.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Tunturi crosstrainers: Alles wat je moet weten

Auteur: Chesney
Publicatie: 01/03/2022
Laatste update: 01/03/2022

Ben je op zoek naar een nieuwe crosstrainer voor in huis? Dan zijn de crosstrainers van Tunturi zeker het overwegen waard. Het merk heeft namelijk voor ieder wat wils, omdat het een zeer groot aanbod heeft. In dit artikel gaan we in op alle verschillende modellen, zodat jij tot de juiste aankoopbeslissing  kan komen. 

Over Tunturi

Tunturi is een van origine Fins bedrijf. De broers Aarne en Eero Harkke hebben in 1922 het bedrijf opgericht en hadden in eerste instantie hun focus gelegd op het repareren van fietsen. 

Al snel begonnen ze zelf onderdelen te ontwikkelen en is het merk Tunturi geboren. Sinds 1969 heeft Tunturi een stempel gedrukt op de fitness industrie door het uitbrengen van de eerste fitnessfiets voor thuisgebruik.

Door de jaren heen heeft Tunturi meerdere fitnessapparaten op de markt gebracht en hebben ze een uitgebreid assortiment van fitnessapparatuur.Het merk onderscheidt zich door het minimalistische Scandinavische design. Het assortiment van Tunturi blijft veranderen en up-to-date waardoor ze blijven voldoen aan alle wensen van de moderne sporter.

De naam Tunturi betekent letterlijk ‘grote berg’ en staat symbool voor het overkomen van obstakels en het overwinnen van uitdagingen; het gevoel van voldoening, de boost van energie, na het afronden van je work-out.

De doelgroep van Tunturi

Tunturi biedt fitnessapparatuur aan voor thuis en professioneel gebruik. Bij de ontwikkeling van hun producten houdt Tunturi hun doelgroep in gedachten, mensen die het belangrijk vinden om een gezonde levensstijl na te leven. 

Het behalen van voldoende lichaamsbeweging is niet altijd even makkelijk met een druk werkschema, een volle agenda en gebrek aan tijd. Een crosstrainer van Tunturi biedt uitkomst omdat je tijdens je work-out 80% van je spieren tegelijkertijd traint.

De crosstrainers van Tunturi

Tunturi heeft in totaal 13 verschillende modellen crosstrainers in hun assortiment variërend in prijs, aantal weerstandniveaus, slaglengtes en systeemsoorten. Als je het meeste uit je work-out op de crosstrainer wilt halen is het belangrijk een apparaat te kiezen dat aansluit op jouw doel, ambitie en lichaamsbouw. Een kort overzicht:

 

Weerstandniveaus

Max. draaggewicht

Roterende massa

Competence C20

8 niveaus

135 kilogram

28 kilogram

Performance C50

32 niveaus

135 kilogram

28 kilogram

Competence C25

8 niveaus

135 kilogram

32 kilogram

Performance C55

32 niveaus

135 kilogram

32 kilogram

Platinum Pro

58 niveaus

165 kilogram

44 kilogram

Cardio Fit C30

8 niveaus

110 kilogram

13 kilogram

FitCross 40

16 niveaus

110 kilogram

12 kilogram

FitCross 50i

32 niveaus

150 kilogram

18 kilogram

FitCross 150i

32 niveaus

150 kilogram

18 kilogram

Star Fit C100

32 niveaus

120 kilogram

16 kilogram

Star Fit C100 HR i+

16 niveaus

120 kilogram

16 kilogram

Performance C60

32 niveaus

135 kilogram

32 kilogram

Performance C65

32 niveaus

135 kilogram

36 kilogram

 

Tunturi Crosstrainer Competence C20

Tunturi-Crosstrainer-Competence-c20-min

Tunturi Crosstrainer Competence C20

De Competence C20 is een mooie compacte crosstrainer voor thuis die gemakkelijk te verplaatsen is door de transportwielen aan de voorkant. De pedalen zijn in te stellen in 3 verschillende standen en bieden een slaglengte van 40 centimeter. 

Deze crosstrainer biedt 3 trainingsprogramma’s, maar je hebt natuurlijk ook zelf de mogelijkheid om zelf te kiezen uit de 8 verschillende weerstandniveaus. De handgrepen zijn voorzien van hartslagsensoren voor een nauwkeurige meting.

Tunturi Crosstrainer Performance C50

Tunturi-Crosstrainer-Performance-c50--min

Tunturi Crosstrainer Performance C50

Deze verrijdbare crosstrainer heeft een helder LCD display wat in verschillende hoeken te verstellen is voor optimaal gebruik. Er zijn maar liefst 21 trainingsprogramma’s om uit te kiezen en 32 verschillende weerstandniveaus. 

De slaglengte van 40 centimeter zorgt voor een heel natuurlijke beweging. Je hartslag kan op gemeten worden door de handvaten of via de borstband die met Bluetooth verbonden kan worden.

Tunturi Crosstrainer Competence C25

Tunturi-Crosstrainer-Competence-c25-min

Tunturi Crosstrainer Competence C25

Een heel fijne crosstrainer voor thuis met een grote slaglengte van maar liefst 50 centimeter. Er zijn 3 verschillende trainingsprogramma’s en 8 weerstandniveaus in te stellen. De crosstrainer is erg makkelijk te bedienen door het bedieningswiel op de console. 

De vaste hendels hebben ingebouwde hartslagsensoren voor een nauwkeurige meting. Na je work-out berg je deze crosstrainer gemakkelijk op door de wieltjes aan de voorzijde.

Tunturi Crosstrainer Performance C55

Tunturi-Crosstrainer-Performance-c55-min

Tunturi Crosstrainer Performance C55

Een natuurlijke houding is van groot belang tijdens je work-out, de Tunturi Performance C55 is daarom uitgerust met een verstelbaar console, comfortabele pedalen en ergonomische hendels. 

De grote slaglengte van 50 centimeter zorgt voor een goede work-out voor je hele lichaam. De weerstandniveaus zijn heel gelijkmatig in te stellen waardoor deze crosstrainer ook erg geschikt is voor bijvoorbeeld hersteltraining na een blessure.

Tunturi Platinum Pro Crosstrainer

Platinum Pro-min

Tunturi Platinum Pro Crosstrainer

Deze crosstrainer uit de Platinum serie laat je trainen als een professional in je eigen huis. Je kunt kiezen uit maar liefst 43 verschillende trainingsprogramma’s en 58 weerstandniveaus. 

Het LCD display is volledig in kleur en het past de videoweergave aan aan de snelheid van jouw workout. De slaglengte is 50 centimeter en zorgt voor een heel natuurlijke beweging voor je spieren en gewrichten.

Tunturi Crosstrainer Cardio Fit C30

crosstrainer-cardio-fit-c30-min

Tunturi Crosstrainer Cardio Fit C30

Uitermate geschikt voor het opbouwen van je conditie door de lichte weerstand. De hendels zijn ergonomisch en de pedalen zijn erg comfortabel en zorgen voor een heel natuurlijke houding tijdens je work-out. Door de wieltjes aan de voorkant is de crosstrainer gemakkelijk te verplaatsen na je training.

Tunturi Crosstrainer FitCross 40

crosstrainer-fitcross-40-min

Tunturi Crosstrainer FitCross 40

De minimalistische FitCross 40 biedt 21 verschillende trainingsprogramma’s en 16 weerstandniveaus. Door de lage instap en het lichte vliegwiel is deze crosstrainer erg geschikt voor hersteltraining na een blessure. Het lichte gewicht van dit apparaat zorgt dat deze crosstrainer heel gemakkelijk te verplaatsen is na je work-out.

Tunturi Crosstrainer FitCross 50i

crosstrainer-fitcross-50i-min

Tunturi Crosstrainer FitCross 50i

Maak je training interactief met de FitCross 50i door je crosstrainer te koppelen aan je smartphone of tablet. Deze crosstrainer biedt ontzettend veel trainingsmogelijkheden door 20 verschillende programma’s, 32 weerstandniveaus of train op basis van tijd, afstand, hartslag of calorieverbranding. Met name geschikt voor mensen met een kleinere lichaamsbouw door de slaglengte van 30 centimeter.

Tunturi Crosstrainer FitCross 150i

crosstrainer-fitcross-150i-min

Tunturi Crosstrainer FitCross 150i

Daag jezelf uit met je work-out op deze FitCross 150i, doordat het vliegwiel aan de achterzijde is geplaatst zijn je bewegingen kort en intens. 

Deze crosstrainer is uitgerust met 32 elektronische weerstandniveaus en 20 uitdagende programma’s om het uiterste uit jezelf te halen tijdens je work-out. Door de toetsen op het console is deze crosstrainer ontzettend gemakkelijk te bedienen.

Tunturi Crosstrainer Star Fit C100

Star Fit C100-min

Tunturi Crosstrainer Star Fit C100

Je haalt gemakkelijk je sportdoelen met deze Star Fit C100. Door het lichte vliegwiel is deze crosstrainer uitermate geschikt voor je cardio work-out. Met maar liefst 32 trainingsprogramma’s en 24 weerstandniveaus kun je zelf instellen hoe intens je training is. De pedalen zijn verstelbaar voor een ideale houding.

Tunturi Crosstrainer Star Fit C100 HR i+

crosstrainer-star-fit-c100-hr-i-min

Tunturi Crosstrainer Star Fit C100 HR i+

De Star Fit C100 HR i+ de perfecte crosstrainer voor jou als je meer uit je work-out wilt halen. De crosstrainer is gemakkelijk te koppelen met je smartphone of tablet voor bijvoorbeeld het bijhouden van je voortgang naar jouw trainingsdoel. 

De handvaten zijn voorzien van nauwkeurige hartslagsensoren, maar je kunt ook gebruik maken van de borstband.

Tunturi Performance C60 Elliptical

Performance C60-min

Tunturi Performance C60 Elliptical

De compacte Performance C60 heeft een grote slaglengte van 40 centimeter en zorgt voor een heel natuurlijke beweging door de comfortabele en verstelbare pedalen en lange hendels. 

Door de keuze uit 32 weerstandniveaus en 24 trainingsprogramma's biedt deze crosstrainer voor elke sporter wat wils. Door de wieltjes aan de voorzijde is de crosstrainer heel snel te verplaatsen en op te bergen na je work-out.

Tunturi Performance C65 Elliptical

Performance C65-min

Tunturi Performance C65 Elliptical

De ongelofelijk uitgebreide Performance C65 van Tunturi biedt een breed scala aan mogelijkheden. Zo zijn er 24 trainingsprogramma’s, Bluetooth, gevoelige hartslagsensoren en een verstelbaar LCD display. De grote slaglengte van 50 centimeter zorgt voor een heel natuurlijke beweging voor je spieren en gewrichten tijdens het trainen.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}