.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

VirtuFit Total Fit Crosstrainer review: Beste crosstrainer?

Auteur: Chesney
Publicatie: 28/03/2022
Laatste update: 23/07/2023

VirtuFit Total Fit Crosstrainer
 • Uitstekende keuze in het midden prijssegment
 • 24 trainingsprogramma's en 32 weerstanden
 • Te verbinden met Bluetooth
 • Goed LCD-scherm

Ben jij nieuwsgierig naar onze bevindingen en de voordelen van de VirtuFit Total Fit Crosstrainer? Dat komt heel goed uit want wij hebben dit fitnessapparaat uitgebreid onder de loep genomen.

Ons team heeft gedurende een periode van ongeveer 2 weken getraind met de VirtuFit iConsole Total Fit Crosstrainer. Na deze proefperiode hebben zij hun bevindingen beschreven zodat jij weet wat je kunt verwachten van de VirtuFit Total Fit Crosstrainer.

Iets over VirtuFit

VirtuFit logo

VirtuFit is een merk van Nederlandse bodem. Dit merk staat bekend om zijn degelijke apparaten. De prijs-kwaliteitverhouding die VirtuFit hanteert is over het algemeen erg aantrekkelijk.

Je kunt namelijk zeer robuuste en degelijke apparaten aanschaffen in het midden-prijssegment. Doorgaans kosten de crosstrainers van VirtuFit tussen de € 400,- en € 1200,-.

De VirtuFit iConsole Total Fit Crosstrainer is een zeer populair model en is verkrijgbaar op Coolblue.nl en VirtuFit.nl. 

De Ergometer Crosstrainer kost om en nabij de € 700,-.

Aan het eind van deze blog beantwoorden we de hoofdvraag: is de VirtuFit Total Fit Crosstrainer de beste crosstrainer in 2022? 

De VirtuFit Total Fit Crosstrainer review

virtufit total fit crosstrainer-1-min

de VirtuFit Total Fit Crosstrainer

Dan is het nu tijd voor onze uitgebreide review. We beginnen bij de ervaringen van onze deelnemers. Vervolgens vertellen we je kort iets over de functionaliteiten, specificaties en nog wat ervaringen van de deelnemers. 

En tot slot kun je het eindoordeel lezen. Ga er maar goed voor zitten want we gaan gelijk beginnen!

Volgens de testers geeft de VirtuFit iConsole Total Fit Crosstrainer je een zeer soepele en blessurevrije training. Dankzij de ergonomische elliptische stapbewegingen zul je geen last krijgen van je knieën of heupen.

De zeer ervaren en fanatieke sporters waren erg te spreken over het vermogen van de VirtuFit iConsole Total Fit Ergometer Crosstrainer. Dankzij het 22 kilo zware vliegwiel - dat is erg zwaar in vergelijking met andere crosstrainers - kun je genieten van zeer pittige trainingen.

Ook zorgt het zware vliegwiel voor een geruisloze training. Dit is ideaal als je je woning deelt met andere mensen. Je zult je huisgenoten namelijk niet tot last zijn.

Het belastbare gewicht van 150 kilo zorgt ervoor dat ook zwaardere mensen kunnen trainen met de VirtuFit iConsole Total Fit Crosstrainer.

Een aantal andere voordelen zijn de bevestigde bidonhouder en de mp3-poort. Het is fijn dat VirtuFit aandacht heeft besteed aan deze details.

Voor wie is de crosstrainer geschikt?

virtufit total fit crosstrainer-4-min

Geschikt voor een breed publiek

Wij denken dat de VirtuFit iConsole Total Fit Crosstrainer geschikt is voor een zeer breed publiek. Uiteraard voor de flexibele, gedreven thuissporter, maar ook voor mensen die slechter ter been zijn.

De ergometer-functie is namelijk ideaal voor revaliderende mensen. Dankzij de ergometer worden jouw gegevens heel nauwkeurig gemeten en vaak is dit noodzakelijk tijdens het revalideren.

Ook oudere mensen kunnen plaatsnemen op de VirtuFit iConsole Total Fit Crosstrainer. Deze crosstrainer is namelijk zo ontworpen dat je weinig moeite hoeft te doen om plaats te nemen.

Wat zijn de voordelen?

Het is altijd handig om je tablet of telefoon ergens te kunnen plaatsen tijdens het trainen. Zeker als je gebruik kunt maken van handige sport apps als iConsole+ en Kinomap. 

Dankzij de mogelijkheid om je telefoon te verbinden met de Total Fit crosstrainer, kun je deze sport apps gebruiken. Trainingsapps - zoals Strava en Runkeeper - zijn een geweldige toevoeging voor de serieuze sporter. 

Je legt namelijk al je trainingen in een duidelijk overzicht vast. Apps als Kinomap kun je gebruiken als je het leuk vindt om tegen je vrienden te trainen.

Dankzij Kinomap kun je virtuele fietsroutes rijden. Dit is niet alleen leuk en uitdagend, je leert ook nog wat van topografie. Deze app is overigens de eerste 7 dagen gratis, daarna dien je een abonnement af te sluiten.

virtufit total fit crosstrainer-5-min

de VirtuFit Total Fit beschikt ook over transportwieltjes

Wat zijn de nadelen? 

We hebben ons best moeten doen om enkele nadelen van de VirtuFit Total Fit Crosstrainer te kunnen ontdekken. De enige twee punten van ‘kritiek’ is het feit dat je het apparaat niet kunt inklappen en ook het gewicht van het toestel is vrij behoorlijk.

Het kan een hele klus zijn om het apparaat op zijn plek te zetten voor de montage. Een positieve bijkomstigheid - die volgens ons sterker weegt - is dat je dankzij zijn zware gewicht een zeer stabiele training kunt verwachten.

Wat is de prijs-kwaliteitverhouding?

Voordat we overgaan op de belangrijkste functionaliteiten en specificaties bespreken we eerst de prijs-kwaliteitverhouding. Hier zit je natuurlijk op te wachten!

Zoals we eerder hebben vermeld kost de VirtuFit Total Fit Ergometer Crosstrainer om en nabij de € 700,-. Dit betekent dat we dit apparaat in het midden-prijssegment kunnen plaatsen.

Als we de VirtuFit Total Fit vergelijken met andere modellen binnen dit prijssegment kunnen we concluderen dat deze crosstrainer uitblinkt vanwege de volgende functionaliteiten: 

 • Het is een ergometer 
 • Mogelijkheid tot het verbinden met je telefoon
 • Uitgebreide trainingsmogelijkheden
 • Zeer robuust en stevig apparaat

Wat zijn de functionaliteiten?

Moniter-min

Het overzichtelijke monitor

Dan is het nu tijd voor de belangrijkste functionaliteiten. Laten we beginnen met de uitgebreide trainingsmogelijkheden. Er zijn maar liefst 24 verschillende trainingsprogramma’s waaruit je kunt kiezen. 

Als je liever traint zonder trainingsprogramma kun je een van de 32 weerstandniveaus selecteren. Dit betekent dat de VirtuFit iConsole Total Fit een zeer geavanceerd apparaat is waar je heel goed mee uit voeten kunt. 

Ook kun je gebruikmaken van 1 van de 4 ‘Heart Rate Controlled programma's’. Dit zijn programma’s waarmee je kunt trainen op basis van je hartslag. Ook is er een wattage programma dat je trainingsgegevens heel nauwkeurig meet.

Het aantal ‘user programma's’ is 4, dit houdt in dat de gegevens van 4 verschillende personen opgeslagen kunnen worden. Nu kort iets over het duidelijke lcd-scherm. Dit toont de volgende gegevens terwijl je traint:

 • De snelheid
 • De tijd
 • De afstand
 • Het aantal verbrande calorieën
 • Hartslag

Wat zijn de specificiaties? 

 • Breedte van de crosstrainer: 72 cm
 • Hoogte van de crosstrainer:169 cm
 • Afmetingen inclusief verpakking:12,6 x 3,75 x 6,95 cm (lengte x breedte x hoogte)
 • Gewicht:52,5 kilogram
 • Maximale lengte gebruiker:205 centimeter
 • Maximaal belastbaar gewicht:150 kilogram
 • Uitklapbaar:Nee
 • Aantal programma's:24
 • Inclusief trainingscomputer:Ja
 • Aantal weerstandniveaus:32
 • Borstband mogelijk:Ja
 • Weerstandsysteem:Magnetische weerstand (elektronisch instelbaar)
 • Type vliegwiel:Rear driven
 • Verstelbare paslengte:Nee
 • Aandrijving:Achterwiel
 • Gewicht vliegwiel:22 kilogram
 • Hartslagfunctie:Ja

Misschien vraag je je af wat je zoal aantreft in de doos? Uiteraard is het belangrijkste: het product de VirtuFit Total Fit Ergometer Crosstrainer. 

Maar daarnaast vind je ook nog een Nederlandstalige handleiding en de VirtuFit Total Fit adapter. De fabrieksgarantie is maar liefst 3 jaar en het apparaat is bestemd voor intensief gebruik.

Onze ervaring met de VirtuFit Total Fit Crosstrainer

Wij hebben de VirtuFit iConsole Total Fit Ergometer Crosstrainer gedurende een periode van 2 weken uitgebreid voor je getest. Allereerst waren we ontzettend te spreken over het uiterlijk van het apparaat.

Het design is erg strak en hij zal niet misstaan in je (woon)kamer of homegym. Het montageproces is vrij soepel verlopen maar dankzij zijn zware gewicht hebben we hem met meerdere personen op zijn plaats moeten zetten.

Wat comfort betreft scoorde de VirtuFit Total Fit hoge ogen binnen ons team. Iedereen was vol lof over de ergonomisch gevormde handgrepen. Ook vonden we de voetpedalen erg stevig en goed gevormd.

De mogelijkheid tot trainen op basis van je hartslag werd erg gewaardeerd evenals de ruime keuze aan trainingsprogramma’s. Ook hebben de testers een aantal andere programma's geprobeerd waaronder een conditietraining en een manueel programma.

Alles werkte naar behoren en de navigatie tussen de verschillende programma’s was ook prima te volgen. Na het trainen met behulp van de vooraf ingestelde trainingsprogramma's hebben we een aantal sport apps gebruikt.

totalfit-nr4-min

Lage instap

Enkele positieve eigenschappen van de iConsole+ functie

Wil je graag afwisselende trainingen beleven? Dan zit je met deze crosstrainer erg goed. Dankzij iConsole+ kun je lange afstanden afleggen in virtuele omgevingen. Deze kun je selecteren dankzij Google Maps. 

Het verbinden via bluetooth verliep heel soepel en de deelnemers waren met name te spreken over de app Kinomap. Dankzij Kinomap kun je heel veel plezier beleven aan de VirtuFit Total Fit crosstrainer.

Onze testers meldden dat Kinomap je de meest fantastische visuele omgevingen toont wat het trainen zo veel leuker maakt. Bovendien ervaar je je training op een heel realistische manier. 

Wanneer je bijvoorbeeld een (virtuele) berg bewandelt zal de weerstand automatisch zwaarder worden. Dit zorgt voor de nodige afwisseling en bovendien is je training nooit saai.

Ook waren de testers erg te spreken over de veelzijdigheid van het apparaat. En qua gebruiksgemak zit je goed. De crosstrainer start vanzelf zodra je een training hebt geselecteerd of je drukt een willekeurige toets op het scherm in.

virtufit total fit crosstrainer miniter-min

Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kun je gewoonweg een stukje ‘wandelen’ of juist erg fanatiek trainen. Al met al zijn er genoeg redenen om de VirtuFit aan te schaffen.

Tot slot willen we je kennis laten maken met de voordelen van het trainen met behulp van de VirtuFit iConsole Total Fit Ergometer Crosstrainer.

Het belangrijkste voordeel is waarschijnlijk dat je algehele gezondheid er een stuk op vooruit zal gaan mocht je kiezen voor dit apparaat. Wanneer je elke dag een beetje traint zul je merken dat je conditie zal verbeteren en dat je slanker en sterker wordt.

Daarnaast zul je merken dat het een zeer slimme investering is doordat je geen maandelijkse sportschoolkosten hoeft te betalen. Je doet een eenmalige uitgave waar je heel wat jaren van kunt genieten.

Dankzij de vele trainingsprogramma's en de mogelijkheid tot trainen met apps als Kinomap raak je nooit uitgekeken op dit apparaat. Ook kun je makkelijk een film of serie bekijken dankzij de bevestigde telefoonhouder.

Het laatste belangrijke voordeel is misschien wel dat je blessurevrij kan trainen. In tegenstelling tot hardlopen - waar je waarschijnlijk knieblessures aan overhoudt - biedt de VirtuFit iConsole Total Fit Ergometer je een blessurevrije training omdat je gewrichten niet worden belast.

Eindoordeel

Zoals je hebt kunnen lezen was ons team erg te spreken over de werking van de VirtuFit iConsole Total Fit Ergometer Crosstrainer. Hier volgt een opsomming van de belangrijkste functionaliteiten van de VirtuFit iConsole Total Fit Ergometer Crosstrainer:

 • 24 vooraf ingestelde programma’s
 • 32 verschillende weerstandniveaus
 • Inclusief mp3-ingang
 • Inclusief lcd-display
 • Inclusief ergometer

Wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding zit je met de VirtuFit iConsole Total Fit erg goed. Vandaar dat we hoofdvraag - is de VirtuFit iConsole Total Fit de beste crosstrainer in 2022? - positief kunnen beantwoorden. 

Het kan goed zijn dat de VirtuFit iConsole Total Fit de beste crosstrainer binnen het midden prijssegment is. Wij wensen je ontzettend veel succes en hopen dat je al je gezondheidsdoelen met de VirtuFit iConsole Total Fit kunt realiseren. 

Bedankt voor het lezen!

VirtuFit Total Fit Crosstrainer
 • Uitstekende keuze in het midden prijssegment
 • 24 trainingsprogramma's en 32 weerstanden
 • Te verbinden met Bluetooth
 • Goed LCD-scherm

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}