.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Christopeit hometrainers: Alles wat je moet weten

Auteur: Chesney
Publicatie: 04/02/2022
Laatste update: 23/07/2023

Christopeit levert fitnessapparatuur van een hoge kwaliteit tegen een zeer voordelige prijs. En ze hebben ook een groot aantal hometrainers in hun assortiment. Zit je er op dit moment over na te denken om een hometrainer van Christopeit te kopen? Dan ben je hier aan het juiste adress. Wij gaan in dit artikel namelijk in op alle hometrainers die het merk verkoopt, en we geven je wat meer informatie over het merk zelf. 

Over het merk

Het merk Christopeit Sport is een Duits merk opgericht in 1976 door oud-keeper Horst Christopeit.  Met hun producten ben je gegarandeerd van Duitse degelijkheid. In hun ruim 40 jaar ervaring hebben ze meerdere innovaties op de markt gebracht en is Christopeit Sport volgens velen de absolute nummer 1 producent voor fitnessapparatuur voor thuisgebruik.

De doelgroep van Christopeit

Christopeit houdt bij al hun designs en producten de wensen van de consument in gedachten. Ze blijven zich continu ontwikkelen en blijven op de hoogte van de nieuwste trends en mogelijkheden. Het maakt niet uit hoe ervaren of fit je bent of wat je budget is, door hun brede assortiment heeft Christopeit het juiste fitnessapparaat voor elk sportdoel.

De hometrainers van Christopeit

Christopeit heeft in totaal 18 verschillende modellen hometrainers in hun assortiment, variërend in uitvoering, prijs, gewicht van het vliegwiel en aantal weerstandniveaus en trainingsprogramma’s.

Als je het meeste uit je work-out op de hometrainer wilt halen is het belangrijk een apparaat te kiezen dat aansluit op jouw doel, ambitie en lichaamsbouw. Een kort overzicht:

 

Weerstandniveaus

Max. draaggewicht

Roterende massa

Ergometer AL 2

24 niveaus

150 kilogram

9 kilogram

Ergometer BT 4

24 niveaus

120 kilogram

7 kilogram

Ergometer ECO 1000

24 niveaus

150 kilogram

10 kilogram

Ergometer EMS 3

32 niveaus

150 kilogram

10 kilogram

Ergometer ET 2000

24 niveaus

150 kilogram

12 kilogram

Ergometer ET 6

24 niveaus

150 kilogram

12 kilogram

Ergometer ET 6 Pro

32 niveaus

150 kilogram

12 kilogram

Exercise bike Al 1

8 niveaus

150 kilogram

9 kilogram

Exercise bike AX 2000

10 niveaus

150 kilogram

8 kilogram

Exercise bike CL 2

8 niveaus

100 kilogram

5 kilogram

Exercise bike CL 3

8 niveaus

100 kilogram

7 kilogram

Hometrainer AX 3000

24 niveaus

150 kilogram

9 kilogram

Hometrainer AX 4000

24 niveaus

150 kilogram

8 kilogram

Exercise bike HT 3

8 niveaus

150 kilogram

10 kilogram

X3 Bike folding exercise bike

8 niveaus

100 kilogram

5 kilogram

Racer bike XL 2000

8 niveaus

125 kilogram

18 kilogram

RS 100 exercise bike

10 niveaus

100 kilogram

6 kilogram

Seat ergometer RS 3

24 niveaus

150 kilogram

10 kilogram

De Ergometer AL 2

Christopeit Ergometer AL 2-min

De Ergometer Al 2

De hometrainer AL 2 heeft 24 weerstandniveaus en 10 trainingsprogramma’s om je training precies naar wens aan te passen. De handvaten zijn uitgerust met gevoelige hartslagsensoren. De handvaten, pedalen en zitting zijn verstelbaar in verschillende standen, zodat je altijd traint in een natuurlijke houding. En deze hometrainer is ook nog eens eenvoudig op te bergen dankzij de transportwieltjes.

De Ergometer BT 4

Ergometer BT 4-min

De Ergometer BT 4

De compacte BT 4 is lichtgewicht en biedt toch alles wat je kunt wensen in een hometrainer. Met 24 weerstandniveaus en 10 verschillende trainingsprogramma’s kun je de training zo licht of zwaar maken als je zelf wilt. Alle onderdelen zijn verstelbaar, zodat je altijd traint in de juiste houding en geen blessures oploopt.

De Ergometer ECO 1000

Ergometer ECO 1000-min

De Ergometer Eco 1000

Train waar je maar wilt met de ECO 1000. Je hebt geen stopcontact nodig, de stroom wek je namelijk zelf op met je bewegingen. Verbindt de hometrainer met Kinomap om te genieten van een interactieve work-out. 

Deze hometrainer is precies naar wens in te stellen; er zijn 24 weerstandniveaus, 21 trainingsprogramma's en de zitting, pedalen en handvaten kunnen aangepast worden naar jouw lichaamsbouw.

De Ergometer EMS 3

Ergometer EMS 3-min

De Ergometer EMS 3

De lage instap en het grote aantal weerstandniveaus van de EMS 3 zorgt dat deze hometrainer ideaal is voor bijvoorbeeld hersteltraining na een blessure. Door het zware vliegwiel voelt elke beweging heel natuurlijk en soepel. De handvaten zijn uitgerust met nauwkeurige sensoren om tijdens je work-out je hartslag precies te meten.

De Ergometer ET 2000

Ergometer ET 2000-min

De Ergometer ET 2000

De ET 2000 is heel gebruiksvriendelijk door de eenvoudige bediening op het LCD scherm. De antislip pedalen zijn verstelbaar en hebben een veiligheidsband zodat je niet uitglijdt tijdens het fietsen. Door de handige ingebouwde wieltjes kun je de hometrainer gemakkelijk opbergen na je work-out.

De  Ergometer ET 6

Ergometer ET 6-min

De Ergometer ET 6

Op de stille ET 6 kun je aan je conditie werken zonder iemand tot last te zijn. De hometrainer is precies aan je lichaamsbouw in te stellen, zodat je blessurevrij kunt trainen. Laat je motiveren door de 7 waardes op het LCD scherm of kijk tijdens je work-out een film of serie door je tablet of smartphone op het standaard te zetten.

De Ergometer ET 6 Pro

Ergometer ET 6 Pro-min

De Ergometer ET 6 Pro

Train als een professional met de ET 6 Pro. Met maar liefst 32 weerstandniveaus, 17 trainingsprogramma’s kun je jouw work-out zo intens maken als je wilt. De weerstandniveaus zijn heel geleidelijk in te stellen door het heldere LCD scherm. Je hoeft je geen moment te vervelen tijdens je training door de hometrainer te koppelen met de Kinomap app.

De Exercise Bike AL 1

Exercise bike AL 1-min

De Exercise Bike Al 1

Het strakke design van de AL 1 biedt een heel veilige work-out voor het hele gezin. De hometrainer is namelijk perfect aan te passen aan elke lichaamsbouw. Het LCD scherm geeft tijdens je work-out inzicht in afstand, snelheid, tijd, calorie verbranding en hartslag. 

De AX 2000 Exercise Bike

AX 2000 exercise bike-min

De AX 2000 Exercise Bike

De AX 2000 neemt weinig ruimte in beslag, maar bied je toch alles wat je nodig hebt voor een goede work-out. De weerstandniveaus zijn eenvoudig in te stellen door de draaiknop. En het LCD scherm toont je snelheid, afstand, tijd, calorieën en hartslag om je gemotiveerd te houden.      

De Exercise Bike CL 2

Exercise bike CL 2-min

De Exercise Bike CL 2

De zeer lichte CL 2 is een echte budget-oplossing voor iedereen die aan z’n conditie wil werken. De 8 weerstandniveaus kun je instellen met de handige draaiknop. Door de transportwielen zet je de hometrainer snel aan de kant na je work-out.

De Exercise Bike CL 3

Exercise bike CL 3-min

De Exercise Bike CL 3

Trainen zonder poespas kan je met de CL 3. De weerstandniveaus kunnen handmatig ingesteld worden. De pedalen zijn antislip en de handvaten en zadel zijn verstelbaar, zodat je altijd veilig kunt sporten. 

De Hometrainer AX 3000

Hometrainer AX 3000-min

De Hometrainer AX 3000

Trainen is geen straf met het comfortabele zadel van de AX 3000. Ben je klaar voor meer uitdaging? Dan kun je kiezen uit maar liefst 24 weerstandniveaus en 10 trainingsprogramma’s. Tijdens je training geeft het heldere LCD scherm inzicht in 7 waardes.

De Hometrainer AX 4000

AX 4000

De Hometrainer AX 4000

De moderne AX 4000 kan met Bluetooth en de Kinomap app gekoppeld worden voor een interactieve work-out. De hometrainer biedt veel mogelijkheden door de 24 weerstandniveaus en 10 trainingsprogramma’s.

De Exercise Bike HT 3

Exercise bike HT 3jpg-min

De Exercise Bike HT 3

De HT 3 kenmerkt zich door z’n strakke design en lage instap. Door de riemaandrijving maakt de hometrainer bijna geen geluid tijdens je work-out. Na je training zet je de HT 3 gemakkelijk weg met de transportwieltjes.

De X3 Bike Folding Exercise Bike

X3 Bike folding exercise bike-min

De X3 Bike Folding Exercise Bike

Met de inklapbare X3 train je niet alleen je beenspieren, maar kun je ook je armen trainen met weerstandsbanden. De verstelbare rugsteun en antislip pedalen zorgen voor een comfortabele en veilige training.

De Racer Bike XL 2000

Racer bike XL 2000-min

De Racer Bike XL 2000

Altijd al willen trainen op een racefiets? Dan is de XL 2000 iets voor jou. De ergonomische handvaten en verstelbare zitting zorgen dat je heel comfortabel kilometers kan fietsen. En er zijn 8 weerstandsniveaus om je uit te dagen je sportdoel te behalen.

De RS 100 Exercise Bike

RS 100 exercise bike-min

De RS 100 Exercise Bike

Op de RS 100 kun je lekker achterover zitten en toch aan je conditie werken. De comfortabele stoel ondersteunt je tijdens je work-out en zorgt ervoor dat je je rugspieren niet onnodig belast. Toch is deze hometrainer lichtgewicht en eenvoudige te verplaatsen na je work-out.

De Seat Ergometer RS 3

Seat ergometer RS 3_-min

De Seat Ergometer RS 3

De uitgebreid uitgevoerde RS 3 heeft een ergonomische zitting en handvaten met ingebouwde hartslagsensoren. Toch daagt deze hometrainer je uit om het meeste uit je work-out te halen door de 24 weerstandniveaus en 10 trainingsprogramma's. Het LCD scherm laat 7 waardes zien en heeft een tabletstandaard zodat je tijdens je work-out naar je favoriete film of serie kan kijken.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}