.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Tunturi Cardio Fit R20 Roeitrainer Review

Auteur: Chesney
Publicatie: 18/12/2021
Laatste update: 23/07/2023

Tunturi Cardio Fit R20
 • Inklapbaar
 • 3 vooraf ingestelde trainingsprogramma's
 • Prima instapmodel

Heb je de Tunturi Cardio Fit R20 op het oog, maar weet je niet zeker of deze roeimachine wat voor jou is?  WIj helpen je graag bij het krijgen van meer duidelijk hierover. En daarom hebben wij hem de afgelopen 3 maanden uitgebreid getest.

We hebben gekeken naar de belangrijkste functionaliteiten, de kwaliteit, de prijs/kwaliteit verhouding en meer. Lees daarom snel wat wij van deze roeitrainer vinden. En of de R20 jouw geld waard is.

> Bekijk de beste prijs voor de Tunturi Cardio Fit R20

Voor wie is de Tunturi Cardio Fit R20 geschikt?

Tunturi Cardio Fit R20 Roeitrainer

De Tunturi Cardio Fit R20 roeitrainer

De Tunturi Cardio Fit R20 is een instapmodel. Daarom zullen vooral beginners met deze roeimachine gebaat zijn. Maar hij is ook prima te gebruiken voor mensen, die al iets van een conditie hebben opgebouwd. En een optie willen hebben om in huis te trainen. Voor de gemiddelde trainingen in een thuissituatie is de R20 dus meer dan voldoende.

Het apparaat is geen goede keuze als je van plan bent om hem intensief te gebruiken. Daar is de kwaliteit en duurzaamheid simpelweg niet goed genoeg voor. Ben je dus een gevorderde roeier? Zoek dan naar een duurder model van een hogere kwaliteit.


> Bekijk de beste prijs voor de Tunturi Cardio Fit R20


Wat zijn de functionaliteiten?

De Tunturi Cardio Fit R20 roeier heeft een aantal basis functionaliteiten. We zullen ingaan op de belangrijkste eigenschappen, die we tijdens het testen hebben gemerkt.


Het gebruiksgemak

zitje van de tunturi cardio fit r20

Het zitje op de Tunturi Cardio Fit R20 roeimachine

De Tunturi Cardio Fit R20 roeier is eenvoudig in gebruik. Je kunt namelijk (handmatig) binnen enkele seconden uit 3 verschillende trainingsprogramma’s en weerstanden kiezen. Hierdoor kan je het apparaat makkelijk aanpassen aan jouw trainingsniveau. Je kunt je trainingsinformatie inzien op het simpele display van 80 x 42 mm. 

pedalen van de tunturi cardio fit r20

De voetplaten op de Tunturi Cardio Fit R20

Je kunt je voeten voor meer veiligheid vastgespen in de kantelbare voetplaten. Hier zitten veiligheidsriemen op verwerkt. Dit zorgt ervoor dat je niet zomaar van het toestel afschiet. Wat natuurlijk erg fijn is.


De kwaliteit & weerstand

weerstand veranderen op de tunturi cardio fit r20

De weerstand aanpassen op de Cardio Fit R20

De kwaliteit en stevigheid van het apparaat is prima voor deze prijscategorie. De R20 beschikt namelijk over een grote aluminium monorail. En de ergonomisch comfort zitting zorgt samen met deze monorail voor een vrij soepele beweging. 

De trekbeweging voelde wel wat stroever aan dan roeimachines in een hogere prijscategorie. Dit komt omdat de R20 gebruikt maakt van een elastische weerstand.


Het LCD-scherm

trainingscomputer van de tunturi cardio fit r20

Simpel LCD-scherm van de Tunturi Cardio Fit R20

Voor het aanpassen van instellingen is er een simpel LCD-scherm beschikbaar. Deze zit op de roeitrainer geïnstalleerd. De verschillende parameters worden uiteraard ook op dit scherm getoond. Denk hierbij aan de snelheid, afstand, calorieën, de tijd en de slagen per minuut. 

Zo zie je in een oogopslag je trainingsinformatie. En kun je de training snel aanpassen als je bijvoorbeeld het niveau wil verhogen. 

Het scherm werkt door middel van batterijen. Helaas moeten die batterijen wel regelmatig vervangen worden. Het is daarom verstandig om deze op voorraad te houden. Zo kun je altijd aan de slag gaan met de trainer.


Het monteren en opbergen

Het monteren viel ons wat tegen. Je hebt hier namelijk minimaal twee personen voor nodig. Het is daarom belangrijk dat je iemand vraagt om jou hierbij te helpen. Maar zodra de roeitrainer staat, hoef je er niet meer naar om te kijken. Wij waren in totaal ongeveer 20 minuten bezig met de installatie. 

tunturi cardio fit r20 ingeklapt

Inklappen van de Tunturi Cardio Fit R20

De roeitrainer zal verder ook nooit in de weg staan. Je kunt hem namelijk makkelijk inklappen en opbergen. En omdat hij niet al te zwaar gaat het verplaatsen vrij makkelijk.


Het gewicht en formaat

Je hebt tot slot niet veel ruimte nodig om het apparaat te gebruiken. Je hebt namelijk te maken met een diepte van 195 centimeter. Een breedte van 38 centimeter. En hoogte van 54 centimeter. Het gewicht is 15 kilogram, wat zeer weinig is voor een roeitrainer. 

Het maximaal belastbaar gewicht van de roeitrainer is 120 kilogram. En de maximale lichaamslengte is 195 centimeter. Voor de meeste personen zal dit meer dan voldoende zijn. Maar als je wat langer of zwaarder bent, zul je moeten uitwijken naar een ander model.


> Bekijk de beste prijs voor de Tunturi Cardio Fit R20


Wat is de prijs/kwaliteit verhouding?

tunturi cardio fit r20 in gebruik 2

De Tunturi Cardio Fit R20 in gebruik

De R20 heeft een vrij goede prijs-kwaliteitverhouding. Dit komt voornamelijk door de lage prijsklasse waar het apparaat in te vinden is. Het is namelijk een van de goedkoopste roeitrainers op de markt. Natuurlijk zijn er genoeg roeimachines die meer functionaliteiten hebben. En van een hogere kwaliteit zijn. Maar hiervoor zul je altijd moeten uitwijken naar een hogere prijscategorie. Je krijgt met de R20 dus zeker waar voor je geld.


Wat zijn de plus- en minpunten?

Na het testen van de roeitrainer kunnen we een aantal plus- en minpunten opsommen.

Pluspunten

 • Lage prijs
 • Degelijke prijs/kwaliteit verhouding
 • Het model is inklapbaar en licht. Hierdoor kun je hem eenvoudig opbergen na een training
 • De transportwielen zorgen ervoor dat je de roeitrainer eenvoudig kunt verplaatsen
 • Er zijn drie vooraf ingestelde trainingsprogramma's en weerstand op de roeitrainer te vinden
 • Eenvoudig af te lezen LCD-scherm voor het veranderen van instellingen

Minpunten

 • Er zijn minimaal twee personen nodig om het apparaat in elkaar te zetten vanwege de complexe montage
 • De roeitrainer is niet geschikt voor intensief gebruik

Conclusie

Tunturi Cardio Fit R20 Roeitrainer

De Tunturi Cardio Fit R20 is een prima instapmodel voor beginners, die niet teveel geld wil uitgeven aan een roeitrainer. De R20 is namelijk een van de goedkoopste roeitrainers. En voor de prijs is de kwaliteit eigenlijk vrij degelijk. 

Daarnaast is het apparaat compact, inklapbaar en het beschikt over transportwielen. Hierdoor kun je hem overal in huis neerzetten. En weer makkelijk opbergen. 

De roeitrainer is alleen niet geschikt voor zeer intensief gebruikt. Ben je dus van plan om vaak intensief te trainen? Dan kun je beter uitwijken naar een model in een hogere prijsklasse.


> Bekijk de beste prijs voor de Tunturi Cardio Fit R20

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}