.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Concept2 Model C vs Model D: Wat zijn de verschillen?

Auteur: Chesney
Publicatie: 29/03/2022
Laatste update: 23/07/2023

In de wereld van de roeimachines spant het roeimerk Concept2 de kroon: dit zijn de beste roeiapparaten die je maar kunt vinden. Maar welk Concept2 model is beter: Het oudere model, de Model C, of de Model D? We gaan hier uitgebreid op in in deze blog. Na het lezen van dit artikel weet je precies wat je kunt verwachten van beide apparaten. 

de Concept2 roeitrainers

concept2 roeimachines

Concept2 roeitrainers staan over de hele wereld bekend om hun uitstekende kwaliteit. Het is waarschijnlijk het meest gebruikte roeimerk binnen zowel sportscholen als roeiverenigingen.

Tegenwoordig schaffen steeds meer professionele roeiers de apparaten van Concept2 aan voor thuisgebruik. Maar wat maakt dit roeimerk zo populair?

Performance Monitor -  Concept 2 Model C PM2 

Een van de redenen is de speciale Performance Monitor. Deze monitor meet je trainingsgegevens heel gedetailleerd. Dit is de reden waarom men graag kiest voor Concept2 roeitrainers voor indoorwedstrijden.

Is het überhaupt een goed idee om een Concept2 roeitrainer te kopen vraag je je misschien af? Wij denken van wel. Vanwege de reden dat Concept2 zulke goede roeitrainers bouwt en een geweldige reputatie heeft opgebouwd door de jaren heen.

Daarnaast zijn de roeitrainers van Concept2 uitermate degelijk en duurzaam. In dit Concept2 Model C versus Model D vergelijkingsartikel zullen we de verschillen tussen beide roeimachines weergeven. Daarom hebben we beide apparaten uitgebreid voor je getest.

Het uiterlijk van de Concept2 Model C en Model D

model-c

De Concept2 Model C

Op het eerste gezicht lijken deze twee indoor roeimachines erg veel op elkaar. De kwaliteit van het frame is ook hetzelfde. Beide roeiers gaan lang mee en hebben minimale verzorging en onderhoud nodig.

Concept 2 C review 

Dit model was tussen 1993 en 2003 in productie, en wordt nog steeds veel verkocht. Enkele van de meest opvallende kenmerken van dit model zijn de houten handgrepen. Deze zijn afgewerkt met donkere grepen en vallen erg comfortabel in je handpalmen.

Bouwkwaliteit Concept2 Model C

De extra rail is erg stevig, dit is dan ook de reden waarom dit model zelfs vandaag de dag nog zo lang meegaat. 

Deze roeitrainer wordt geleverd met 10 verschillende weerstandniveaus. Het vliegwiel zit mooi in het design ingesloten en dat geeft deze machine een behoorlijk chique uitstraling.

Concept2 Model C PM2 

PM2 monitor

de PM2 monitor

Deze opvouwbare roeitrainer is verkrijgbaar met een PM2 of een PM3 digitaal display. Een voordeel van het gebruik van deze oudere consoles is dat ze niet zo veel energie verbruiken in vergelijking met nieuwere consoles zoals de PM5. 

Gewichtsclassificatie Concept2 Model C

Het maximaal toegestane gebruikersgewicht op deze machine is 227 kg. De stoel heeft een hoogte van 35,5 centimeter vanaf de grond. Dit is een goede hoogte voor de meeste mensen, maar het kan een beetje laag zijn voor extra lange mensen.

Grootte en gewicht Concept2 Model C

De breedte van de roeier is 61 cm en de lengte van de rail is 137 cm. Het zou dus geen probleem moeten zijn om de roeimachine op te bergen als je klaar bent met roeien. Met een gewicht van 26 kg is dit model redelijk licht in gewicht vergeleken met andere roeimachines.

Afwerking Model C

De gepoedercoate afwerking van deze roeitrainer maakt hem bestand tegen corrosie, bacteriën en dergelijke. Door de donkergrijze afwerking ziet deze roeier er ook behoorlijk professioneel uit, net zoals de roeitrainers die je ziet in de sportschool.

Wat was de prijs van de Concept2 Model C?

De prijs van de Concept2 Model C lag om en nabij de € 950,-.

De Concept2 Model D 

Concept2 Model D-min

Edit your caption text here

Hetzelfde jaar dat de productie van het Model C stopte, werd Model D gelanceerd. Dit model is vandaag de dag nog steeds in productie.

Ontwerp- en bouwkwaliteit Concept2 Model D

Op het eerste gezicht is deze roeimachine niet veel groter dan de Model C roeimachine. Ook dit model is opvouwbaar en de zithoogte is ook 35,5 centimeter vanaf de grond.

Ook deze roeier is afgewerkt in grijze en zwarte kleuren. De metalen delen zijn gepoedercoat wat de machine bestand maakt tegen zowel bacteriën als corrosie.

Je kunt deze roeier in twee delen scheiden. Dit model heeft ook wieltjes waardoor hij gemakkelijk te verplaatsen is. Deze roeier is ook eenvoudig te monteren omdat hij wordt geleverd met slechts 8 schroeven.

Met een gewicht van 27 kg is deze machine niet te zwaar. Je kunt het gemakkelijk verplaatsen zonder hulp.

Weergave Concept2 Model D

ergdata op pm5 monitor

Bij dit model wordt een PM5-display geleverd. Dit console geeft alle belangrijke specificaties weer. Denk onder meer aan de snelheid, geroeide afstand, hartslag en verbrande calorieën. 

PM5-monitoren zijn momenteel de beste van de roeimachinedisplays. Deze console gebruikt 2 batterijen van 1,5 Volt die gemakkelijk en overal verkrijgbaar zijn. 

Dankzij deze PM5-monitor kun je ook online verbinding maken en enkele trainingsprogramma's volgen. Ook is deze monitor compatibel met je pc, tablet of telefoon. Dit zorgt voor meer veelzijdigheid. 

Een ander voordeel van deze monitor is dat hij vanzelf aangaat zodra je begint met roeien. Als je stopt met roeien, blijft hij een paar seconden aan en gaat hij vanzelf weer uit.

Weerstand Concept2 Model D

Een van de redenen waarom dit model een van de beste Concept2-modellen is, is dat het een luchtweerstandsysteem heeft in plaats van een magnetisch weerstandsysteem. Roeimachines met luchtweerstand bootsen het echte gevoel van roeien na.

De machine reageert op elke beweging die je maakt. Wanneer je je roeisnelheid verhoogt, stijgt het weerstandniveau en verbrand je dus meer calorieën. 

Wat kost de Concept2 Model D?

De prijs van de Concept2 Model D ligt om en nabij de € 1200,-.

Prijs Model C en Model D

Wanneer je twee modellen van hetzelfde merk met elkaar vergelijkt moet je met verschillende dingen rekening houden. Een belangrijk onderdeel is de prijs.

Vanwege de vernieuwde console is de Concept2 Model D een stuk duurder dan de Concept2 Model C. Of deze marge reëel is, hangt af van je wensen. Als je niet veel waarde hecht aan deze technologie zouden we de Concept2 Model C aanraden.

Onze review

Je kunt hier onze uitgebreide review over de Concept2 Model D lezen.  

Welke model is beter, C of D?

Concept2 Model D is meer geavanceerd. Maar ga je toch liever voor de Model C? Dan wil je waarschijnlijk een aantal onderdelen upgraden. Een van de dingen die je misschien wilt upgraden, is de console, van PM2 of PM3 naar PM4. Dit kost wat extra, maar het is zeker de moeite waard.

Conclusie

De Concept2 Model D is verbeterd ten opzichte van de oudere Model C. Dat is iets wat je in gedachten kunt houden als je graag wat meer wilt betalen voor de beste kwaliteit. 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is er een significant verschil in prijs tussen de Concept2 Model C en D. Dit zijn dan ook twee totaal verschillende roeiers. De enige gemeenschappelijke kenmerken zijn grootte, gewichtsclassificatie en de afwerking.

Als je de extra kosten voor het nieuwere Model D niet erg vindt, ga er dan voor! Het heeft een aantal vooruitstrevende functies. Denk aan de geavanceerde prestatiemonitor en het luchtweerstandsysteem.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}