.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Tunturi Cardio Fit R30 Review: Goede koop of miskoop?

Auteur: Chesney
Publicatie: 13/02/2022
Laatste update: 23/07/2023

Tunturi Cardio Fit R30
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Inklapbaar en makkelijk op te bergen
 • Ergonomisch gevormde zitting

Ben jij van plan om thuis aan de slag te gaan met je gezondheid? Dan is het kopen van een roeier een erg goed plan. En misschien is de Tunturi Cardio Fit R30 roeier wel iets voor jou.

Wij hebben de roeier over een periode van 3 weken uitgebreid voor je getest. We hebben een aantal zaken uitgebreid onder de loep genomen om jou zo goed mogelijk te kunnen informeren.

We hebben onder andere gekeken voor wie deze roeimachine zoal geschikt is. Ook hebben we gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding, de functionaliteiten en of het apparaat wel degelijk en duurzaam is. 

Na het lezen van deze uitgebreide review weet jij precies wat je wel en niet kunt verwachten van de Tunturi Cardio Fit R30. Lees dus zeker even verder.

Voor wie is de Tunturi Cardio Fit R30 geschikt?

De Tunturi Cardio Fit R30 roeier is geschikt voor de beginnende en gevorderde thuissporter. Deze roeimachine is perfect voor mensen die niet te veel willen betalen voor een degelijk apparaat. 

Wij schatten in dat dit apparaat erg duurzaam is vanwege zijn prima bouwkwaliteit. Je zult er waarschijnlijk veel jaren mee kunnen roeien. De R30 doet precies wat hij belooft: jou voorzien van een degelijke roei-ervaring. Dankzij de 8 weerstandniveaus kun jij je training aanpassen naar wens. Beginners en gevorderden kunnen hun hart ophalen.

Deze roeimachine is ook erg geschikt voor mensen die niet veel ruimte tot hun beschikking hebben. Ook is dit model inklapbaar, dat behoorlijk wat in ruimte. Indien je je afvraagt hoe je dit doet:

Je klapt het apparaat in door de rails omhoog te duwen. Vervolgens kun je de twee delen aan elkaar bevestigen. Dankzij de transportwieltjes kun je hem ook nog eens makkelijk verplaatsen. Vervolgens kun je de roeier opbergen en heb je er geen last van.

Wat zijn de functionaliteiten van de Tunturi Cardio Fit R30?

Tunturi Cardio Fit R30-min

De Tunturi Cardio Fit R30 beschikt over alle basisfunctionaliteiten

De Tunturi Cardio Fit R30 roeier is een simpele roeitrainer. Hij biedt je de hoognodige functionaliteiten. Wij zijn van mening dat er niks ontbreekt aan deze roeier. Maar mocht je op zoek zijn naar de laatste technologische snufjes, dan kun je misschien beter kiezen voor een apparaat in een hoger prijssegment. Tunturi biedt ook veel roeiers aan in het midden- en hogere-prijssegment. 

Lcd-scherm 

Tunturi Cardio Fit R30 Dispaly-min

Simpel LCD-scherm

Het duidelijke lcd-scherm heeft de volgende afmetingen: 80 mm x 42 mm. Het scherm functioneert dankzij 2 AA-batterijen en je kunt hier de volgende gegevens van aflezen:

 • Je trainingstijd
 • De geroeide afstand totaal
 • Geroeide afstand per minuut
 • Het aantal verbrande calorieën 
 • De tijd 

Tablethouder

Tunturi Cardio Fit Stuur-min

Inclusief tablethouder

Wil je wat afleiding tijdens het roeien? Dan kun je kijken naar je favoriete serie of een spannende film tijdens je training. Het enige wat je hoeft te doen is je tablet of iPad in de bijgeleverde tablethouder plaatsen en je bent klaar voor een fijne roeisessie.

In totaal 8 verschillende weerstandniveau's

Tunturi Cardio Fit R30 Weerstandsknop-min

Draaibare weerstandsknop 

De R30 draait op een magnetisch weerstandsysteem. Deze is handmatig aan te passen dankzij een speciale verstelknop. Dit werkt erg gemakkelijk en is wat ons betreft handiger in gebruik dan andere apparaten waarbij je de weerstandniveaus via je scherm verstelt. 

Verder telt het apparaat 8 verschillende weerstandniveaus waaruit je kunt kiezen. Hoe hoger de weerstand, hoe zwaarder je training zal zijn. 8 weerstandniveaus is niet extreem veel vergeleken met andere roeitrainers, maar voor de doorsnee roeier hoeft dit geen probleem te zijn.

Kun je er comfortabel mee roeien? 

Tunturi Cardio Fit R30 Zadeljpg-min

Comfortabel zadel

We hebben deze roeier over de periode van 2,5 week voor je getest en kunnen met zekerheid stellen dat deze roeier uiterst comfortabel in gebruik is. De Tunturi Cardio Fit R30 is overigens ook geruisloos in gebruik, dat is wel zo handig voor je omgeving!

Als je wilt trainen plaats je je voeten vast in de kantelbare voetplaten met veiligheidsriemen. Dit zorgt voor een uiterst veilig gevoel tijdens het roeien. Vervolgens kun je naar hartenlust roeien.

De grote aluminium monorail en de ergonomisch gevormde zitting zorgen voor een soepele beweging tijdens het roeien. Daarnaast is het zitoppervlak groot genoeg zodat je er geen pijnlijke billen aan overhoudt. 

Wat is de prijs-kwaliteitverhouding?

De Tunturi Cardio Fit R30 roeimachine kost om en nabij €255 - €355. Hiermee valt dit apparaat binnen het lagere/midden-prijssegment. Wij hebben een hoop andere apparaten binnen dit prijssegment getest.

Andere vergelijkbare roeiers - zoals de Christopeit Lugano - zijn niet geschikt voor mensen langer dan 1.80 meter. De R30 is wel geschikt voor langere mensen. Ook heeft de Lugano geen dubbel gelagerde wieltjes aan de voorzijde van het apparaat. Dit probleem heeft de Tunturi niet, deze is wel voorzien van zulke wieltjes aan de voorzijde van de roeier.

Na het testen van deze roeier kunnen we stellen dat het apparaat boven verwachting scoort wat betreft degelijkheid en duurzaamheid. De prijs-kwaliteitverhouding van de R30 ligt dus erg gunstig.

Veelgestelde vragen over de R30 

Hier volgen enkele veelgestelde vragen over de Tunturi Cardio Fit R30:

Wat is het maximaal belastbare gewicht?

Het maximaal belastbare gewicht  is 110 kilogram.

Wat zijn de afmetingen?

De afmetingen zijn: L 190 x B 50 x H 70 cm. De afmetingen indien ingeklapt zijn: L 80 x B 50 x H 108 cm.

Tunturi Cardio Fit Afmetingen-min

Wat is het gewicht van de roeier?

Het totale gewicht van is 26 kilogram.

Wat zijn de voordelen?

Wij hebben een aantal belangrijke voordelen voor je opgesomd:

 • Geweldige prijs-kwaliteitverhouding
 • Zeer degelijk apparaat
 • 8 weerstandniveaus
 • Inklapbaar en makkelijk op te bergen
 • Inclusief tablethouder
 • Lcd-display (2x AA batterijen) 80 x 42mm
 • Antislip pedalen met verstelbare riemen
 • Ergonomisch gevormde zitting
Tunturi Cardio Fit R30 Inklapbaar-min

Inklapbaar en makkelijk te verplaatsen

Kan ik verbinding maken met mijn telefoon?

Nee, je kunt geen verbinding maken met je telefoon of tablet. Wel kun je je tablet of iPad op het apparaat stationeren voor ultiem kijkgemak.

Is hij geschikt voor mensen boven de 1.80 meter?

Ja, R30 is geschikt voor mensen die langer zijn dan 1.80 meter.

Conclusie

De Tunturi Cardio Fit R30 roeier is een simpele maar krachtige roeitrainer voor beginners en gevorderden. Het apparaat doet wat hij belooft, is handzaam en comfortabel in gebruik. 

Wil je graag in je eigen omgeving je hele lichaam trainen? En wil je niet te veel geld betalen voor een degelijke roeimachine? Dan is de R30 roeier volgens ons zeer geschikt voor jou.

Naast zijn soortgenoten blinkt dit apparaat uit dankzij zijn degelijkheid. Dat zijn we inmiddels gewend van het Finse sportmerk Tunturi. Wij denken dat je heel wat jaren kunt genieten van intensieve roeisessies.

We wensen je veel wijsheid en succes met betrekking tot de aankoop en zien je graag terug bij een van onze andere reviews of blogs. Bedankt voor het lezen en tot snel!

De geschiedenis van Tunturi

Tunturi is een populair Fins fitnessmerk. Het bedrijf is opgericht in het jaar 1922 en sindsdien hebben ze heel wat roeimachines ontwikkeld en verkocht.

Ze hebben een geweldige reputatie opgebouwd en verkopen hun fitnessapparatuur en accessoires over de hele wereld. Tunturi biedt naast haar roeimachines ook andere apparaten aan zoals:

 • Loopbanden
 • Crossfietsen
 • Hometrainers (en ergometers)
 • Steppers
Tunturi Cardio Fit R30
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Inklapbaar en makkelijk op te bergen
 • Ergonomisch gevormde zitting

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}