.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Tunturi R60W review: Een roeier van topkwaliteit?

Auteur: Chesney
Publicatie: 09/03/2022
Laatste update: 23/07/2023

De Tunturi R60W
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Dubbele rails
 • Eenvoudig op te bergen
 • Verstelbare monitor

Ben jij op zoek naar een degelijke roeimachine die je kunt gebruiken in het comfort van je eigen huis? Dan is de Tunturi R60W misschien iets voor jou!

Er zijn weinig oefeningen waarbij je meer spieren gebruikt dan tijdens het roeien. Dit is dan ook de reden waarom roeien in populariteit toeneemt. Bovendien wordt het ons steeds gemakkelijker gemaakt om deze sport thuis te beoefenen.

Tunturi roeimachine review

Wij hebben gedurende de periode van 2,5 week de Tunturi R60W Cardio Fit roeitrainer uitgebreid onder de loep genomen en zijn tot een verrassende conclusie gekomen. Op deze pagina lees je alles over deze degelijke roeier. 

We bespreken onder andere de belangrijkste functionaliteiten en specificaties, de prijs-kwaliteitverhouding en het gebruiksgemak. Ook kijken we naar de afwerking en hoe solide dit apparaat is. Laten we gelijk beginnen!

De Tunturi  R60W

roeitrainer-cardio-fit-r60w-min

De Tunturi  R60W

Met de Tunturi Cardio Fit R60W voer je je roei-oefeningen nu gemakkelijk vanuit huis uit. Wij hebben alle belangrijke functionaliteiten van de R60W voor je uitgelicht. Ga er lekker voor zitten want hier komen ze:

Verstelbare monitor

roeitrainer-cardio-fit-r60w (2)-min

Verstelbare monitor

Afhankelijk van de grootte van je lichaam wil je de monitor laag, hoog of gekanteld hebben. Dit is geen probleem dankzij de verstelbare monitor van de R60W. 

Deze monitor is eenvoudig op twee manieren te verstellen. Je kunt gemakkelijk de hoogte en de hoek van de monitor verstellen zodat jij geen nekklachten hoeft op te lopen.

Dubbele rails

R60W_Blok2_Dubbele_Rail-min

Dubbele rails

De Tunturi R60W is zo ontworpen dat iedereen stabiel kan plaatsnemen op deze roeimachine. De dubbele rails zorgen namelijk voor extra stevigheid en stabiliteit. Hierdoor kun je altijd zeer comfortabel roeien.

Watertank met 6 verschillende waterstanden

Kies je deze Tunturi roeimachine? Dan kies je voor het echte roeien! Dit komt omdat de R60W beschikt over een watertank. Roeimachines met watertanks worden ook wel ‘waterroeiers’ genoemd. 

Dankzij deze grote watertank kun je de roeier in 6 verschillende waterstanden vullen. Hoe meer water je gebruikt hoe meer weerstand je zult ervaren waardoor je training zwaarder wordt.

Eenvoudig op te bergen

R60W_Blok4_Opbergen-min

Opvouwbaar

Heb je weinig ruimte tot je beschikking? Dat is geen enkel probleem. Je tilt de R60W namelijk gemakkelijk op en bergt hem rechtop op na elke training. Hierdoor bespaar je veel ruimte wanneer de roeitrainer niet in gebruik is.

Door de speciale transportwieltjes is de roeitrainer ook nog eens eenvoudig te verplaatsen. Wil je de roeier na je training plaatsen in een andere ruimte? Dan rijd je hem daar gemakkelijk naartoe.

R60W_Blok5_Transportwielen-min

Transportwieltjes

Wat zijn de belangrijkste specificaties?

 • Schermgrootte: 5,5 inch
 • Displaytype: lcd (met weergave van: de tijd, afstand en het aantal verbrande calorieën)
 • Aantal trainingsprogramma's: 3
 • Afmetingen wanneer in gebruik: lengte 205 cm x breedte 56 cm x hoogte 107 cm
 • Afmetingen wanneer opgevouwen: lengte 115 cm x breedte 56 cm x hoogte 205 cm
 • Gewicht R60W roeimachine: 39 kg
 • Maximaal gebruikersgewicht: 150 kg

Hoe zit het met het gebruiksgemak?

Wij waren erg te spreken over het gebruiksgemak en de mate van comfort. Het apparaat is zeer toegankelijk voor jong en oud. Bovendien kun je heel comfortabel je roei-oefeningen uitvoeren door de dubbele rails. 

Is de R60W een goede koop?

Ja, wij denken dat de prijs-kwaliteitverhouding en de degelijkheid van de R60W erg gunstig zijn waardoor je kunt vertrouwen op een goede aankoop. 

Welke modellen zijn vergelijkbaar?

Modellen die je kunt vergelijken met de Tunturi roeimachine R60W zijn de Tunturi Cardio Fit R30 en de VirtuFit Ultimate Pro.

Over Tunturi

Tunturi is een zeer populair sportmerk van Finse bodem. Het merk is opgericht in het jaar 1922 en sindsdien bleef Tunturi zich doorontwikkelen. Vandaag de dag staat Tunturi dan ook bekend om hun zeer solide en degelijke fitnessapparaten. 

Tunturi is de pionier wat betreft fitnessapparaten voor thuisgebruik. In 1969 introduceerde Tunturi dan ook als eerste een ergometer-hometrainer voor thuis. 

Sindsdien bleven zij fantastische fitnessapparaten produceren waardoor zij over de hele wereld bekend staan om hun kwaliteit in combinatie met hun betaalbare prijzen.

Conclusie 

Als het goed is ben jij nu helemaal op de hoogte wat betreft de voordelen en de prijs-kwaliteitverhouding van de Tunturi roeimachine R60W.

Hieronder hebben we de belangrijkste functionaliteiten van de Tunturi R60W nog eens op een rijtje gezet:

 • Beschikt over een watertank
 • Verstelbare monitor
 • Dubbele rails
 • Eenvoudig op te bergen
 • Beschikt over transportwielen
 • Prima gebruiksgemak
 • Gunstige prijs-kwaliteitverhouding

Bedankt voor het lezen van deze review. Wil je meer van dit soort reviews lezen? Dat kan! Bekijk onze blog-catalogus eens daar vind je er een hoop.

De Tunturi R60W
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Dubbele rails
 • Eenvoudig op te bergen
 • Verstelbare monitor

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}