.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Domyos Crosstrainers: Alles wat je moet weten

Auteur: Chesney
Publicatie: 02/02/2022
Laatste update: 23/07/2023


Model

Prijs

Domyos EL 900 Connected-min

Domyos EL 900

Domyos EL 700-min

Domyos EL 700

Domyos EL 520-min

Domyos EL 520

Domyos-el-500-crosstrainer-min

Domyos EL 500

Domyos EL 120-min

Domyos EL 120

Domyos EL 100-min

Domyos EL 100

Het merk Domyos is een onderdeel van Decathlon en richt zich op allerlei verschillende sportartikelen. Zo biedt het merk voor elke sporter wat wils, van cardiotraining tot bodybuilding. In hun assortiment vind je daarom niet alleen fitnessapparatuur, maar ook sportartikelen zoals bokshandschoenen, gewichten en sportkleding. 

Maar de focus ligt niet alleen op het aanbieden van hoogwaardige sportartikelen en fitnessapparatuur. Je kunt er ook terecht voor training programma’s en gezonde recepten. En daarnaast biedt het merk eigen apps voor je smartphone of tablet aan, die je kunt koppelen met je crosstrainer.

Zo word je work-out nog interactiever en uitdagender en kun je gemakkelijk je voortgang bijhouden, jezelf extra uitdagen door wekelijks doelen te stellen zelfs je crosstrainer op afstand bedienen.

De doelgroep van Domyos

Domyos heeft prijs-kwaliteitverhouding hoog in het vaandel staan. Al hun producten zijn van hoogwaardige kwaliteit door hun stevige en robuuste bouw. En door hun redelijke prijs zijn de crosstrainers van Domyos een perfecte oplossing voor de sporter met een kleiner budget. 

Bij de productie van de crosstrainers hebben de designers van het merk rekening gehouden met het gebruiksgemak voor de thuissporter. Zo zijn de crosstrainers eenvoudig in elkaar te zetten, compact en makkelijk te verplaatsen. 

De verschillende crosstrainers van Domyos

Domyos biedt 6 verschillende modellen crosstrainers variërend in prijs, aantal weerstandniveaus, slaglengtes en systeemsoorten. Als je het meeste uit je work-out op de crosstrainer wilt halen is het belangrijk een apparaat te kiezen dat aansluit op jouw persoonlijke doelen en lichaamsbouw. Een kort overzicht: 

 

Weerstandniveaus

Max. draaggewicht

Roterende massa

EL 900 

15 niveaus

150 kilogram

13 kilogram

EL 700

15 niveaus

130 kilogram

9 kilogram

EL 520

15 niveaus

130 kilogram

9 kilogram

EL 500

15 niveaus

130 kilogram

7 kilogram

EL 120

15 niveaus

100 kilogram

6 kilogram

EL 100

8 niveaus

100 kilogram

3 kilogram


Domyos EL 900 

Domyos EL 900 Connected-min

Domyos EL 900 Crosstrainer

De ideale crosstrainer voor zowel de beginnende sporter als de experts. Door de grote slaglengte van 51 centimeter maken je spieren en gewrichten heel natuurlijke bewegingen voor optimaal comfort en een effectieve work-out.

De EL 900 Connected heeft maar liefst 24 verschillende trainingsprogramma’s en 15 weerstandniveaus. Als één van de weinige crosstrainers kan deze jouw training uitdagend maken door niet alleen de weerstand te verhogen maar ook gemotoriseerd de helling in te stellen, zo is het net alsof je bergop loopt.

Het LCD display geeft inzicht in 6 verschillende waardes waardoor je heel goed bij kan houden hoe je training vordert. Naast de verstreken tijd en je snelheid houdt de EL 900 Connected nauwkeurig bij hoeveel calorieën verbrand zijn, hoeveel afstand afgelegd is, hoe hoog de RPM (rotaties per minuut) is en hoe hoog je hartslag is.

De EL 900 is heel eenvoudig te koppelen met jouw smartphone of tablet om jouw training nog interactiever te maken en de voortgang naar het behalen van jouw trainingsdoelen bij te houden. Door het ergonomische handvat en de wielen aan de voorzijde gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen.

Domyos EL 700

Domyos EL 700-min

Domyos EL 700 Crosstrainer

Het nieuwste model van Domyos is de EL 700, deze opvouwbare crosstrainer is niet alleen makkelijk op te bergen maar neemt ook 40% minder opslagruimte in beslag. Door de transportwielen aan de voorkant van de crosstrainer is deze zonder moeite te verplaatsen. Zelfs montage is met minder dan 10 minuten een fluitje van een cent, de crosstrainer is grotendeels al gemonteerd bij levering.

De EL 700 heeft een grote slaglengte van 43 waardoor je effectief en gericht al je spieren traint. Door het zelf aangedreven vliegwiel van 9 kilogram voelt elke beweging heel vloeiend aan. Je kan deze crosstrainer overal neerzetten en trainen, want je hebt geen stopcontact nodig, zo kun je zelfs op een zonnige dag buiten je work-out doen.

Met deze crosstrainer hoef je je nooit te vervelen, er zijn 24 uitdagende trainingsprogramma’s om uit te kiezen. Door de crosstrainer met Bluetooth te verbinden met jouw smartphone of tablet kun je jouw training nog interactiever maken met de apps Kinomap of E-Connected.       

Domyos EL 520

Domyos EL 520-min

Domyos EL 520 Crosstrainer

Heb je geen stopcontact op de plek waar je wilt trainen? Dat is geen enkel probleem met deze EL 520 omdat je deze zelf aandrijft met jouw bewegingen. Zo kun je op elke willekeurige plek toch aan je sportdoelen werken. Door zijn lichte gewicht en de transportwielen is de EL 520 ook nog eens gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen.

Door de slaglengte van 39 centimeter maak je grote en natuurlijke passen. De handvaten zijn erg ergonomisch en voorzien van nauwkeurige hartslagsensoren. Je kunt de positie van de pedalen verstellen zodat je de crosstrainer perfect kan aanpassen aan jouw lichaamsbouw.

Met de 9 verschillende trainingsprogramma’s kun je jouw training perfect aansluiten op jouw trainingsdoel. Tijdens je work-out heeft het LCD display maar liefst 6 parameters aan, tijd, afstand, snelheid, calorieën, hartslag en RPM (rotaties per minuut).

Domyos EL 500

Domyos-el-500-crosstrainer-min

Domyos EL 500 Crosstrainer

Train bijna al je spieren tegelijkertijd op de handige en compacte EL 500 crosstrainer. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een achterwaartse pas om gerichter je bilspieren en achterste dijbenen te trainen.

Door de 15 weerstandniveaus kun je de training zo uitdagend maken als je zelf wilt. Er zijn maar liefst 9 verschillende programmaprofielen waar je uit kan kiezen om de training te krijgen die het beste aansluit bij jouw trainingsdoel.

Tijdens je work-out geeft het LCD scherm veel informatie weer zoals je snelheid, afgelegde afstand, RPM (rotaties per minuut), verbrande calorieën, hartslag en weerstandniveau zo kun je precies bijhouden hoe effectief je work-out is. De EL 500 is erg gebruiksvriendelijk, door de toetsen op de console is de bediening heel eenvoudig.

De pedalen zijn met handige draaischroeven in drie verschillende standen te plaatsen, zodat je zonder het risico op blessures kunt trainen. Doordat deze crosstrainer maar 41 kilogram weegt is deze makkelijk en snel te verplaatsen en op te bergen. 

Domyos EL 120

Domyos EL 120-min

Domyos EL 120 Crosstrainer

De EL 120 is speciaal ontwikkeld voor de beginnende sporter. De bediening is uiterst simpel door de toetsen op de console. Doordat de crosstrainer maar 34 kilogram weegt en is voorzien van wieltjes zet je deze na je training gemakkelijk aan de kant. Je kunt direct beginnen jouw trainingsdoel na te streven met de 7 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s.

Het display geeft een perfecte weergave van de verbrandde calorieën, de afstand, tijd, snelheid en hartslag tijdens je work-out. De slaglengte van 33 centimeter zorgt ervoor dat je snel en effectief traint. 

Domyos EL 100

Domyos EL 100-min

Domyos EL 100 Crosstrainer

Trainen zonder poespas kan met de EL 100 van Domyos; de perfecte crosstrainer voor cardiotraining of hersteltraining na een blessure. Door het lichte vliegwiel zijn je bewegingen erg natuurlijk en is deze crosstrainer makkelijk in beweging te krijgen.

Het minimalistische display geeft 4 functies weer; tijd, afstand, snelheid en verbrande calorieën. De slaglengte van 31 centimeter zorgt ervoor dat deze crosstrainer echt prettig aanvoelt voor sporters met een kleine lichaamsbouw of stijve spieren en gewrichten na bijvoorbeeld een blessure.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}