.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Technogym Skillrow Review: De beste roeitrainer die er is?

Auteur: Chesney
Publicatie: 09/02/2022
Laatste update: 23/07/2023

Technogym Skillrow
 • Zowel magnetische weerstand als luchtweerstand
 • Zeer duurzaam
 • Stiller dan andere professionele roeitrainers
 • Uitstekend LCD-scherm

Zit je er aan te denken om de Technogym Skillrow te kopen? Voordat je overgaat tot een aankoop wil je natuurlijk eerst weten of de roeitrainer aan al je wensen voldoet. En al helemaal omdat de Skillrow een van de duurste roeitrainers op de markt is. 

Daarom gaan we in deze review kijken hoe deze roeitrainer presteert. Wat de mogelijkheden zijn die het apparaat biedt. En of het echt de beste roeitrainer is is die je kunt krijgen. Want dat doet het prijskaartje namelijk wel vermoeden. Laten we dus beginnen!

Voor wie is de Skillrow geschikt?

De Technogym Skillrow is eigenlijk voor iedereen geschikt. Het maakt niet uit of je aan je gezondheid wilt werken, spiermassa wilt opbouwen, of serieus met de roeisport wilt bezig zijn: Je kunt het op de Skillrow allemaal. Wel is de roeitrainer optimaal voor mensen, die tussen de 1,50 m en 2,10 lang zijn en minder dan 160 kg wegen. 

Wat de roeitrainer bijzonder maakt is het volgende: het biedt je de mogelijkheid om zowel gebruik te maken van magnetische als luchtweerstand. Dit is ideaal voor als je van plan bent om zowel (op kracht gerichte) HIIT sessies als langdurige cardio-sessies te doen. Beide manieren van trainen hebben natuurlijk zo zijn voordelen. En met de Skillrow kan je van beide voordelen profiteren. 

Tot slot is de Skillrow zoals eerder vermeld niet goedkoop. Het apparaat is dan ook gericht op mensen die op zoek zijn naar de allerhoogste kwaliteit. En die hier ook bereid zijn voor te betalen.

De functionaliteiten en eigenschappen

De Technogym Skillrow is voorzien van tien handmatig in te stellen lucht weerstandsniveaus. En je kunt hier nog 3 eens magnetische weerstanden bovenop plaatsen. Daarnaast beschikt het apparaat over een “Power Mode.” 

In deze mode heb je het gevoel dat er een emmer water achter de boot hangt. Hierdoor wordt de training extra zwaar  gemaakt.

Technogym Skillrow Weerstand-min

De weerstand-knop van de Skillrow

7 inch LCD-scherm met achtergrondverlichting

Daarnaast beschikt de roeier over een prachtig 7 inch LCD-scherm met achtergrondverlichting, dat geen stopcontact nodig heeft. Natuurlijk wordt hierop alle belangrijke trainingsinformatie weergegeven:

 • De benodigde energie die wordt geleverd door de roeibewegingen die je maakt. 

 • Hoelang je al roeit

 • Hoeveel Watt je levert

 • Hoe hard je gaat

 • Hoeveel slagen je per minuut maakt 

 • En welke afstand je hebt afgelegd.

Het scherm is ook zeer eenvoudig in gebruik: Je kunt er makkelijk doorheen navigeren. En het is in kwaliteit vergelijkbaar met de PM-5 monitor van de Concept2. Kortom: Deze ergometer is dus van een topkwaliteit. 

Technogym Skillrow LCD-min

Het LCD-scherm van de Skilrow

De Skillrow App

Maar de Skillrow biedt nog veel meer leuke mogelijkheden. Zo kunt op je mobiel de (speciaal voor het toestel ontworpen) Skill Row app installeren. Met deze app in je bezit gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open. Zo kun je bijvoorbeeld:

 • Trainingsvideo’s bekijken

 • Meedoen aan online wedstrijden

 • Gecoacht worden door een virtual coach

 • Op basis van je eerdere prestaties jezelf indelen in een veld van roeiers over diverse afstanden, zoals bijvoorbeeld 100 meter, 500 meter en 2.000 meter.

 • En nog veel meer! 

De app bevat ook informatie over het aantal slagen per minuut, de lengte van de slag en vele grafieken van jouw prestaties. Zo kun je na je training perfect zien hoe het er met je conditie voorstaat. En hoeveel arbeid je hebt geleverd. Dit alles maakt het trainen natuurlijk een stuk leuker en uitdagender.

equipment_skillrow_mobile-min

De Skillrow app biedt enorm veel mogelijkheden

Keuze uit 2 soorten weerstand

De Skillrow combineert dus magnetische weerstand met luchtweerstand. Deze combinatie  verklaart ook (gedeeltelijk) het hoge prijskaartje. Het is een bijzondere techniek, die je in weinig roeitrainers zal vinden. 

Je kunt hierdoor beter afwisselen tussen duurtraining en krachttraining. En door de combinatie is de machine een stuk stiller dan andere opties in het hoogste prijssegment. De roeimachine maakt wel wat geluid, maar het geluid dat het maakt voelt prettig aan. Sterker zelfs: Het geluid motiveert je om langer door te gaan.

Duurzaamheid & kwaliteit

Technogym Skillrow-min

"Made to last"

De Skillrow is van een uitzonderlijk hoge kwaliteit. Enkel en alleen de duurzaamste materialen worden gebruikt. Het apparaat is zwaar en groot, wat de stabiliteit van het apparaat ten goede komt. En het slimme ontwerp bevordert de natuurlijke roeibeweging. 

Je kunt er daarom vanuit gaan dat het apparaat lang meegaat. Zelfs met intensief gebruik zou 20 jaar haalbaar moeten zijn. Maar dit zou met een beetje geluk en het juiste onderhoud nog langer kunnen zijn. Dat is ook precies waarom zoveel sportscholen voor Technogym fitnessapparatuur kiezen. 

Tot slot verbruikt het scherm geen stroom of batterijen. Iets wat natuurlijk ook zeer gunstig is.

Gebruiksgemak

De Technogym Skillrow is eenvoudig in gebruik. Je gaat op het voorgevormde bankje zitten en bevestigt je voeten met klittenband op het voetenbord. Zodra je het weerstandsniveau hebt ingesteld en de app aan hebt gezet kun je het handvat pakken en ben je helemaal klaar om te beginnen.

De roeibeweging voelt ook zeer soepel aan: Je hebt echt het gevoel dat je op het water aan het roeien bent. En je kunt echt merken dat het ontwerp van de Skillrow de natuurlijke roeibeweging bevorderd.

Technogym Skillrow handgrepenjpg-min

De roeibeweging van de Skillrow voelt zeer natuurlijk aan

Installatie & opbergen

Het is mogelijk om de Technogym Skillrow te demonteren en in twee delen op te bergen. Dit kun je het beste met twee mensen doen, omdat het nogal een groot apparaat is. Er worden duidelijke instructies met het apparaat geleverd. En het in elkaar zetten zou niet meer dan 30 minuten moeten duren.

Formaat & gewicht

De Skillrow is zeker niet de kleinste roeimachine. Hij is namelijk bijna 2,5 meter lang en ruim 60 cm breed. En hij weegt maar liefst 61 kg. Daarom is hij niet gemakkelijk te verplaatsen. Sterker zelfs: Het verplaatsen is een kleine training op zichzelf. Maar met twee personen is het toch prima te doen. 

Bedenk daarbij dat je ellebogen nog iets verder zullen uitsteken dan de breedte van het apparaat. Een plek waar je niet met je handen in je zij kunt staan is dus in feite niet geschikt om de roeimachine neer te zetten.

De Skillrow is dus een groter en zwaarder apparaat dan de meeste roeitrainers. En je moet er een goed plekje voor in huis reserveren. Maar het formaat en gewicht spreekt natuurlijk wel boekdelen over de kwaliteit van de roeimachine.

Wat is de prijs-kwaliteitverhouding?

De Technogym Skillrow valt absoluut in het hoogste prijssegment. Het enige merk dat eigenlijk modellen verkoopt voor een vergelijkbare prijs is Hydrow. Maar roeimachines van dit merk komen altijd inclusief met een groot LCD-scherm, maar beschikken dan weer niet over een combinatie van luchtweerstand en magnetische weerstand. 

Daarnaast is de Skillrow bijna 3x duurder dan de Concept2 Model D: De roeitrainer die door velen als de gouden standaard op het gebied van roeitrainers wordt gezien. 

Wij vinden de duurzaamheid van de Skillrow vergelijkbaar met de Model D. En het LCD-scherm (en de opties die het scherm biedt) ongeveer net zo goed als de PM5 monitor. Of de prijs/ kwaliteit verhouding goed is zal daarom voornamelijk van twee dingen afhangen:

 • Is de combinatie van magnetische en luchtweerstand iets dat voor jou van groot belang is?

 • Wil je een professionele roeimachine, die zo min mogelijk geluid maakt? 

Zo ja, dan is de prijs-kwaliteit verhouding goed. Beantwoord je deze vragen niet volmondig met een ja? Dan is de prijs/kwaliteit verhouding van de Model D vele malen beter.

De voordelen en nadelen

 • Een van de duurzaamste hometrainers op de markt

 • Combinatie van luchtweerstand en magnetische weerstand
 • Een van de meest geavanceerde roeimachines op de markt
 • De Skillrow app biedt enorm veel mogelijkheiden
 • Uitstekend LCD-scherm 
 • Stiller dan andere professionele roeitrainers
 • Een van de duurste roeitrainers op de markt

 •  Zwaar en neemt veel ruimte in beslag
 • Prijs/kwaliteit zal voor de meeste mensen niet in verhouding staan

Het eindoordeel

De Technogym Skillrow is een van de beste roeitrainers op de markt. Qua duurzaamheid is de Skillrow namelijk vergelijkbaar met de Concept2 Model D. Het model heeft een unieke combinatie van magnetische weerstand en luchtweerstand. En het is een van de meest interactieve roeitrainers, die er is. 

Toch betaal je voor de Skillrow bijna 3x zoveel als voor de Concept2 Model  D. En dit zal het veel meeste mensen niet waard zijn. De Skillrow is daarom alleen een goede keuze als je van plan bent om gebruik te maken van beide type weerstand. En als je een professionele roeitrainer wilt, die zo min mogelijk geluid maakt. 

Technogym Skillrow
 • Zowel magnetische weerstand als luchtweerstand
 • Zeer duurzaam
 • Stiller dan andere professionele roeitrainers
 • Uitstekend LCD-scherm

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}