer
 • Degelijk gebouwd
 • Handige transportwieltjes

Nadelen

 • De handleiding had wat duidelijker kunnen zijn
 • Montage is niet eenvoudig
 • Ook al kan deze loopband ingeklapt worden, neemt dit apparaat nog steeds behoorlijk wat plaats in

Belangrijkste eigenschappen

Er zijn heel wat punten die hier besproken dienen te worden want de Focus Fitness Jet 2 zit boordevol handige features/eigenschappen. Het maakt dat je met het apparaat erg veelzijdige trainingen kan doen om zo je doelstellingen te behalen.

Trainingscomputer

De Focus Fitness Jet 2 is voorzien van een handige trainingscomputer. Hierop kan je belangrijke gegevens van je workout op bekijken. Denk daarbij aan volgende zaken:

 • Snelheid
 • Afgelegde afstand
 • Hoe lang je aan het hardlopen bent
 • Hartslag
 • Calorieverbruik

Door deze functies bij te houden, maak je het jezelf gemakkelijker om je doelstellingen te behalen. Telkens wanneer je gaat hardlopen zul je namelijk een beetje vooruitgang merken.

Overtuigd van dit model?

Bekijk de actuele prijs van deze Focus Fitness Jet 2

Hartslagfunctie

focus fitness jet 2 loopband leuning

Wil je je workouts een niveau hoger tillen? Dan zul je al snel merken dat een hartslagfunctie bij het hardlopen noodzakelijk is. Door een goed zicht te hebben op je hartslag, kun je het maximale uit je training halen.

Is dat je bedoeling, dan is het belangrijk om te weten dat de Focus Fitness Jet 2 wel voorzien is van een hartslagfunctie maar dat deze gemeten wordt door vingersensoren op de handvaten. 

Dit houdt in dat je niet de precisie hebt zoals met een borstband. Bovendien is het niet aangenaam om de gehele workout je handen aan de handvaten te moeten houden om je hartslag te kennen. Echt doorgewinterde sporters die op zoek zijn naar een toestel met degelijke hartslagfunctie gaan dus beter op zoek naar een loopband met betere mogelijkheden om de hartslag te meten.

Hellingsfunctie

De Focus Fitness Jet 2 is ook voorzien van een hellingsfunctie. Al is een hellingsfunctie in dit geval misschien wat hoog van de toren geblazen. Er zijn 2 verschillende standen mogelijk. Een hellingsfunctie is ideaal voor mensen die vet willen verbranden (bijvoorbeeld wanneer je wilt afvallen dmv een loopband) of die spieren willen kweken in de benen.

Opnieuw geldt hier ook dat de Focus Fitness Jet 2 een goede start is voor beginnende sporters om kennis te maken met een hellingsfunctie. Wil je van deze functie echter intensief gebruik maken, dan kijk je beter naar een duurder model.

Inklapbaar

focus fitness jet 2 loopband opklapbaar

Een loopband neemt meestal veel plaats in in een ruimte. Daarom is het wel zo handig dat Focus Fitness ervoor gezorgd heeft dat dit model inklapbaar is. Let wel, hoewel deze loopband ingeklapt kan worden, je nog steeds voldoende plaats dient te voorzien. Het is niet zo dat je dit toestel gemakkelijk onder een bed of in een kast kunt opbergen. Je zult dus wel een hoek van een kamer dienen te voorzien waar je de loopband kunt plaatsen.

Gelukkig is de Focus Fitness Jet 2 ook voorzien van transportwieltjes waardoor je deze gemakkelijk kunt verplaatsen doorheen je woning.

Overtuigd van dit model?

Bekijk de actuele prijs van deze Focus Fitness Jet 2

Conclusie

Ben je beginnende hardloper met een beperkt budget, dan is de Focus Fitness Jet 2 loopband ongetwijfeld je beste keuze. Niet alleen krijg je een degelijk loopband, je krijgt ook heel wat functies die bij apparaten in eenzelfde prijsklasse niet te vinden zijn.

Wil je echter intensief gebruik maken van een loopband en zijn heling, hartslag,... belangrijk voor je? Dan kijk je beter naar een wat duurder model.

Anne-Marie Jonker


Anne-Marie is in het beroepsleven actief als personal trainer. Ze onderzoekt dan ook steeds de beste manieren om sportprestatie's te verbeteren zowel op vlak van (sport)voeding, uitrusting als trainingsschema's op maat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. volgens een kleine minderheid van de kopers blijft het toestel ook ingeklapt, nog heel wat plaats innemen. Verder weegt het ook vrij zwaar waardoor het niet zo eenvoudig te verplaatsen is.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}