.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Loopband voor aan een bureau

Auteur: Chesney
Publicatie: 05/11/2019
Laatste update: 23/07/2023

Loopband voor aan een bureau

Hoeveel per uur breng jij zitten door? De kans bestaat dat je de hele dag aan je bureau zit. Je bent aan het werken en doet dat continue zittend. Weet je dat dit behoorlijk belastend en schadelijk is voor je lichaam? Het lichaam krijgt namelijk te kampen met verschillende krachten, waar je staand geen last van hebt. Het is voor je lichaam ontzettend belangrijk dat je voldoende beweegt.

De voordelen van een loopband aan je bureau

Als je een kantoorbaan hebt, is het dan ook aan te raden om de trap te nemen in plaats van de lift. Ook kan het absoluut geen kwaad om elk uur even recht te staan, een rondje te lopen en bijvoorbeeld een kopje koffie te halen. Door deze beweging kan het bloed weer perfect door je lichaam en benen stromen. Ook worden je benen dan even gestrekt, waardoor bijvoorbeeld bloedvaten niet bekneld kunnen raken.

Wat is een loopband voor aan je bureau?

Eigenlijk is de benaming ‘loopband aan je bureau’ niet helemaal correct. Een dergelijk apparaat is namelijk een loopband en een bureau in één. Je hebt in feite een loopband, waarbij aan het einde een werktafel bevestigd zit. Deze werktafel is in hoogte verstelbaar, waardoor je deze op de gewenste hoogte in kunt stellen.

Op die werktafel kan je je laptop plaatsen of een stapel met papieren. Vervolgens zet je de loopband aan, terwijl je ondertussen aan het werk bent. Het is hierbij uiteraard niet noodzakelijk dat je de loopband op een hoge snelheid instelt. Nee, het gaat er puur om dat je in beweging komt. Als je dit dagelijks een half uur tot een uur weet te doen, is dat een stuk beter voor je lichaam. Ondertussen kan je gewoon verder gaan met werken!

Door de jaren heen zijn deze loopbanden steeds uitgebreider worden. Zo bestaan er al varianten met een stopcontact. Je kan dan tijdens het lopen ook nog eens je laptop of gsm bijvoorbeeld opladen.

Het combineren van een loopband met je werk

We kunnen ons voorstellen dat je geïnteresseerd bent in een dergelijke loopband. Deze brengt namelijk veel mogelijkheden en voordelen met zich mee. Bij het zoeken naar een dergelijke loopband kan je ook gebruik maken van de term ‘desktop-loopband’.

Op onze website vind je in ieder geval meerdere van deze loopbanden terug. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat wij geloven in deze loopband. We vinden dat deze loopband een gat in de markt is en ontzettend bevorderlijk is voor de gezondheid van werknemers. Voor de volksgezondheid in het algemeen kunnen we dit product dan ook van harte aanraden.

Wat zijn de voordelen van een loopband voor aan je bureau?

Wat zijn nou de redenen om voor een dergelijke loopband te kiezen? Kan je niet gewoon beter voor een staand bureau kiezen? Dat is ook mogelijk, maar dan beweeg je minder.

Het belangrijkste voordeel van een loopband aan je bureau is dan ook de combinatie. Je kunt hard werken, terwijl je ondertussen ook nog in beweging bent. Je kunt dan ook op een perfecte manier in beweging blijven, terwijl dit geen extra tijd kost. De tijd die je aan het werken kwijt bent, ben je nu ook kwijt aan de beweging. Dat is dus een ideale combinatie. 

Tijdens het lopen wil je uiteraard wel geconcentreerd aan het werk kunnen blijven. Daar zorgt de loopband dan ook voor. Hoe? Door meerdere dempers in de loopband. Deze dempers zorgen ervoor dat de loopband je stappen perfect opvangt. Hierdoor heb je niet te maken met klappen voor je gewrichten en daarnaast is het ook nog eens prettig voor het geluidsniveau. Deze dempers voeren het geluid min of meer af, waardoor je niet al te veel last hebt van het geluid.

Een ander voordeel is dat je perfect aan je conditie kunt werken. Onderzoek heeft uitgewezen dat iedereen per dag eigenlijk 10.000 stappen zou moeten zetten. Als je een kantoorbaan hebt, kom je in de meeste gevallen absoluut niet aan de 10.000 stappen.

Aan je conditie werken terwijl je aan het werk bent

Met een loopband aan je bureau is dat wél mogelijk. Tegelijkertijd kan je dus wel gewoon aan het werk zijn. Het werken aan je conditie is dan ook nog nooit zo makkelijk geweest.

Voor wie is een loopband voor aan het bureau interessant?

Voor wie is een dergelijke loopband nou op het lijf geschreven? Dat is eigenlijk voor iedereen die dagelijks veel op een stoel zit. Tijdens het zitten heeft je lichaam absoluut niet de optimale lichaamshouding. Je knieën zijn gebogen en je rug en buik hebben ook niet de gewenste houding.

Door te gaan wandelen, heb je wél die houding. We kunnen dan ook aan eigenlijk iedereen een loopband aan het bureau adviseren. Werknemers, ondernemers en directeuren die dagelijks te veel zitten: voor jullie allemaal is een loopband aan het bureau uitermate geschikt.

Gebruik maken van een loopband voor aan je bureau

Heb je mogelijke interesse om een loopband voor aan je bureau aan te schaffen? Dan moet je uiteraard wel eerst het gewenste model gaan vinden. Tegenwoordig bestaan er namelijk meerdere varianten van dergelijke loopbanden.

Zo hebben de loopbanden een verschillend kwaliteitsniveau en hebben sommige loopbanden nog handige extra’s. Denk hierbij aan het ingebouwde stopcontact, zoals we hierboven reeds aanhaalden.

Voor het uitkiezen van een loopband voor aan je bureau heten we je van harte welkom op onze website. Op love4fitness.nl kan je tenslotte ongelooflijk veel verschillende loopbanden vinden. Per categorie hebben we tevens de beste loopbanden benoemd. Je kunt op onze website dan ook alle benodigde informatie vinden voordat je daadwerkelijk een loopband aanschaft.

TIP: Bekijk ook onze lijst met beste loopbanden

Met een loopband voor aan je bureau doe je in ieder geval een verstandige aankoop. Je kunt op de perfecte manier gezond door het leven gaan, terwijl je ondertussen gewoon hard kan werken. Absoluut een win-win situatie.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}