.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Is een tweedehands crosstrainer kopen een goed idee?

Auteur: Chesney
Publicatie: 05/04/2022
Laatste update: 23/07/2023

Wil jij een gebruikte crosstrainer kopen? Er worden veel tweedehands crosstrainers aangeboden op websites zoals Marktplaats of 2dehands.nl. In deze blog bespreken we waar je zoal op moet letten bij het kopen van een tweedehands crosstrainer.

In deze blog gaan uitgebreid in op de volgende zaken: de voor- en nadelen van een tweedehands crosstrainer, waar je een gebruikte crosstrainer kunt kopen en waar je op moet letten voor je overgaat tot een aankoop. Na het lezen van deze blog weet je alles over het aanschaffen van een tweedehands crosstrainer.

De voordelen van een tweedehands crosstrainer

Voordelen-min

Het voornaamste voordeel van het kopen van een gebruikte crosstrainer moge duidelijk zijn: het prijskaartje ziet er meestal een stuk aantrekkelijker uit dan dat van een splinternieuwe crosstrainer. 

Dit is vaak ook de reden waarom mensen het risico van onvoorziene schade voor lief nemen. Gemiddeld gezien is de prijs van een gebruikte crosstrainer zo’n 25 % tot 50 % voordeliger dan wanneer je een crosstrainer nieuw koopt. 

Het bespaarde bedrag kan makkelijk oplopen van tientjes tot enkele honderden euro’s. Helemaal wanneer je een crosstrainer wilt kopen binnen het hogere prijssegment. 

Dat klinkt natuurlijk als een win-winsituatie. De verkoper is van zijn crosstrainer af, en jij spaart een hele hoop geld uit. 

Maar voordat je direct een gebruikte crosstrainer gaat bestellen willen we je in het nadelenlijstje een paar situaties schetsen waar je misschien nog niet aan hebt gedacht. 

De nadelen van een tweedehands crosstrainer

Een aantal nadelen van het kopen van een tweedehands crosstrainer spreken natuurlijk voor zich. We hebben het dan over zaken zoals:

 • Onzichtbare gebreken
 • Verlopen garantievoorwaarden
 • Scams
 • Andere onverwachte (en onplezierige) verrassingen zoals het kopen van een dummy apparaat.

Het risicogehalte ligt dus vrij hoog en je hebt vaak niets om op terug te vallen als je in de maling bent genomen. Uiteindelijk ben je meer geld kwijt als je vervolgens nog een crosstrainer moet kopen. 

Hoe kun je dit voorkomen? Hieronder lees precies hoe je deze risico’s kunt tackelen. Zo kun je je tweedehands crosstrainer op een enigszins veilige manier kopen.

Waar moet je op letten als je een gebruikte crosstrainer aanschaft?

confused-min

De conditie, de betrouwbaarheid van de verkoper, de eventuele garantievoorwaarden, de duurzaamheid en de kosten zijn de belangrijkste punten waar je op kunt letten. Hieronder leggen we uitgebreid uit waarom.

De conditie van de crosstrainer

Het is duidelijk dat de conditie van een nieuwe crosstrainer perfect dient te zijn. De crosstrainer zal in dat geval in alle opzichten intact zijn. 

Mocht dit niet zo zijn, kun je hem altijd retourneren. Vaak geldt er een fabrieksgarantie van minimaal 1 jaar. Je zult met een gerust hart kunnen trainen en weet precies wat de staat van je crosstrainer is: gloednieuw.

Gebruikte crosstrainers kunnen echter onzichtbare gebreken bevatten. Gebreken die veel problemen kunnen veroorzaken waar jij tijdens de aankoop geen idee van had. Vaak kom je hier pas achter als je wat langer gebruik hebt gemaakt van de crosstrainer. 

Dit hoeft natuurlijk niet het geval te zijn, je kunt ook geluk hebben met je tweedehands aankoop. Probeer daarom altijd heel secuur de staat van de crosstrainer te beoordelen. Deze dient nagenoeg perfect te zijn als je lang van je crosstrainer wilt genieten. Je dient alle aspecten zorgvuldig te controleren.

De betrouwbaarheid van de verkoper

betrouwbaarheid-min

Er zijn helaas ongelofelijk veel oplichters en scammers actief op het web. Zeker op websites als Marktplaats - waar verkopers relatief anoniem blijven - kom je ze vaak tegen. 

Een tip die je misschien helpt is: als een aanbod te mooi lijkt om waar te zijn, is dit meestal ook zo. Betaal ook nooit vooraf en probeer de crosstrainer altijd goed te inspecteren voor je een transactie afsluit. De meeste oplichters laten je op voorhand betalen en beloven je de crosstrainer op te sturen zodra de transactie is ontvangen. Maar trap hier niet in! Je kunt het beste in levenden lijve afspreken zodat je de crosstrainer kunt controleren en vervolgens ter plekke het bedrag kunt overmaken of cash kunt overhandigen. 

De garantie 

duurzaamheid

Probeer altijd een product te kiezen waarbij de garantieperiode nog actief is. We hebben het dan over apparaten die nog vrij nieuw zijn. 

Vaak kopen mensen tweedehands crosstrainers waarbij de garantieperiode is verstreken. Dan kun je nergens terecht als je te kampen hebt met gebreken. Hou hier rekening mee. 

De duurzaamheid van de crosstrainer

duurzaamheid-min

De meeste nieuwe crosstrainers kunnen jarenlang - zo niet decennialang - meegaan. Tweedehands crosstrainers zijn logischerwijs minder duurzaam omdat deze al gebruikt zijn. Na enkele jaren zal de duurzaamheid van het apparaat misschien zelfs gehalveerd kunnen zijn. Daarom is het grootste voordeel van een nieuwe crosstrainer zijn lange levensduur. 

De kosten 

the cost-min

Koop je een tweedehands crosstrainer? Dan kan de prijs een groot voordeel zijn ten opzichte van het kopen van een nieuwe crosstrainer. Maar probeer de kosten meer te zien als een investering waarbij je rekening houdt met de conditie en duurzaamheid van het apparaat. 

Het kopen van een crosstrainer zou een eenmalige uitgave moeten zijn. Weet dat je bij het kopen van een tweedehands crosstrainer niet zeker bent van de levensduur. In het geval van tweedehands aankopen is de uitspraak “goedkoop is duurkoop” daarom soms van toepassing.

Crosstrainer kopen op Marktplaats

Marktplaats logo-min

Marktplaats is een prima optie voor het kopen van een tweedehands crosstrainer. Vind je hier niet wat je zoekt? Typ dan eens in het Google-balkje ‘crosstrainer tweedehands kapaza’ of ‘2e hands crosstrainer’ of ‘crosstrainer 2e hands’ om je opties te verbreden.

Je zult op tweedehands websites merken tegenkomen als Kettler, Tunturi, LifeFitness en andere hoogwaardige fitnessproducenten. 

Tweedehands Kettler crosstrainer

Natuurlijk wil je een crosstrainer van zo’n A-merk kopen. Richt je je specifiek op een Kettler crosstrainer? Typ dan in het Google-balkje:

 • ‘Kettler crosstrainer marktplaats’
 • ‘Kettler crosstrainer tweedehands’
 • ‘Marktplaats crosstrainer kettler’
 • ‘Te koop crosstrainer Kettler’
 • ‘Tweedehands crosstrainer Kettler’

Het komt echter soms voor dat men adverteert met een vals merk of type. Of oplichters gebruiken een dummy-apparaat. Het is moeilijk om erachter te komen of dit het geval is maar probeer altijd goed te checken of het type overeenkomt met de advertentie. Koop je je crosstrainer nieuw? Dan loop je dit risico niet.

Is het aanschaffen van een tweedehands crosstrainer een goed idee?

goed idee

Nee, wij denken dat je beter af bent met het aanschaffen van een nieuwe crosstrainer. Mocht je toch een tweedehands crosstrainer willen aanschaffen? Let dan op bovengenoemde aandachtspuntjes.

Een andere optie is het bezoeken van een crosstrainer outlet. Sommige fitness-producenten organiseren een jaarlijkse outlet waarbij ze hun ongebruikte apparaten tegen een fractie van de prijs aanbieden. 

Conclusie

Het grootste voordeel van het kopen van een tweedehands crosstrainer moge duidelijk zijn: het voordelige prijskaartje. Logischerwijs worden we hierdoor verleid.

Maar het is goed om de risico’s van het kopen van een tweedehands crosstrainer niet te vergeten. Hopelijk heeft deze blog je een duidelijk plaatje kunnen schetsen wat betreft de risico's van het kopen van een tweedehands crosstrainer. 

De belangrijke zaken waar je op moet letten zijn:

 • De conditie van de tweedehands crosstrainer
 • De betrouwbaarheid van de verkopere
 • De duurzaamheid van de gebruikte crosstrainer
 • De kosten

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}