.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Loopband merken

Auteur: Chesney
Publicatie: 29/12/2019
Laatste update: 23/07/2023

Loopband merken

Als je een loopband gaat kopen, heb je de keuze uit meerdere modellen. Deze verschillende modellen worden ook weer door verschillende fabrikanten/merken gemaakt.

De markt van de loopbanden is een beetje te vergelijken met de markt van de auto’s. In de auto-industrie zijn enkele merken/fabrikanten de grootste. Dat is dus ook het geval in de loopbanden industrie. Bekende merken zijn onder andere Technogym, Tunturi, Life Fitness en Domyos. 

Loopband merken

In dit artikel bespreken wij graag de beste/meest bekende merken. Deze merken leveren al jarenlang kwalitatief hoogwaardige modellen. Mede daardoor hebben zij hun waarde weten te verdienen. We bespreken onder andere de volgende merken:

 • Technogym
 • Kettler
 • Tunturi
 • Buffalo
 • Christopeit
 • Life Fitness

Laten we aftrappen met hét merk dat je ongelooflijk vaak in sportscholen tegenkomt. We hebben het daarbij uiteraard over Technogym.

Technogym

Al jarenlang heeft Technogym een uitgebreid assortiment van loopbanden. Deze toestellen zijn allemaal van de hoogste kwaliteit. Dat is dan ook één van de redenen waarom deze loopbanden veelvuldig in sportscholen gebruikt worden.

De loopbanden zijn simpelweg kwalitatief, makkelijk te bedienen en robuust. Een leuk kenmerk aan dit bedrijf is dat ze meerdere producten leveren. Het assortiment van Technogym is onderverdeeld in de categorieën Cardio, Strength, Functional & Flexibility en Digitaal. Ook heeft Technogym specifieke apparaten voor thuis én voor in een bedrijf.

De beste loopband merken

In de Benelux worden de producten van Technogym via Technogym Benelux te Capelle aan den IJssel gedistribueerd en geleverd.

Kettler

Een andere grote leverancier van onder andere loopbanden en fitnessapparaten is Kettler. De modellen van Kettler hebben soms een ietwat bijzondere vormgeving. Dat maakt de modellen niet alleen uniek, maar zorgt ook voor het optimale gebruiksgemak.

In de afgelopen jaren heeft Kettler dan ook een flinke naam op weten te bouwen in deze industrie.

Als we specifiek naar de loopbanden kijken, zien we een uitgebreid assortiment. Een prachtig detail aan deze modellen is de Kettler Energy Deck. Dit is een systeem dat zorgt voor een perfecte demping tijdens het hardlopen.

Het is namelijk een bekend ‘probleem’ dat je gewrichten zwaar belast worden tijdens het hardlopen. Op een loopband is dat al een stuk minder; op een loopband van Kettler is dat dus nóg minder. Nog een leuk detail over Kettler: deze fabrikant levert ook tuinmeubelen, tafeltennistafels en allerlei speeltoestellen voor kinderen.

Tunturi

“Tunturi Cardio: it’s easy to feel good’. Met die slogan word je verwelkomd op de website van Tunturi. Dit merk heeft een behoorlijke naam op weten te bouwen in de wereld van fitnessapparaten. Dat is ook duidelijk terug te zien in het uitgebreide assortiment van dit merk. Onder andere loopbanden, hometrainers en crosstrainers maken onderdeel uit van het Tunturi assortiment.

Bij nagenoeg alle apparaten maakt Tunturi hoofdzakelijk gebruik van de kleur zwart. Alleen de merknaam staat altijd in het groen, terwijl sommige apparaten ook witte details hebben. Door de zwarte kleur hebben de apparaten van Tunturi absoluut een stijlvolle en fijne uitstraling.

Uiteraard is er op het gebied van kwaliteit niks aan te merken op dit merk. De loopbanden en overige fitnessapparaten zijn van de hoogste kwaliteit. Een robuuste bouwstijl en het gebruik maken van de juiste materialen staan aan de basis van de kwalitatief hoogwaardige apparaten.

De bekendste loopbandmerken

Naast de fitnessapparaten levert Tunturi ook nog allerlei accessoires. Op de website van deze fabrikant kan je onder andere voor ‘Yoga & Pilates’, ‘Handgrip trainers’ en ‘Vechtsport’ kiezen. Al met al levert Tunturi dus een uitgebreid aanbod van accessoires en fitnessapparaten.

Buffalo

Heb je enig idee wat één van de sterkste dieren op de wereld is? Juist, een buffalo. Naar dat beest is deze fabrikant van uiteenlopende sportartikelen dan ook vernoemd. Als we een kijkje op de website van Buffalo noemen, zien we een uitgebreid aanbod naar voren komen. Onder andere loopbanden, krachtapparaten en handige accessoires worden door Buffalo geleverd.

Buffalo loopbanden

Alle producten van Buffalo zijn van de hoogste kwaliteit en hebben dan ook een lange levensduur. De producten zijn dan ook te vergelijken met het dier: beide zijn ze robuust, sterk en kunnen ze vele krachten aan.

Overigens levert Buffalo nog veel meer sportartikelen. Zo kan je in de webshop de volgende categorieën vinden:

 • Fitness
 • Sport
 • Biljart
 • Darts
 • Speeltafels
 • Spellen
 • Speeltoestel
 • Speelgoed
 • Outdoor

Kortom: bij Buffalo kan je allerlei soorten sportartikelen vinden. Deze producten zijn van de hoogste kwaliteit; dat geldt ook zeker voor de loopbanden van dit merk.

Christopeit

Het van origine Duitse merk Christopeit is ook in de Benelux flink aan de weg aan het timmeren. De fitnessapparaten, waaronder loopbanden, zijn van hoge kwaliteit en zijn bestand tegen zware belastingen. Met de modellen van Christopeit is het dan ook mogelijk om lang én hard te lopen.

Met de producten van Christopeit is het tevens mogelijk om thuis een volledige sportschool te installeren. Dit merk biedt zowel cardio- als fitnessapparaten aan. Ook op het gebied van accessoires biedt het merk meer dan genoeg producten aan.

Zo kan je handige fitnessmatten, borstbanden en opdruksteunen in het assortiment vinden. Over het algemeen zijn Duitsers erg punctueel en leveren ze veel kwaliteit. Dat is absoluut óók het geval bij dit Duitse merk.

Life Fitness

Als laatste merk in dit artikel willen we Life Fitness kort bespreken. Dit merk biedt fitnesstoestellen voor professioneel gebruik én voor thuisgebruik aan. Het doel van het merk is om mensen in beweging te houden en om mensen te helpen actieve en gezonde levens te leiden. We moeten stellen dat Life Fitness dat doel goed voor elkaar weet te krijgen.

De beste loopbanden zowel professtioneel als voor thuis

Alle apparaten van het merk zijn van hoge kwaliteit, hebben een lange levensduur en zijn betaalbaar. Voor het opbouwen van een sportschool thuis ben je dan ook bij Life Fitness aan het juiste adres. Zo kan je kwalitatief hoogwaardige loopbanden, krachtapparatuur en accessoires in het assortiment van Life Fitness vinden.

Life Fitness is over de gehele wereld actief en heeft óók in de Benelux meerdere verkooppunten!

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}