.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Beste inklapbare loopbanden

Auteur: Chesney
Publicatie: 21/12/2019
Laatste update: 23/07/2023

Beste inklapbare loopbanden

Bij het uitzoeken van een nieuwe loopband moet je op meerdere zaken letten. Zo is het van belang dat het apparaat in je huis past. Ons advies is dan ook om vooraf goed op te meten hoeveel ruimte je in je huis hebt. Vervolgens kan je gericht gaan zoeken naar de gewenste loopband. Feit is dat je tegenwoordig de keus uit zeer veel modellen hebt. De modellen zijn door de jaren heen steeds innovatiever en handiger geworden. Een typerend voorbeeld daarvan is de mogelijkheid om een loopband in te klappen. We noemen dat soort modellen ook wel inklapbare loopbanden.

TIP: Bekijk onze lijst met beste loopbanden (ook inklapbare)

Beste inklapbare loopbanden

Wij zijn op zoek gegaan naar de beste inklapbare loopbanden. In dit artikel kan je veel informatie over deze producten vinden. We noemen enkele varianten, maar we kijken óók zeker naar de voordelen van een dergelijke loopband. Het staat als een paal boven water dat de inklapbare loopbanden voor veel mensen ontzettend interessant zijn!

De voordelen van inklapbare loopbanden

Als je een kijkje op onze website neemt, zie je ongelooflijk veel verschillende loopbanden. Al deze modellen hebben specifieke eigenschappen. Zo hebben sommige varianten een ingebouwde hartslagsensor, terwijl andere varianten weer een groot display hebben waar je live televisie op kunt kijken. Je vindt dus óók veel inklapbare loopbanden terug. Wat maakt deze loopbanden zo populair?

Het belangrijkste voordeel is het besparen van ruimte. Als je de loopband niet gebruikt, kan je deze makkelijk inklappen. Je bespaart daardoor een hoop ruimte. De ruimte die je hiermee bespaard, kan je weer voor andere doeleinden gebruiken.

Een inklapbare loopband gebruiken bespaart ruimte

Zo kan je op die plek bijvoorbeeld een fitnessmat neerleggen en enkele rek- en strekoefeningen doen. Als je daar klaar mee bent, kan je de loopband uitklappen en vervolgens een stuk gaan hardlopen. Door deze functionaliteit is het dus mogelijk om optimaal gebruik te maken van de aanwezige ruimte.

Daarnaast speelt ook de kwestie ‘veiligheid’ een belangrijke rol bij deze variant. Als je kleine kinderen in huis rond hebt lopen, wil je uiteraard niet dat er ongelukken met een loopband gebeuren. Door een loopband in te klappen, hebben je kinderen geen schijn van kans om zichzelf te bezeren. Nee, de loopband is ingeklapt waardoor ze het apparaat ook niet per ongeluk aan kunnen zetten of iets dergelijks. Inklapbare loopbanden zijn dan, over het algemeen, ook een stukje veiliger dan ‘reguliere’ loopbanden.

Een inklapbare loopband is veiliger voor kinderen

Tot slot willen we nog benoemen dat er tegenwoordig veel varianten van een inklapbare loopband bestaan. Zo heb je veel keuze op het gebied van extra functies, op de breedte van het loopvlak en op het vermogen van de loopband.

Welke merken leveren inklapbare loopbanden?

Zoals we in de inleiding van dit artikel al aangaven, zijn de inklapbare loopbanden behoorlijk populair geworden. Dat heeft onder andere te maken met het uitgebreide aanbod. Tegenwoordig zijn er namelijk meerdere merken die dergelijke modellen aanbieden. We hebben het daarbij onder andere over de volgende merken:

  • Tunturi
  • Virtufit
  • NordicTrack
  • Focus Fitness
  • Pro Action
  • Viking Choice

Let op: het aanbod van deze modellen verschilt van periode tot periode. Op het moment van schrijven werden de inklapbare loopbanden door bovenstaande merken aangeboden op Bol.com. Het is goed mogelijk dat in de loop der tijd nieuwe merken zich ook hebben gemeld op de markt van inklapbare loopbanden.

Wat zijn de beste inklapbare loopbanden?

Door de jaren heen hebben wij ongelooflijk veel modellen getest. Dat geldt zowel voor de opklapbare loopbanden als voor de niet-opklapbare loopbanden. Door de jaren heen zijn wij tot mening gekomen dat de opklapbare varianten zeker bijzondere voordelen met zich mee brengen.

Het is echter aan jou om te bepalen of je behoefte hebt aan deze functie. Als je voldoende ruimte in je fitnesskamer hebt, is het wellicht ook handig om voor een ‘reguliere’ loopband te gaan. 

Desalniettemin zijn wij onder de indruk van de kwaliteit van de inklapbare loopbanden. Wij hebben dan ook enkele van de beste opklapbare loopbanden bekeken; hieronder kan je een korte review van deze modellen vinden.

Inklapbare loopbanden

VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband

Dit model van VirtuFit is ontzettend populair bij veel recreatieve hardlopers. Deze loopband is perfect in een ruimte in je huis te plaatsen. Dankzij de mogelijkheid om de loopband op te klappen, neemt de loopband niet al te veel ruimte in beslag. Daarnaast neemt deze loopband opgeklapt ook vrij weinig ruimte in beslag.

Als je dit model volledig opklapt, is de hoogte namelijk nog maar 18 centimeter hoog/lang. Je kunt dit model dan ook makkelijk in een hoek neerzetten of bijvoorbeeld onder je bed schuiven. Ideaal!

Daarnaast heeft deze loopband een loopvlak van 38 x 105 centimeter. Voor veel mensen is dat meer dan voldoende. Door de aanwezigheid van een veiligheidssleutel loop je ook altijd 100% veilig op de loopband. Tot slot willen we graag nog benoemen dat dit model van VirtuFit 12 programma’s heeft.

Met deze 12 trainingsprogramma’s kan je dus perfect trainen voor een hardloopwedstrijd, voor een marathon of gewoon om je overtollige kilo’s kwijt te raken!

Voordelen van inklapbare loopbanden

Sportstech F10 loopband

Ook de Duitse fabrikant Sportstech levert veel modellen, waaronder de inklapbare varianten. De Sportstech F10 is één van de beste modellen binnen de wereld van inklapbare loopbanden. Zo heeft deze loopband standaard 13 trainingsprogramma’s waar je uit kunt kiezen. Ook neemt de loopband bijzonder weinig ruimte in; zowel ingeklapt als uitgeklapt is het een redelijk compact apparaat.

Absoluut voordeel van dit model is ook dat je weinig tot geen onderhoud uit hoeft te voeren. Dat is te danken aan het innovatieve smeersysteem van Sportstech. Dankzij smeersysteem worden gelijkmatig siliconenolie over alle bewegende onderdelen verspreid. Hierdoor hoef je zelf geen onderhoud te plegen en kan je vol plezier langdurig gebruik maken van deze loopband.

Besluit

Al met al kunnen we de aanschaf van een inklapbaar model absoluut aanraden. Deze loopbanden zijn handig, nemen weinig ruimte in beslag en zijn bovendien ontzettend veilig.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}