.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

VirtuFit CTR 1.1 Review: Beste crosstrainer voor thuisgebruik?

Auteur: Chesney
Publicatie: 24/02/2022
Laatste update: 23/07/2023

Virtufit CTR 1.1 Crosstrainer
 • Duurzaam
 • Uitstekende keuze voor thuisgebruik
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Verstelbare pedalen en lage instap

Hoe kies je de beste crosstrainer voor bij jou thuis? Als je je eerste crosstrainer gaat aanschaffen komt er veel op je af en is het soms lastig om door de bomen het bos nog te zien. Er is ongelofelijk veel keus op de markt op het gebied van crosstrainers en je hebt niet altijd de mogelijkheid om meerdere winkels af te struinen en de crosstrainers daar zelf te testen. 

Daarom hebben wij de afgelopen maand de VirtuFit CTR 1.1 uitvoerig voor je getest op mogelijkheden, technische specificaties, prijs-kwaliteitverhouding en duurzaamheid. In deze review bieden we je alle informatie die wij vergaard hebben zodat jij een overwogen keuze kan maken en zullen we je uitleggen waarom wij de VirtuFit CTR 1.1 absoluut aanraden als crosstrainer voor thuisgebruik.

Voor wie is de VirtuFit CTR 1.1 geschikt?

VirtuFit CTR 1.1 Crosstrainer-min

De VirtuFit CTR 1.1 crosstrainer is de ideale crosstrainer voor alle leeftijden. Door de wat kleinere paslengte (40cm) kunnen zelfs kinderen aan hun conditie werken op deze crosstrainer zonder dat ze te grote stappen hoeven te maken. De pedalen kunnen in verschillende standen bevestigd worden waardoor iedere gebruiker de crosstrainer kan aanpassen aan zijn of haar ideale lichaamshouding. Zo kan het hele gezin dus gebruik maken van deze fijne crosstrainer.

Door het design is de VirtuFit CTR 1.1 voorzien van een lage instap. Hierdoor hoef je je benen dus niet hoog op te tillen wanneer je de crosstrainer wilt gaan gebruiken. Dit is met name fijn voor sporters op leeftijd en sporters die herstellende zijn na een blessure of revalidatie. Door de antislip pedalen kun je veilig en zonder moeite op- en afstappen bij deze VirtuFit CTR 1.1.

VirtuFit CTR 1.1 voetpedaeln -min

Lage instap + antislip pedalen

De roterende massa van deze crosstrainer bedraagt 12 kilogram. Dat is één van de redenen waarom deze crosstrainer zo licht is. Door het lichte vliegwiel (zelf 8 kilogram) heb je niet veel kracht nodig om deze crosstrainer in beweging te krijgen en is deze dus ideaal voor een beginnende sporter of iemand die aan zijn conditie wil werken na een blessure of revalidatie. Het betekent ook dat de crosstrainer niet heel veel weerstand kan leveren tijdens de work-out, hierdoor Is de crosstrainer voor gevorderde sporters misschien te licht.

Wat zijn de functionaliteiten?

Het LCD-scherm

De VirtuFit CTR 1.1 is voorzien van een helder LCD scherm die verschillende waardes weergeeft tijdens het gebruik. Zo krijg je inzage in de tijd, afgelegde afstand, de snelheid, weerstandsniveau, omwentelingen per minuut, het aantal calorieën dat je verbrand hebt en je hartslag. Je hartslag kan gemeten worden met de sensoren die zijn ingebouwd in de vaste handvatten. Wanneer jouw training is gericht op het opbouwen van jouw conditie dan kun je gebruik maken van de 4 verschillende hartslagprogramma’s, hierdoor wordt je training bepaalt door jouw gemeten hartslag.

Daarnaast bied de VirtuFit CTR 1.1 21 trainingsprogramma’s en kunnen er 5 verschillende gebruikersprofielen bewaard worden op de trainingscomputer. De trainingsprogramma’s passen automatisch de weerstandsniveaus aan en dagen je uit het beste uit je work-out te halen. Door je gebruikersprofiel op te slaan kun je jouw voortgang gemakkelijk bij houden en doordat er 5 verschillende profielen opgeslagen kunnen worden is er ruimte voor iedereen om een eigen profiel op te slaan en zo inzage te houden in hun eigen prestaties.

De weerstand kan ingesteld worden op het display en werkt magnetisch. De magneten zorgen voor de weerstand en doordat er geen contact gemaakt wordt met het vliegwiel zelf is dit een heel duurzaam remsysteem. Door de 16 verschillende weerstandsniveaus kun je de impact van je training aanpassen aan je fitheid en is deze crosstrainer uitermate geschikt om je conditie op te bouwen.

Bij de aankoop van je crosstrainers kun je kiezen uit 2 verschillende soorten aandrijving; kettingaandrijving of V-aandrijfriem. Het aandrijfsysteem van de VirtuFit CTR 1.1 is een V-aandrijfriem, deze aandrijving is minder slijtagegevoelig dan de kettingaandrijving en is tevens een stuk stiller tijdens gebruik. Doordat de V-aandrijfriem niet geolied hoeft te worden is deze vorm van aandrijving erg onderhoudsvriendelijk en duurzamer in gebruik.

Wat is de prijs/kwaliteit verhouding?

Grofweg zijn crosstrainers door hun prijzen te verdelen in 3 segmenten. Goedkope crosstrainers, de middenklasse en crosstrainers in het duurdere segment. Crosstrainers in de middenklasse variëren van prijs tussen de 400 en 600 euro en bieden meer mogelijkheden dan de crosstrainers in de goedkope klasse.

De VirtuFit CTR 1.1 is met recht een veelzijdige crosstrainer te noemen in de middenklasse, omdat deze meer mogelijkheden biedt dan andere crosstrainers in zijn klasse. De vele trainingsprogramma’s, meerdere hartslag gecontroleerde programma’s en de mogelijkheden om 5 verschillende gebruikersprofielen op te slaan onderscheid deze crosstrainers in zijn klasse.

Door het gebruik van een magnetisch remsysteem, kogellagers bij de draaipunten, de V-aandrijfriem en stevige materialen is de VirtuFit CTR 1.1 erg duurzaam te noemen. Het magnetische remsysteem en de kogellagers in de draaipunten zorgen ervoor dat slijtage wordt tegengegaan en de crosstrainer dus lang meegaat. Dit zorgt er ook voor dat de crosstrainer aanmerkelijk stil is tijdens gebruik.

Wat zijn de voordelen en nadelen?

Hieronder volgt een opsomming van alle voordelen en nadelen van de CTR 1.1: 

 • Te gebruiken door het hele gezin
 • Lage instap dus ideaal voor minder mobiele sporters
 • Veelzijdige crosstrainer in de middenklasse
 • Pedalen zijn verstelbaar
 • Tablethouder op het display
 • Bidonhouder op het frame
 • Transportwieltjes om de crosstrainer eenvoudig te verplaatsen
 • Lichtgewicht apparaat toch stabiel tijdens gebruik
 • Duurzame materialen waardoor de crosstrainer lang meegaat
VirtuFit CTR 1.1 Tablet Houderjpg-min

Handige tablethouder

 • Niet voldoende weerstand voor gevorderde sporter
 • Kan niet verbonden worden met tablet of smartphone
 • List Element

Het eindoordeel

Na onze uitvoerige testen zijn we tot de conclusie gekomen dat de VirtuFit CTR 1.1 een fijne crosstrainer is voor beginnende sporters en voor het hele gezin. Door de verschillende gebruikersprofielen en door de verstelbare pedalen kunnen meerdere mensen comfortabel gebruik maken van deze crosstrainer. Daarnaast is de crosstrainer voorzien van een lage instap waardoor deze ook gebruikt kan worden door sporters die herstellende zijn van een blessure of mensen op leeftijd.

Door de goede prijs-kwaliteitverhouding, de duurzame materialen en de vele gebruikers- en trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus is deze crosstrainer een absolute aanrader voor thuisgebruik. De VirtuFit CTR 1.1 is een veelzijdige crosstrainer in het middensegment waar je jaren plezier van kunt hebben.

Virtufit CTR 1.1 Crosstrainer
 • Duurzaam
 • Uitstekende keuze voor thuisgebruik
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Verstelbare pedalen en lage instap

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}